CBS?
Moderator: Benq
- Pooll
LudiloNeKi_LiK wrote:Meni ne stižu poruke ali mi stoji na mobiteli ispod naziva mreže.
Da vidiš Pooll koliki mi je stanjedna soba Alipašino Polje, druga Nedzarići, treća Dobrinja
![]()
Meni nista ne pise... jer sam prod'o mobitel.. idem u ponedjeljak sta sebi kupiti
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Ja vazda u zenicibug wrote:koja glupostsad sam na drveniji, sad na obali
a malo kasnije na zeljeznickoj
-
Bobi
- Forum administrator
Kmeee...sve sam zivo ukljucio i jos sam u Zenicibug wrote:skoro da cu i ja jos malo bit' u zenicimoras ukljuciti opciju na telefonu .. area info ili tako nesto
- Pooll
Tokom mjeseca novembra 2004., BH Telecom će eksperimentalno početi sa primjenom funkcionalnosti "cell broadcast" servisa koji će omogućiti korisnicima da na displeju svog mobitela vide naziv grada odnosno lokacije (šire područje) na kojem se nalaze.
Da bi koristili ovu uslugu korisnici trebaju aktivirati funkcionalnost Cell Broadcast/CB (informacija o području) na svojim mobitelima. Podešavanje se uglavnom nalaze u meniju za kratke pisane poruke (SMS).
Kod pojedinih mobitela (npr. Simens) potrebno je dodatno uključiti i funkcionalnost "auto diplay" i/ili dodati 'topic' 50 u istom meniju (za podešavanje SMS CB).
S obzirom da će se ova funkcionalnost uvoditi postepeno i da njeno funkcionisanje zavisi od vrste aparata, molimo korisnike za strpljenje. Na kraju mjeseca novembra će biti aktivirana na cijelom području mobilne mreže GSM BiH. Ovaj servis je besplatan.
Korisnicima koji posjeduju mobitele koji ovakvu vrstu poruke dobivaju kao SMS poruku, sa obavještenjem o prijemu poruke i dodatnim akcijama nakon toga, preporučujemo da isključe ovu funkcionalnost.
(Telecom BH)
Da bi koristili ovu uslugu korisnici trebaju aktivirati funkcionalnost Cell Broadcast/CB (informacija o području) na svojim mobitelima. Podešavanje se uglavnom nalaze u meniju za kratke pisane poruke (SMS).
Kod pojedinih mobitela (npr. Simens) potrebno je dodatno uključiti i funkcionalnost "auto diplay" i/ili dodati 'topic' 50 u istom meniju (za podešavanje SMS CB).
S obzirom da će se ova funkcionalnost uvoditi postepeno i da njeno funkcionisanje zavisi od vrste aparata, molimo korisnike za strpljenje. Na kraju mjeseca novembra će biti aktivirana na cijelom području mobilne mreže GSM BiH. Ovaj servis je besplatan.
Korisnicima koji posjeduju mobitele koji ovakvu vrstu poruke dobivaju kao SMS poruku, sa obavještenjem o prijemu poruke i dodatnim akcijama nakon toga, preporučujemo da isključe ovu funkcionalnost.
(Telecom BH)
- bug
ma jok necu u zenicu, nego ce zenica u sarajevoBobi wrote:Kmeee...sve sam zivo ukljucio i jos sam u Zenicibug wrote:skoro da cu i ja jos malo bit' u zenicimoras ukljuciti opciju na telefonu .. area info ili tako nesto
.A sta ces ti u Zenici ako nije tajna
?
evo me na zeljeznickoj stanici
ne mogu da vjerujem
-
BigusDickus
Ima li iko da je uspio to ukljuciti na Siemens-u? 
-
BigusDickus
De reci kako, kupus ti se ukiselio, najbolje u selu...

- Qler
Evo da se meni ukiseliBigusDickus wrote:De reci kako, kupus ti se ukiselio, najbolje u selu...![]()
![]()
-
BigusDickus
Zahvalan i ocekujem tu kanticu...

-
Bobi
- Forum administrator
Svaki seljo iz Bosne kad dodje na more ...Engram::X wrote:da se svaki seljo orijentise prostorno..vremenski...The_Fluid wrote:Slichnu stvar je prije tri godine uveo Cronet, shto i nije tako losha stvar. po meni.