CD i Senad

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Topla voda

#76 Re: CD i Senad

Post by Topla voda »

evo sad je opet cd na hajatu,repriza

meni nije jasno sto neki likovi ovdje ne gotive senada

a fakat nemam nikakve veze s njim
d2

#77 Re: CD i Senad

Post by d2 »

fulio prvo emitovanje a snimanje reprize zatajilo pa ostadoh uskracen ... :(
VjecitiStudent

#78 Re: CD i Senad

Post by VjecitiStudent »

Harisova "borba za Bosnu" je samo divna zavjesa podignuta da bi sjecikese iz njegove stranke mogle na miru dokrajciti posao rasprodaje nasih prirodnih resursa, jer dok se on ovamo lafo bori, ostatak ZagraBiH na miru radi posao.
Haris danas je covjek sa dijagnozom, bolestan od nepodnosljive kolicine sujete, i to je sinocnji snimak, u kome se nisu samo ponavljale uobicajene nastrebane fraze, lijepo prikazao. Zar se onda treba cuditi zasto je on postao nepozeljni sagovornik i sa ove i one strane okeana?
nigdje.nikog

#79 Re: CD i Senad

Post by nigdje.nikog »

Ovaj sinosnji CD (22.11.2008) je DNO DNA.

Prvo - nikako nisam za emitovanje skriveno snimanih caskanja, koja, uz to, NE SADRZE NISTA. Iz onoga sto je Silajdzic procaskao sa ovim urednikom Hayata nismo saznali apsolutno nista bitno i nista novo osim, eto,"porazavajuce" cinjenice da i elokventni Hare zna opsovat! I to je, molim vas, bio razlog da se desetak minuta odvoji za ovaj "ekskluzivni prilog".

Drugo - prilog o sestri. Sve se ovo moglo reci u par minuta i bilo bi dovoljno i bilo bi snaznije. Ali i Senad je prolupo (i ne prolupo sta radi, s kim radi, gdje radi i kad radi). Dovoljna je bila samo jedna recenica one humanitarke i jedna Senadova recenica i - to je to.
homar

#80 Re: CD i Senad

Post by homar »

moler wrote:
Air Ramiz wrote:
valter.ba wrote:Pokazao im je samo da je Haris fakat za BOSNU i da ga za ostalo zabole :dance: Ovaj glumac iz posta iznad sto govori da Harisa vodimo kuci je bas onako duhovit k'o slon na trapezu :lol: Ovaj sto dovodi u sumnju svjesnost snimanog HS, bi trebao razmisliti i o opciji da je sve bila priprema za stvarni intervju ali ne Senadu nego onom malom poltroncicu :shock:
Nisam za to da se Senad nesto strasno osudjuje jer je dokazani PATRIOTA :thumbup: ali ocigledno da je u zadnje vrijeme izgubio kompas oko nekih stvari i zelim mu sto brzi povratak u stvarnost. Umjesto da svi zajedno guraju ovu BiH naprijed i samo naprijed oni ga guraju jedan drugom :dance: I ovo je Bosna i Hercegovina :bih:
Potpisujem!
i ja :bih:
I ja potpisujem! :thumbup: :bih:
ulpinian

#81 Re: CD i Senad

Post by ulpinian »

