Catherine Ashton
- 1gorstak
#1 Catherine Ashton
Danas na snagu stupa Lisabonski sporazum koji uspostavlja (i) ministarstvo vanjskih poslova Evropske Unije, a gospodja ministarka, koja ce se baviti nama, je Catherine Ashton, brtanska politicarka lijeve orijentacije. Do 2001 je bila na celu kantonalne uprave za zdravlje i usput pomagala samohranim roditeljima, tako da je prespavala Srebrenicu i NATO udare na Srbiju. Ali kakva je da je, sanse su da ce nam biti bolje s njom nego sa Solanom i Bildtom. Jer koga da pita za savjet ako ne Esdauna .... "zivu legendu".
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2 Re: Catherine Ashton
Ashdown živa legenda?!
Doduše, to je novinarska kavalifikacija.
Ali, ipak, dođe mi da poludim!
Doduše, to je novinarska kavalifikacija.
Ali, ipak, dođe mi da poludim!
- 1gorstak
#3 Re: Catherine Ashton
"Ashton should make it her personal mission to get the constitutional reforms in Bosnia passed, and she could ask Paddy Ashdown for help. He is a living legend in Bosnia, and the only one on the long list of High Reps that actually got the Bosnians to move an agenda together."PipiDugaDevetka wrote:Ashdown živa legenda?!
Dođe mi da poludim!
Dodiku jos zabride guzovi kad se sjeti Esdauna.
- kiky
#4 Re: Catherine Ashton
pa živa ona nama bila ...
samo nek nema više govana poput solane, rhena & co. ...
i ovaj bandit bildt če uskoro prdnut u čabar ...
vjerujem da če do zadnjeg momenta pokušat nešto da nam smjesti ...
samo nek nema više govana poput solane, rhena & co. ...
i ovaj bandit bildt če uskoro prdnut u čabar ...
- 1gorstak
#5 Re: Catherine Ashton
Pokusava gnjida ...kiky wrote:i ovaj bandit bildt če uskoro prdnut u čabar ...
Dovoljne minimalne promjene Ustava
-
etovidis
#6 Re: Catherine Ashton
1gorstak wrote:"Ashton should make it her personal mission to get the constitutional reforms in Bosnia passed, and she could ask Paddy Ashdown for help. He is a living legend in Bosnia, and the only one on the long list of High Reps that actually got the Bosnians to move an agenda together."PipiDugaDevetka wrote:Ashdown živa legenda?!
Dođe mi da poludim!
Dodiku jos zabride guzovi kad se sjeti Esdauna.
Inace, Ashton je izabrana kao kompromisno rjesenje i ona ce nam pokusati ukazati na vaznost kompromisa oko reformi ustava.