Carla Del Ponte- sest optuznica za Sarajevo

zzzzz

#1 Carla Del Ponte- sest optuznica za Sarajevo

Post by zzzzz »

Izjavila je "Srbi su bili zrtve u Sarajevu" i kako ima sest optuznica ali se nije izjasnila o kome se radi.
Kazimoglu

Post by Kazimoglu »

Iztgleda da ce istina biti jako bolna
margareta

Post by margareta »

Kazimoglu wrote:Iztgleda da ce istina biti jako bolna
Pod pretpostavkom da se radi samo o 6 optuzenih onda bi ta istina bila bezbolna ali sve sto stranci za nas odradjuju to jeste bolno samo ne za pocinioce nego za zrtve.Karla je godinama samo tek setajuca jedna velika laz.Nama se tendenciozno plasiraju lazi kako bi se stvorio privid da se nesto radi.Ne pije to vise vode.Kod mene nikada i nije. Takvim potezima ona zapravo samo jos vise pokusava produbiti jaz i unijeti mrznju medju podijeljene narode.Znas ono - malo magle ovom plemenu - malo onom i tako u nedogled - bi trebalo ali nece moci i ona se nasetala po Balkanu i vjerujem da joj je ovo jedna od posljednjih nemogucih misija.
Narodi su bili zrtve i licno Karli ne vjerujem definitivno nista.
Bolno ce biti vraceno istom mjerom kako je sijano 15 i vise godina.
Niko ovu zemlju ne moze usreciti niti unesreciti vise od samoga naroda.Koji stranac moze vise voljeti BiH od njenih gradjana?
Kazimoglu

Post by Kazimoglu »

Moze Paddy

pa da odemo jednu popiti.
Arrival

#5 Re: Carla Del Ponte- sest optuznica za Sarajevo

Post by Arrival »

zzzzz wrote:Izjavila je "Srbi su bili zrtve u Sarajevu" i kako ima sest optuznica ali se nije izjasnila o kome se radi.
Srbi u Sarajevu su bili zrtve sabrace sa brda!

Jednako kao i Hrvati, Bosnjaci i svi ostali gradani opkoljenog grada.

Sve ostalo tj. sve druga nagadanja i insinuacije iz poznate kuhinje su bacanja prasine u oci vlastitom narodu i bjezanje od realnosti ;)
Stipan Tomašević

Post by Stipan Tomašević »

To znači da ima pravde. U samom Sarajevu je ubijeno najmanje 1500 nemuslimanskih civila i za to netko mora odgovarati. Doduše može se reći da se dogodio i genocid nad nemuslimanima u Sarajevu.
Arrival

Post by Arrival »

Stipan Tomašević wrote:To znači da ima pravde. U samom Sarajevu je ubijeno najmanje 1500 nemuslimanskih civila i za to netko mora odgovarati. Doduše može se reći da se dogodio i genocid nad nemuslimanima u Sarajevu.
:) Zao mi je sto se uz spominjanje zrtvi moram nasmijati ali ne ostavljas mi druge mogucnosti uz takve nebuloze...
margareta

Post by margareta »

(:-)) (:-)) (:-)) (:-)) Karla i 6 patuljaka (:-)) (:-)) (:-)) ):-)) ko li se kvrchi od naocarke (:-)) (:-)) (:-)) (:-))
Last edited by margareta on 03/02/2005 18:51, edited 1 time in total.
nebi

Post by nebi »

Stipan Tomašević wrote:To znači da ima pravde. U samom Sarajevu je ubijeno najmanje 1500 nemuslimanskih civila i za to netko mora odgovarati. Doduše može se reći da se dogodio i genocid nad nemuslimanima u Sarajevu.
kako to da pored toliko neduznih ti preostade, u pm?
zzzzz

Post by zzzzz »

Jeste, ali od strane Srba sa brda a eto prica se da je i pokoja dosla iz Kiseljaka.

Zlocini nad Srbima u Sarajevu su procesuirani i radi se o pojedincima a ne organizovanom zlocinu.

Mislim da u istoriji ne postoji pandan Sarajevu, po pitanju sa koliko je dostojanstva i koliko malo zelje za osvetom podnio cetiri godine opsade i ubijanja.
margareta

Post by margareta »

Stipe hoces li ti svidocit' ? Koje ti budalestine pises pa explodirat ce mi monitor! Ja sam nemuslimanka pa me niko ne upuca a kako vidim i ti si nemusliman i ne kontam otkud crpis te *istine*?
vidi_vidi_vidi

Post by vidi_vidi_vidi »

margareta wrote:
Stipe hoces li ti svidocit' ? Koje ti budalestine pises pa explodirat ce mi monitor! Ja sam nemuslimanka pa me niko ne upuca a kako vidim i ti si nemusliman i ne kontam otkud crpis te *istine*?
Mozda od Smiljka Šagolja :D
Chat Nick

Post by Chat Nick »

U Sarajevu ubijani Srbi?
U Sarajevu Srbi i Hrvati isli na kopanje rovova na prvu liniju?
Bosnjaci ubijali nekoga?
Ma to je sve ChatNicka propaganda...
pitt

Post by pitt »

Nije propagnada jer je bilo slucajeva kada su civili ubijani. Vrlo dobro se zna ko je to radio i neki su vec dobili zasluzeno. Svaki zlocin treba istraziti kazniti.
Chat Nick

Post by Chat Nick »

pitt wrote:Nije propagnada jer je bilo slucajeva kada su civili ubijani. Vrlo dobro se zna ko je to radio i neki su vec dobili zasluzeno. Svaki zlocin treba istraziti kazniti.
Of kors 8)
manijak1