JBL wrote:
Blue room wrote:Cime se i kako to Haris bori ? Navedi mi pet konkretnih akcija koje su poduzete da bi se zrtvama genocida o kojem govoris olaksao zivot i da bi se motivirao povratak ljudi u svoje domove . Osim toga jedini zivi potpisnik Dejtona iz nase Balkanske krcme vladara koji je aminovao rezultate tog genocida je bas Haris Silajdjic !Nije ni Dodik , ni Tihic. On je bio u Dejtonu, oni nisu. .. I ne pisite budalastine o tome kako je bilo ko od njih lafcina. Po cemu je lafcina ? Po tome sto je drzak, nadobudan, zaljubljen sam u sebe . Nekome je i Dodik lafcina. To su nasa plitka razmisljanja : Saja je mafija al je "dobar cojek", Haris je nadobudni egotriper i politicki luzer al je lafcina u "raji " ... Uzas ! Covjek njegovih godina i reputacije ne bi sebi smio dozvoliti recenicu "zaboli me neka stvar " ni u prisustvu najboljeg prijatelja a ne pred kamerama i stotinu hiljada gledatelja ako vec zeli toliko da se razlikuje od Dodika.Osim toga oni se odrzavaju jedan drugog na vlasti svojoj nacionalistickom retorikom a narod to sve guta. Genocid je trebalo sprijeciti a sad samo mozemo svi zajedno oboriti glave pred porodicama zrtava i dobro se postidjeti svaki put kada se spomenemo tih ljudi .
Porediti Harisa i Dodika je perverzno. Za razliko od ogromne vecina bosanskih (i evropskih politicara) jasno i glasno kaze sta je uzrok i sta posljedica bosanske krize. Najvecji j. problem Bosne je svakoko to sto neko kaze izvan etera"zaboli me neka stvar". Jer to je ipak, TRAGEDIJA. I naravno "svi" se moramo postidjeti pred zrtvama jer smo SVI krivi. Jer svi smo mi isti. Nacional stranke. Tri zaracene strane. Gradjanski rat. Mudzahedini. Bla bla bla bla bla.

Dokle ce se prodavati ova beogradska prica po Bosni?
Care, u ovome i jeste sva fora... uskoro ce se izmisliti neki genocid i pripisati nekom Bošnji...
lord-executioner

#82 Re: CD i Senad

Post by lord-executioner »

:p

Nije nikakvo cudo sto drzava ovako sjajno napreduje. Ko god dodje i stogod opsuje, a uz to ubaci i floskulu "Borim se za BiH", garantovano mu je brdo glasova i aminovanja, "jer se vidi da je nas, narodski covjek". To se tako pokazalo od Lipovače u Bihaću do Dodika u RS-u. Nije mi jasno kojom logikom i rezonom neko moze iskoristiti psovku i suplju pricu da postane apologeta Silajdzicu, koji iako nije politicki ekvivalent Dodiku ( retorike su im suprotno orijentirane ) zapravo spada u istu kastu neradnika, nesposobnjakovica, lopova i nacionalista. Cak im ni ultimativni ciljevi nisu daleko: Dodik hoce da RS opstane da bi Srbi u jednoj geografskoj sferi imali prevlast, a Hare hoce unitarnu Bosnu, da bi to isto postigao za Bosnjake. Dodik jeste daleko veci kriminalac od Hareta, ali je Hare najveci utopista kojemu je jedina vjestina to sto svoje utopije nepismenima ili neupucenima podvali kao realnost. Nemojmo zato davati nijednom od njih "high five", buduci da je u recenici "njihova vlast sluzi dobrobitima naroda ove drzave" u njihovim glavama naglasak samo na jednoj rijeci - "vlast". Ne volim Senada Hadzifejzovica, on je novinarska olupina koja je svoj kredibilitet davno zijanila, ali mislim da aktuelnu vladajucu garnituru i treba udarati samo niskim udarcima, kako bi se narodu barem pokazali kao neljudi kakvi i jesu.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#83 Re: CD i Senad

Post by mIRCerka »

po svemu ovome vidim da ce najbolje rezultate na sljedecim izborima imati onaj koji bude u predizbornoj kampanji imao najvise kurcobolje da prostite ili koji bude javno pominjao majku "onim drugima"...
fuj....
senad nijgde nije rekao da on rusi i postavlja politicare, to je Haris izjavio...a sto se tice priloga o sestri - NEK JE BIO ONAKO DUG!!!nek je islo sve u detalje...
Dosta vise cvijeca i leptirica, kad smo u govnima, nek nas i sa TVa bombarduju istim...ako se ne osvjestimo sami, i Bog ce od nas dici ruke...
"boli me ona stvar" i onda vdim aplauze...da li vas boli ona stvar za prodanu zeljezaru, planove prodaje telekoma i elektroprivrede?
Mene ne.
in33sa

#84 Re: CD i Senad

Post by in33sa »

Sto je najsmjesnije, tako i neki Srbi kazu za Dodika "joj on je meni kralj, kako im je opsovao, on se bori za Republiku Srpsku, toooo Dodice"

Fakat da se ispovracas.

