Careva dzamija. Problem...

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
fia

Post by fia »

Malo iskustvo nas kao stranaca… :)

kad smo zadnji put bili u Bosni i šetali gradom, uhvatio je jedan bradonja mog muža držio je ga za ruku i počeo je vikati u tome smislu …ako neće on odmah prihvatiti islam završit će u paklu….. :roll:

u drugom gradu - idem ja i moja prijateljica iz Bosne - moram reći da se ona bliži „poodmaklim godinama“ i ni meni nije već dvadeset, onda smo bile pristojno za Bosnu obučene ….i drugi bradonja opet do nas i bio je vrlo agresivan………..

u taj club nemoraš ulaziti, ali....
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

fia wrote:Malo iskustvo nas kao stranaca… :)

kad smo zadnji put bili u Bosni i šetali gradom, uhvatio je jedan bradonja mog muža držio je ga za ruku i počeo je vikati u tome smislu …ako neće on odmah prihvatiti islam završit će u paklu….. :roll:

u drugom gradu - idem ja i moja prijateljica iz Bosne - moram reći da se ona bliži „poodmaklim godinama“ i ni meni nije već dvadeset, onda smo bile pristojno za Bosnu obučene ….i drugi bradonja opet do nas i bio je vrlo agresivan………..

u taj club nemoraš ulaziti, ali....
:shock: :shock: :shock: :roll: :roll: a sto ih ne prijaviste u policiju???? :? :?
samo se vama izgleda desilo do sad! :-?
fia

Post by fia »

netražimo mi odmah policiju....

u prvom slučaju nismo dali znati da poznajemo jezik.....i u drugom, uspjeli smo ga malo smiriti...
Bosanac sa dna kace

fia wrote:netražimo mi odmah policiju....

u prvom slučaju nismo dali znati da poznajemo jezik.....i u drugom, uspjeli smo ga malo smiriti...
to je bilo vrijeadjanje na vjerskoj i nacionalnoj osnovi i vasa je obaveza bila da ga prijavite.
2. drugo je bilo virjedjanej na spolnoj osnoj , vasa je obaveza da ga prijavite kako se ne bi ponovilo.

P.S. pratim tvoje postove stil i ideje su potpuno identicne sa jednom osobom koje nema nesot na ovom forumu! :-? :skoljka:
fia

Post by fia »

"koje nema nesot na ovom forumu!"

sad nerazumim jeziku, nekako drugačije, molim
Last edited by fia on 17/02/2007 11:01, edited 1 time in total.
stoqa1

Post by stoqa1 »

zasto ljudi na ovom forumu gledaju samo jednu stranu price????

zanimljivo, ali je uvijek tako...
niko jos uvijek niko nije napisao sta kazu na ovu pricu """"""vehabije""""""""" ( cetrnes hiljada navodnika)...

lahko je napadat i komentarisat nekoga ko nije tu (zapravo to vise lici na ogovaranje)...

i jos nesto...
njonjica wrote:Na ovom forumu bilo je jako mnogo tema o vehabijama na kojima smo se do besvijesti klali i svadjali.....
Ahmmed wrote: dakle, šta vi mislite o problemu vehabizma danas, u Bih?Ovo je jedna zanimljiva tema, još nije postavljana na ovom forumu, pa bi bilo zanimljivo čuti vaša mišljenja :D
?????
Bosanac sa dna kace

fia wrote:"koje nema nesot na ovom forumu!"

sad nerazumim jeziku, nekako drugačije, molim
nebitno, haj....sve je ti je isto kao kode jedne osobe koje se cini mi se vise ne javlja na ova forum. :roll:
fia

Post by fia »

Bosanac sa dna kace wrote:

to je bilo vrijeadjanje na vjerskoj i nacionalnoj osnovi i vasa je obaveza bila da ga prijavite.
2. drugo je bilo virjedjanej na spolnoj osnoj , vasa je obaveza da ga prijavite kako se ne bi ponovilo.