Post by manijak1 »

Chat Nick wrote:U Sarajevu ubijani Srbi?
Bosnjaci ubijali nekoga?
..........biće da opet suštinu preskačeš .Sarajevo se suočilo sa svojim zločincima '94 ............dok ste vi to gledali s brda i vaši su zločinci još uvijek heroji.
Chat Nick

Post by Chat Nick »

manijak1 wrote:biće da opet suštinu preskačeš .Sarajevo se suočilo sa svojim zločincima '94 ............dok ste vi to gledali s brda i vaši su zločinci još uvijek heroji.
Moji nisu... a dali su "vasi" jos uvijek heroji?
nebi

Post by nebi »

Bosnjaci ubijali nekoga?
Da se razumijemo: u Sarajevu su ubijani Srbi (za Hrvate ne znam).Ne znam tacan broj,moguce da se radi o nekoliko,mozda i o nekoliko desetina.Pocinioci su poznati,vec osudjeni ili ce to biti (o stanju na drugoj strani se necu izjasnjavati).Ali kada mi neki pasionirani Srbobran dodje sa cifrom od 5000 Srba (skoro polovina od ukupnog broja poginulih u Sarajevu,heeeeej) onda je to izrugivanje sa zrtvama i njihovim porodicama.
Uzgred:komplimenti cetnickoj artiljeriji koja,ocigledno,ima inteligentne granate jer prema ovim tvrdnjama nikad nije ubila Srbina.
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D Mislim da ti imaš odgovor i spisak :D :D zašto da se ja provaljujem bez potrebe :? :?
Jedino volim istinu .
zzzzz

Post by zzzzz »

Bosnjaci ubijali nekoga?
U Sarajevu su SVI isli na kopanje rovova na prvu liniju. Radilo se o ljudima koji nisu bili u vojsci te su angazovani u CZ.

Nisu ubijali Bosnjaci vec zlocinci, koji su osudjeni za pocinjene zlocine.

O realnosti navoda iz manjeg entiteta govore i postovi nebosnjaka na ovom forumu koji su rat proveli ovdje.

I jos jednom da se citiram

Mislim da u istoriji ne postoji pandan Sarajevu, po pitanju sa koliko je dostojanstva i koliko malo zelje za osvetom podnio cetiri godine opsade i ubijanja.

margareta

Post by margareta »

vidi_vidi_vidi wrote:
margareta wrote:
Mozda od Smiljka Šagolja :D
Mi imamo nashega casnoga Mirka a Smiljko ode u CalifoOoOoOornijU ... ha ?
Chat Nick ne izazivaj me ! Josh se nisam istresla na "ubijene" Srbe u Sarajevu! Jesi li ti bio u Sa tada i jesi li Srbin ? Ja nisam priznajem i nemam nista protiv postenih Srba i Srbijanaca ali protivnik sam svakoga lazljivca. Zato ne lupaj gluposti ili bezobrazlike sreco moja lijepa, lutkice ne ljuti se ali NE LAZI !
Chat Nick

Post by Chat Nick »

pitt wrote:Nije propagnada jer je bilo slucajeva kada su civili ubijani. Vrlo dobro se zna ko je to radio i neki su vec dobili zasluzeno. Svaki zlocin treba istraziti kazniti.
zzzzz wrote:
U Sarajevu su SVI isli na kopanje rovova na prvu liniju. Radilo se o ljudima koji nisu bili u vojsci te su angazovani u CZ.
Nisu ubijali Bosnjaci vec zlocinci, koji su osudjeni za pocinjene zlocine.
nebi wrote:
Da se razumijemo: u Sarajevu su ubijani Srbi (za Hrvate ne znam).Ne znam tacan broj,moguce da se radi o nekoliko,mozda i o nekoliko desetina.
margareta wrote: Chat Nick ne izazivaj me ! Josh se nisam istresla na "ubijene" Srbe u Sarajevu! Jesi li ti bio u Sa tada i jesi li Srbin ? Ja nisam priznajem i nemam nista protiv postenih Srba i Srbijanaca ali protivnik sam svakoga lazljivca. Zato ne lupaj gluposti ili bezobrazlike sreco moja lijepa, lutkice ne ljuti se ali NE LAZI !
Ne vidim da sam rekao neku laz...
Evo gore su Bosnjaci pa ako lazem ja lazu i oni...
manijak1

Post by manijak1 »

Ja vidim da ti hoćeš reći da su oni ubijani sistematski i da to hoćeš porediti sa Bratuncem Vlasenicom Fočom Bijeljinom Banjalukom.........dakle nije da lažeš već navodiš na pogrešan zaključak.
Svaki zločin treba kazniti .Ali vojnike pretvarat' u civile , ne može ni Carla to učiniti.
nebi

Post by nebi »

ChetNick,ti ne lazes,ali bilo bi mi drago da jednom spomenes i onih 11000
poginulih Sarajlija (bilo je Srba i medju njima) koje je ubila artiljerija sa brda.Ili su relevantni samo oni koje su ubili balije?
Chat Nick

Post by Chat Nick »

manijak1 wrote:Ja vidim da ti hoćeš reći da su oni ubijani sistematski i da to hoćeš porediti sa Bratuncem Vlasenicom Fočom Bijeljinom Banjalukom.........dakle nije da lažeš već navodiš na pogrešan zaključak.
Svaki zločin treba kazniti .Ali vojnike pretvarat' u civile , ne može ni Carla to učiniti.
Ja ne zelim nista usporedjivati
Kao sto ti kazes svaki zlocin treba kazniti
Ali vojnike pretvarat' u civile
Ovo ne razumijem...
Post Reply