Bakiru neko podhitno treba javiti da Dodika vise ne prezentira kao kocijasa sto psuje i primitivca, to samo donosi glasove doticnom. Predstavi ga kao ugladjenog, pismenog, pametnog, skolovanog, i odmah slijedi sumnja i prikivanje na kriz Staljinizma.

Bake majstore, u glasackoj marvi je problem. Ne u politicarima.
b_stulic

#85 Re: CD i Senad

Post by b_stulic »

Ovo sto su Senad H. i MTV Hayat uradili sa "skrivenom kamerom" pokazuje kakva TV je u pitanju... Strasno. Silajdzica ne podrzavam ni 1 % ali ovo sto je trojac: Svrakic - HAdzifejzovic - Cerimagic uradio prelazi granice dobrog ukusa. Nakon ovog cisto privatnog obracuna u kome nema ni trunke politike nego su u pitanju neki racuni (Boze sta li je >HAyatu obecano - legalizacija one skalamerije na tranzitu ili besplatno vlasnistvo nad prostorom u A. Sahinagica ne znam) mislim da ce sve manje i manje ljudi gledati ovu TV. A muda za bubrege mogu prodavati po MAXtv i dijaspori.
Prpa.ba

#86 Re: CD i Senad

Post by Prpa.ba »

JBL wrote:Porediti Harisa i Dodika je perverzno. Za razliko od ogromne vecina bosanskih (i evropskih politicara) jasno i glasno kaze sta je uzrok i sta posljedica bosanske krize. Najvecji j. problem Bosne je svakoko to sto neko kaze izvan etera"zaboli me neka stvar". Jer to je ipak, TRAGEDIJA. I naravno "svi" se moramo postidjeti pred zrtvama jer smo SVI krivi. Jer svi smo mi isti. Nacional stranke. Tri zaracene strane. Gradjanski rat. Mudzahedini. Bla bla bla bla bla.

Dokle ce se prodavati ova beogradska prica po Bosni?
Simpaticno zaobilazenje pitanja "cime se to Hare Turcin bori za Bosnu". Uvijek isti format:

1. Haris je nas
2. nesto na racun glupog naroda
3. tri zaracene strane
4. KOS

Bilo bi smijesno, da nije zalosno. :mrgreen:
JBL

#87 Re: CD i Senad

Post by JBL »

Cime so to bilo koji politicar vise bori za BiH?
cyprus

#88 Re: CD i Senad

Post by cyprus »

Ama sve i da jest onako kakvim se Hare predstavlja i želi predstavit - BORBA ZA BIH GURAJUĆI SAMO JEDAN NAROD NIKAKO NE MOŽE BITI ISPRAVNA !!!
Banksy

#89 Re: CD i Senad

Post by Banksy »

Edin 24,5 wrote:Moj je utisak da je namjerno pusteno u eter kako Silajdzic govori psovke kako bi ga se spustilo na nivo Dodika i dalo mu se u prenesenom znacenju do znanja da eto kao, nema sta CD niti Senad, da ga izjednacava, jer je on svakako primitivac kao i Dodik. Naravno, ko imalo mozga ima nece nasjesti, jer se Dodikova psovka u Prudu koju je uputio novinarki Arijani Saracevic Helac ne moze staviti u ravan sa ovim Silajdzicevim psovkama, barem sa strane drugih novinara, ma kako oni mrzili Silajdzica.

