ČAROBNI KUTAK

Rasprave o vjerskim temama.
Axt

#1 ČAROBNI KUTAK

Post by Axt »

Selam i mir svima...
Kad si usamljen dodji bit ces u drustvu :-) ,
kad si ostavljen dodji da nisi sam :) ,
kad si razocaran dodji da te se ocara :D ,
kad ti se place dodji da te se nasmije, nasmijat ce ti se. :wink:
kad ti se smije dodji da nas nasmijes. :D
Tvoje breme je nase breme, tvoja tuga je nasa tuga, tvoj smijeh je nas smijeh, pa ti si JA :D
Ako pitas ko smije doci.... svi smiju doci, da dobro si cuo svi...
Ovo je kutak slavljenja Uzvisenog kome nema premca i Njegove ljubavi, pa ako mognemo da oslavimo kapljicu olicenje Milosti i Dobrote koja je samo jedne vode, srca ce nam kljucati kao vreli izvori i ko se smije upustiti u taj izazov toga ranga... :-)

Koliko je iluzorno pisanje po netu tako je jednako iluzoran CAROBNI KUTAK :)

Naravno na sva pitanja zna samo Znani iznad svakog znanja mi smo krhki snacemo se sa zagrabljenom tepsijom vode u moru, no i ta mala kolicina je more...pa i ona najmanja cestica. Eh sad proces misticnog iskustva koji zna zahvatit covijeka iz te vode i te kapljice nije do mene, vec do tebe i ja za to ne snosim posljedice :D

Pa ko ce me prvi pocastit sa svojim prisustvom, zeljno iscekujem da te upoznam... ? :-)
pure_love

#2 Re: ČAROBNI KUTAK

Post by pure_love »

:lol:
felichi

#3 Re: ČAROBNI KUTAK

Post by felichi »

ovi su mi jutros bili na vratima...
evo ih sada i na netu.
Axt

#4 Re: ČAROBNI KUTAK

Post by Axt »

pure_love wrote::lol:
Vau prvi kolacic pa osmijeh, pa znas li otkad cekam iskren osmijeh i koliko sam tragao za njim, a ti me odmah usreci. Sve moje noci besane probdijeh ne bi li mi se neko od srca nasmijao i puff doceka. Jednostavno sam impresioniran i zatecen, sta me snadje... :-)
Axt

#5 Re: ČAROBNI KUTAK

Post by Axt »

felichi wrote:ovi su mi jutros bili na vratima...
evo ih sada i na netu.
Ah pa koji ti..., pa ti si izgleda jako cijenjen kad svi rade oko tebe :wink:

Ali ti niko ne ponudi caj iz kristalnog bokala...

Image

Nadam se da sam dobro posecerio , jer u zivotu je jako vazna mjera ako ne stavis dovoljno secera cura zna otici jer joj nije slatko a opet ako stavis previse od slatkoce te napusti :D
Axt

#6 Re: ČAROBNI KUTAK

Post by Axt »

Inace PURE LOVE sto bi znacilo cista ljubav "vau" kristalna ljubav kao islamski monoteizam nema drugih primjesa vec cistoca sa ljubavi ...Kako da izabra taj nick hm.... Tu kristalnu cistocu moze imati samo zaljubljenik u Voljenog ili je kod tebe posredi naka druga ljubav. :wink:
1.-- Ljubav dugo trpi,
2.-- Ljubav je milokrvna(ljubazna),
3.-- Ljubav ne zavidi,
4.-- Ljubav se ne velica,
5.-- Ljubav sebe nadima,
6.-- Ljubav ne cini što ne valja,
7.-- Ljubav ne traži svoje,
8.-- Ljubav se ne srdi (lako se ne provocira),
9.-- Ljubav ne misli o zlu,
10.-- Ljubav se ne raduje nepravdi,
11.-- Ljubav sve snosi,
12.-- Ljubav sve vjeruje(više poverenja),
13.-- Ljubav se svemu nada,
14.-- Ljubav sve trpi....

