Carla Del Ponte- sest optuznica za Sarajevo
-
zzzzz
#1 Carla Del Ponte- sest optuznica za Sarajevo
Izjavila je "Srbi su bili zrtve u Sarajevu" i kako ima sest optuznica ali se nije izjasnila o kome se radi.
-
margareta
Pod pretpostavkom da se radi samo o 6 optuzenih onda bi ta istina bila bezbolna ali sve sto stranci za nas odradjuju to jeste bolno samo ne za pocinioce nego za zrtve.Karla je godinama samo tek setajuca jedna velika laz.Nama se tendenciozno plasiraju lazi kako bi se stvorio privid da se nesto radi.Ne pije to vise vode.Kod mene nikada i nije. Takvim potezima ona zapravo samo jos vise pokusava produbiti jaz i unijeti mrznju medju podijeljene narode.Znas ono - malo magle ovom plemenu - malo onom i tako u nedogled - bi trebalo ali nece moci i ona se nasetala po Balkanu i vjerujem da joj je ovo jedna od posljednjih nemogucih misija.Kazimoglu wrote:Iztgleda da ce istina biti jako bolna
Narodi su bili zrtve i licno Karli ne vjerujem definitivno nista.
Bolno ce biti vraceno istom mjerom kako je sijano 15 i vise godina.
Niko ovu zemlju ne moze usreciti niti unesreciti vise od samoga naroda.Koji stranac moze vise voljeti BiH od njenih gradjana?
-
Arrival
#5 Re: Carla Del Ponte- sest optuznica za Sarajevo
Srbi u Sarajevu su bili zrtve sabrace sa brda!zzzzz wrote:Izjavila je "Srbi su bili zrtve u Sarajevu" i kako ima sest optuznica ali se nije izjasnila o kome se radi.
Jednako kao i Hrvati, Bosnjaci i svi ostali gradani opkoljenog grada.
Sve ostalo tj. sve druga nagadanja i insinuacije iz poznate kuhinje su bacanja prasine u oci vlastitom narodu i bjezanje od realnosti
-
Stipan Tomašević
To znači da ima pravde. U samom Sarajevu je ubijeno najmanje 1500 nemuslimanskih civila i za to netko mora odgovarati. Doduše može se reći da se dogodio i genocid nad nemuslimanima u Sarajevu.
-
Arrival
Stipan Tomašević wrote:To znači da ima pravde. U samom Sarajevu je ubijeno najmanje 1500 nemuslimanskih civila i za to netko mora odgovarati. Doduše može se reći da se dogodio i genocid nad nemuslimanima u Sarajevu.
-
nebi
kako to da pored toliko neduznih ti preostade, u pm?Stipan Tomašević wrote:To znači da ima pravde. U samom Sarajevu je ubijeno najmanje 1500 nemuslimanskih civila i za to netko mora odgovarati. Doduše može se reći da se dogodio i genocid nad nemuslimanima u Sarajevu.
-
zzzzz
Jeste, ali od strane Srba sa brda a eto prica se da je i pokoja dosla iz Kiseljaka.Stipan Tomašević wrote:To znači da ima pravde. U samom Sarajevu je ubijeno najmanje 1500 nemuslimanskih civila i za to netko mora odgovarati. Doduše može se reći da se dogodio i genocid nad nemuslimanima u Sarajevu.
Zlocini nad Srbima u Sarajevu su procesuirani i radi se o pojedincima a ne organizovanom zlocinu.
Mislim da u istoriji ne postoji pandan Sarajevu, po pitanju sa koliko je dostojanstva i koliko malo zelje za osvetom podnio cetiri godine opsade i ubijanja.
-
margareta
Stipe hoces li ti svidocit' ? Koje ti budalestine pises pa explodirat ce mi monitor! Ja sam nemuslimanka pa me niko ne upuca a kako vidim i ti si nemusliman i ne kontam otkud crpis te *istine*?Stipan Tomašević wrote:To znači da ima pravde. U samom Sarajevu je ubijeno najmanje 1500 nemuslimanskih civila i za to netko mora odgovarati. Doduše može se reći da se dogodio i genocid nad nemuslimanima u Sarajevu.
-
vidi_vidi_vidi
Mozda od Smiljka Šagoljamargareta wrote:Stipe hoces li ti svidocit' ? Koje ti budalestine pises pa explodirat ce mi monitor! Ja sam nemuslimanka pa me niko ne upuca a kako vidim i ti si nemusliman i ne kontam otkud crpis te *istine*?Stipan Tomašević wrote:To znači da ima pravde. U samom Sarajevu je ubijeno najmanje 1500 nemuslimanskih civila i za to netko mora odgovarati. Doduše može se reći da se dogodio i genocid nad nemuslimanima u Sarajevu.
- manijak1
..........biće da opet suštinu preskačeš .Sarajevo se suočilo sa svojim zločincima '94 ............dok ste vi to gledali s brda i vaši su zločinci još uvijek heroji.Chat Nick wrote:U Sarajevu ubijani Srbi?
U Sarajevu Srbi i Hrvati isli na kopanje rovova na prvu liniju?
Bosnjaci ubijali nekoga?
