Čari vozanja po sarajevskim trotoarima
-
irrelevant
#1 Čari vozanja po sarajevskim trotoarima
Konkretan primjer:
Široki pojas trotoara od cafea Therapy odnosno Jugoinvesta pa čitavom dužinom ispred tzv. Stometarke, pa preko izlaza Nedima Filipovića na glavnu, i sve do Vjetrenjače.
I to je više šetalište nego trotoar, ljeti je prepuno roditelja sa djecom, raje s cukama...
I to se trotoarom divlja sve 80km/h, i još se drsko bibiće pješacima da se sklone...
Problem je doći do parkinga desno od Therapyja, otkako se ne može preko stanice gradskog autobusa. Zaboga. Mora se parkirat dritto pred Therapy ili pred Zeku ili eventualno susjednu kladionicu.
Samo u 7 ujutro tim trotoarom nema saobraćaja.
Građani / stanari se više puta obraćali policiji, kažu da treba Mjesna zajednica poslati dopis PU Novo Sarajevo. hahahaha.
Mjesna zajednica??? Kažu prikupite potpise. MOLIM?
Postave se velike žardinjere, jarani ih "razgrnu" da mogu proći.
I još pješacima kojima bibiću da se sklone sa trotoara da jaran može divljati svojim četvorotočkašem, a koji se usude uzviknuti, odmahnuti "pa ovo je trotoar" - imaju obraza #ebat mater, prijetiti i čak fizički nasrtati na njih!
Vjerujem da širom Sarajeva ima ovakvih primjera, ali ovaj slučaj se već otima kontroli, samo čekam kad će neko od pješaka dobiti batine jer se nije dovoljno brzo sklonio silnicima iz Therapyja.
Ne znam više kome da se obratim po ovom pitanju, pomišljah obratiti se medijima koji bi mogli privući pozornost nadležnih na ovaj problem.
DOKLE, i MOŽEMO LI IKAKO SAMI SEBI POMOĆI?
Hvala na pažnji. Živjeli.
Široki pojas trotoara od cafea Therapy odnosno Jugoinvesta pa čitavom dužinom ispred tzv. Stometarke, pa preko izlaza Nedima Filipovića na glavnu, i sve do Vjetrenjače.
I to je više šetalište nego trotoar, ljeti je prepuno roditelja sa djecom, raje s cukama...
I to se trotoarom divlja sve 80km/h, i još se drsko bibiće pješacima da se sklone...
Problem je doći do parkinga desno od Therapyja, otkako se ne može preko stanice gradskog autobusa. Zaboga. Mora se parkirat dritto pred Therapy ili pred Zeku ili eventualno susjednu kladionicu.
Građani / stanari se više puta obraćali policiji, kažu da treba Mjesna zajednica poslati dopis PU Novo Sarajevo. hahahaha.
I još pješacima kojima bibiću da se sklone sa trotoara da jaran može divljati svojim četvorotočkašem, a koji se usude uzviknuti, odmahnuti "pa ovo je trotoar" - imaju obraza #ebat mater, prijetiti i čak fizički nasrtati na njih!
Vjerujem da širom Sarajeva ima ovakvih primjera, ali ovaj slučaj se već otima kontroli, samo čekam kad će neko od pješaka dobiti batine jer se nije dovoljno brzo sklonio silnicima iz Therapyja.
Ne znam više kome da se obratim po ovom pitanju, pomišljah obratiti se medijima koji bi mogli privući pozornost nadležnih na ovaj problem.
DOKLE, i MOŽEMO LI IKAKO SAMI SEBI POMOĆI?
Hvala na pažnji. Živjeli.
-
Fox Mulder
#3 Re: Čari vozanja po sarajevskim trotoarima
Mozete pomoci sami sebi. Fino kad ponovi sranje, vi se svi "nahorozite", prebijte ga, demolirajte auto, pa nek' on zove policiju od koje niko ionako nema pomociirrelevant wrote:Konkretan primjer:
DOKLE, i MOŽEMO LI IKAKO SAMI SEBI POMOĆI?Hvala na pažnji. Živjeli.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
ajd što brzo voze po trotoaru neg što ne koče prilikom uključenja na glavnu džadu
probajte sa onim ekserčićima
samo ih razaspete...
možda će nevini stradati ali sve je to za ispravne i plemenite ciljeve
samo ih razaspete...