Eh sad... znaci ti si to ? :roll: , pa kako sad da se ponasam, jer ne znam hoce li moje srce moci iznijeti tu pure love.(cistu ljubav) :)
Axt

#7 Re: ČAROBNI KUTAK

Post by Axt »

Eh pa ovdje nitko ne zeli da se dopisuje sa mnom :( ah opet sam sam... al mozda nisam, mnozda se netko javi :-)
ludo_jaje

#8 Re: ČAROBNI KUTAK

Post by ludo_jaje »

drug te droge sto uzimas, prestani vidis da ti skode :D ili bar proslijedi pa da vidimo svijet tvojim ocima hihihihiihi
Ljuska_u_BaklaFi

#9 Re: ČAROBNI KUTAK

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Ne dirajte ga nek' josh malo spawa. Kad god se probudi, isto ga cheka :)
Axt

#10 Re: ČAROBNI KUTAK

Post by Axt »

ludo_jaje wrote:drug te droge sto uzimas, prestani vidis da ti skode :D ili bar proslijedi pa da vidimo svijet tvojim ocima hihihihiihi
Hi hi hi :D , to su ti droge nd drogama. :-)
Kad si zedan zedj je utaljena.
Kad si gladan sit si.
Kad si osamnljen u drustvu si.
Kad ti se prica sutis.
A kad ti se suti pricas. :-D
A kad bi znao s kim si u drustvu jos vise bi bio predan, zapravo sva tuga i bol i nastaje odavanju strasti jezika, strasti trbuha i strasti spolnog organa, a kad covijek se pomiri sa sobom kroz upoznavanje sebe dobije ruzicaste naocale.
Zasto ruzicaste ? ispocetka su crne jer ides makadamom, pa seoski mali puteljci pa gradska voznja a kad izadjes na autoput niko ti ravan nije sem onog u helikopteru. Takva su i ljudska srca a samo cista od ovog svijeta i njegovih primjesa se daju spasiti. Nietche kaze: Da covijeku nitko drugi neprijatelj nije sem on sam sebi :wink:

Koliki si ti neprijatelj sam sebi kroz pjesmu "umri prije smrti" od Dine Merlina :wink: ?
Axt

#11 Re: ČAROBNI KUTAK

Post by Axt »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Ne dirajte ga nek' josh malo spawa. Kad god se probudi, isto ga cheka :)
Tvoja ruka me samo smije probuditi :P , no ima ih da budni sanjaju kad se pogleda na mrtve koji su zivi i na zive koji su mrtvi.

Znas li koji su koji :-) , meni se zanesvjeti od njih daj pomozi mi u ovoj misteriji ljudskog duha, imam osjecaj a slabo me kad prevari da si ti bas prava osoba za zagonetna pitanja ove glumacke pozornice sto se zivot zove :D

Inace ljuska je stit, od sebe ili drugih ah uvijek se stitimo :wink: , dok se ne upoznamo pa srce osjeti drugo srce i poleti mu u naramak :dance:

selam
Axt

#12 Re: ČAROBNI KUTAK

Post by Axt »

pa sta je ovo malo dodju i odu...

Zar su ljudi svi samo sobom okupljeni pa ne mogu razmjenit makar jedan osmijeh jedno dobro dijelo svoj pogled ili pak me toliko vole pa mi nitko nista ne pise misleci da ce me uvrijedit i razocarat. Pa nisam bas toliko njezan mogu podnijet i da me napadnete, vazno je da pricamo... :-)

hajde sad da se raspisemo o sebi i samo sebi jer sebi smo najvazniji svi radimo vecinom u svome vlastitom interesu, zar ne ?

selam :),

Moze li netko nesto napisat od cega ce mi dah stat pogled se ukocit a dusa bit facinirana?
LaPetitePatrie

#13 Re: ČAROBNI KUTAK

Post by LaPetitePatrie »

Meni se cini da je ono porcelan, nije kristal, al et, mozda je do mene.

