Čakija all over nacija.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Apos

#1 Čakija all over nacija.

Post by Apos »

Čakija all over nacija.

Opet je radila sarajevska čakija. Nije važno gdje, ni kad, ni ko su akteri. Važno je samo da iz dubine nas progovori ona praiskonska životinja krvavih čeljusti što joj se zjenice šira da bolje vidi crvenu boju. Što joj se nosnice šire da osjeti miris krvi.
I nije važno gdje smo na planeti, kako se zovemo ni kom se Bogu molimo ni iz kog razloga. Važno je da svi pripadamo istom leglu povampirenih svjesnih bića uljuljkanih u vlastitu zablude civilizacije.
Jedan je zbo, drugi je zboden a rulja je zadovoljna jer je dobila sedmičnu dozu adrenalina i nove kvazi junake i pačenike, da ispire usta puna čevapa i luka zalivenih jogurtom.
Dobili su svoju cirkusku prestavu, svoje gladijatore i svoje idole.
Dok polovini nacije krče crijeva neki su se sijetili stare rimske: "Daj naroda kruha i igara". A kruha sve manje dok uz ramazan mirišu somuni.

Pa ko je lud ovdje.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Samo što narod zagalami više hljeba gospodaru.....

Ne samo to dvije istaknute sarajke, estradne dive i kraljice noći gradskih lokala su se pobile jučer na Skenderiji... u našim najčitanijim i najseljačkijim dnevnim novinama piše da su porijeklom iz Sarajeva imaju i slike, mislim na današnje novine...

Te dvije papanke su prije dolazile u grad samo pazarnim danom i to ako dobre budu i ustanu rano i to isključivo na stočnu oijacu, a danas čine jet - set grada.... kojeg grada i čega....

Sigurno se i oko njih okupila masa koja je navijala i onako sa žarom u očima posmatrala tu scenu.i nadala se viđeju nekih skrivenih dijelova tijela, ako kod dotičnih dama ima išta skriveni jer odavno je sve na gotovs i na izvolite.... tuča pjevaljki... pa možda to preraste u neki novi gradski običaj jer i onako potpadamo pod uticaj takvih i njima sličnih likova....

A i u miru je postojala krilatica ko nema ćakiju i nije neki Bosanac....
Santos

Post by Santos »

Masinska i u moja doba radile cakije a vidi sad opet isto.Znaci ipak se nista nemjenja nakon toliko godina.
zena21

Post by zena21 »

@UDG
I jos pise i da je i Aysela :oops: ucestvovala u inicdentu. dobila je udarac u lice i spale su joj naocale :oops: :oops: :oops: :roll:
Apos

Post by Apos »

Santos wrote:Masinska i u moja doba radile cakije a vidi sad opet isto.Znaci ipak se nista nemjenja nakon toliko godina.
Jeste promijenilo se mnogo toga. Ovo je malo nostalgije. Sad su aktuelni revolveraši i bombaši.
Pearl

Post by Pearl »

zena21 wrote:@UDG
I jos pise i da je i Aysela :oops: ucestvovala u inicdentu. dobila je udarac u lice i spale su joj naocale :oops: :oops: :oops: :roll:
wtf is Aysela ????? :roll: :?
zena21

Post by zena21 »

Pearl wrote:
Pearl :oops:

Pa to je jos jedna od "POZNATIH" :? :shock: :roll: estradnih umjetnica :oops:

Jezim se :roll:
Pearl

Post by Pearl »

zena21 wrote:
Pearl wrote:
Pearl :oops:

Pa to je jos jedna od "POZNATIH" :? :shock: :roll: estradnih umjetnica :oops:

Jezim se :roll:
jadna ja.. kadne znam ko je ona.. :shock: :(

a jel ovo "y" po engleNski il po turski ?
Apos

Post by Apos »

Čakija all over nacija.
Mia Ar i Belma Šorlija: Bivše prijateljice potukle se zbog momka
*** SPAM *** - Na Skenderiji u Sarajevu jučer oko 16 sati izbila je tuča između dvije djevojke. Kako je potvrđeno u policiji, zbog tog incidenta biće podnesena prekršajna prijava protiv tih djevojaka čija nam imena nisu saopštena.
Ginekološki pregled

No, saznajemo da je jedna od njih bila pjevačica Amira Mujačić, koja koristi umjetničko ime Mia Ar. Ona je, kako nam je potvrđeno, primljena u CUM bolnice Koševo zbog udarca u glavu. Nakon ukazane pomoći puštena je kući.