P.S. pratim tvoje postove stil i ideje su potpuno identicne sa jednom osobom koje nema nesot na ovom forumu! :-? :skoljka:
Dobro, da znam....kod nas bi izgledalo smiješno da nešto tako javim policiji.. :)

:D sigurno nisam original :D ,
ok
Bosanac sa dna kace

fia wrote:

Dobro, da znam....kod nas bi izgledalo smiješno da nešto tako javim policiji.. :)

:D sigurno nisam original :D ,
ok
cuujü smijenso javit policiji, a sto bi bilo smijesno?
ja bi....
a sa da ti crtam sta sam htio da kazem nemam vremena, neki drugi put...
fia

Post by fia »

:-? jer kod nas bi je odmah vozili u ludnicu....
njonjica

Post by njonjica »

stoqa1 wrote:zasto ljudi na ovom forumu gledaju samo jednu stranu price????

zanimljivo, ali je uvijek tako...
niko jos uvijek niko nije napisao sta kazu na ovu pricu """"""vehabije""""""""" ( cetrnes hiljada navodnika)...

lahko je napadat i komentarisat nekoga ko nije tu (zapravo to vise lici na ogovaranje)...

i jos nesto...
njonjica wrote:Na ovom forumu bilo je jako mnogo tema o vehabijama na kojima smo se do besvijesti klali i svadjali.....
Ahmmed wrote: dakle, šta vi mislite o problemu vehabizma danas, u Bih?Ovo je jedna zanimljiva tema, još nije postavljana na ovom forumu, pa bi bilo zanimljivo čuti vaša mišljenja :D
?????
Ko nije prisutan???
Ti si, vidim novi ovdje; obrati paznju na zelenog samju u Ahmmedovom postu
amrino

Post by amrino »

sto ne mogu na rende kora.... :oops:
njonjica

Post by njonjica »

amrino wrote:sto ne mogu na rende kora.... :oops:
i priglavki naizvrat :oops: :lol:
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

senada wrote:Sve cesce mi se desava da ljudi, posebno mladi sa kojima sam se do jucer rukovala danas ne uzvracaju ruku pozdrava. To je jos jedna u nizu popratnih "kulturno-civilizacijskih" pojava koje su brade donijele sa sobom. Prvo iskustvo takve vrste desilo mi se prije deset godina prilikom pozdrava sa jednim od najpoznatijih bosnjackih imena, taj vehabija je glatko izbrijan i normalno odjeven.
Da ne bude zabune, nisu sve vehabije u kratkim hlacama, niti svi imaju brade.
Vidis ne sekiram se za tebe, ali ovo moze biti vrlo opasno po psihu nekog mladjeg insana. Haj ti podnesi da ti neko ruku ne pruzi, gluho bilo. To moze imati vrlo ozbiljne posljedice kako za pojedinca, tako i za drustvo, i treba nesto hitno poduzeti o tom pitanju :D
Jer ako svi prestanemo pruzati ruke jedni drugima, moze doci do totalnog prestanka rukovanja :shock: :-D
A to vec rusi sve napore koje su nasi politicari godinama ulozili da bi nas priblizili evro-atlantskim integracijama, jer ko bi, Boze dragi, u Evropu primio drzavu i narod, cija se najpoznatija imena, ne zele rukovati sa zenama, i tim cinom siriti pozitivne evropske vibracije :-D
Hattab72

Post by Hattab72 »

seln wrote:
seln wrote: Hajde, citiraj me, gdje sam to rekao?
Istina je da vehabije razbijaju jedinstvo IZ, istina je da agresivno vrbuju novu "bracu", istina je da su brzi sa ocjenom ko je vjernik a ko nevjernik.
reko si ovo:
Pravi merhametli Bosanac....prepustimo Bosnu budalama.
svako ima pravo ad bude msuliman kakv hoce pa tako i vehabije! a niko od nas ne moze porsudit ko je ispravniji musliman! na ovom forumu prezvakano 10000000000000000000000000 puta!
I? Jesam li rekao nevjernik?
Musliman ne moze biti budala i ne moze biti u krivu?
Cisti automatizam. Evo, poslije srpsko-komunisticke moderacije sad imate i mene kao srpsko-komunisitickog forumasa. Ko pisne i jednu protiv hurma-reise i Muda risa, taj je kjafir, tagut, u najmanju ruku zabludio.