I da budem fina...:)
Ljuska_u_BaklaFi

#14 Re: ČAROBNI KUTAK

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Mudro zborish, ali ne dovoljno mudro :-D Vidish, ljuska mi nije shtit nego sam nezgodna ko ljuska, pogotovo ona iz baklave, koja em osteti zub em obruka domachina :-) Ipak , kako M. Selimovic kazhe, odlucila sam se za ljubav. Manje je istinito,i manje vjerovatno,ali je plemenitije. I ljepshe:tako sve ima vishe smisla.I smrt.I zivot. Lahko je nanijeti bol.....A i bol je takva: bilo dushevna, bila tjelesna: pochinje nekom rijechi, neugodnim djelom blizhnjega ili grchem, trzajem u nekom udu, pa sve vishe i brzhe napreduje, dok ne dovede do oboljenja ili potpune dushevne potishtenosti. A i chezhnja je takva: pochinje nevinim pogledom na neki predmet ili u nechije ochi, u vitak stas ili bujne kose, pa se poput vatre s ochiju prenosi na srce, pa na um, pa te obuzme svega i ne popusti dok ne postignesh ono za chim cheznesh, ili dok potpuno ne sagorish u njoj, ostanesh pepeo, chovjek ravnodushan, nesretan i tup...............Ha ya :-)
PRO testant

#15 Re: ČAROBNI KUTAK

Post by PRO testant »

Axt wrote:Inace PURE LOVE sto bi znacilo cista ljubav "vau" kristalna ljubav kao islamski monoteizam nema drugih primjesa vec cistoca sa ljubavi ...Kako da izabra taj nick hm.... Tu kristalnu cistocu moze imati samo zaljubljenik u Voljenog ili je kod tebe posredi naka druga ljubav. :wink:
1.-- Ljubav dugo trpi,
2.-- Ljubav je milokrvna(ljubazna),
3.-- Ljubav ne zavidi,
4.-- Ljubav se ne velica,
5.-- Ljubav sebe nadima,
6.-- Ljubav ne cini što ne valja,
7.-- Ljubav ne traži svoje,
8.-- Ljubav se ne srdi (lako se ne provocira),
9.-- Ljubav ne misli o zlu,
10.-- Ljubav se ne raduje nepravdi,
11.-- Ljubav sve snosi,
12.-- Ljubav sve vjeruje(više poverenja),
13.-- Ljubav se svemu nada,
14.-- Ljubav sve trpi....

Eh sad... znaci ti si to ? :roll: , pa kako sad da se ponasam, jer ne znam hoce li moje srce moci iznijeti tu pure love.(cistu ljubav) :)
Interesantan pristup.
Još interesantnije štivo, da li znaš odakle je?
pure_love

#16 Re: ČAROBNI KUTAK

Post by pure_love »

odakle mene zanima,ostadoh zatecen bogumi :lol:
PRO testant

#17 Re: ČAROBNI KUTAK

Post by PRO testant »

Zašto se smiješ?
pure_love

#18 Re: ČAROBNI KUTAK

Post by pure_love »

onako
arzuhal

#19 Re: ČAROBNI KUTAK

Post by arzuhal »

Opijeni vinom budi se u ponoć,
Opijeni Krčmaricom - na sudnji Dan izjutra!

dobri šejh Sadi Širazi :)
arzuhal

#20 Re: ČAROBNI KUTAK

Post by arzuhal »

Prelijep tekst :) Dugo me neka ilahija nije obuzela kao ova...

Na tren su Te zaboravili
usred Svijeta Čarobnoga!
Ti želiš Sam voljen biti
i svakom Ljubav otkriti...

PRO testant

#21 Re: ČAROBNI KUTAK

Post by PRO testant »

pure_love wrote:odakle mene zanima,ostadoh zatecen bogumi :lol:
Jel' me to zezaš ili fakat ne znaš?
pure_love

#22 Re: ČAROBNI KUTAK

Post by pure_love »

