Carina?!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
rajvosa^

#1 Carina?!

Post by rajvosa^ »

Nakon neuspjelog trazenja na webu, odlucih se potrazit pomoc/informaciju ovdje.

Dakle - poslao sam supruzi paket iz US za Sarajevo priority int'l i posta u americi kaze 6-10 dana. Proslo vec 20 nigdje paketa i niko ne zove. Posto nemam tracking broj, da li neko zna koga nazvati u Sarajevu da se to provjeri jel paket ostao na carini ili se jednostavno izgubio. Posta u US kazu da ce kontaktirati BiH postu al moze uzeti i do 60 dana. :(
čičamiča

#2 Re: Carina?!

Post by čičamiča »

Mogao si ga i donijeti.
rajvosa^

#3 Re: Carina?!

Post by rajvosa^ »

čičamiča wrote:Mogao si ga i donijeti.
Da sam moga i da je moglo cekat ne bi slao, al to je sad druga prica.
čičamiča

#4 Re: Carina?!

Post by čičamiča »

E ovako je duže :(
Topla voda

#5 Re: Carina?!

Post by Topla voda »

ako stize obicnom postom ,otidji ili nazovi postu 2 ,to je posta carinjenja..na zelj.stanici.
trazi na informacijama broj il bolje u ponedjeljak rano otidji do poste na stanicu.nemoj cekat bajram,proce ti jos jedna sedmica bezveze

p.s.
il si ti u usa,a zena ovdje?
rajvosa^

#6 Re: Carina?!

Post by rajvosa^ »

Topla voda wrote:ako stize obicnom postom ,otidji ili nazovi postu 2 ,to je posta carinjenja..na zelj.stanici.
trazi na informacijama broj il bolje u ponedjeljak rano otidji do poste na stanicu.nemoj cekat bajram,proce ti jos jedna sedmica bezveze

p.s.
Da zena mi je u Sarajevu pa cu joj reci. Hvala. Mislio sam da ce oni iz poste zvati jer sam stavio br. telefona.
Edin H.

#7 Re: Carina?!

Post by Edin H. »

Americka posta je stvarno uzasno nepouzdana :x
A-R-N-I

#8 Re: Carina?!

Post by A-R-N-I »

A jesi li stavio adresu?
rajvosa^

#9 Re: Carina?!

Post by rajvosa^ »

A-R-N-I wrote:A jesi li stavio adresu?
ma jok, samo reko "vozi misko za rajvosa".
A-R-N-I

#10 Re: Carina?!

Post by A-R-N-I »

rajvosa^ wrote:
Topla voda wrote:ako stize obicnom postom ,otidji ili nazovi postu 2 ,to je posta carinjenja..na zelj.stanici.

p.s.
Da zena mi je u Sarajevu pa cu joj reci. Hvala. Mislio sam da ce oni iz poste zvati jer sam stavio br. telefona.
Niko te iz poste nece zvati, posalju postomobavijest da je pristigla posiljka i da se dodje u roku od 7 dana. A i nemoj se iznenaditi ako nikad ne stigne, posto citam da nemas ni kod, a kamoli neke papire koje te vezu za posiljku..
alica.k

#11 Re: Carina?!

Post by alica.k »

trebo si platit osiguranje, jer onda ne smiju pipnut. ako je sta onako vrijedno ili korisno pisi propalo.
rajvosa^

#12 Re: Carina?!

Post by rajvosa^ »

@ARNI imam papire da sam poslao. Broj je samo carinski broj ali ne i broj pomocu kojeg pratis put paketa.

@alica.k Osiguranje placeno.

Nista cekam jos koji dan. Ne dodje, lekcija naucena.
HAL9000

#13 Re: Carina?!

Post by HAL9000 »

Meni je paket kod njih lezao 40, mozda cak i vise dana. To se obicno desi kada otvaraju paket da provjere. Onda ocijene hoce li se cariniti i tad ga posalju, ali su azurni u pm. Ako ne diraju paket, stigne vrlo brzo na odrediste. Najvjerovatnije ti je paket tamo kod zeljeznicke, pa neka neko ode, jer ko zna kad ce im pasti na pamet da ga proslijede. Eh, i da, ako su ga otvarali, bez obzira da li ce biti ili nece oslobodjen carine, morace se nesto platiti na ime carinskog pregleda. :x
burekodsira

#14 Re: Carina?!

Post by burekodsira »

zna se desiti da cekas i po par mjeseci, nije mi se jednom desilo.
South Blue Mama

#15 Re: Carina?!

Post by South Blue Mama »

Zadnji paket koji smo dobili iz Kanade od predvidjene max 4 sedmice putovao je 2 mjeseca. Imao je osiguranje i klasificiran je na pocetnoj posti kao poklon tako da su ga donijeli na kucnu adresu i nista nije falilo.
Zavisi kojim prevozom ide, ako si platio avionski stigne brze, a ako je u pitanju brod (posto je USA) sabirni centar je u Francuskoj i naravno ceka se da se toga skupi da bi bilo prebaceno u BiH.
rajvosa^

#16 Re: Carina?!

Post by rajvosa^ »

Hvala svima na odgovorima.

Kao sto rekoh. USPS placeno 6-10 biznis dana priority int'l. Dakle oni garantuju 6-10 biznis dana ili pare nazad. Slao sam prije i dolazilo je u roku 2 nedjelje zato me ovo zabrinulo sto uzima ovoliko.

Vidim da su neki cekali duze pa mi nista drugo ne preostaje nego cekati.
Post Reply