Časopis" Militaergeschichte" obiluje stručnim člancima i analizama velikih vojnih poduhvata u Evropi i svijetu u bližoj i daljoj istoriji, kao i na prostorima Balkana.
Članci i feljtoni su prikladno i nenametljivo ilustrirani originalnim fotografijama vojnog i Saveznog arhiva,kao i zemaljskih arhiva njemačkih pokrajina.
Ne nalazi se u slobodnoj prodaji, a smatram da je šteta da isti stoji na polici nakon čitanja .
Ukoliko neko od vas zna njemački jezik i ima interesovanja za navedeno područje istorije, spreman sam redovno da ustupim jedan( ili po mogućnosti više,ovisno od broja primjeraka koji mi padnu u šake
Također su mi redovito dostupni specijalizirani časopisi "Y." koji se bavi modernim ustrojem njemačke vojske , kao i odlični magazin "Loyal" koji se bavi pitanjima i analizama iz oblasti bezbjednosti, te vojnim pitanjima Njemačke i Evropske Unije i njihovih odnosa sa SAD itd..
Također,ako neko od vas ima srodne časopise na njemačkom ili engleskom jeziku,ili dokumentarne filmove mislim da se našlo još materijala za kvalitetne forumske teme ili dodatna razmatranja na već postojećim.
Na kraju, volio bih da dobijem od vas preporuke o web-sajtovima na kojima se obrađuju slične teme, ili npr. o nečemu zanimljivom na što ste naišli surfajući po internetu, a vezano je za vojnu istoriju...
hvala.