Ima li neko broj da ih stvarno zovem? Od danas im saljem svaki dan po jedan e-mail, kao sto sam i napisao u petak ali kontam da nije zgoreg da ih i zovem. Preporucio bih i ostalim da im salju mailove i zovu pa da ih na taj nacin malo pritisnemo jer u suportnom nece oni do Nove godine ovo zavrsiti.
CARINA U BiH
Moderator: anex
-
CooK
#4626 Re: CARINA U BiH
Ima li neko broj da ih stvarno zovem? Od danas im saljem svaki dan po jedan e-mail, kao sto sam i napisao u petak ali kontam da nije zgoreg da ih i zovem. Preporucio bih i ostalim da im salju mailove i zovu pa da ih na taj nacin malo pritisnemo jer u suportnom nece oni do Nove godine ovo zavrsiti.
- seoBIH
#4627 Re: CARINA U BiH
Sta imas sto zoves salterskog radnika? Zovi glavesine 
-
CooK
#4628 Re: CARINA U BiH
Nisam ni trazio broj od salterskog radnika. Dajte mi brojeve od tih glavesina, zvacu cije god brojeve dobijem.
- edin.h
#4629 Re: CARINA U BiH
Bas sve mora sporo ici u BIH... Treba ih pritisnuti maximalno.
-
milanesse
#4630 Re: CARINA U BiH
Da li je dozvoljen uvoz medicinske opreme iz inostranstva za licnu upotrebu? Da li to moze proci carinu?
- Streptokok
#4631 Re: CARINA U BiH
najdalje što doguraš to je do njegove sekretarice.CooK wrote:Nisam ni trazio broj od salterskog radnika. Dajte mi brojeve od tih glavesina, zvacu cije god brojeve dobijem.
- _Reds_
#4632 Re: CARINA U BiH
Da li ti treba milion papira, i potvrda o toj opremi.milanesse wrote:Da li je dozvoljen uvoz medicinske opreme iz inostranstva za licnu upotrebu? Da li to moze proci carinu?
-
CooK
#4633 Re: CARINA U BiH
Nema veze, ja cu makar pokusavati. Bolje bilo sta raditi nego cekati da se oni sami smiluju i to zavrse jer bi to moglo potrajati do Nove godine. Meni ova drzava nista nije dala osim besplatne osnovne i srednje skole a i to je upitno koliko je bilo besplatno. Svaki dan im ostavim oko 10KM PDV-a na hranu koju jedem i akciza na cigarete i gorivo i ova odluka o podizanju praga carine je jedina dobra stvar sto je drzava uradila konkretno u mom slucaju i jedina stvar u zadnjih 20 godina koja ce bitno uticati na moj kucni budzet. Da smo malo aktivniji kao drustvo a ne kao lijene i pasivne stuhe puno bi nam bolje bilo u svakom segmentu zivota. Ja sam siguran da kada bi bilo nekih 1000 ljudi koji bi im dnevno slali e-mailove i pozivali ih da bi ta odluka vec do sada bila i u Sluzbenom listu i vec stupila na snagu.Streptokok wrote:najdalje što doguraš to je do njegove sekretarice.CooK wrote:Nisam ni trazio broj od salterskog radnika. Dajte mi brojeve od tih glavesina, zvacu cije god brojeve dobijem.
-
sasajev
#4634 Re: CARINA U BiH
Kome mislis slati?
Hajde reci pa cemo slati. Ostavi mejl adresu ovde pa cemo im pisati?
Ne isplati se pisati carini, oni su svoj dio zavrsili.
Pisati Vijecu ministara? Ko zna ko to cita?
Prevodilackoj sluzbi? Kome?
Uz tebe sam, samo daj konkretno kome, sta, kako i pisacemo
Evo izasao jos jedan glasnik, samo veterinarstvo, bilje i naravno imenovanje po nekog Direktora
Hajde reci pa cemo slati. Ostavi mejl adresu ovde pa cemo im pisati?
Ne isplati se pisati carini, oni su svoj dio zavrsili.
Pisati Vijecu ministara? Ko zna ko to cita?
Prevodilackoj sluzbi? Kome?
Uz tebe sam, samo daj konkretno kome, sta, kako i pisacemo
Evo izasao jos jedan glasnik, samo veterinarstvo, bilje i naravno imenovanje po nekog Direktora
-
CooK
#4635 Re: CARINA U BiH
Ja konkretno pisem upravi za indirektno uporezivanje koja je nadlezna u ovom slucaju. E-mail imas na njihovoj stranici. Idem sa tom logikom da ako na njih izvrsimo pritisak da ce oni reci relevantnim institucijama da se vrsi pritisak na njih i da se objavi vec jednom ta odluka u Sluzbenom listu.
Evo i danas je izasao novi Sluzbeni list i opet nigdje nema te odluke, znaci samo lazu i navlace narod. Drugog februara su rekli da ce odluka stupiti na snagu za nekih desetak dana i mogu misliti koliko je ljudi narucilo robu a odluka ne da jos nije stupila na snagu nego jos nije ni objavljena u Sluzbenom listu.
