Sa zenom i kad se najmanje umislis da si iznio mudrost ona te pretekne sa svojom karizmatickom dosjetljivoscu. Ja znam da sam unaprijed osudjen na propast no vrijedi pokusat ak nista drugo. Toliko sam jak da zapocnem trku no sta cu kad su mi se noge odsjekle od tvoje brzine.Ljuska_u_BaklaFi wrote:Mudro zborish, ali ne dovoljno mudroVidish, ljuska mi nije shtit nego sam nezgodna ko ljuska, pogotovo ona iz baklave, koja em osteti zub em obruka domachina
Ipak , kako M. Selimovic kazhe, odlucila sam se za ljubav. Manje je istinito,i manje vjerovatno,ali je plemenitije. I ljepshe:tako sve ima vishe smisla.I smrt.I zivot. Lahko je nanijeti bol.....A i bol je takva: bilo dushevna, bila tjelesna: pochinje nekom rijechi, neugodnim djelom blizhnjega ili grchem, trzajem u nekom udu, pa sve vishe i brzhe napreduje, dok ne dovede do oboljenja ili potpune dushevne potishtenosti. A i chezhnja je takva: pochinje nevinim pogledom na neki predmet ili u nechije ochi, u vitak stas ili bujne kose, pa se poput vatre s ochiju prenosi na srce, pa na um, pa te obuzme svega i ne popusti dok ne postignesh ono za chim cheznesh, ili dok potpuno ne sagorish u njoj, ostanesh pepeo, chovjek ravnodushan, nesretan i tup...............Ha ya
No Allah je jasan i na najljepsi nacin zbori, buduci da tacno zna sta tvoje meko ushiceno bicence moze na svojim plecima iznijeti pa kaze. O Ademovi potomci sjetite se da ce vam kabur vjecno boraviste biti pa ce te se proci mnogih strasti
No kod Onog koji u svojoj ruci drzi tvoju dusu lakse strast prolazi nego gordi i oholi, a moramo nekad pogrijesiti, zasto ?
selam
p.s
Na prvoj stranici sam odgovorio arzuhalu i pro testantu a tuzan sam jer pur lovu ne znam sta da odgovorim pa de nek mu neko nesto ne pisa da covijek ne ode praznih ruku