CD 10/12/2005 "doktorica"Alikadic-Husovic brani iz

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

sierra1712

#1 CD 10/12/2005 "doktorica"Alikadic-Husovic brani iz

Post by sierra1712 »

E raja jesteli gledali sinocnji CD i onu ogavnu "zastupnicu" kako brani Izbor Seade Palavric za sudiju ustavnog suda??
Smucio mi se zivot..pa majke mi ni pleme tutsi ne bi sa ovim zarom branilo ovakav nakaradni izbor a ona doktorica puna sebe kao ona je pravi izbor....FUJ!!!! jos me vise iznervirala raja koja su zvala na "Halo centralni" i podrzavala izbor Seadin...joooojj pa u kakvoj zemlji mi to zivimo...vec sam zaganjo papire za pobjec........jedva cekam da im viknem otpusteni ste levatiii.....

Imal ko kakav komentar?
vryzas

Post by vryzas »

sretan put i navrati nekad :D
sierra1712

Post by sierra1712 »

hvala.....samo kao turista ne duze od sedam dana.....
Prenj

Post by Prenj »

Sulejman Tihic je nedavno predstavio inicijativu koja je izazvala dosta kontroverzi u javnosti, a to je da univerzitetski profesori ne bi smjeli biti clanovi vlade.
Zasto uvesti restrikcije, ako cemo ih uopste uvoditi, samo na profesore?
Sta cemo sa doktorima?
Zamislite situaciju kada pripadnik neke manjine u BiH, treba otici pod noz doktora, vidjenog nacionaliste?
Kako se osjeca? Da li mu je svejedno ili ...?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

sierra1712 wrote:...vec sam zaganjo papire za pobjec........jedva cekam da im viknem otpusteni ste levatiii.....
Nakon što sam ove godine uspostavio veze, iduće godine sam putnik u nepovrat.

Prenj, još jedan razlog da ne izlazim na izbore (+2 člana porodice) i tako ovjeravam legitimitet i legalitet kriminalcima na vlasti, izdajnicima domovine - genocidom i Dejtonom pobucane BiH, takođe, nelegalne i nelegitimne.

Tužba će biti povučena, garant!

Preostali ratni zločinci će biti uhapšeni kada budu stari po 92 godine, kao Artuković.
Last edited by PipiDugaDevetka on 11/12/2005 13:57, edited 1 time in total.
wanderer

Post by wanderer »

Prenj wrote:Sulejman Tihic je nedavno predstavio inicijativu koja je izazvala dosta kontroverzi u javnosti, a to je da univerzitetski profesori ne bi smjeli biti clanovi vlade.
Sta cemo sa doktorima?
Zamislite situaciju kada pripadnik neke manjine u BiH, treba otici pod noz doktora, vidjenog nacionaliste?
A sta cemo sa profesorima na medicini? :roll:

Dolazak na ove pozicije gdje ipak treba manje-vise cjelodnevni rad treba usloviti prestankom rada "u struci" -- pa bio taj neko ljekar, sofer, ili profesor.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Prenj wrote:Sulejman Tihic je nedavno predstavio inicijativu koja je izazvala dosta kontroverzi u javnosti, a to je da univerzitetski profesori ne bi smjeli biti clanovi vlade.
Sta cemo sa doktorima?
Pekare, mesare, geometre, matičare, čistačice, ...sve ih u Vladu turiti!
kub lajkan

Post by kub lajkan »

A koji su mu argumenti?

Da nije mozda mislio da ako si clan Vlade i istovremeno univerzitetski profesor, trebas zamrznuti status na Univerzitetu?

Ako je to mislio, onda bi se to odnosilo i na sve druge profesije. Zasto samo na univerzitetske profesore?

Hoce li mozda uskoro postaviti uslov da su ti dedo i pradedo okorjele seljacine da bi bio clan Vlade?

Ili mozda da nemas vise od osam osnovne?
sierra1712

Post by sierra1712 »

Ma ljudi onaj frajer je sinoc dobro rekao "ne mogu biti musliman /citaj u SDA/jer nisam dovoljno nakrao".....i to je njihov jedini kriterij...kojekakvi banditi iz raznih sela i zaselaka su uzjahali i grabeli grabe...i tako u nedogled....ja ne vidim kraja ovome...i definitivno sam donio odluku da sa porodicom bjezim glavom bez obzira..
a sto se tice glasanja.....i ako izadjem da glasam glasacu protiv ovih gangstera.....iako dosad nisam glasao bilo mi je malkice lakse kad je ona nesretna alijansa bila na vlasti barem su pokusali da postave stvari na svoje mjesto ako nista izborom strucnjaka na neka kljucna mjesta/.....
definitivno treba bjezati glavom bez obzira....
wanderer

Post by wanderer »

kub lajkan wrote:
A koji su mu argumenti?

