CAO, BOSANCI!

Rasimm

Post by Rasimm »

eh,moja draga...živjeti u BiH znaći i živjeti sa SDS-om- :-D nece ona pobjediti nikako,ma kakvih.
ako hoćeš živjeti u Bosni onda moraš i živjeti sa tzv.SRBIMA.i s radikalistima.i fundamentalistima.tako je svugdje na svijetu.
za mene SDS i ne postoji,nemogu priznati jednu stranku koja se rodila na takav način.za mene cak i RS ne postoji.oni se vrte u krugu iz kojeg i nece više moci izaći.Bosna je ništa bez evrope.i evropa i amerika diriguju kako ide dalje.neka brbljaju SDS-ovci šta hoce.niko ih i ne haje.i moja licna sudbina ne zavisi nimalo od dešavanja u tzv.RS-u.bio sam par mjeseci službeno u RS-u i jasno sam im i rekao da niko sa ovog kontinenta se nemože da slaže sa ciljevima tog entiteta i te stranke.pa i sami znaju :D
Rasimm

Post by Rasimm »

e,pa nisam ja reko da zaboraviš Bosnu.vec i sama znaš kakva se slika crta o Bosni u inostranstvu!i ja sam živio IZVAN po tom znam da smo crna tacka u Evropi....poslije mog odlaska iz Deutschland-a su me prijatelji iz Hamburga pitali dali imamo dosta HRANE.eto vidiš koliko se zna o Bosni:)
*TAMARA*

Post by *TAMARA* »

E vidis, ja ponosno kazem, kad me neko pita odakle sam, (mada sam iz druge bivse ex yu republika), kazem da sam iz BOSNE! Ja znam ljude, Bosance, ko su i kakvi su, samo ima djubradi sto hoce da prikazu Bosnu kao islamisticku zemlju, kojoj mudzahedini vladaju.....
Ja znam da nije to tacno!
A i uostalom, i da je tako, nemam nista protiv. Jer kad su mogli srbima pored toliko JNA naoruzanja, pomagati ljudi iz Grcke, Rusije, itd (to jako dobro znam), pa zasto ne bi i nama Bosancima pomagali i drugi ljudi iz drugih zemalja....
Moj jarane...imala bih ti o tome puno pricati..... ali sam raspolozena da pricam sa nasim Bosnjacima o nekim vedrijim temama, u ovoj dosadnoj zemlji :P
Rasimm

Post by Rasimm »

ma gdje si to ti,u kojoj državi????
ma šta će nam neprijatlji drugo reći nego da smo MUDZAHEDINI?nemaju drugo oružje,ba.i opet sami znaju da nije tako.i to ih muči više nego nas... :D riječ mudžahedin oni korišćavaju kao maloljetno dijete koji je prvi put čuo za nešto novo neznajući o čemu priča.eto.niti znaju šta to znači a teško im možeš naučiti. :D a oni bi željeli da je tako,joj.šta bi dali da se naše žene pokriju sve redom a da mi pustimo bradu :-)
gavrilo

Post by gavrilo »

*TAMARA* wrote:E vidis, ja ponosno kazem, kad me neko pita odakle sam, (mada sam iz druge bivse ex yu republika), kazem da sam iz BOSNE! Ja znam ljude, Bosance, ko su i kakvi su, samo ima djubradi sto hoce da prikazu Bosnu kao islamisticku zemlju, kojoj mudzahedini vladaju.....
A i uostalom, i da je tako, nemam nista protiv. Jer kad su mogli srbima pored toliko JNA naoruzanja, pomagati ljudi iz Grcke, Rusije, itd (to jako dobro znam), pa zasto ne bi i nama Bosancima pomagali i drugi ljudi iz drugih zemalja....
Moj jarane...imala bih ti o tome puno pricati..... ali sam raspolozena da pricam sa nasim Bosnjacima o nekim vedrijim temama, u ovoj dosadnoj zemlji :P
tamara zasto mi sve ovo djeluje fejk? :roll:

nego da pogodim iz kog si grada... hm... bijeljina?
:?
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

gavrilo wrote:
*TAMARA* wrote:E vidis, ja ponosno kazem, kad me neko pita odakle sam, (mada sam iz druge bivse ex yu republika), kazem da sam iz BOSNE! Ja znam ljude, Bosance, ko su i kakvi su, samo ima djubradi sto hoce da prikazu Bosnu kao islamisticku zemlju, kojoj mudzahedini vladaju.....

