caffe kogo, nevjerovatno!
-
FKSarajevo
#1 caffe kogo, nevjerovatno!
Danas odem na kafu u Kogo (kod Brasila). I da platimo, racun bio 14KM, damo 2x5KM, 3KM "ukrupno" i marku po 10 i 20 feninga, a konobarica i konobar nece da prime!! Kazu da ne primaju feninge (0,05, 10 i 20). Pitamo zasto, jer i to su pare normalno, a konobarica kaze "ne primamo, gazda rekao, nervozna sam, ne mogu sad objasnjavat.." Da ne povjerujes, od neljubaznosti od ovog da ne primaju nasu valutu.
Je l' jos neko ovo dozivio?
Volio bih da im uleti inspekcija da popije kafu, pa da ona odbije naplatit.
- JThomas
#2 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
ne bi iznenadilo da je to zaista istina, nikad nisam ušao da gazda nije rondao i srao na cijeli svijet 
šteta, odlična mu je kuhinja, al' frajer se posere u ćejf...
šteta, odlična mu je kuhinja, al' frajer se posere u ćejf...
- dottore
#3 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
trebao si ostaviti pare a oni ako hoce da uzmu neka uzmu, ako nece zdravo 
- zecko_kupuz
#4 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
Ugostiteljima možda ofirno postaviti listu "kućnih pravila" na ulazu.
Uvijek te nanovo iznenade. 
- Troll_Happens
#5 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
meni se slicno desilo sta sam napravio streso sam sve po 10 feninga i izasao...
nije se trudio da me zaustavi, mada i da je htio ne bi mogao. Sad kad god idem na kafe nosim iskljucivo sitan novac najsitniji... tako da ono ne moze mi reci nemam ti sitno vratiti... pashice moj evo imam ja tebi usitnit hahaha
nije se trudio da me zaustavi, mada i da je htio ne bi mogao. Sad kad god idem na kafe nosim iskljucivo sitan novac najsitniji... tako da ono ne moze mi reci nemam ti sitno vratiti... pashice moj evo imam ja tebi usitnit hahaha
-
detroit-mercy
#6 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
Cuj hebote, ne prima zvanicnu valutu drzave, to nema nigdje u svijetu.FKSarajevo wrote:Danas odem na kafu u Kogo (kod Brasila). I da platimo, racun bio 14KM, damo 2x5KM, 3KM "ukrupno" i marku po 10 i 20 feninga, a konobarica i konobar nece da prime!! Kazu da ne primaju feninge (0,05, 10 i 20). Pitamo zasto, jer i to su pare normalno, a konobarica kaze "ne primamo, gazda rekao, nervozna sam, ne mogu sad objasnjavat.." Da ne povjerujes, od neljubaznosti od ovog da ne primaju nasu valutu.
To je za tuzit
-
ek0
- vesna555
#8 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
Haj iskreno, koliko vas kaže konobaru kad mu vraća kusur po 10, 20 feninga: "Nemoj mi tih žutih"??
I meni su se u Mrkvi žalili kad sam im u feninzima dio platila, kaže neće raja da uzima to za kusur!
I meni su se u Mrkvi žalili kad sam im u feninzima dio platila, kaže neće raja da uzima to za kusur!
- JThomas
#9 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
kompleksaška posla. i to su pare. bilo gdje u evropi ti svugdje uredno vraćaju i 1 euro cent, samo bošnji ispod nivoa...
- metar_drva
#10 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
prijavi inspekciji, pa će mu i uletit. od piskaranja po forumu slaba fajda (mada ću se potrudit da platim u što sitnijim parama slijedeći put kad tamo odemFKSarajevo wrote:Danas odem na kafu u Kogo (kod Brasila). I da platimo, racun bio 14KM, damo 2x5KM, 3KM "ukrupno" i marku po 10 i 20 feninga, a konobarica i konobar nece da prime!! Kazu da ne primaju feninge (0,05, 10 i 20). Pitamo zasto, jer i to su pare normalno, a konobarica kaze "ne primamo, gazda rekao, nervozna sam, ne mogu sad objasnjavat.." Da ne povjerujes, od neljubaznosti od ovog da ne primaju nasu valutu.
-
thEnd
#11 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
A jos se zalimo kad nam zaokruzuju cijene po konzumima, merkatorima, tusevima, obijima itd itd... Treba Kemo da pusti apoene po 1 kf, pa tek onda frka da nastane...
- cappy_tempo
#12 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
na kasi otego se 2km red jer tamo neko broji po 1kfthEnd wrote:A jos se zalimo kad nam zaokruzuju cijene po konzumima, merkatorima, tusevima, obijima itd itd... Treba Kemo da pusti apoene po 1 kf, pa tek onda frka da nastane...
