Cavic i Tadic izrazili sram zbog Omarske i Srebrenice...

Post Reply
AjvazDedo

#1 Cavic i Tadic izrazili sram zbog Omarske i Srebrenice...

Post by AjvazDedo »

Nazalost nije istina....
"Schröder izrazio sram zbog Auschwitza"

Dali cemo morat cekat 60 godina za jedno
pravo izvinjenje? :x :x :x :x :x :x :x :x
Klesar Tadija Tegoba

Post by Klesar Tadija Tegoba »

Ne znam, takve ljude tesko da ce ikada biti sram, nema to obraza ni 2 prsta. Sramovi slicnih ljudi se jedino mogu prisilno isprovocirati kaznama na sudu.
Mene je istinski sram zbog Kazana i Cace, zbog Grabovice, zbog mudzahedina, zbog pljacki u ratu, zbog nikad iskreno slijedjene platforme Predsjednistva, zbog napustenog Jovana Divjaka, zbog tipova poput Cengica i Radoncica, zbog svih onih sto poginuse i ne misleci na vjeru i naciju - nego na komsiju i saborca - i na kraju ih prisilno i posthumno sehidima prozvase, sram me je zbog neznanja i nekulture kod nas. Svega toga me je sram.
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

Klesar Tadija Tegoba wrote:Ne znam, takve ljude tesko da ce ikada biti sram, nema to obraza ni 2 prsta. Sramovi slicnih ljudi se jedino mogu prisilno isprovocirati kaznama na sudu.
Mene je istinski sram zbog Kazana i Cace, zbog Grabovice, zbog mudzahedina, zbog pljacki u ratu, zbog nikad iskreno slijedjene platforme Predsjednistva, zbog napustenog Jovana Divjaka, zbog tipova poput Cengica i Radoncica, zbog svih onih sto poginuse i ne misleci na vjeru i naciju - nego na komsiju i saborca - i na kraju ih prisilno i posthumno sehidima prozvase, sram me je zbog neznanja i nekulture kod nas. Svega toga me je sram.
Slazem se absolutno! Iz narodne Armije napravit nesto NEbosansko
je stvarno uzas. A dozvolit ili nekaznit da kriminalci cine onakve zlocine
je odvratno, i meni je toliko zao sto se to desilo. Ali sad kad se citaju
novine, izgleda kao da su svi isto krivi... :shock: kao da svugdje
na slobodnim teritorijama su bili logori :-) i nebosnjacki narod
da je pobijen....lazi lazi lazi...koje umanjuju znacaj patnje
naroda nad kojem je izvrsen GENOCID!!! :x
Klesar Tadija Tegoba

Post by Klesar Tadija Tegoba »

Daleko od toga da su svi isto krivi. Pametnom je statistika Haskih presuda i svjedocenja u Hagu dovoljna da se vidi ko se treba koliko sramiti za ono sto je cinio ili je necinjenjem pocinio.
Postoje dvije vrste odgovornosti, obicnog covjeka i zlikovaca odn. planera i izvrsioca najgorih zlocina. Ja se smatram obicnim i pokusavam se na svakom mjestu postidjeti i oprati od onog sto mi se moze po nacionalnom automatizmu zalijepiti.
Ja druge obicne - tj. one koji su tebi i meni drugaciju i strasniju buducnost zamisljali i gledali kako se ta politika pred njihovim ocima pretvara u genocid - na pranje tjerati necu. Zasto - jer nema efekta, covjek ukoliko se istim smatra ce sam pred sobom osjecati sram i grizu savjesti, a ako nije - dzabe mu ja galamim da je stoka.
Cesto se sjetim covjeka sa Mojmila koji je 92, kada su mu cetalji ranili dijete rekao, "Samo da mi je kafu sa njima popiti - da vidim kakvi su to ljudi."
E meni ne pada na pamet kafu piti, dok se ne operu. Znam da do tada nisu ljudi. Ja sam cist!
Toozla

Post by Toozla »

Svaka cast Tadija...

prvo treba ocistiti vlastitu avliju.....na zalost, malo je takvih!!!

svakom normalnom je jasno da ce komsiske liste izvinjenja biti duze nego sto je tvoja...
Abdurrahman 1

Post by Abdurrahman 1 »

Tadija ... stid te je zbog mudzahida nesto ?

I trebas da se stidis kada si takav dzahil.

Niti su ubijali civile, niti su silovali. Ubijali su vojnike sto je i legalno u ratu. To su radili svi u BiH.

Mucenje Srba u Vozucoj i sl., su velika izmisljotina, koja se moze sa svacim pobiti.

