Cat Stevens se vraca muzici, i to zahvaljujuci bh nadahnucu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
wanderer

#1 Cat Stevens se vraca muzici, i to zahvaljujuci bh nadahnucu!

Post by wanderer »

Yusuf Islam (a.k.a. Cat Stevens) objavljuje novi album, a dugogodisnju pauzu prekida nakon slusanja nase vjerske muzike.

"Islam claims to have moderated his position after listening to the recordings of Bosnian Muslims whose music, he says on his website, helped “inspire them with the religious spirit of faith” in the Balkan wars of the 1990s.

Since then, said a source close to him, he had “softened his stance”. He is now often seen without his trademark Islamic garb and is said to have appeared in western clothes in the recording studio. "

http://www.timesonline.co.uk/newspaper/ ... 07,00.html

P.S. Nisam se mogao odluciti da li da temu postavim na podforum Muzika ili Religija, i eto... 8-)
love

Post by love »

Jao :-) ne vraca se muzici nego ilahijama a ilahije je pjevao odavno cak i za vrijeme rata u Bosni....nista novo
wanderer

Post by wanderer »

love wrote:Jao :-) ne vraca se muzici nego ilahijama a ilahije je pjevao odavno cak i za vrijeme rata u Bosni....nista novo
"A musician who has heard some of the recording said: “The new album will be like the old stuff, a spectacular return to the old days.” :-)
love

Post by love »

Uglavnom je musliman koji kako koji dan prolazi, sve vise i vise zna o islamu..muzika nije zabranjena u islamu to je valjda saznao i okanio se selefijskog pokreta..mashAllah.No,ipak nikada necete vidjeti njega kao Cat Stevenska nego on ostaje Yusuf Islam..i ti bi to trebao postovati i umjesto bivseg imena napisati njegovo pravo ime

we selam
wanderer

Post by wanderer »

Oni koji ga ovdje znaju kao Yusufa se mogu nabrojati na prste jedne ruke, a oboje nije moglo stati u naslov. Dakle, :P
fadil schtil

Post by fadil schtil »

wanderer wrote:Oni koji ga ovdje znaju kao Yusufa se mogu nabrojati na prste jedne ruke, a oboje nije moglo stati u naslov. Dakle, :P
taj jukin potez je nekako i logican.
a svi koji znaju za c. stevensa znaju i za jusufa. mislim za jusufa i nije vezana nikakva posebna medijalna prezentacija.
na zapadu kada recimo na radiu pustaju neke od jukinih hitova ne zaborave reci ni njegovo novo ime.
a juka islam je mozda samo nepoznat na prostorima gdje vedre i oblace sandi, oliver drag., jelena karleusa i doan ares - u pizdu m.....
zlata

Post by zlata »

Cat Stevens=Yusuf Islam=Pravo ime: STEFAN DIMITRIJE GEORGIU
Lace

Post by Lace »

koja papazjanija :-? :D
vedderedi

Post by vedderedi »

A jest fakat, nedavno sam vidio neki spot sa njim i oni Ronanom Keatingom i nesto pjevaju njih dvojica, kad ono Juka pravo skreso bradu i u odijelu, nije bio u carsafima, mozda ga popusta vehabizam :D
fadil schtil

Post by fadil schtil »

vedderedi wrote:A jest fakat, nedavno sam vidio neki spot sa njim i oni Ronanom Keatingom i nesto pjevaju njih dvojica, kad ono Juka pravo skreso bradu i u odijelu, nije bio u carsafima, mozda ga popusta vehabizam :D
znas sta?
loma je i DANGER hodati londonom u vehabiyah's look?! prpa, haha.
mozda ga je i popustilo. ipak je na kraju skontao da je nasa vjera - living Islam - i da nema puno ili nikako veze sa outfit-om ili necim sto se kod krscana naziva ikonografijom.
i zato mi je uvijek bezzze kad vidim recimo tespih na retrovizoru ili privjesak sa logoom policije new orleansa, a beli i citave luiziane. to je za mene, e da ne kazem cisto sranje, da se ne kaurim pred ove nam mubarek dane, samo kao fol kontra, kao pandan spomenutoj ikonografiji. a islam je u dusi. u herciki. i to je juka i skontao.

by the way sreo sam ga i upoznao. na stranu look,sto tada i nije bio nesto ekstremno upadljiv, tipa d. mirlina, ima onaj mehki, dobrocudni pogled kao i, za one koji ga ne mrze znaju o cemu zborim, kao rahmetli alija
Post Reply