Carinski bezobrazluk

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Mustafapasa

#1 Carinski bezobrazluk

Post by Mustafapasa »

-
Last edited by Mustafapasa on 28/03/2013 15:46, edited 1 time in total.
DaffyDuck

#2 Re: Carinski bezobrazluk

Post by DaffyDuck »

Slično iskustvo sa njima... Na odgovor kako imam svog špeditera, koji je povoljniji kazu u redu, da uzmete dokumentaciju 50KM :D
drndalo

#3 Re: Carinski bezobrazluk

Post by drndalo »

A da provjeris prije slanja cime ce ti to stici ? Ako stigne postom ide na postu carinjenja, ako ide brzim kurirskim sluzbama, onda ide kao i sva druga uvozna roba, spedicija, lezarina, pusarina, itd...
Mustafapasa

#4 Re: Carinski bezobrazluk

Post by Mustafapasa »

Ne razumijem ove troskove uopste, ali rekao sam im kako sigurno nisam jedini koji je nezadovoljan i evo to je i istina...
kako je kolega s telefonom prosao ovako a kako je mene zapalo ovo "oguljivanje"?
Mustafapasa

#5 Re: Carinski bezobrazluk

Post by Mustafapasa »

drndalo wrote:A da provjeris prije slanja cime ce ti to stici ? Ako stigne postom ide na postu carinjenja, ako ide brzim kurirskim sluzbama, onda ide kao i sva druga uvozna roba, spedicija, lezarina, pusarina, itd...
doslo je brzom postom, iz Kine za 5-6 dana...
Hajlac

#6 Re: Carinski bezobrazluk

Post by Hajlac »

Dobo bi bilo da navedete sta vam je pisalo pri narucivanju tj. koja je firma bila navedena ili je samo pisalo nesto tipa "Standard/Express International shipping", da ljudi izbjegavaju ubuduce.
kokuz_sa

#7 Re: Carinski bezobrazluk

Post by kokuz_sa »

ja vas ne shvatam
zna se koliko iznosi carina i troskovi svi kad se nesto kupi i onda kukate
koji djavo kupujete ista sto podlijeze carini

ja kad kupujem nesto od npr 100eura uvijek prije kupovine sam sebi odvojim lovu za carinu i provizije..pa tako da ako nisam spreman platit za nesto carinu ni ne uzimam to..
a ako roba dodje bez carine onda super ostalo mi love u novcaniku
drndalo

#8 Re: Carinski bezobrazluk

Post by drndalo »

Kad narucujes nesto, ako je isporuka kuririma tipa TNT, FedEx, DHL, UPS za razliku od obicne BH Poste, velika je vjerovatnoca da ces morati platiti sve ove lezarine i spedicije, kao da si npr. uvezao auto iz Njemacke... Fiksni troskovi koji su na tu vrijednost robe u % veliki...

Kada dobijes postom, mislim da naplate carinu, plus nekih fiksnih 9.50 Km za pregled, ali nema speditera, skladistenja, zastite voda, i tako to... Ima jedna velika tema ovdje sa iskustvima ljudi o narucivanu robe sa web-a, pa tu mozes dosta vidjeti sta i kako ubuduce... Svako plati porez na budale nekad i negdje... :(
Mustafapasa

#9 Re: Carinski bezobrazluk

Post by Mustafapasa »

ubuduce cemo samo preko poste i kraj teme...
Post Reply