Silajdzic se jos jedanput potvrdio kao sujetna osoba, time sto je dozvolio da ga do te mjere pogodi ona emisija CD-a u kojoj se govorilo o njegovoj smjeni i u kojoj ga se stavljalo u isti kos sa Dodikom. Ma kako ga pogadjala "izdaja" Senada Hadzifejzovica u korist SDA, nije mu trebao priznati toliki znacaj.

Sto se tice dijela vezanog za Senadovu sestru, Pecaninov clanak, Bakira Izetbegovica i Saju, mislim da Senad Hadzifejzovic na kraju nema pravo da se ljuti, obzirom da je svom sugovorniku u prosloj emisiji Bakiru Izetbegovicu dozvolio da na jedan patetican nacin pravda jednu od najgnusnijih stvari koju smo culi na televiziji od rata na ovamo, spominjuci nesto sto bi eto kao trebalo da nas gledaoce uvjeri kako je idiot koji najvecem kriminalcu ovog grada govori kako ce naci crnca da siluje kci inspektora od tri godine, ipak, u sustini, dobra osoba. Ja da sam na njegovom mjestu bio, ja bih ga istog trena pljunuo i izbacio iz studija.

Nema Senad Hadifejzovic sta kome nakon proslosubotnog intervjua sa Bakirom Izetbegovicem davati lekcije iz novinarske etike i morala.
To je otprilike suština.
Ostaje nejasno o kome je Bakir I. govorio, o kojoj djevojci, jer je na samom početku priče rekao 'Znaš ti Senade o čemu se radi, skupa smo u tome učestvovali'. Ovako mi je cijela ta priča i dalje pomalo čudna i nategnuta. Bakir je nevin i opran, to je jedino jasno.
Silajdžić se sinoć pokazao kao vrlo sujetan, nezreo i naivan čovjek, imajući u vidu da je ista ekipa napravila već jednu 'skrivenu kameru', kod Arnauta. Nejasno je i gdje je taj intervju s njim, za koji su ga 'pripremali'? NIje valjda da je 'dovučen' u studio samo radi skrivene kamere?
I, zanima me kakve će biti reakcije novinarskih udruženja obzirom da se za ono sinoć, svuda u svijetu, odgovara profesionalno i moralno. Za takve stvari ostaje se bez posla, zauvijek. Baš me zanima ...
ibizza

#90 Re: CD i Senad

Post by ibizza »

mIRCerka wrote:po svemu ovome vidim da ce najbolje rezultate na sljedecim izborima imati onaj koji bude u predizbornoj kampanji imao najvise kurcobolje da prostite ili koji bude javno pominjao majku "onim drugima"...
fuj....
senad nijgde nije rekao da on rusi i postavlja politicare, to je Haris izjavio...a sto se tice priloga o sestri - NEK JE BIO ONAKO DUG!!!nek je islo sve u detalje...
Dosta vise cvijeca i leptirica, kad smo u govnima, nek nas i sa TVa bombarduju istim...ako se ne osvjestimo sami, i Bog ce od nas dici ruke...
"boli me ona stvar" i onda vdim aplauze...da li vas boli ona stvar za prodanu zeljezaru, planove prodaje telekoma i elektroprivrede?
Mene ne.
boli me ona stvar za zeljezaru...sta sad?...Haris je objasnjavao milion puta sve vezano o toj prvatizaciji...e sad je tvoj problem sto si ti zlajin fan pa ti odgovara sam prica koja je protiv Hareta...
Sinoc se vidjelo kakav je Haris covjek...ti i takvi kao ti ste ga usporedjivali sa Dodikom,govorili kako su njih dvoica u talu...i sta bi sinoc?..."ko me god usporedi sa Dodikom,taj mi ne treba"...
Haris bi razbio RS samo da ga podrzimo...jer da svi stanemo iza njega (mediji prvi) onaj coban iz Laktasa bi bio unisten...
ibizza

#91 Re: CD i Senad

Post by ibizza »

cyprus wrote:Ama sve i da jest onako kakvim se Hare predstavlja i želi predstavit - BORBA ZA BIH GURAJUĆI SAMO JEDAN NAROD NIKAKO NE MOŽE BITI ISPRAVNA !!!
pa sta sad on moze tu?...kad samo JEDAN narod voli BiH...
moler