..vjeruj mi da sam isto htjela pitat ali se nisam usudila :D
*TAMARA*

Post by *TAMARA* »

Soul_Sista wrote:
gavrilo wrote:

Hehehe, glupo pitanje... zasto bas iz Bijeljine?
Voljela bih da vecina ljudi iz Bijeljine misle kao ja.....ali na zalost...NE!
A volim sto nisam iz Bijeljine.....jer kako vidim, Bijeljina nije bas Bosnjacki raspolozeni grad.....e sad dali nekome bilo pravo ili krivo, ne interesuje me, jer ja samo pricam istinu!
*TAMARA*

Post by *TAMARA* »

PS moram ici na jedan Bosnjacki fest.....cujemo se ujutro, dragi moji Bosnjaci! :)
rei

Post by rei »

ja provala :lol: :lol: :lol: :roll: :-)
Dezze

Post by Dezze »

*TAMARA* wrote:Hehehehe.....pa mislim na sve dobre ljude iz Bosne (da se ne naljute Hercegovci) :P i Hercegovine.... :)
Odluci se, dobri ljudi ili Hercegovci.... :D
gavrilo

Post by gavrilo »

*TAMARA* wrote:PS moram ici na jedan Bosnjacki fest.....cujemo se ujutro, dragi moji Bosnjaci! :)
a sta je sa nas i hrvata? :roll:
gavrilo

Post by gavrilo »

Soul_Sista wrote:
gavrilo wrote:

pa lakse je tebi... ti si zensko, nece te niko napasti :)

... budi musko :D
Fair Life

#38 Re: CAO, BOSANCI!

Post by Fair Life »

*TAMARA* wrote:(...)
Interesuje me samo, dali ce na nasim prostorima zavladati normalan zivot, normalni ljudi.....Proterana sam u neku skroz drugu zemlju, gde se osecam jadno....Voljela bih se vratiti opet tamo....ali, jel to moguce?????
Voljela bih malo popricati sa vama o svemu ovome...
Pozdrav :)
Ostajte tamo

Ostajte tamo, sunce ovog neba
Nece vas grijat ko što tude grije
Grki su ovdje zalogaji hljeba
Gdje stana nema i gdje posla nije.

Od svoje majke ko ce naci bolju?
A majka vaša zemlja vam je nova.
Bacite pogled po minskome polju
Svuda su kuce bez vrata i krova.

Za zemlju ovu vi ste bili krivi
Uzori svijetli što uteci znaše.
U novoj zemlji ostanite i vi
Ne dajte da vas povratkom plaše.

Ko cvijetnu granu kad proljetna krila
Okite je listom i ukrase medom
Bez vas bi maceha domovina bila
A maceha ne place za izbjeglim cedom.

Ne dajte tuzi da vam dušu pati
Ostanite tamo u narucju svijeta.
Živite zato da možete slati
Rodbini vašoj para i paketa.

Ovdje bi svako da vam pamet soli
A tamo niko ružiti vas nece.
Bolji su tudi i zidovi goli
Nego rodne kuce kud se tudin šece.

Tamo vam svako bratski ruku steže
U vašem kraju za vas pelin cvjeta.
Za tudu zemlju sve vas sve vas veže
Povratnik svaki ovdje samo smeta.

Ostajte tamo, sunce ovog neba
Nece vas grijat ko sto tude grije.
Grki su ovdje zalogaji hljeba
Gdje stana nema i gdje posla nije.