Naime, trebas da budes ponosan sto su iz svojih toplih domova, kuca, od svih famelija itd., dosli da tebe i tvoju zadnjicu brane u BiH, da ginu za tebe, odnosno za islam, dok je preko pola miliona Bosnja pobjeglo preko granice. Bosnje bjeze, a mudzahidi dolaze da brane. I stidis se ih ? Sram neka tebe bude.
Toozla

Post by Toozla »

Klesar Tadija Tegoba wrote: Mene je istinski sram zbog Kazana i Cace, zbog Grabovice, zbog mudzahedina, zbog pljacki u ratu, zbog nikad iskreno slijedjene platforme Predsjednistva, zbog napustenog Jovana Divjaka, zbog tipova poput Cengica i Radoncica, zbog svih onih sto poginuse i ne misleci na vjeru i naciju - nego na komsiju i saborca

Abdurrahman 1 wrote:Tadija ... stid te je zbog mudzahida nesto ?

dosli da tebe i tvoju zadnjicu brane u BiH, da ginu za tebe, odnosno za islam
BIH nikad nece pripadati samo jednom narodu...ekstremni srbi i hrvati su se opekli pokusavajuci da inplementiraju takvu platformu...opeci ce se i svi ostali sa istim naumom

ps-Tadija, ti si cist....ne sekiraj se zbog ovakvih...
nebi

Post by nebi »

Abdurrahman 1 wrote:Tadija ... stid te je zbog mudzahida nesto ?

I trebas da se stidis kada si takav dzahil.

Niti su ubijali civile, niti su silovali. Ubijali su vojnike sto je i legalno u ratu. To su radili svi u BiH.

Mucenje Srba u Vozucoj i sl., su velika izmisljotina, koja se moze sa svacim pobiti.

Naime, trebas da budes ponosan sto su iz svojih toplih domova, kuca, od svih famelija itd., dosli da tebe i tvoju zadnjicu brane u BiH, da ginu za tebe, odnosno za islam, dok je preko pola miliona Bosnja pobjeglo preko granice. Bosnje bjeze, a mudzahidi dolaze da brane. I stidis se ih ? Sram neka tebe bude.
Oooo,Abdurahman....es-selamu-alejkum :D
Ima li kakvih dzahila,da ih prevaspitamo,oca him cafirskog :D
nebi

Post by nebi »

Produkt C wrote:
Klesar Tadija Tegoba wrote:Ne znam, takve ljude tesko da ce ikada biti sram, nema to obraza ni 2 prsta. Sramovi slicnih ljudi se jedino mogu prisilno isprovocirati kaznama na sudu.
malo si ti pomjes´o, dobri moj... :zzzz:
Ti bi se javio na guzicu,kad ne bi na usta....sve u odbranu stranke
Produkt C

Post by Produkt C »

sincino...

vjera i nacija ne moraju biti institucionalzirane u stranci

to sto ste vi drugovi navikli da se jutro i noc docekuje u partiji koja vedri & oblaci, samo je zaostavstina iz davno-proslih-vremena... :zzzz:

avdo
FAMILIJA A NE FAMELIJA bem ti selo!
margareta

Post by margareta »

Profil korisnika: Produkt C

Član od: 25 jan 2005
Ukupno komentara: 21
[0.01% od ukupno / 10.50 komentara na dan]
Nađi sve komentare korisnika: Produkt C
Mjesto:
WWW:
Zanimanje:
Interesovanja:

Engramoidni sa svih svojih 40 - 50 nickova *zapalo* im. nece dugo.
nebi

Post by nebi »

Produkt C wrote: vjera i nacija ne moraju biti institucionalzirane u stranci

to sto ste vi drugovi navikli da se jutro i noc docekuje u partiji koja vedri & oblaci, samo je zaostavstina iz davno-proslih-vremena...
Jeste,sad je demokratija...i ko ne vjeruje,jebo je jeza :D

Komesare.....prodaji to po mjesnim zajednicama u ruralnim podrucjima...
tamo je dovoljno to vase "ko nije sa nama,taj je cafir"
crazy

Post by crazy »

Ma znas sta? Ne treba mi izvinjenje, jer k.... ne vrijedi. Ali bi bilo super, kada bi ti ljudi rekli: " Osudjujemo te zvijeri iz naseg naroda koji su radili strahote i grozote za vrijeme rata u BiH. U potpunosti se ogradjujemo od takvih ljudi i ne bih volio da bilo ko takve osobe smatra Srbima-jer ne zasluzuju da nose to ime" ili nesto slicno, to bi bilo drukcije, izvinjenje mi bolan ne treba. treba mi dokaz da se ni njima ne svidjaju takvi likovi i da ih ne zele smatrati svojima, a ne da ih brane ( kao sto to jos uvijek rade ) :x :x
Chat Nick

Post by Chat Nick »

ta izvinjenja su glupost... sta se aja imam izvinjavati nekome za nesto sto nema veze sa mnom?
usput
Sarajevo 6. decembar 2004.
Predsednik Srbije Boris Tadic se u Sarajevu izvinio "svima protiv kojih je cinjen zlocin u ime srpskog naroda".