Evo novog sluzbenog lista od danas, opet nigdje te odluke, naravno:
http://www.sluzbenilist.ba/page/i/dC09ZqmiIl0=
Evo i danas je izasao novi Sluzbeni list i opet nigdje nema te odluke, znaci samo lazu i navlace narod. Drugog februara su rekli da ce odluka stupiti na snagu za nekih desetak dana i mogu misliti koliko je ljudi narucilo robu a odluka ne da jos nije stupila na snagu nego jos nije ni objavljena u Sluzbenom listu.
Evo novog sluzbenog lista od danas, opet nigdje te odluke, naravno:
http://www.sluzbenilist.ba/page/i/dC09ZqmiIl0=
-
sasajev
#4636 Re: CARINA U BiH
Ja sam pisao UINO, i kazu ljudi i mi cekamo odluku kao i vi, sto je normalno. Oni su svoj dio zavrsili. Napisali, poslali, ovi nesto prepravljali, sad se kao ceka taj nesretni prevod, Zvizdicev potpis i objava.
Tako da... Mislim da se nema sta pisati nego samo Vijecu ministara. Opet kazem ko zna ko to tamo cita i koliko pije vode sto taj procita te mejlove. Ne vjerujem bas da to dolazi do nasih vrlih ministara-varalica
Tako da... Mislim da se nema sta pisati nego samo Vijecu ministara. Opet kazem ko zna ko to tamo cita i koliko pije vode sto taj procita te mejlove. Ne vjerujem bas da to dolazi do nasih vrlih ministara-varalica
-
CooK
#4637 Re: CARINA U BiH
Ako 1000 ljudi napise ne vjerujem da mogu ignorisati i makar ce se spomenuti da ljudi traze da se ispuni ono sto su sami, nicim izazvani, obecali.
- zincx
#4638 Re: CARINA U BiH
Evo ja se začito o ovim pesticidima...
-
sasajev
#4639 Re: CARINA U BiH
zincx wrote:Evo ja se začito o ovim pesticidima...
-
iz zadnje klupe
#4640 Re: CARINA U BiH
Artikal vrijednosti 35,99 dolara iz Kine ( free shiping), mala kutijica skroz, nista tehnicko, evo vec 5 dana na carini, tek juce pustili. Danas je ocekujem, pa cu vidjeti kako ce me obradovati, 3,50 KM mi ne gine, vidjecemo hoce li nadodati jos sta. Toliko o 300 KM dopustenog limita 
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#4641 Re: CARINA U BiH
iz zadnje klupe wrote:Artikal vrijednosti 35,99 dolara iz Kine ( free shiping), mala kutijica skroz, nista tehnicko, evo vec 5 dana na carini, tek juce pustili. Danas je ocekujem, pa cu vidjeti kako ce me obradovati, 3,50 KM mi ne gine, vidjecemo hoce li nadodati jos sta. Toliko o 300 KM dopustenog limita
-
CooK
#4642 Re: CARINA U BiH
Jos nije objavljena odluka o 300KM dopustenog limita a mozda su ovi na carini htjeli da ispadnu fer i sacekaju da se objavi ta odluka o 300KM limita pa da ti ne carine ali kad su vidjeli da nece uskoro pustili sa carine.iz zadnje klupe wrote:Artikal vrijednosti 35,99 dolara iz Kine ( free shiping), mala kutijica skroz, nista tehnicko, evo vec 5 dana na carini, tek juce pustili. Danas je ocekujem, pa cu vidjeti kako ce me obradovati, 3,50 KM mi ne gine, vidjecemo hoce li nadodati jos sta. Toliko o 300 KM dopustenog limita
-
The BEN10
#4643 Re: CARINA U BiH
Off-topic: srednja škola ti jeste bila besplatna, ali zato je tvoj babuka decenijama odvajao, kao što i ti odvajaš za školovanje nekih tamo generacija.CooK wrote:Nema veze, ja cu makar pokusavati. Bolje bilo sta raditi nego cekati da se oni sami smiluju i to zavrse jer bi to moglo potrajati do Nove godine. Meni ova drzava nista nije dala osim besplatne osnovne i srednje skole a i to je upitno koliko je bilo besplatno. Svaki dan im ostavim oko 10KM PDV-a na hranu koju jedem i akciza na cigarete i gorivo i ova odluka o podizanju praga carine je jedina dobra stvar sto je drzava uradila konkretno u mom slucaju i jedina stvar u zadnjih 20 godina koja ce bitno uticati na moj kucni budzet. Da smo malo aktivniji kao drustvo a ne kao lijene i pasivne stuhe puno bi nam bolje bilo u svakom segmentu zivota. Ja sam siguran da kada bi bilo nekih 1000 ljudi koji bi im dnevno slali e-mailove i pozivali ih da bi ta odluka vec do sada bila i u Sluzbenom listu i vec stupila na snagu.
On-topic: dajte raja još malo sabura, ne može prije zore svanuti. Bit će ba i taj limit odobren više.
-
Coconut
#4644 Re: CARINA U BiH
A da su smanjili s 50 na 20 KM, to bi vec sutradan izaslo u SL-u.