Nenad Velickovic
Helikopter

Post by Helikopter »

Tamara, de se ti malo organizuj i koncentrisi jer pocela si mjesati termine i "lupati loncice". Te sad Bosanci te sad Bosnjaci. Tema ti se zove Cao Bosanci a ne cao Bosnjaci, ima tu razlike, zna se ko su Bosanci a ko Bosnjaci. Ne moze npr jedan Srbin koji se izjasnio da je Srbin biti Bosanac ili jedan Hrvat koji se izjasnio kao Hrvat biti Bosanac. Tako ni jedan Bosnjak koji se izjasnio kao Bosnjak ne moze biti Bosanac. Bosanci ili Bosanskohercegovacki Narod i Nacija je autohtoni i autenticni Narod i Nacija u BiH. Svi drugi Narodi u BiH ako su se izjasnili da pripadaju Narodima drugih drzava oni na to imaju potpuno pravo ali su se na taj nacin i automatski odrekli Bosanstva i pripadnosti Bosanskohercegovackom Narodu (skraceno Bosanci). BiH kao drzava svoju drzavnost i konsitutivnost moze jedino povjeriti u ruke svom BH Narodu i Naciji jer je to jedini nacin njene opstojnosti kao zajednicke i teritorijalno nepodijeljene drzave.

Evo ti jedne teme o tome!
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=5932
Last edited by Helikopter on 09/07/2005 14:29, edited 1 time in total.
*TAMARA*

Post by *TAMARA* »

Helikopter wrote:Tamara, de se ti malo organizuj i koncentrisi jer pocela si mjesati termine i "lupati loncice". Te sad Bosanci te sad Bosnjaci. Tema ti se zove Cao Bosanci a ne cao Bosnjaci, ima tu razlike, zna se ko su Bosanci a ko Bosnjaci. Ne moze npr jedan Srbin koji se izjasnio da je Srbin biti Bosanac ili jedan Hrvat koji se izjasnio kao Hrvat biti Bosanac. Tako ni jedan Bosnjak koji se izjasnio kao Bosnjak ne moze biti Bosanac. Bosanci ili Bosanskohercegovacki Narod i Nacija je autohtoni i autenticni Narod i Nacija u BiH. Svi drugi Narodi u BiH ako su se izjasnili da pripadaju Narodima drugih drzava oni na to imaju potpuno pravo ali su se na taj nacin i automatski odrekli Bosanstva i pripadnosti Bosanskohercegovackom Narodu (skraceno Bosanci)
Po cemu li to ja "lupam loncice"????
Za mene su svi ljudi koji zive u Bosni - Bosanci! A sto pravoslavni i hrvatski narod u Bosni zele da su Srbi i Hrvati, to je njihova stvar. Srbi, su kako ja znam u Srbiji, Hrvati u Hrvatskoj. U Bosni su (opet cu ti reci) BOSANCI! Samo sto oni misle ako su prvoslavni/katolici, odmah su Srbi/Hrvati. Pa ima jos na pr. pravoslavnog naroda, koji nisu Srbi.....

Pozdrav i vidi malo ko "lupa loncice"...... :lol:

Autor Poruka
Helikopter Upisano: 09/07/2005 13:12 Naslov poruke:

--------------------------------------------------------------------------------

Tamara, de se ti malo organizuj i koncentrisi jer pocela si mjesati termine i "lupati loncice". Te sad Bosanci te sad Bosnjaci. Tema ti se zove Cao Bosanci a ne cao Bosnjaci, ima tu razlike, zna se ko su Bosanci a ko Bosnjaci. Ne moze npr jedan Srbin koji se izjasnio da je Srbin biti Bosanac ili jedan Hrvat koji se izjasnio kao Hrvat biti Bosanac. Tako ni jedan Bosnjak koji se izjasnio kao Bosnjak ne moze biti Bosanac. Bosanci ili Bosanskohercegovacki Narod i Nacija je autohtoni i autenticni Narod i Nacija u BiH. Svi drugi Narodi u BiH ako su se izjasnili da pripadaju Narodima drugih drzava oni na to imaju potpuno pravo ali su se na taj nacin i automatski odrekli Bosanstva i pripadnosti Bosanskohercegovackom Narodu (skraceno Bosanci)
Isis

Post by Isis »

Tamara,mislim da ipak ti lupas loncice..ali sva ti prica djeluje pravo "uvjerljivo".. :roll:
Helikopter

Post by Helikopter »

Dobro je, sad' si se malo "popravila" i napisala kao sto i treba Bosanci I Bosanke :)