Da nije mozda mislio da ako si clan Vlade i istovremeno univerzitetski profesor, trebas zamrznuti status na Univerzitetu?

Ako je to mislio, onda bi se to odnosilo i na sve druge profesije. Zasto samo na univerzitetske profesore?
Sa ovim se u potpunosti slazem.

Sada da se malo osvrnem na temu i jucerasnju "debatu". Moram priznati da sam se dobro ismijao, a malo mi je falilo i da se jos bolje isplacem. Dakle, ipak se radilo o skoro kompletnom ugodjaju.

Samo kod nas u Evropi jedna doktorica i univerzitetski profesor ima onakve manire, pa cak sa njima moze napredovati i u politici. Samo kod nas se debata od prve sekunde svede na zamjene teza (ovo obostrano, mada je prevaga ipak na doktoricinoj strani), mahalanje (uglavnom doktorica-profesorica, ali joj ni "kolegi" nije mane), kvazi-elitizam (ne znam sta je SDP delegat po struci, ali ovo je njegov poen), ocigledne lazi (doktorica profesorica)...

Sve u svemu, jedna vrhunska tragikomedija, petnaesti cin.
Prenj

Post by Prenj »

PipiDugaDevetka wrote:
sierra1712 wrote:...vec sam zaganjo papire za pobjec........jedva cekam da im viknem otpusteni ste levatiii.....
Nakon što sam ove godine uspostavio veze, iduće godine sam putnik u nepovrat.

Prenj, još jedan razlog da ne izlazim na izbore (+2 člana porodice) i tako ovjeravam legitimitet i legalitet kriminalcima na vlasti, izdajnicima domovine - genocidom i Dejtonom pobucane BiH, takođe, nelegalne i nelegitimne.

Tužba će biti povučena, garant!

Preostali ratni zločinci će biti uhapšeni kada budu stari po 92 godine, kao Artuković.
E bas ces ih zeznuti :?
Po izbornom zakonu, Izbori su legitimni pa makar pet ljudi izaslo na njih.
Nazalost, izborna baza nacionalista nikada nema dilema poput tvojih.
Oni uvijek izlaze na izbore i uvijek glasaju za "svoje".
Nigmus

Post by Nigmus »

Doc. dr. Amila Alikadić-Husović,

Doktor Medicinskih nauka
Docent Medicinskog fakulteta
Šefica Očne klinike KCUS Koševo
Članica Predstavnickog doma Parlamenta FBIH

http://www.google.com/search?hl=bs&q=alikadic-husovic

;)

Respect mase, respect!
danas

Post by danas »

pa i karadzic je nekakav doktor, pa sta sta cemo sad?

kod nas se izgleda politikom, ustavnim pravom, uredjenjem i odbranom drzave, medjunarodnom politikom... bave svi osim onih koji o tome imaju nekog pojma i koji su se za te poslove skolovali.
Prenj

Post by Prenj »

Nigmus wrote:Doc. dr. Amila Alikadić-Husović,

Doktor Medicinskih nauka
Docent Medicinskog fakulteta
Šefica Očne klinike KCUS Koševo
Članica Predstavnickog doma Parlamenta FBIH

http://www.google.com/search?hl=bs&q=alikadic-husovic

;)

Respect mase, respect!
Moram primijeniti da se za Radovana neke od gornjih tacaka mogu primijeniti, pa ni R od respekta , vec naprotiv!
wanderer

Post by wanderer »

danas wrote:pa i karadzic je nekakav doktor, pa sta sta cemo sad?

kod nas se izgleda politikom, ustavnim pravom, uredjenjem i odbranom drzave, medjunarodnom politikom... bave svi osim onih koji o tome imaju nekog pojma i koji su se za te poslove skolovali.
Po meni nije problem sto se i ljekari, kondukteri itd bave politikom, vec njihovi motivi i nacin na koji to cine.
Nigmus

Post by Nigmus »

Radovan je bio ljekar.

Spomenuta je dosegnula vjerovatno nesto sto se moze nazvati vrhuncem u karijeri mlade osobe.

Neuporedivo je porediti 15000 svrsenika Medicinskog fakulteta i samu grupu odabranih koji svoje skolovanje krunisu posebnim titulama na svakom polju.