#92 Re: CD i Senad

Post by moler »

b_stulic wrote:Ovo sto su Senad H. i MTV Hayat uradili sa "skrivenom kamerom" pokazuje kakva TV je u pitanju... Strasno. Silajdzica ne podrzavam ni 1 % ali ovo sto je trojac: Svrakic - HAdzifejzovic - Cerimagic uradio prelazi granice dobrog ukusa. Nakon ovog cisto privatnog obracuna u kome nema ni trunke politike nego su u pitanju neki racuni (Boze sta li je >HAyatu obecano - legalizacija one skalamerije na tranzitu ili besplatno vlasnistvo nad prostorom u A. Sahinagica ne znam) mislim da ce sve manje i manje ljudi gledati ovu TV. A muda za bubrege mogu prodavati po MAXtv i dijaspori.
i ovo potpisujem :thumbup:
Clint_Eastwood

#93 Re: CD i Senad

Post by Clint_Eastwood »

bermiin wrote:
mIRCerka wrote:po svemu ovome vidim da ce najbolje rezultate na sljedecim izborima imati onaj koji bude u predizbornoj kampanji imao najvise kurcobolje da prostite ili koji bude javno pominjao majku "onim drugima"...
fuj....
Mene ne.
boli me ona stvar za zeljezaru...sta sad?...Haris je objasnjavao milion puta sve vezano o toj prvatizaciji...e sad je tvoj problem sto si ti zlajin fan pa ti odgovara sam prica koja je protiv Hareta...
Sinoc se vidjelo kakav je Haris covjek...ti i takvi kao ti ste ga usporedjivali sa Dodikom,govorili kako su njih dvoica u talu...i sta bi sinoc?..."ko me god usporedi sa Dodikom,taj mi ne treba"...
Haris bi razbio RS samo da ga podrzimo...jer da svi stanemo iza njega (mediji prvi) onaj coban iz Laktasa bi bio unisten...
I šta ćeš kad "razvališ" RS, gdje ćeš sa onih otprilike 1 000 000 Srba, možda i više, misliš da neće doći do masovnih pobuna kad bi se tako nešto uradilo, znaju to i strani političari i Lajčak, zato uvijek i naglašavaju: "Ovakva struktura BiH može opstati" jer znaju da će time održati mir i stabilnost. Samo nam još treba treći entitet i svi sretni, svi će imati državu u državi, mislim da je to optimalno najbolje rješenje i kada bi se postigao dogovor o troentitetskoj BiH i europske integracije bi išle brže kao i dogovori istaknutih osoba koje vode ovu državu.
Ali jok Hare ukida RS, Dodik se odcjepljuje, a HDZ promatra sa strane i čeka svoju prlliku kako bi se ubacio i ostvario neki svoj interes. Tri entiteta i svi zadovoljni. Nemojte se zavaravati ukidanjem RS-a, to se neće nikad desiti, a ako se i desi nekad tada će ukinuti i Bosnu i Hercegovinu, znači zvat ćemo se Austro-ugarska :D ili što već jer ćemo vjerovatno biti okupirani u tom trenutku!
Prpa.ba

#94 Re: CD i Senad

Post by Prpa.ba »

JBL wrote:Cime so to bilo koji politicar vise bori za BiH?

Suljo na kojeg se sad srucila sva mrznja Bosnjackog naroda je vise uradio protiv RS nego Haris u svojoj karijeri (Srpsko Sarajevo postade Istocno, i ostali gradovi po RS sa nazivom "Srpski") . Ustvari, bilo koji politicar koji ne uradi nista, vise je uradio od Harisa. Haris je tu Republiku Srpsku potpisao. Kako je krenuo, mozda im potpise i nezavisnost :thumbup:

Clint_Eastwood wrote: I šta ćeš kad "razvališ" RS, gdje ćeš sa onih otprilike 1 000 000 Srba, možda i više
Odlicno pitanje. Uvijek ga nekako branioci lika i djela Harisa Turcina zaobilaze. Pa evo da ga naglasim. :mrgreen:
miop

#95 Re: CD i Senad

Post by miop »

Ne mogu a da ne primjetim mnostvo novoregistrovanih nickova koji isto pisu i misle :) Vrlo znakovito!

