Dakle - poslao sam supruzi paket iz US za Sarajevo priority int'l i posta u americi kaze 6-10 dana. Proslo vec 20 nigdje paketa i niko ne zove. Posto nemam tracking broj, da li neko zna koga nazvati u Sarajevu da se to provjeri jel paket ostao na carini ili se jednostavno izgubio. Posta u US kazu da ce kontaktirati BiH postu al moze uzeti i do 60 dana.
Carina?!
- rajvosa^
#1 Carina?!
Nakon neuspjelog trazenja na webu, odlucih se potrazit pomoc/informaciju ovdje.
Dakle - poslao sam supruzi paket iz US za Sarajevo priority int'l i posta u americi kaze 6-10 dana. Proslo vec 20 nigdje paketa i niko ne zove. Posto nemam tracking broj, da li neko zna koga nazvati u Sarajevu da se to provjeri jel paket ostao na carini ili se jednostavno izgubio. Posta u US kazu da ce kontaktirati BiH postu al moze uzeti i do 60 dana.
- rajvosa^
#3 Re: Carina?!
Da sam moga i da je moglo cekat ne bi slao, al to je sad druga prica.čičamiča wrote:Mogao si ga i donijeti.
- Topla voda
#5 Re: Carina?!
ako stize obicnom postom ,otidji ili nazovi postu 2 ,to je posta carinjenja..na zelj.stanici.
trazi na informacijama broj il bolje u ponedjeljak rano otidji do poste na stanicu.nemoj cekat bajram,proce ti jos jedna sedmica bezveze
p.s.
il si ti u usa,a zena ovdje?
trazi na informacijama broj il bolje u ponedjeljak rano otidji do poste na stanicu.nemoj cekat bajram,proce ti jos jedna sedmica bezveze
p.s.
- rajvosa^
#6 Re: Carina?!
Da zena mi je u Sarajevu pa cu joj reci. Hvala. Mislio sam da ce oni iz poste zvati jer sam stavio br. telefona.Topla voda wrote:ako stize obicnom postom ,otidji ili nazovi postu 2 ,to je posta carinjenja..na zelj.stanici.
p.s.
- Edin H.
#7 Re: Carina?!
Americka posta je stvarno uzasno nepouzdana 
- A-R-N-I
#8 Re: Carina?!
A jesi li stavio adresu?
- rajvosa^
#9 Re: Carina?!
ma jok, samo reko "vozi misko za rajvosa".A-R-N-I wrote:A jesi li stavio adresu?
- A-R-N-I
#10 Re: Carina?!
Niko te iz poste nece zvati, posalju postomobavijest da je pristigla posiljka i da se dodje u roku od 7 dana. A i nemoj se iznenaditi ako nikad ne stigne, posto citam da nemas ni kod, a kamoli neke papire koje te vezu za posiljku..rajvosa^ wrote:Da zena mi je u Sarajevu pa cu joj reci. Hvala. Mislio sam da ce oni iz poste zvati jer sam stavio br. telefona.Topla voda wrote:ako stize obicnom postom ,otidji ili nazovi postu 2 ,to je posta carinjenja..na zelj.stanici.
p.s.
- alica.k
#11 Re: Carina?!
trebo si platit osiguranje, jer onda ne smiju pipnut. ako je sta onako vrijedno ili korisno pisi propalo.
- rajvosa^
#12 Re: Carina?!
@ARNI imam papire da sam poslao. Broj je samo carinski broj ali ne i broj pomocu kojeg pratis put paketa.
@alica.k Osiguranje placeno.
Nista cekam jos koji dan. Ne dodje, lekcija naucena.
@alica.k Osiguranje placeno.
Nista cekam jos koji dan. Ne dodje, lekcija naucena.
- HAL9000
#13 Re: Carina?!
Meni je paket kod njih lezao 40, mozda cak i vise dana. To se obicno desi kada otvaraju paket da provjere. Onda ocijene hoce li se cariniti i tad ga posalju, ali su azurni u pm. Ako ne diraju paket, stigne vrlo brzo na odrediste. Najvjerovatnije ti je paket tamo kod zeljeznicke, pa neka neko ode, jer ko zna kad ce im pasti na pamet da ga proslijede. Eh, i da, ako su ga otvarali, bez obzira da li ce biti ili nece oslobodjen carine, morace se nesto platiti na ime carinskog pregleda. 
- burekodsira
#14 Re: Carina?!
zna se desiti da cekas i po par mjeseci, nije mi se jednom desilo.
- South Blue Mama
#15 Re: Carina?!
Zadnji paket koji smo dobili iz Kanade od predvidjene max 4 sedmice putovao je 2 mjeseca. Imao je osiguranje i klasificiran je na pocetnoj posti kao poklon tako da su ga donijeli na kucnu adresu i nista nije falilo.
Zavisi kojim prevozom ide, ako si platio avionski stigne brze, a ako je u pitanju brod (posto je USA) sabirni centar je u Francuskoj i naravno ceka se da se toga skupi da bi bilo prebaceno u BiH.
Zavisi kojim prevozom ide, ako si platio avionski stigne brze, a ako je u pitanju brod (posto je USA) sabirni centar je u Francuskoj i naravno ceka se da se toga skupi da bi bilo prebaceno u BiH.
- rajvosa^
#16 Re: Carina?!
Hvala svima na odgovorima.
Kao sto rekoh. USPS placeno 6-10 biznis dana priority int'l. Dakle oni garantuju 6-10 biznis dana ili pare nazad. Slao sam prije i dolazilo je u roku 2 nedjelje zato me ovo zabrinulo sto uzima ovoliko.
Vidim da su neki cekali duze pa mi nista drugo ne preostaje nego cekati.
Kao sto rekoh. USPS placeno 6-10 biznis dana priority int'l. Dakle oni garantuju 6-10 biznis dana ili pare nazad. Slao sam prije i dolazilo je u roku 2 nedjelje zato me ovo zabrinulo sto uzima ovoliko.
Vidim da su neki cekali duze pa mi nista drugo ne preostaje nego cekati.