No, polahko, naucit ce te :)
danas

Post by danas »

wanderer wrote:

Po meni nije problem sto se i ljekari, kondukteri itd bave politikom, vec njihovi motivi i nacin na koji to cine.
vrlo mali broj drzava ima ljude koji se bave politikom a da su se za to i skolovali. mislim da je francuska jedna od drzava koja ima ugradjen proces i obrazovanje za "civil servants" -- znaci za drzavnog/javnog sluzbenika se tamo obrazuje i trenira.

problem je kada osoba koja ima diplomu iz jedne oblasti misli da je bogomdana da pametuje i odlucuje o svemu. jer naravno, kod nas svi sve znaju.

a o motivima i nacinu bavljenja politikom si u pravu -- ali to je ogledalo opsteg nedostatka politicke (pa i druge) kulture na nasim terenima.
wanderer

Post by wanderer »

Kada vidim ovu gospodju profesoricu, zapitam se kojim su procesom "odabrani".
wanderer

Post by wanderer »

danas wrote:
wanderer wrote:

vrlo mali broj drzava ima ljude koji se bave politikom a da su se za to i skolovali. mislim da je francuska jedna od drzava koja ima ugradjen proces i obrazovanje za "civil servants" -- znaci za drzavnog/javnog sluzbenika se tamo obrazuje i trenira.

problem je kada osoba koja ima diplomu iz jedne oblasti misli da je bogomdana da pametuje i odlucuje o svemu. jer naravno, kod nas svi sve znaju.

a o motivima i nacinu bavljenja politikom si u pravu -- ali to je ogledalo opsteg nedostatka politicke (pa i druge) kulture na nasim terenima.
U ovome se slazemo. Medjutim, tesko je nazalost porediti zemlje u kojima i kondukteri govore solidan engleski (npr Svedska) sa zemljom u kojoj ni predsjednici tu ni ne "isarete". To je bit problema. Dok god imamo profesore mahalaskog kova (a la ova doktirica), imamo problem -- makar se ona i ne mijesala u politiku.
pravimjernik

Post by pravimjernik »

wanderer wrote:Kada vidim ovu gospodju profesoricu, zapitam se kojim su procesom "odabrani".
Hajd što su odabrani, al što tek lažuuuu.... :D

Image

diplomci 4-godišnjeg studija odsjek za geodeziju građevinsk fakultet Sarajevo. (iz časopisa geodetski glasnik 37 ,decembar 2003.god)
RB = r.br. unutar odsjeka
BI = br. indexa
GU = godina upisa (septembar)
DD = datum diplomiranja

nemojte na terzu! čovjek pozna geodeziju bolje neg iko -utvđivao je gradivo na četverogodišnjem studiju punih osam godina! nakon što ga je utvrdio diplomirao je s 6,8 :lol:

hmm nešto ipak ne štima: u svojoj oficijelnoj biografiji na
http://www.vijeceministara.gov.ba/bosan ... index.php#

terza je naveo kako je diplomirao 1986.god. dakle 2 godine prije ovog gore. :?

:D
danas

Post by danas »

jel' ovo slucajno :D zelenom :D strelicom :D :D :D :lol: :lol: :lol:
danas

Post by danas »

wanderer wrote: Dok god imamo profesore mahalaskog kova (a la ova doktirica), imamo problem -- makar se ona i ne mijesala u politiku.
tacno, mahalski mentalitet pomijesan sa primitivnim provincijskim i licnim interesima, i voila ! here we are!
wanderer

Post by wanderer »

pravimjernik, gore sam mislio na univerzitetske profesore, ali i ta donekle stoji. Mada, evo ustelili su se sto se "procesa" tice -- tajno glasanje, pluralizam, ma nema da fali.
danas

Post by danas »

wanderer wrote:pravimjernik, gore sam mislio na univerzitetske profesore, ali i ta donekle stoji. Mada, evo ustelili su se sto se "procesa" tice -- tajno glasanje, pluralizam, ma nema da fali.
bezbeli da su se "ustelili" -- pa nisu oni nimalo glupi.
stavise, vrlo su sposobni kada se radi o sopstvenoj guzici i fotelji.
pravimjernik

Post by pravimjernik »

danas wrote:
wanderer wrote:pravimjernik, gore sam mislio na univerzitetske profesore, ali i ta donekle stoji. Mada, evo ustelili su se sto se "procesa" tice -- tajno glasanje, pluralizam, ma nema da fali.
bezbeli da su se "ustelili" -- pa nisu oni nimalo glupi.
stavise, vrlo su sposobni kada se radi o sopstvenoj guzici i fotelji.
haha fakat nisam primjetio da je zelena. a dobro je ispalo :-D

@wanderer: samo sad smo dodali ovim gornjim gadostima još i laganje u biografiji. majko moja gdje će ovo sve završit :(
Last edited by pravimjernik on 11/12/2005 16:58, edited 1 time in total.
Post Reply