I cudi me kako ovdje niko ne spominje da se LAgumdzija i Silajdzic slazu po pitanju odbijanja sporazuma iz Pruda. Sta li nam to govori???
vee-jay

#96 Re: CD i Senad

Post by vee-jay »

Tema mi je bas :lol: :lol: :lol:

Zivjela Harisova blabla prica i 100% neispunjena obecanja. :bih: :bih: :bih:

Silajdzic i SBiH su tamo gdje su zasluzili da budu -> ustvari ne jos, moze jos dublje.
nikad_izvini

#97 Re: CD i Senad

Post by nikad_izvini »

valter.ba wrote:Pokazao im je samo da je Haris fakat za BOSNU i da ga za ostalo zabole :dance:
:shock: Šališ se, zar ne :skoljka: Ne, ne, Bošnjo je ozbiljan :dance:

Jel to isti Haris što je bio ministar vanjskih poslova BiH a u BiH došao 93(izašao 92).Onaj što potpisa Deyton i što dobi izbore na priči ukinućemo rs.Što obori ustavne promjene zajedno sa četničkim vojvodom Blagojevićem,Jel to isti Haris kojem se sin školuje u Londonu.Što mu kćerka i žena žive u Turskoj(gdje li već).Što ima rafineriju u Libiji.Isti onaj ljubitelj BiH koji predvodi Sadike Bahtiće, Jate, Safete Haliloviće-sve dokazane patriJote BiH.
Jel to taj :?:

Šta bi bilo tek da se bori za fotelju i da nije vlastoljubiv ;-)

E moj Bošnjo, ako takvi ko Haris vole BiH, nemoj se čuditi kad nas opet pokolju.
Last edited by nikad_izvini on 23/11/2008 14:22, edited 1 time in total.
vee-jay

#98 Re: CD i Senad

Post by vee-jay »

miop wrote:Ne mogu a da ne primjetim mnostvo novoregistrovanih nickova koji isto pisu i misle :) Vrlo znakovito!

I cudi me kako ovdje niko ne spominje da se LAgumdzija i Silajdzic slazu po pitanju odbijanja sporazuma iz Pruda. Sta li nam to govori???
Silajdzic presao u KOMUNJARE :lol: :lol: :lol:
valter.ba

#99 Re: CD i Senad

Post by valter.ba »