Druga učesnica incidenta bila je Belma Šorlija iz Sarajeva, koju smo sinoć pronašli ispred Ginekološko-akušerske klinike, gdje je trebala obaviti pregled. U bolnici Koševo potvrđeno nam je da je Šorlija zadobila udarac u stomak i zbog toga je upućena na GIK.

Šorlija tvrdi da je tuči prethodila svađa između nje i Amire Mujačić, koja je bila u društvu folk pjevačice Aysele.

"Amira mi je prišla i posvađala se sa mnom zbog njenog bivšeg momka. U svađu se umiješala Aysela, koja je rekla da će braniti rođaku Amiru. Čule su se i prijetnje i onda je došlo do tuče, u koju su se umiješale još neke osobe. I Aysela je dobila udarac u lice i spale su joj naočale. Potom je došla policija", istakla je Šorlija.

Poziv na kafu

Mujačić, sa kojom smo razgovarali telefonom, tvrdi da je nju Belma napala nakon što ju je presrela na Skenderiji.

"Rekla sam joj da, ako ima nekih problema sa mnom, odemo na kafu i da to riješimo. Međutim, ona je nasrnula na mene, vjerovatno zato što je čula da me moj bivši momak zvao da se pomirimo. Radi se o momku sa kojim sam bila u vezi dvije godine, a tu vezu uništila mi je Belma. Sada ni jedna od nas nije s njim. Ona je mene prva udarila i oborila na tlo. Aysela se nije tukla, već nas je razvađala. Mene je udarila i djevojka Belminog brata", tvrdi Mujačić, ističući da je u napadu zadobila i povrede vrata.
zena21

Post by zena21 »

@Pearl
Po Amerikanski :oops: :lol: :lol: :lol:
Pearl

Post by Pearl »

Apos wrote:Čakija all over nacija.
Mia Ar i Belma Šorlija: Bivše prijateljice potukle se zbog momka
*** SPAM *** - Na Skenderiji u Sarajevu jučer oko 16 sati izbila je tuča između dvije djevojke. Kako je potvrđeno u policiji, zbog tog incidenta biće podnesena prekršajna prijava protiv tih djevojaka čija nam imena nisu saopštena.
Ginekološki pregled

No, saznajemo da je jedna od njih bila pjevačica Amira Mujačić, koja koristi umjetničko ime Mia Ar. Ona je, kako nam je potvrđeno, primljena u CUM bolnice Koševo zbog udarca u glavu. Nakon ukazane pomoći puštena je kući.

Druga učesnica incidenta bila je Belma Šorlija iz Sarajeva, koju smo sinoć pronašli ispred Ginekološko-akušerske klinike, gdje je trebala obaviti pregled. U bolnici Koševo potvrđeno nam je da je Šorlija zadobila udarac u stomak i zbog toga je upućena na GIK.

Šorlija tvrdi da je tuči prethodila svađa između nje i Amire Mujačić, koja je bila u društvu folk pjevačice Aysele.

"Amira mi je prišla i posvađala se sa mnom zbog njenog bivšeg momka. U svađu se umiješala Aysela, koja je rekla da će braniti rođaku Amiru. Čule su se i prijetnje i onda je došlo do tuče, u koju su se umiješale još neke osobe. I Aysela je dobila udarac u lice i spale su joj naočale. Potom je došla policija", istakla je Šorlija.

Poziv na kafu

Mujačić, sa kojom smo razgovarali telefonom, tvrdi da je nju Belma napala nakon što ju je presrela na Skenderiji.