-
Melo15
#4645 Re: CARINA U BiH
Lakse prevesti na ostale jezike 20km nego 300Coconut wrote:A da su smanjili s 50 na 20 KM, to bi vec sutradan izaslo u SL-u.
- insaneinthebrain
#4646 Re: CARINA U BiH
gentoo wrote:iz zadnje klupe wrote:Artikal vrijednosti 35,99 dolara iz Kine ( free shiping), mala kutijica skroz, nista tehnicko, evo vec 5 dana na carini, tek juce pustili. Danas je ocekujem, pa cu vidjeti kako ce me obradovati, 3,50 KM mi ne gine, vidjecemo hoce li nadodati jos sta. Toliko o 300 KM dopustenog limita
Najbolji momenat susiceve selektorske karijere
-
CooK
#4647 Re: CARINA U BiH
Covjece Boziji necu ja da "prije zore svane" nego samo hocu da ispostuju one rokove koje su sami sebi zadali. Vec su dva puta slagali kada ce odluka stupiti na snagu a po svemu sudeci ce i treci puta slagati.The BEN10 wrote:Off-topic: srednja škola ti jeste bila besplatna, ali zato je tvoj babuka decenijama odvajao, kao što i ti odvajaš za školovanje nekih tamo generacija.CooK wrote:Nema veze, ja cu makar pokusavati. Bolje bilo sta raditi nego cekati da se oni sami smiluju i to zavrse jer bi to moglo potrajati do Nove godine. Meni ova drzava nista nije dala osim besplatne osnovne i srednje skole a i to je upitno koliko je bilo besplatno. Svaki dan im ostavim oko 10KM PDV-a na hranu koju jedem i akciza na cigarete i gorivo i ova odluka o podizanju praga carine je jedina dobra stvar sto je drzava uradila konkretno u mom slucaju i jedina stvar u zadnjih 20 godina koja ce bitno uticati na moj kucni budzet. Da smo malo aktivniji kao drustvo a ne kao lijene i pasivne stuhe puno bi nam bolje bilo u svakom segmentu zivota. Ja sam siguran da kada bi bilo nekih 1000 ljudi koji bi im dnevno slali e-mailove i pozivali ih da bi ta odluka vec do sada bila i u Sluzbenom listu i vec stupila na snagu.![]()
On-topic: dajte raja još malo sabura, ne može prije zore svanuti. Bit će ba i taj limit odobren više.
-
CooK
#4648 Re: CARINA U BiH
Zalosno ali istinito.Coconut wrote:A da su smanjili s 50 na 20 KM, to bi vec sutradan izaslo u SL-u.
-
The BEN10
#4649 Re: CARINA U BiH
Brate, podržavam te i razumijem, nego samo hoću reći - ne nabijaj si pritisak, šećer ćeš fasovati.CooK wrote:Covjece Boziji necu ja da "prije zore svane" nego samo hocu da ispostuju one rokove koje su sami sebi zadali. Vec su dva puta slagali kada ce odluka stupiti na snagu a po svemu sudeci ce i treci puta slagati.The BEN10 wrote:Off-topic: srednja škola ti jeste bila besplatna, ali zato je tvoj babuka decenijama odvajao, kao što i ti odvajaš za školovanje nekih tamo generacija.CooK wrote:Nema veze, ja cu makar pokusavati. Bolje bilo sta raditi nego cekati da se oni sami smiluju i to zavrse jer bi to moglo potrajati do Nove godine. Meni ova drzava nista nije dala osim besplatne osnovne i srednje skole a i to je upitno koliko je bilo besplatno. Svaki dan im ostavim oko 10KM PDV-a na hranu koju jedem i akciza na cigarete i gorivo i ova odluka o podizanju praga carine je jedina dobra stvar sto je drzava uradila konkretno u mom slucaju i jedina stvar u zadnjih 20 godina koja ce bitno uticati na moj kucni budzet. Da smo malo aktivniji kao drustvo a ne kao lijene i pasivne stuhe puno bi nam bolje bilo u svakom segmentu zivota. Ja sam siguran da kada bi bilo nekih 1000 ljudi koji bi im dnevno slali e-mailove i pozivali ih da bi ta odluka vec do sada bila i u Sluzbenom listu i vec stupila na snagu.![]()
Evo još nije gotova prva polovina 3. mjeseca, koliko se sjećam da su rekli da je to taj rok.
- seoBIH
#4650 Re: CARINA U BiH
A jeste naivni ko ceska sobarica. Pa lazu neke stvari vec 20 godina, a da ne lazu 20 dana. I OVO JE ODLICNO, jer nije doneseno pritiskom NARODA, vec radi neke njihove koristi. Ne zahtjevajte nista, ne ocekujte nista, jer se za isto niste izborili.CooK wrote: Covjece Boziji necu ja da "prije zore svane" nego samo hocu da ispostuju one rokove koje su sami sebi zadali. Vec su dva puta slagali kada ce odluka stupiti na snagu a po svemu sudeci ce i treci puta slagati.
Ako bude bude, ako ne, samo nek se ne puca.