Clint_Eastwood wrote:
bermiin wrote:
fuj....
Mene ne.
I šta ćeš kad "razvališ" RS, gdje ćeš sa onih otprilike 1 000 000 Srba, možda i više, misliš da neće doći do masovnih pobuna kad bi se tako nešto uradilo, znaju to i strani političari i Lajčak, zato uvijek i naglašavaju: "Ovakva struktura BiH može opstati" jer znaju da će time održati mir i stabilnost. Samo nam još treba treći entitet i svi sretni, svi će imati državu u državi, mislim da je to optimalno najbolje rješenje i kada bi se postigao dogovor o troentitetskoj BiH i europske integracije bi išle brže kao i dogovori istaknutih osoba koje vode ovu državu.
Ali jok Hare ukida RS, Dodik se odcjepljuje, a HDZ promatra sa strane i čeka svoju prlliku kako bi se ubacio i ostvario neki svoj interes. Tri entiteta i svi zadovoljni. Nemojte se zavaravati ukidanjem RS-a, to se neće nikad desiti, a ako se i desi nekad tada će ukinuti i Bosnu i Hercegovinu, znači zvat ćemo se Austro-ugarska :D ili što već jer ćemo vjerovatno biti okupirani u tom trenutku!
Ti ocigledno kao i micerka imas problema sa vlastitim identitetom. Zao mi je za taj tvoj treci entitet jer ga mi koji smo golim rukama cetiri godine hvatali dusmanske granate nikada ali pazi, NIKADA necemo prihvatiti :x Ovi sto su iz Hamburga,Ontarija,Milana navijali uz pivu za svoje u ratu mozda i mogu olako preci preko toga ali mi istinski patrioti NIKADA. Ovo pitanje oko milion Srba nije nikakav problem i apsolutno ne treba nigdje da idu vec da civilizirano zive sa pripadnicima ostalih naroda.
Znas u ratu je grad bio obljepljen plakatima sa natpisom "Mi se ovdje ne djelimo na Srbe,Hrvate i Bosnjake, mi se djelimo na papke i na gradsku raju". Pod papci se misli na primitivci a ne na uzi lokalitet rodjenja.
Apsolutno sam apolitican i hvala Bogu imam prave prijatelje i Srbe i Hrvate a i ostale i to u svim djelovima BiH. Ponosan sam na to! Ipak kada procitam micerkine postove povraca mi se, sve se svodi na orkestriranu parolu protiv 100% BiH. Ne mogu da shvatim njen mentalni sklop koji na bilo koji nacin moze i pomisliti da izjednaci Hareta i krmoglava. Mislim da bi trebala prvo nauciti znacenje rijeci moderator i banovati se na najmanje mjesec dana, a za to vrijeme procitati par knjiga koji opisuju nasu blizu istoriju.
Istina je da ja podrzavam sve probosanske ideje pa dolazile one od Tihica, Komsica, Silajdzica, Lagumdzije, Pecanina, Hadzifejzovica i ostalih, najdrazi mi je Bogic Bogicevic ! Svi oni imaju nesto dobro i to je ono na sta se treba fokusirati. Trebamo zajedno ici ka jednom cilju boljoj i prosperitetnijoj Bosni i Hercegovini. Da ne bude zabune podrzacu i Dodika kada postane svjestan gdje zivi ali njemu ni GPS pomoci ne moze.
pure_love

#100 Re: CD i Senad

Post by pure_love »

šta ćeš kad "razvališ" RS, gdje ćeš sa onih otprilike 1 000 000 Srba, možda i više, misliš da neće doći do masovnih pobuna kad bi se tako nešto uradilo, znaju to i strani političari i Lajčak, zato uvijek i naglašavaju: "Ovakva struktura BiH može opstati" jer znaju da će time održati mir i stabilnost. Samo nam još treba treći entitet i svi sretni, svi će imati državu u državi, mislim da je to optimalno najbolje rješenje i kada bi se postigao dogovor o troentitetskoj BiH i europske integracije bi išle brže kao i dogovori istaknutih osoba koje vode ovu državu.
Ali jok Hare ukida RS, Dodik se odcjepljuje, a HDZ promatra sa strane i čeka svoju prlliku kako bi se ubacio i ostvario neki svoj interes. Tri entiteta i svi zadovoljni. Nemojte se zavaravati ukidanjem RS-a, to se neće nikad desiti, a ako se i desi nekad tada će ukinuti i Bosnu i Hercegovinu, znači zvat ćemo se Austro-ugarska ili što već jer ćemo vjerovatno biti okupirani u tom trenutku!
Sada vidim kakvi napadaju Hareta!!! sta treba da radimo,,da utemeljimo RS?? RS se moze ukinuti dok su generacije iz rata i prije rata zive...jer kasnije je RS dio identiteta njenih gradjana,,"drzava" onima koji tu borave,,i nece je onda niko nikada ukinuti.Zato treba sada,pa ako krene rat neka krene,,vrijedno je ratovati za 50% drzave!

Hare nazovi fino lijepo Hadzifejza i zahvali mu se na prilogu dobio si na popularnosti a ako Bog da i na glasovima!!! :bih: :x
Post Reply