Tadic je nakon razgovora sa clanovima Predsednistva BiH, u Sarajevu rekao da je u regionu bilo zlocina na svim stranama i da ocekuje i od drugih da se izvine za zlocine prema Srbima, Hrvatima i Muslimanima.

Izvinjavajuci se svima protiv kojih je cinjen zlocin u ime srpskog naroda, predsednik Tadic je rekao da je, ipak, nemoguce optuzivati samo jedan narod, jer su zlocini vrseni i protiv Srba, te da zbog toga "svi jedni drugima dugujemo izvinjenje": "Ja se izvinjavam svima protiv kojih je cinjen zlocin u ime srpskog naroda, ali to nije cinio srpski narod, nego su zlocinci pojedinci i nemoguce je optuzivati jedan narod. Isti zlocini su vrseni protiv naseg naroda i u tom smislu svi dugujemo jedni drugima izvinjenje. Ako ja treba prvi da pocnem - evo, tu sam. Za mene je presudno vazno za poverenje da svi zlocinci odgovaraju zbog zlocina i da nema jednostranog pristupa zlocinu i da nema nikakve protekcije kada su zlocini u pitanju, onih nacinjenih prema Bosnjacima, Hrvatima ili Srbima".
crazy

Post by crazy »

Chat Nick wrote:ta izvinjenja su glupost... sta se aja imam izvinjavati nekome za nesto sto nema veze sa mnom?
usput
Sarajevo 6. decembar 2004.
Predsednik Srbije Boris Tadic se u Sarajevu izvinio "svima protiv kojih je cinjen zlocin u ime srpskog naroda".

Tadic je nakon razgovora sa clanovima Predsednistva BiH, u Sarajevu rekao da je u regionu bilo zlocina na svim stranama i da ocekuje i od drugih da se izvine za zlocine prema Srbima, Hrvatima i Muslimanima.

Izvinjavajuci se svima protiv kojih je cinjen zlocin u ime srpskog naroda, predsednik Tadic je rekao da je, ipak, nemoguce optuzivati samo jedan narod, jer su zlocini vrseni i protiv Srba, te da zbog toga "svi jedni drugima dugujemo izvinjenje": "Ja se izvinjavam svima protiv kojih je cinjen zlocin u ime srpskog naroda, ali to nije cinio srpski narod, nego su zlocinci pojedinci i nemoguce je optuzivati jedan narod. Isti zlocini su vrseni protiv naseg naroda i u tom smislu svi dugujemo jedni drugima izvinjenje. Ako ja treba prvi da pocnem - evo, tu sam. Za mene je presudno vazno za poverenje da svi zlocinci odgovaraju zbog zlocina i da nema jednostranog pristupa zlocinu i da nema nikakve protekcije kada su zlocini u pitanju, onih nacinjenih prema Bosnjacima, Hrvatima ili Srbima".

Ne trebaju se te glavonje izvinjavati, nego ograditi od onih koji su ubijali. Ne znam kako im nije ispod casti da te zvijeri stavljaju u isti kontekst sa ostatkom svog naroda ( na svim stranama )
violentjack

Post by violentjack »

Njima nije zao zbog nas.nego sto su mali..jadni..ozmrzeni u svijetu..izgubljeni i siromasni

Na kraju su pokazali hrabrost koju nisu imali jurisajuci na Gradacac..Teocak..Sapnu i sve ostale krajeve

Tuzlu su dobili po zuybima..pa su kolonu izmislili

DOk je bilo klanja civila..onda su bili junaci..ali sada je druga prica 8)
Produkt C

Post by Produkt C »

margareta wrote: Engramoidni sa svih svojih 40 - 50 nickova *zapalo* im. nece dugo.
baba, duze od tebe, duze od tebe ;)
margareta

Post by margareta »

Produkt C wrote:
margareta wrote: Engramoidni sa svih svojih 40 - 50 nickova *zapalo* im. nece dugo.
baba, duze od tebe, duze od tebe ;)
Shizoidni paranoici mogu si umisliti da su bogovi , kao sto si je Salvador dali umislio da je spuz.Zato je imao extremno duge i specificne brkove.

Blago tebi koliko si mocan. Ne bih ti bila u kozi. Kako si moniya ? Jeli engrame ili kiseli?
Post Reply