CAR WASH
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
whow
#1 CAR WASH
Koliko cesto perete svog ljubimca ( mislim auto ) i kako to radite .
-
whow
Ja obicno perem auto jednom sedmicno i to u ovim praonicama na kovanice. Obicno uspijem da operem auto za $2 al' zato moram da trcim ko' mahnit oko auta. Onaj frajer sto drzi praonicu dode pa me proba zapricavati al' ja nista totalno fokusiran na pranje , je*ga nema se na bacanje.
-
blue033
Trudim se da to bude jednom sedmicno iako mi to bas ne uspjeva. Uvijek perem u nekoj od praonica. Pranje je obicno 10 KM, uglavnom idem tamo gdje je jeftinije i tu razliku do 10 (2-4 KM) dajem radnicima i auto je uvijek bolje opran nego u tim skupljim praonicama.
- Drvosjeca iz Dejcica
Auto perem iskljucivo u autopraonici BLIST na Kosevskom. Unutrasnje i vanjsko pranje standardno 10,00 KM. Momci stvarno zanju svoj posao, auto nikada ne trljaju (citaj ne izgrebu), spuzvama izvadjenih iz fotelja.
Prvo auto operu iznutra, usisaju, obrisu, pragovi...etc. Nakon toga ide hladno grubo vanjsko pranje, pa spricanje deterđentom ili cime vec, pa onda pranje toplom vodom i zavrsno brisanje iskljucivo jelenskim krpama. Moguce i specijalno pranje ALU felgi nekakvim samponima i balzamima koje se naplacuje ekstra. Uglavnom zaovoljan sam uslugom u ovoj auto praonici.
-
ado-šampion
Jel to tzv. "pranje aktivnim šamponom"?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Auto perem iskljucivo u autopraonici BLIST na Kosevskom. Unutrasnje i vanjsko pranje standardno 10,00 KM. Momci stvarno zanju svoj posao, auto nikada ne trljaju (citaj ne izgrebu), spuzvama izvadjenih iz fotelja.Prvo auto operu iznutra, usisaju, obrisu, pragovi...etc. Nakon toga ide hladno grubo vanjsko pranje, pa spricanje deterđentom ili cime vec, pa onda pranje toplom vodom i zavrsno brisanje iskljucivo jelenskim krpama. Moguce i specijalno pranje ALU felgi nekakvim samponima i balzamima koje se naplacuje ekstra. Uglavnom zaovoljan sam uslugom u ovoj auto praonici.