Case closed

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Velicanstveni

#1 Case closed

Post by Velicanstveni »

Finito.
Last edited by Velicanstveni on 04/09/2005 12:39, edited 1 time in total.
micika

Post by micika »

Uh cekaj da dodjem sebi :shock: :roll: :sad:
hananah

Post by hananah »

Prvo nisi se trebao upustati u vezu s osobom koja ti sa sobom donosi torbu problema, a opet s druge strane tako nije bilo na pocetku.
Drugo, vec si se uveliko upetljao u njen zivot, pa sta je tu je.
Iskreno, vidi sam sa sobom koliko ti je stalo do nje i sto je vaznije njoj do tebe, ali realno vidi, jer moze se desiti da kad rijesi probleme jednostavno odleprsa i kaze ili ne kaze hvala. Ipak je ona jos dijete, da je starija ja bih ti savjetovala da je ozenis ako je volis i ako si spreman na to. No, ne mogu sad da se petljam ni u ciji zivot niti odluke jer polazim od toga da sama ne volim da se neko petlja u moj.
Sam moras rijesiti sta ti je ciniti, uzmi u obzir da je jako mlada. Da se moze desiti da od nje "isklesas" nesto sto zelis da bude, jer to nije tesko s obzirom na njene godine. A moze se i desiti da ti se to sto dobijes "klesanjem"poslije i ne svidi.
Sto god uradis nek i je sa srecom i sam donesi odluku jer...jedino ti to mozes i niko nije u tvojoj kozi do ti sam :)
hananah

Post by hananah »

I jos bih ti samo uputila jednu kritiku - nisi nikako smio da se petljas u odluku oko njenog abortusa niti u njen abortus. Ipak je to dijete bilo njeno i njenog bivseg momka te su njih dvoje trebali da odluce o tome, jer.....bojim se da ce te on kriviti a mozda i ona jednog dana, kad joj mozda ladje potonu s nekim drugim, ili cak s tobom :(
CiCiban

Post by CiCiban »

U jednu ruku neopisivo mi je drago sto sam joj spasio zivot bukvalno, a s druge strane nekako osjecam da nasa veza nece biti nesto sto ce meni odgovarati.
ostavi je..spasit ces joj zivot, samo ovaj put for real
:-?
hananah

Post by hananah »

Nemoj tako Cici :( Probaj se staviti u njegov polozaj :( Cura mu je dosla bukvalno sa vrecom problema :( Zalosno i tuzno ali istinito :(
rapunzel

Post by rapunzel »

Stvarno sve izgleda kao scenario za neki film. Jedino sto mogu da ti kazem je da ne bih rado bila ni tebi ni njoj u kozi. Ja imam sad 10 godina vise nego ona, i kad pogledam sebe u tim godinama, ne mogu se prepoznati. Nisam ni slicna osoba, mnogo sam i odrasla i promijenila se za svo ovo vrijeme. Zato ne znam koliko vasa veza poceta u ovako nezgodnom momentu moze opstati. Gledano sa strane, ovako kao objektivno, licno mislim da ne moze. A opet ti zelim srecu i puno zdravog razuma!
Settler

Post by Settler »

Ako je voliš i misliš da je ona to što želiš, ne ostavljaj je. "Kompaktibilnost" parnera u vezi može imati svoje dobre i loše strane, ali mi nije jasno kako ti otvorenost i iskrenost mogu smetati? Najbolje je da sam razmisliš koliko vremena i truda želiš uložiti u tu vezu. Ako nisi spreman da se žrtvuješ, još uvijek možete ostati prijatelji.
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Nije samo da ti izgledas ko sa 20 godina, vec se tako i ponasas.

Sta si ti, prijatelj, ljubavnik, otac, sponzor toj djevojci? Ima li jos koja uloga u kojoj se nisi nasao za tih par sedmica?

Vela Havle...
neko iz mase

Post by neko iz mase »

secer babo
sekiracija

Post by sekiracija »

Melji mali melji,voda je vec prokuhala :(
Velicanstveni

Post by Velicanstveni »

:roll:
Last edited by Velicanstveni on 04/09/2005 12:40, edited 1 time in total.
PR80.

Post by PR80. »

Prije svega mislim da sam prijatelj, i iskreno, tako se najvise i vidim nasoj buducnosti, samo dok ipak ovo sve malo zaraste, dok malo sazrije, da joj mogu objasniti.
Samo da ti kazem: ako je gledas vise kao dobrog prijatelja onda je sigurno bolje da o tome porazgovaras sto prije sa njom jer i sam si pisao da volis iskrenost. Uvijek je bitno igrati igru otvorenih karata i rascistiti sve oko sebe prije nego zalazio u nesto dublje.
Drugo, sto se tice odluka zadnjih dana nadam se da su to bile njene odluke jer vec je neko napomenuo da je najbolje da je abortus njena odluka posto na kraju mozes ti da placas tu cijenu.
Pises da ona ne voli tog drugog frajera a prije samo par sedmica je spavala zajedno sa njim, ne zaboravi isto to.