"Rekla sam joj da, ako ima nekih problema sa mnom, odemo na kafu i da to riješimo. Međutim, ona je nasrnula na mene, vjerovatno zato što je čula da me moj bivši momak zvao da se pomirimo. Radi se o momku sa kojim sam bila u vezi dvije godine, a tu vezu uništila mi je Belma. Sada ni jedna od nas nije s njim. Ona je mene prva udarila i oborila na tlo. Aysela se nije tukla, već nas je razvađala. Mene je udarila i djevojka Belminog brata", tvrdi Mujačić, ističući da je u napadu zadobila i povrede vrata.
koja alapaca je ova belma.. kako je samo smjela udariti... uhh, razamaza mi se maskara od suza... idem zvati konu sa treceg sprata da vidi sa curom amidzinog malog sta je to u stvari bilo.. garant ima nekiJih socnih detalja
manijak1

Post by manijak1 »

Ja tek sada skontah :D o čemu je riječ .....međutim ne mogu da se ne upitam .....koja je svrha ove teme ? :oops:
I iz priloženog teksta ne mogu naći dio koji se odnosi na upotrebu hladnog oružja .....ženo ti pratiš MOS-ova saopštenja za javnost ? :D
Apos

Post by Apos »

nis skontao manijače evo teksta
Učenik nožem izbo tridesetogodišnjaka

SARAJEVO - Igora L. (30) iz Sarajeva jučer je oko 13 sati ispred Srednje mašinsko-tehničke škole u Sarajevu udarcem nožem u predjelu butine ozlijedio učenik ove škole Alen H. (18), potvrđeno je u MUP-u Županije Sarajevo, pišu Nezavisne novine.

Prema informacijama iz policije, Alen H. je Igora L. udario nožem prilikom međusobne tuče, u kojoj je sudjelovalo još šest osoba. Iz policije su kazali da su u tuči s jedne strane sudjelovali Asim H. (51), njegov sin Admir H. (24), Igor L. (30) i Emir B. (20), a s druge strane učenici Mašinske škole Milan Đ. (18), Nino Ć. (19) i E.Dž. (17), te osumnjičeni Alen H.

Prema policijskim informacijama, do tuče je došlo jer je Milan Đ. uznemiravao kćerku Asima H. Nakon tuče povrijeđenom Igoru L. liječnička pomoć ukazana je u bolnici "Koševo", a zadržan je na liječenju u Ortopedskoj klinici. Ostali sudionici u tuči su nakon fizičkog obračuna ispred škole privedeni u Policijsku upravu Novo Sarajevo, gdje su saslušani.

Dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva u Sarajevu Mirsad Šehović kazao je da su svi sudionici u tuči nakon davanja iskaza pušteni.

Učenici koje su novinari Nezavisnih jučer zatekli na licu mjesta su kazali da je Milan Đ. kćerki Asima H. opalio šamar, te da su zbog toga njen otac i brat s još dva mladića došli da se obračunaju s Milanom. Učenici su još kazali da je Igor L. imao pištolj, te da je njim prijetio učenicima.

Portir škole Šeko Mehović je kazao da su Asim H., njegov sin i još dva mladića ušla u školu, te da su pošli prema stepenicama da traže učenike koji su uznemiravali Asimovu kćerku.

"Ja sam ih zamolio da izađu iz škole, što su oni i uradili. Onda su ispred škole čekali da izađu učenici, gdje je došlo do tuče. Djevojka mi je tek danas rekla da je Milan Đ. uznemirava već mjesec", rekao je Mehović, dodajući da je motiv ovog obračuna ljubavne prirode.

Školski portir je kazao da škola posjeduje video-nadzor, te da su policiji predani snimci tuče.

18.10.2006.
Pincom.info
3per

Post by 3per »

Jos samo blato fali pa da se od ovoga napravi biznis.

" "celebrity" deathmatch" :lol: :lol: :lol:

edit: odnosi se na "I (come from) selo"-u and .co
quantum

Post by quantum »

A zasto pobogu ne odoshe na kahvu da razrijeshe te probleme i da onda bace koji sihir na tog momka.
A nije ni pravedno ova jedna dosla sa sestrom pa i ona udarala ....u hhh
zena21

Post by zena21 »

manijak1 wrote:Ja tek sada skontah :D o čemu je riječ .....međutim ne mogu da se ne upitam .....koja je svrha ove teme ? :oops:
I iz priloženog teksta ne mogu naći dio koji se odnosi na upotrebu hladnog oružja .....ženo ti pratiš MOS-ova saopštenja za javnost ? :D
Obavezno :D
Post Reply