Bogami ne znam
PRO testant

#23 Re: ČAROBNI KUTAK

Post by PRO testant »

pure_love wrote:Bogami ne znam
Iz Biblije
1 Korinćanima 13:3-9 bi bio taj paragraf
"3 Kad bih na hranu siromasima razdao sve svoje imanje, kad bih tijelo svoje predao da se sažeže, a ljubavi ne bih imao, ništa mi koristilo ne bi. 4 Ljubav je strpljiva, ljubav je dobrostiva; ljubav ne zavidi, ne hvasta se, ne oholi se. 5Nije nepristojna, ne traži svoje, ne razdražuje se, zaboravlja i prašta zlo; 6 ne raduje se nepravdi, a raduje se istini. 7 Sve ispričava, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi. 8 Ljubav nigda ne prestaje. Proroštva? Ona će iščeznuti! Jezici? Oni će umuknuti! Znanje? Ono će nestati. 9 Jer, nesavršeno je naše znanje, i nesavršeno naše proricanje."
Axt

#24 Re: ČAROBNI KUTAK

Post by Axt »

PRO testant wrote:
pure_love wrote:Bogami ne znam
Iz Biblije
1 Korinćanima 13:3-9 bi bio taj paragraf
"3 Kad bih na hranu siromasima razdao sve svoje imanje, kad bih tijelo svoje predao da se sažeže, a ljubavi ne bih imao, ništa mi koristilo ne bi. 4 Ljubav je strpljiva, ljubav je dobrostiva; ljubav ne zavidi, ne hvasta se, ne oholi se. 5Nije nepristojna, ne traži svoje, ne razdražuje se, zaboravlja i prašta zlo; 6 ne raduje se nepravdi, a raduje se istini. 7 Sve ispričava, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi. 8 Ljubav nigda ne prestaje. Proroštva? Ona će iščeznuti! Jezici? Oni će umuknuti! Znanje? Ono će nestati. 9 Jer, nesavršeno je naše znanje, i nesavršeno naše proricanje."
Massallah :)

No nije izvor Biblija ili Tora ili Kur an, izvor je Onaj koji je sebi propisao milost (obvezao se na to), kao kad se osoba ogleda u ogledalu pa ne mozes reci da je taj odraz osobe u ogledalu ta osoba, ali ne mozes reci ni da nije :dance:
Jedna je voda a posuda je vise, no cilj je ocistiti posudu da voda bude za upotrebu :wink:
Inace 99 % milosti je kod Njemilostivijeg od milostivih, a onaj tek 1% je prosut na ostale podanika njegove Uzvisenosti. Tako da tvoja ljubav prema tvojoj curi/zeni prijatelju je samo djelic od 1%, jos kad se uzmu ostalih i svako sa svojom unutarnjom i vanjskom emocionalnom konfiguracijom svi zapravo i bitisemo usred Njegovog sunca koja nas sve grije podjednako, pa se potrudi ostat ne dotaknut :)

sellam
Axt

#25 Re: ČAROBNI KUTAK

Post by Axt »

arzuhal wrote:Opijeni vinom budi se u ponoć,
Opijeni Krčmaricom - na sudnji Dan izjutra!

dobri šejh Sadi Širazi :)
he he sta ja docekah :) , pa ko to dodje u odaje moje skrivene...bujrum izuj cipele i sjedi i pocasti ...
1.
Ja u jednoj ruci čašu, a u drugoj držim Kur’an,
Na krivome putu jedan, a na pravom drugi dan.
I pod ovim plavim svodom eto kakav izgledam:
Niti sam ti neznabožac, niti potpuni musliman!

2.
Daj, prođi se, hodža, uzalud ne gudi,
Prepusti nas Bogu, neka nam on sudi!
Mi idemo pravo, a ti gledaš krivo,
Idi – vidaj oči, pa gledaj ko ljudi!

3.
Da svećenik na svijetu za sve primjer dava
Svaki dan bi bio Bajram ili kućna slava.
Svak bi mogo barem jednom ispuniti želju,
Da prijetnje nije, koju vjera naučava.

4.
Kad o mom bezboštvu i bezvjerju zbori hodža,
Vidiš, iz njega govori.
Ja, priznajem, da sam ono što o meni veli,
Al’ on pozvan nije da me za to kori!

5.
Kad je udes odredio da uz vino spim,
Ne znam što se hodže opet bave s tim!
Da opija svaki haram, kao rujno vino,
Tko bi mogo iskazati sebe trijeznim?