Ne zelim da me pogresno shvatis, jer citajuci ova dva posta jako la`ko se moze zakljuciti da si ti plemenita osoba...
Zelis da joj pomognes a dosta nas sigurno nismo ni svjesni koliko je to za nju bitno, jer da ti nisi usao u njen zivot moglo se desito dosta toga... Jesi joj sigurno spasio zivot, ali ako ti je djevojka vec spominjala planove samoubistva onda shvati to ozbiljno i ako ikako mozes ucini sve da je izvuces iz takvih misli..

Trenutno sad nemam vremena da vise pisem, ali sve naj naj... :-)
hananah

Post by hananah »

Hananah, prije nje zivot bih mogao cak nazvati mozda dosadnim u poredjenju sta se sve izdesavalo poslije
Dragi moj ne mislim da ti je zivot bio samo dosadan vec i rahat :) Ima i puno drugih stvari koje ti mogu zivot uciniti zanimljivim od rjesavanja necijih problema gdje to moze ostaviti duboke posljedice u tebi :(
no to je samo moje misljenje :(
Radije se bavi humanitarnim stvarima pomazuci npr. djeci bez roditelja, bar ces ostati nakon svega ispunjen a ne prazan kao sto mi se cini da ces u ovom slucaju :(
no to je opet samo moje misljenje :)
sojka

Post by sojka »

Raskini. To nije ljubav.
hananah

Post by hananah »

ne smijem reci da raskines jer je to ipak tvoja odluka, ali u nacelu se slazem sa Sojkom vezano da to nije ljubav - to je samilost :(
sojka

Post by sojka »

Ovo je vec raskid.
sekiracija

Post by sekiracija »

Ma on prica vic a vi se ufurali :lol:
Sojka ,kako ide ona prica o vrabcu one strasne zime? 8)
Lace

Post by Lace »

sikiii pa gdje si ti :)
kekec

Post by kekec »

Izgleda da je ovo bas vrijeme poplava u svim oblastima.
Jarane, u blatu si do koljena. :-?
Ona-problema puna, njen bivsi, njena familija, tvoje zelje,
nadanja i ocekivanja, ...
Do tebe je kako ces se izvuci.
Sjedi i skontaj kako ce to sve izgledati za 10-20 god. Vidis
li vas u sretnom braku, okruzeni nasmjesenom djecicom.
Ili mozda kao poznanike koji ce se sresti jednom u 2-3 mjeseca
i popiti kafu uz uobicajenu konverzaciju.
Ili mozda nesto trece, nesto izmedju... :?
sekiracija

Post by sekiracija »

Lace wrote:sikiii pa gdje si ti :)
Moj naklon dami na ovom forumu :D
Na odmoru sam a i pive ne ne dostaje :-D Ja sam jednom rekao samo se mrtvi ne vtacaju :lol:
Lace

Post by Lace »

e nek si nam se vratio :)

odoh sad da ne zacatavam temu :D
sojka

Post by sojka »

Nemam pravo da sudim, ali ne mirise mi na ljubav. :roll:
Sam je rekao da mu je bilo dosadno, jer mu je bilo prosto drugacije.
gavrilo

Post by gavrilo »

pitaj se da li je stvarno volis (sto je po mom razmisljanju neshvatljivo posle tako kratkog vremena) ili si sa njom radi sazaljenja. ja mislim da je ipak ovo drugo u pitanju... dalje kazes da ti je zivot prije nje bio dosadan, sto na jednu ruku objasnjava tvoju zaljubljenost. ali pazi, jedno je biti zaljubljen a drugo voliti. ja djevojke pretezno zavolim posle dugog perioda, zavolim neke odredjene osobine... tek nakon nekog vremena se kristalizuje struktura ponasanja partnera u vezi... da li je lojalna, da li ima razumljevanja, da li je prijatelj ... itd.

ipak mislim da si sa njom radi sazaljenja i zeljomo za avanturom. zapamti jednu stvar, ljude ne mozes promjeniti. ako ti vec sada sitnice smetaju, one ce s vremenom postati pravi teret.

zato moj savjet, koji sigurno nije zlonamjeran... ostavi je. bez velikog razmisljanja, ostavi je. ne uvlaci se u probleme koje neces znati da rijesis.

srdacan pozdrav i puno srece i hrabrosti u tvojoj odluci
sojka

Post by sojka »

Meni se ova prica nimalo ne dopada. Cak sta vise suspektna je.

Ne bih rekla da je sazaljenje, ni plemenitost u pitanju, vec dokazivanje superiornosti (Velicanstveni). Radoznalost neka, kojom pomazuci drugom sebi pomaze.
Ljudi se uz dovoljno ljubavi, njege, istinske ljubavi i krajnje posvecenosti, odanosti mijenjaju.
Ukoliko je teren zaprljan i ukoliko je pala i jedna jedina "gruba" rijec, to nije moguce. :( :roll:
Nadji sebi drugu.
Na tim sitnicama koje su toliko problem da jos i post postavljas.
Da je bila iole ljubav imao bi snage da joj u 4 oka kazes: Kad ja ovoliko cinim za tebe, ucini mi uslugu, nemoj to da radis.

Ne svidja mi se prica. :roll:
Locked