- DaysleepeR
Televizijskim stanicama uvijek fali materijala za vijesti a glavesine su slabe na to
zovite kantonalnu tv, zovite Hayat jedino to pali, zovite avaz
zovite kantonalnu tv, zovite Hayat jedino to pali, zovite avaz
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Da biste zvali hajat da snimi to, morate ipak sami nesto pokusati. Irrelevant, cemu smijeh za ono NEK MZ SKUPI POTPISE????
Meni MACAK kad je nestao, ja sam uredno prijavila kradju macka, digla PU na noge, sva moguca prava iskoristila, a tebi je mrsko MJESNU ZAJEDNICU, kojoj je jedna od uloga i rjesavanje takvih problema clanova svoje zajednice, DICI DA SE RIJESI TAJ PROBLEM?
Hoces iskreno? Nek ti se voze po plocniku! Nek ti bibicu! Dokle god je tebi mrsko uraditi nesto sto je tvoje zakonsko pravo!
PS Za tornjaka kod kaknja smo imali vise nelagalnih opcija, ali smo odabrali najbolju:
PU Visoko je dobila dopis sa opisom lokacije, uslova u kojim se pas drzi i referencama na zakon koji je prekrsen! Sve smo im servirali na gotovo, i nemaju argumenata da ne djeluju sada.
A mogli smo reci...DA ZOVEMO POLICIJU? HAHAHAHAHA

Meni MACAK kad je nestao, ja sam uredno prijavila kradju macka, digla PU na noge, sva moguca prava iskoristila, a tebi je mrsko MJESNU ZAJEDNICU, kojoj je jedna od uloga i rjesavanje takvih problema clanova svoje zajednice, DICI DA SE RIJESI TAJ PROBLEM?
Hoces iskreno? Nek ti se voze po plocniku! Nek ti bibicu! Dokle god je tebi mrsko uraditi nesto sto je tvoje zakonsko pravo!
PS Za tornjaka kod kaknja smo imali vise nelagalnih opcija, ali smo odabrali najbolju:
PU Visoko je dobila dopis sa opisom lokacije, uslova u kojim se pas drzi i referencama na zakon koji je prekrsen! Sve smo im servirali na gotovo, i nemaju argumenata da ne djeluju sada.
A mogli smo reci...DA ZOVEMO POLICIJU? HAHAHAHAHA
-
_BosanaC
@irrelevant, hajd' ti lijepo na:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=45898
pa ce ti tamo ljudi potanko objasniti zasto je u stvari dobro za tebe da rade to sto rade i da se cak parkiraju tu gdje se parkiraju
Toliko ce te dusa zaboliti zbog ovog sto napisa da ces se sam ponuditi na kraju da rastjerujes te supke od pjesaka koji ni auto nece da voze k'o sav normalan svijet kako bi oni mogli da voze i parkiraju se bas po tom trotoaru
pa ce ti tamo ljudi potanko objasniti zasto je u stvari dobro za tebe da rade to sto rade i da se cak parkiraju tu gdje se parkiraju
Toliko ce te dusa zaboliti zbog ovog sto napisa da ces se sam ponuditi na kraju da rastjerujes te supke od pjesaka koji ni auto nece da voze k'o sav normalan svijet kako bi oni mogli da voze i parkiraju se bas po tom trotoaru
-
Fox Mulder
Ma saka, letva, noga u glavusu,... to je efikasnijeSkyfox wrote:ja bih probao s ovom tehnikom za pocetakkomi wrote:
samo ih razaspete...
- Skyfox
Vise ce ih zabolit ako im naudis ljubimcimaFox Mulder wrote:Ma saka, letva, noga u glavusu,... to je efikasnijeSkyfox wrote:ja bih probao s ovom tehnikom za pocetakkomi wrote:
samo ih razaspete...
tvrde su glavuse za razbit...
