namjeravam kupiti golfa i staviti neku zastitu. lavlja kandza je komplikovana, sta drugo staviti? a da radi, naravno
cuo sam da je mul-t-lock praktican ali vec provaljen
campa di leone
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
JD
Ne znam da je mul-t-lock provaljen, odkud ti to?
Sto se tice zastite sve zavisi gdje ostavljas auto, ako ga ostavljas na parkingu koji se ne cuva dzaba ti onda i lavlja kandza nece te nista sacuvati. Nece ti mozda ukrasti auto ali razbice ti prozor izvadit radio, svejedno ti belaj napraviti.
Najbolje ti je ako imas garazu, ili ako imas parking koji se cuva, onda ti ne treba nikakva dodatna zastita.
Sto se tice zastite sve zavisi gdje ostavljas auto, ako ga ostavljas na parkingu koji se ne cuva dzaba ti onda i lavlja kandza nece te nista sacuvati. Nece ti mozda ukrasti auto ali razbice ti prozor izvadit radio, svejedno ti belaj napraviti.
Najbolje ti je ako imas garazu, ili ako imas parking koji se cuva, onda ti ne treba nikakva dodatna zastita.
- Edin H.
Ma ako je novije auto fabrika vec postavi poprilicnu zastitu, imobilizator, ne mozes ga otvoriti bez originalnog kljuca i slicno.
Ali odnesu ti cijelo auto to je problem.
Ali zato postoji tracker, ali kod nas to jos ne funkcionise koliko sam upoznat.
Jer u tom slucaju policija i granice moraju imati uredjaj koji ce reagovati kada tracker posalje signal ukoliko je vozilo ukradeno.
Inace tracker se sakriva na nekoliko stotina mjesta u auto i ni sam vlasnik ne zna gdje se nalazi.
Ukoliko se akumulator raskopca ima svoju bateriju tako da i dalje salje signal.
Ja ipak vjerujem da ce nasa policija kupiti potrebne uredjaje uskoro da bi zadovoljila potrebe poreskih obveznika koji je placaju.
Satro
Ali odnesu ti cijelo auto to je problem.
Ali zato postoji tracker, ali kod nas to jos ne funkcionise koliko sam upoznat.
Jer u tom slucaju policija i granice moraju imati uredjaj koji ce reagovati kada tracker posalje signal ukoliko je vozilo ukradeno.
Inace tracker se sakriva na nekoliko stotina mjesta u auto i ni sam vlasnik ne zna gdje se nalazi.
Ukoliko se akumulator raskopca ima svoju bateriju tako da i dalje salje signal.
Ja ipak vjerujem da ce nasa policija kupiti potrebne uredjaje uskoro da bi zadovoljila potrebe poreskih obveznika koji je placaju.
Satro
-
felichi
za mul-t-lock kazu da presijeku sipku mjenjaca, iskrive je i onda stave saraf na vrh sipke i koriste mjenjac. a cak je moguce ispod haube prebaciti mjenjac u trecu (izgleda nije problem) i tako voziti
postoji jos i neki tecni azot koji puca sve moguce, od lavlje kandze do sipke multiloka
postoji jos i neki tecni azot koji puca sve moguce, od lavlje kandze do sipke multiloka
-
nineac
Kupi pit bula sa papirima te nekom potvrdom da su mu preci učestvovali i ilegalnim borbama sa medvjedima. Takođe, odmah ga hrani krvavim mesom, i to samo jednom sedmično, tako da je uvjek gladan:)
Zezam se, Mult-Loc najbolje rješenje te dobar alarm! Takođe, prekidač kojim isključuješ strujno kolo za paljenje može biti korisniji i od alarma i od mult-locka!
Zezam se, Mult-Loc najbolje rješenje te dobar alarm! Takođe, prekidač kojim isključuješ strujno kolo za paljenje može biti korisniji i od alarma i od mult-locka!
-
semson
najbolje je neki mehanicki trik npr.skidaj tockove kada ides kuci to ce ih barem malo zadrzati kod kradje ma da ti niko ne garantuje da ga nece odvuci,zezam se,ja sam ugradio prekidac na dotok goriva ali moras dobro sakriti i kablove i prekidac ali vjeruj mi uopste nije lose,kada otvoris haubu uopste nema promjena a da bi naso prekidac mora imati srece naravno ako ga dobro zastekas.