Hmmm po toj istoj logici i ti mozes biti u krivu, stoga kad te neko opomene da grijesis, nemoj nam dersiti o tzv"vehabijskoj" drskosti i mijesanjima u necije privatluke...
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Danko_Bananko wrote:
senada wrote:Sve cesce mi se desava da ljudi, posebno mladi sa kojima sam se do jucer rukovala danas ne uzvracaju ruku pozdrava. To je jos jedna u nizu popratnih "kulturno-civilizacijskih" pojava koje su brade donijele sa sobom. Prvo iskustvo takve vrste desilo mi se prije deset godina prilikom pozdrava sa jednim od najpoznatijih bosnjackih imena, taj vehabija je glatko izbrijan i normalno odjeven.
Vidis ne sekiram se za tebe, ali ovo moze biti vrlo opasno po psihu nekog mladjeg insana. Haj ti podnesi da ti neko ruku ne pruzi, gluho bilo. To moze imati vrlo ozbiljne posljedice kako za pojedinca, tako i za drustvo, i treba nesto hitno poduzeti o tom pitanju :D
Jer ako svi prestanemo pruzati ruke jedni drugima, moze doci do totalnog prestanka rukovanja :shock: :-D
A to vec rusi sve napore koje su nasi politicari godinama ulozili da bi nas priblizili evro-atlantskim integracijama, jer ko bi, Boze dragi, u Evropu primio drzavu i narod, cija se najpoznatija imena, ne zele rukovati sa zenama, i tim cinom siriti pozitivne evropske vibracije :-D
Banana, tacno si ovo rekao, htio si ispasti ironican ali nisi nego si slucajno pogodio u bit i sustinu.
Koji je to fazon sa ne-rukovanjem sa zenama, to su one nesto losije ili poganije od nas muskaraca pa se ne treba sa njima rukovati? Mozes je, da proste zanska celjad, opaliti i to je halal, jos ako je kakva krischanka pa je preobrlatis, to je jos bolje. A da se rukujes sa necijom hanumom, to ne ide.
tempora

Post by tempora »

Moram se donekle sloziti sa amrino. Valjda je drustveno pozeljno da se na sve nacine plazi po zeni-jer je onda ona valjda cijenjena i pozeljna? :oops:
Ali da ne idem u krajnosti! Puno puta mi se desilo, kroz posao, da mi klijent nije htio pruziti ruku, iz kako rece, upravo postovanja, jer on ne moze imati nikakav blizak kontakt ( u smislu dodira) sa zenom koja nije njegova zena ili majka i to mu je propisano vjerom. E sada, ja sa tim apsolutno nemam problema a ko ima, neka se zali kakvoj komisiji za ravnopravnost ili sl!
Evo moram se pobiti, ipak cu otici u krajnost, zena je na svim nivoima unazadjena i niko se ne osvrce na njenu poziciju,ali puna su nam usta diskriminacije od strane vjernika koji svojim cinom, kako kazu, ne omalovazavaju zenu, vec naprotiv iz cistog postovanja ne pristupaju dodirima!
Kada kojekakvi politicari ne zele pruziti ruku jedni drugima ili slicne situacije, niko to nece okarakterisati kao fundamentalizam ili nazadnost, vec ce uvijek naci razloga da opravda stav jednog na usrb onog drugog! Kada politicar koji silno kudi Islam i smatra ga jednom glupom i zaostalom vjerom, kaze novinarki da ide kuci i stane ispred sporeta,ne zeleci da joj odgovori na postavljeno pitanje, svi se slatko nasmiju na tu posalicu i naravno ne smatraju da je time ova zena uvrijedjena, diskriminirana, ostecena.