-
irrelevant
ne da MZ skupi potpise, nego da JA skupim potpise pa njima odnesem pa će oni onda otipkati dva reda dopisa u PU NS. tome smijeh.mIRCerka wrote: Irrelevant, cemu smijeh za ono NEK MZ SKUPI POTPISE????
da, u MZ su rekli i da su već imali ogroman broj žalbi građana po ovom pitanju i da su već nekad slali dopis u PU NS pa su im ovi rekli da tu "ne mogu ništa učiniti". Onda se pojavila ona jedna žardinjera, kao "rješenje".
kažeš meni je mrsko - nije ba meni mrsko ništa, da mi je mrsko ne bih ovo ni pisala.
a za to što ti meni iskreno - ne kontam te nimalo, al hajd. pošto te znam, vidjećemo se nekad pa ćeš mi pojasniti i zašto bih ja trebala osiguravati provedbu već postojećih zakonskih propisa između ostalog i zabranu vožnje po trotoaru.
-
irrelevant
upravo ta tema i ponukala da otvorim ovu_BosanaC wrote:@irrelevant, hajd' ti lijepo na:
@komi, extra ideja, samo što bih onda vjerovatno fasovala - silnici su to, ako su u stanju izaći iz "bemvejca" da tuku staricu koja se nije dovoljno brzo sklonila, ne smijem ni pomisliti u kolišašnim mikrokomadićima bi mene skupljali pincetom sa obližnjeg grmlja. i krovova vjerovatno.
a našli bi me preko iste ove teme, garant. a ima i drotova među njima više nego vjerovatno, uzevši u obzir vlasničku strukturu Th. golemo, što bi rekli Mostarci.
-
mIRCerka
PA skupi sta te kosta? Znas i sama kako sam ja najebala kad sam dekanatu predala peticiju za oktobarski rok kod Leke. Svi ko iz picke prosli, mene i D. nije htio primiti na ispit. Ali je roka bilo.irrelevant wrote:ne da MZ skupi potpise, nego da JA skupim potpise pa njima odnesem pa će oni onda otipkati dva reda dopisa u PU NS. tome smijeh.mIRCerka wrote: Irrelevant, cemu smijeh za ono NEK MZ SKUPI POTPISE????
da, u MZ su rekli i da su već imali ogroman broj žalbi građana po ovom pitanju i da su već nekad slali dopis u PU NS pa su im ovi rekli da tu "ne mogu ništa učiniti". Onda se pojavila ona jedna žardinjera, kao "rješenje".
kažeš meni je mrsko - nije ba meni mrsko ništa, da mi je mrsko ne bih ovo ni pisala.
a za to što ti meni iskreno - ne kontam te nimalo, al hajd. pošto te znam, vidjećemo se nekad pa ćeš mi pojasniti i zašto bih ja trebala osiguravati provedbu već postojećih zakonskih propisa između ostalog i zabranu vožnje po trotoaru.(kahvica usputile?)
Tako i ti skaci u grmlje i okolo ako ti je mrsko dici predsjednike kucnih savjeta da nesto ucinite po tom pitanju.
I da, znamo se, zato me i iznenadjujes jer sam od tebe navikla NEMOJ DA TI J FAMILIJU KOME TRUBIS...
Ko te prevari sestro mila
PS Nek ti trube dok ti kucni savjeti haustora seru zbog macaka i cuka i golubova i mrava...
PPS Kafa, al ledena, znas vec gdje
-
irrelevant
tako nekako. ova mi fotka dade ideju. čim prođu magle, kameru u ruke i dokaze u javnost, pa nek se onda nezainteresovani nadležni organi zainteresuju i počnu raditi ono za šta su plaćeni.cico x wrote:kakva crna murija,nemaju oni muda za to,vecina je onih sanera i lopova sa kojim se oni ne smiju zamjerati,pa onda i oni koriste tu "ulicu" samo za parking!
-
JokTiSi
Kolateralna steta kao i uvijek ccc palice u ruke i udri po kolimakomi wrote:ajd što brzo voze po trotoaru neg što ne koče prilikom uključenja na glavnu džadu
samo ih razaspete...