Evo pa jos jednom analiziraj ovaj tekst kao i link na jednu drugu prilozenu temu!
Tamara, de se ti malo organizuj i koncentrisi jer pocela si mjesati termine i "lupati loncice". Te sad Bosanci te sad Bosnjaci. Tema ti se zove Cao Bosanci a ne cao Bosnjaci, ima tu razlike, zna se ko su Bosanci a ko Bosnjaci. Ne moze npr jedan Srbin koji se izjasnio da je Srbin biti Bosanac ili jedan Hrvat koji se izjasnio kao Hrvat biti Bosanac. Tako ni jedan Bosnjak koji se izjasnio kao Bosnjak ne moze biti Bosanac. Bosanci ili Bosanskohercegovacki Narod i Nacija je autohtoni i autenticni Narod i Nacija u BiH. Svi drugi Narodi u BiH ako su se izjasnili da pripadaju Narodima drugih drzava oni na to imaju potpuno pravo ali su se na taj nacin i automatski odrekli Bosanstva i pripadnosti Bosanskohercegovackom Narodu (skraceno Bosanci). BiH kao drzava svoju drzavnost i konsitutivnost moze jedino povjeriti u ruke svom BH Narodu i Naciji jer je to jedini nacin njene opstojnosti kao zajednicke i teritorijalno nepodijeljene drzave.

Evo ti jedne teme o tome!
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=5932

chaki

Post by chaki »

Tamara,nemoj molim te da se vise blamiras i pricas menbluoze.
*TAMARA*

Post by *TAMARA* »

Isis wrote:Tamara,mislim da ipak ti lupas loncice..ali sva ti prica djeluje pravo "uvjerljivo".. :roll:
:? Pa ko si ti, uostalom........uveri prvo sebe sta si i ko si. To je moje licno misljenje, a i cinjenica. Svi ste vi "Bosanski pravoslavci", veci Srbi od samih Srba u Srbiji :lol:
*TAMARA*

Post by *TAMARA* »

chaki wrote:Tamara,nemoj molim te da se vise blamiras i pricas menbluoze.
Hahahaha....eto jos jednog/jedne, koja hoce da bude nesto sto nije.....

Evo vam jos jednom:
Svi gradjani sto zive u Bosni i Hercegovci, su Bosanci i Hercegovci!
Po veroispovesti su Muslimani, Pravoslavci, Katolici, a ima i Juda, koji po vama nekima, trebali bi se zvati Izraelci :lol:
chaki

Post by chaki »

*TAMARA* wrote:
Isis wrote:Tamara,mislim da ipak ti lupas loncice..ali sva ti prica djeluje pravo "uvjerljivo".. :roll:
:? Pa ko si ti, uostalom........uveri prvo sebe sta si i ko si. To je moje licno misljenje, a i cinjenica. Svi ste vi "Bosanski pravoslavci", veci Srbi od samih Srba u Srbiji :lol:
Ti mora da si Romkinja ,pravoslavne vjeroispovjedi!
*TAMARA*

Post by *TAMARA* »

Ma jok, ja sam Kinez!
chaki

Post by chaki »

*TAMARA* wrote:Ma jok, ja sam Kinez!
Znaci da si musko!
*TAMARA*

Post by *TAMARA* »

Ja sam ZENSKO, koja je dosla na ovom forumu sa najboljom namerom da se malo druzimo, ali ovde izgleda ima neke "prepametne" osobe koji zele da mi drze cas o necemu sto ni sami veze nemaju.

Moguce da sam zalutala.....

Ipak vam zelim sve najbolje 8-)
chaki

Post by chaki »

*TAMARA* wrote:Ja sam ZENSKO, koja je dosla na ovom forumu sa najboljom namerom da se malo druzimo, ali ovde izgleda ima neke "prepametne" osobe koji zele da mi drze cas o necemu sto ni sami veze nemaju.

Moguce da sam zalutala.....

Ipak vam zelim sve najbolje 8-)
Tebi takode sve najljepse , i da ti se sve zelje ispune. Najprije ona da nestanu nacionalne stranke, i da se ti napokon iz te dosadne zemlje gdje se osjecas jadno, zauvjek vratis u to malo mjestasce u istocnoj Bosni.
Post Reply