Ma to je sve ChatNicka propaganda...
-
nebi
Da se razumijemo: u Sarajevu su ubijani Srbi (za Hrvate ne znam).Ne znam tacan broj,moguce da se radi o nekoliko,mozda i o nekoliko desetina.Pocinioci su poznati,vec osudjeni ili ce to biti (o stanju na drugoj strani se necu izjasnjavati).Ali kada mi neki pasionirani Srbobran dodje sa cifrom od 5000 Srba (skoro polovina od ukupnog broja poginulih u Sarajevu,heeeeej) onda je to izrugivanje sa zrtvama i njihovim porodicama.Chat Nick wrote:U Sarajevu ubijani Srbi?
Bosnjaci ubijali nekoga?
Uzgred:komplimenti cetnickoj artiljeriji koja,ocigledno,ima inteligentne granate jer prema ovim tvrdnjama nikad nije ubila Srbina.
- manijak1
Jedino volim istinu .
-
zzzzz
U Sarajevu su SVI isli na kopanje rovova na prvu liniju. Radilo se o ljudima koji nisu bili u vojsci te su angazovani u CZ.Chat Nick wrote:U Sarajevu ubijani Srbi?
Bosnjaci ubijali nekoga?
Nisu ubijali Bosnjaci vec zlocinci, koji su osudjeni za pocinjene zlocine.
O realnosti navoda iz manjeg entiteta govore i postovi nebosnjaka na ovom forumu koji su rat proveli ovdje.
I jos jednom da se citiram
Mislim da u istoriji ne postoji pandan Sarajevu, po pitanju sa koliko je dostojanstva i koliko malo zelje za osvetom podnio cetiri godine opsade i ubijanja.
-
margareta
Mi imamo nashega casnoga Mirka a Smiljko ode u CalifoOoOoOornijU ... ha ?vidi_vidi_vidi wrote:Mozda od Smiljka Šagoljamargareta wrote:Stipe hoces li ti svidocit' ? Koje ti budalestine pises pa explodirat ce mi monitor! Ja sam nemuslimanka pa me niko ne upuca a kako vidim i ti si nemusliman i ne kontam otkud crpis te *istine*?Stipan Tomašević wrote:To znači da ima pravde. U samom Sarajevu je ubijeno najmanje 1500 nemuslimanskih civila i za to netko mora odgovarati. Doduše može se reći da se dogodio i genocid nad nemuslimanima u Sarajevu.
Chat Nick ne izazivaj me ! Josh se nisam istresla na "ubijene" Srbe u Sarajevu! Jesi li ti bio u Sa tada i jesi li Srbin ? Ja nisam priznajem i nemam nista protiv postenih Srba i Srbijanaca ali protivnik sam svakoga lazljivca. Zato ne lupaj gluposti ili bezobrazlike sreco moja lijepa, lutkice ne ljuti se ali NE LAZI !
-
Chat Nick
pitt wrote:Nije propagnada jer je bilo slucajeva kada su civili ubijani. Vrlo dobro se zna ko je to radio i neki su vec dobili zasluzeno. Svaki zlocin treba istraziti kazniti.
zzzzz wrote:
U Sarajevu su SVI isli na kopanje rovova na prvu liniju. Radilo se o ljudima koji nisu bili u vojsci te su angazovani u CZ.
Nisu ubijali Bosnjaci vec zlocinci, koji su osudjeni za pocinjene zlocine.
nebi wrote:
Da se razumijemo: u Sarajevu su ubijani Srbi (za Hrvate ne znam).Ne znam tacan broj,moguce da se radi o nekoliko,mozda i o nekoliko desetina.
Ne vidim da sam rekao neku laz...margareta wrote: Chat Nick ne izazivaj me ! Josh se nisam istresla na "ubijene" Srbe u Sarajevu! Jesi li ti bio u Sa tada i jesi li Srbin ? Ja nisam priznajem i nemam nista protiv postenih Srba i Srbijanaca ali protivnik sam svakoga lazljivca. Zato ne lupaj gluposti ili bezobrazlike sreco moja lijepa, lutkice ne ljuti se ali NE LAZI !
Evo gore su Bosnjaci pa ako lazem ja lazu i oni...
- manijak1
Ja vidim da ti hoćeš reći da su oni ubijani sistematski i da to hoćeš porediti sa Bratuncem Vlasenicom Fočom Bijeljinom Banjalukom.........dakle nije da lažeš već navodiš na pogrešan zaključak.
Svaki zločin treba kazniti .Ali vojnike pretvarat' u civile , ne može ni Carla to učiniti.
Svaki zločin treba kazniti .Ali vojnike pretvarat' u civile , ne može ni Carla to učiniti.
-
Chat Nick
Ja ne zelim nista usporedjivatimanijak1 wrote:Ja vidim da ti hoćeš reći da su oni ubijani sistematski i da to hoćeš porediti sa Bratuncem Vlasenicom Fočom Bijeljinom Banjalukom.........dakle nije da lažeš već navodiš na pogrešan zaključak.
Kao sto ti kazes svaki zlocin treba kazniti
Ali vojnike pretvarat' u civile
Ovo ne razumijem...