- terra_incognita
#13 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
Primaju valutu ali ne primaju apoenFKSarajevo wrote: Da ne povjerujes, od neljubaznosti od ovog da ne primaju nasu valutu.
Isto je i sa eurima bilo, primaju krupne ali ne zveke. Ili primaš ili ne primaš.
- cappy_tempo
#14 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
pa onda super.fino cu ponjeti 5km ukrupno i ostalo sve po 20kf i ako nece da primi ostavim mu samo 5KM pa nek iz svog dzepa plati ostalo.ja mu fino ko covjek dajem po 20kf on nece ko mu je krivterra_incognita wrote:Primaju valutu ali ne primaju apoenFKSarajevo wrote: Da ne povjerujes, od neljubaznosti od ovog da ne primaju nasu valutu.
Isto je i sa eurima bilo, primaju krupne ali ne zveke. Ili primaš ili ne primaš.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
odma zvati unspektore da izadju na teren
- DaysleepeR
- sve_za_pet
#17 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
moze da prima ili ne prima euro u bilo kojim apoenima, ali ne moze da ne prima KM-ove ni u kom slucaju.terra_incognita wrote:Primaju valutu ali ne primaju apoenFKSarajevo wrote: Da ne povjerujes, od neljubaznosti od ovog da ne primaju nasu valutu.
slazem se sa nekim ranije da je novac trebao ostaviti na stolu i izaci pa nek konobar zove policiju
-
FKSarajevo
#18 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
nesto kontam kad oni mogu bit bezobrazni, mogu i ja. trebamo svi bit bezobrazni kad su ovakvi idioti u pitanju.
sutra ide poziv trznoj inspekciji, pa nek' plate kaznu ukrupno, a mogu i usitno.
sutra ide poziv trznoj inspekciji, pa nek' plate kaznu ukrupno, a mogu i usitno.
- sve_za_pet
#19 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
trebao si konobaricu pitati da li je prijavljena ili na crno radiFKSarajevo wrote:nesto kontam kad oni mogu bit bezobrazni, mogu i ja. trebamo svi bit bezobrazni kad su ovakvi idioti u pitanju.
moglo bi se tu inspekcija i inspekcija sazivati. bolje im je da se ne zezaju s nama
-
HiBreeD
#20 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
BravoJThomas wrote:kompleksaška posla. i to su pare. bilo gdje u evropi ti svugdje uredno vraćaju i 1 euro cent, samo bošnji ispod nivoa...
Dozivio sam situaciju sa sitnim novcem u autobusu Centrotransa, kada sam placao dodatak od 1 KM za torbu u prtljazniku, dao sam u iznos od 1 marke u apoenima od 20 pfeninga, kondukter je rondao, mrmljao kako nece primiti, ali ja sam samo produzio na sjedalo...
Situacija s drustvom u Slozi...osim sto njihovi konobari zavrcu nenormalno, bezobrazni su za duplo...kada smo narucili turu, konobar je dosao, donio pice, naravno odmah se placa, sto je sasvim razumljivo, dajem mu pare, govori da nema sitno, treba da mi vrati 3 marke i umjesto kusura, kaze, donijet cu ti kao pivu, naravno, nema pive, kad sam ga zovnuo, trazio pivu, kaze nema vise piva...reko jebo te konj i piva, mrs jadu jedan, halal ti bilo...otad uvijek usitnim i boli me hoce li neko rondat zbog zutaca, hoces neces, okrenem se i mrš..
- poznanik
#21 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
Kao npr. izvadak iz zakona, koji propisuje određivanje posebne prostorije za pušenje u ugostiteljskim objektima u kojim se konzumira hrana...zecko_kupuz wrote:Ugostiteljima možda ofirno postaviti listu "kućnih pravila" na ulazu.Uvijek te nanovo iznenade.
- Joey Tribbiani
-
to je to
#23 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
NE MOŽE da prima euro - zvanična valuta u BiH je KM (BAM) i sve da si mu platio cijeli iznos sitnim apoenima mora primiti (ili platiti iz svog džepa kako neko napisa).sve_za_pet wrote:moze da prima ili ne prima euro u bilo kojim apoenima, ali ne moze da ne prima KM-ove ni u kom slucaju.terra_incognita wrote:Primaju valutu ali ne primaju apoenFKSarajevo wrote: Da ne povjerujes, od neljubaznosti od ovog da ne primaju nasu valutu.
slazem se sa nekim ranije da je novac trebao ostaviti na stolu i izaci pa nek konobar zove policiju
- mayab
#24 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
"Složiti" im inspekciju, ništa drugo
- chuchumbamayumbe
#25 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
ko je gazda Koga? Ne vjerujem da su inspekcije tamo baš redovne, a i kupiš ih za dvije palačinke.