Sto se tice vehabija, sve pojave agresije, treba osudjivati i strogo kaznjavati. Ali da se vehabizam umanjuje naukom, tu se grdno varate. Armije visoko obrazovanih ljudi priklanja se ovom "nacinu" vjerovanja. A razloge ne treba traziti u tzv agresivnom pristupu vehabija i njihovom nadnaravnom ( kako mnogi smatraju) manipulisanju, vec u svijetu i polozaju covjeka danas!
:oops:
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

chuchumbamayumbe wrote:
Danko_Bananko wrote:
Banana, tacno si ovo rekao, htio si ispasti ironican ali nisi nego si slucajno pogodio u bit i sustinu.
Koji je to fazon sa ne-rukovanjem sa zenama, to su one nesto losije ili poganije od nas muskaraca pa se ne treba sa njima rukovati? Mozes je, da proste zanska celjad, opaliti i to je halal, jos ako je kakva krischanka pa je preobrlatis, to je jos bolje. A da se rukujes sa necijom hanumom, to ne ide.
Odmah vi na muski sovinizam :D

Ni zene koje se toga pridrzavaju, se ne rukuju sa muskarcima, a pouzdano znam da ne misle da smo pogani. :D

A ove druge fetve necu komentirati, jer im nije mjesto ovdje. Ali uciti, uciti treba :D

Znanje je najbolji eliminator predrasuda ;)
stoqa1

Post by stoqa1 »

Veselis li se Iblise?
forUMASH

Post by forUMASH »

.....dobro govori bosanski...jos malo na akcentu da poradi i nikad covjek nebi skontao da mu to nije maternji jezik....
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

forUMASH wrote:.....dobro govori bosanski...jos malo na akcentu da poradi i nikad covjek nebi skontao da mu to nije maternji jezik....
Nema smajlija, pa ne znam je li se zezas.

Covjek je Bosanac, i prije bi se reklo da jos malo poradi na arapskom, nikad covjek ne bi skontao da mu to nije materinji jezik :D
forUMASH

Post by forUMASH »

Danko_Bananko wrote:
forUMASH wrote:.....dobro govori bosanski...jos malo na akcentu da poradi i nikad covjek nebi skontao da mu to nije maternji jezik....
Nema smajlija, pa ne znam je li se zezas.

Covjek je Bosanac, i prije bi se reklo da jos malo poradi na arapskom, nikad covjek ne bi skontao da mu to nije materinji jezik :D
.....izvinjavam se.....zaboravih..... :D :D :D ....mada i nije tolika sega.... :roll:
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

tempora wrote: Ali da se vehabizam umanjuje naukom, tu se grdno varate. Armije visoko obrazovanih ljudi priklanja se ovom "nacinu" vjerovanja. A razloge ne treba traziti u tzv agresivnom pristupu vehabija i njihovom nadnaravnom ( kako mnogi smatraju) manipulisanju, vec u svijetu i polozaju covjeka danas!
:oops:

Kad bi se prekinuli odnosi sa saudijskom arabijom, i zabranio ulazak "djelatnika" iz te "zemlje", broj vehosa bi se upolovio. A da se zabrane silni transferi novca iz svijeta u dzepove "misionara" u BiH, te da se ti misionari pozatvaraju, vehosa ne bi ni bilo. Ja bi ih najradje sve prebacio u RS, pa neka ih srbi "terminiraju".

:-D
stoqa1

Post by stoqa1 »

Evo ko hoce da vjesa ove vehabije...isti ovi ce se okupiti u cetvrtak ispred careve dzamije...obecali su da ako im ne dzovole da drze predavanje unutar dzamije da ce ga drzat na ulici ispred dzamije...

Savrsena prilika da oh se povjesa...

Jelde Danko?

Ti si bio najveci zagovarac vjesanja...Hajde sad predji na djela...nemoj biti samo pasce koje laje...
Locked