-
d2
opstina novo sarajevo ?
buraz mene je opstina novo sarajevo iselila bukvalno iz mog stana jer se nisu htjeli baviti svojim poslom i ukloniti igraliste za kosarku koje mi je bilo pod prozorom. tu se nije moglo zivjeti, igralo se od 7 ujutro do ponoci...
opstina i mjesna zajednica nakon brojnih molbi i vise ne znam ni ja sta prstom nisu makle, mjesna zajednica je tvrdila da je taj kos koji visi na garazama od interesa za mjesnu zajednicu, na kraju sam odselio iz te prcvarnice.
opstina novo sarajevo me je bukvalno delozirala iz mog stana i radi toga naj... znate vec, ovo ce biti prava drzava tek kad budes mogao oplesti opstinu, mjestu zajednicu ili nekog slicnog tuzbom sto ti nisu obezbijedili uslove za zivot.
buraz mene je opstina novo sarajevo iselila bukvalno iz mog stana jer se nisu htjeli baviti svojim poslom i ukloniti igraliste za kosarku koje mi je bilo pod prozorom. tu se nije moglo zivjeti, igralo se od 7 ujutro do ponoci...
opstina i mjesna zajednica nakon brojnih molbi i vise ne znam ni ja sta prstom nisu makle, mjesna zajednica je tvrdila da je taj kos koji visi na garazama od interesa za mjesnu zajednicu, na kraju sam odselio iz te prcvarnice.
opstina novo sarajevo me je bukvalno delozirala iz mog stana i radi toga naj... znate vec, ovo ce biti prava drzava tek kad budes mogao oplesti opstinu, mjestu zajednicu ili nekog slicnog tuzbom sto ti nisu obezbijedili uslove za zivot.
-
d2
nemas nista od toga, to nikoga ne interesuje. u hrvatskoj kad drot parkida na parking za invalide to objave svi portali, kod nas se niko i ne pocese. zaboravi na bilo kakve akcije za koje mislis da ce pokrenuti javnost. nece. nasu javnost interesuje samo sopstvena guzica osim u vrlo rijetkim prilikama kakva je bila akcija "paketici za sve" i akcije slicne njoj, akcije u kojima uticemo na okolinu kako bi zivjeli urbano ? na osnovu mog velikog iskustva mogu ti samo reci - ha ha ha. tek kad probas takvo sta, shvatices gdje zivis i razocarati se debelo.irrelevant wrote:tako nekako. ova mi fotka dade ideju. čim prođu magle, kameru u ruke i dokaze u javnost, pa nek se onda nezainteresovani nadležni organi zainteresuju i počnu raditi ono za šta su plaćeni.cico x wrote:kakva crna murija,nemaju oni muda za to,vecina je onih sanera i lopova sa kojim se oni ne smiju zamjerati,pa onda i oni koriste tu "ulicu" samo za parking!
-
mIRCerka
Da li si pokusao tuziti ikoga za nesto? Ili si se samo spakovao i put pod noge?d2 wrote:opstina novo sarajevo ?
Najlakse je reci JBM ja nekom mater i otici dalje.
Da mi je naci nekoga ko ima zivce da podnese prijavu protiv recimo opcinskog sluzbenika koji nesto nije uradio sto je trebao ili slicno...
"Nemam ja kad da se borim"....
Nisam ni ja imala, pa upecah nasljednika pokojne vlasnice zgrade u kojoj je moj stan...covjek ne zna sarajevo na karti naci, talijan...ali je nadjen...
- saviola
Faruk wrote:u mojoj ulici voze kroz zabranu jer im je bliže do kladionicecico x wrote:
onda se parkiraju na trotoar i ostave golfa da radi da im ne bude zima kad se vrate iz kladionice
stoka prava
policija moze parkirati u zabrani, jer im sluzbena vozila uvijek trebaju biti na oku. mogu naravno parkirati i pred kladionicama, jer im je u opisu poslova da obilaze iste.
ti kad budes imao rotaciju na svom vozilu i ti parkiraj u zabrani.