ado-šampion wrote:Hajmo realno, bez ironije, jel to fakat preporucujete covjeku da da 20+ hiljada km za auto s 250000 na satu? Je li iko ovdje to isto uradio?
Fakat me zanima. Ja isto imam raje koja kupuje 12-14 godina stare BMW i Audije, s 250-300 hiljada na satu, za pare za koje se moze kupiti 5-6 godina star nepremium hatchback s pribliznom opremom, koji objektivno nema nista manje prostora, i istom ili nesto slabijom motorizacijom i nekih 120-140 na satu. Eto ja volim Bembaru

pa licno ne bih to isto uradio, tj. uzeo bih 5 godina star pa makar i Pezo nego 12-14 godina star BMW za iste pare.
Sto se mene tice, ako se ne mozes protegnuti za dobar Mercedes, onda bolje taj 407, ako imas malo vise para nadji neki koji je presao nekih 120-130 hiljada i imas dobro utegnuto polovno auto 4 godine staro s dobrom kilometrazom, koje ce te dugo sluziti, umjesto pregazenog premiuma. To je neko moje gledanje.
Sve zavisi kakav je kome ćeif, nekome je ćeif vozati nov sepet u kojem vozač i suvozač sjede jedan drugom u krilu, a nekome je ćeif vozati luksuznu limuzinu.
Malo je glupo osuđivati narod. Svako ima svoje, i sve zavisi kakva je potreba za vozilom. Imaš osobe koji ne gledaju marku, nego gledaju čistu računicu, da vozi što mlađe auto sa manje kilometara (ako kupuje polovno) za određen iznos, a neko gleda da se vozi u starijoj luksuznoj limuzini. Ako ti auto nije prijeka potreba (ne treba ti da putuješ na posao, ili neke druge obaveze koje ne možeš obavljati bez auta, a moraš), logično da ćeš gledati da voziš novije, jer očekuješ da će duže trajati bez kvarova (ali nije pravilo uvijek), ili kupuješ sebi da imaš za sebe, da povremeno odeš negdje, da li je to kupovina i izlasci, ili nešto deseto, tu može proći stariji premium.
Ja lično bih uzeo sebi neki premium polovan, budući da na posao mogu i pješe, jer mi je blizu. Ako mi se uklapa u budžet, i ostane para za nedaj bože kvara. Znači, nije mi nužda da imam auto, ali ga hoću radi svog ćeifa, i uzeo bih premium polovan, nego nekakvu konzervu. I, sad ćeš ti meni reći da sam ja budala, zato što sam tako postupio, koja ironija.
Što se teme tiče, čim se pokretač omišlja, očigledno da ga više vuče Mercedesu, a razum govori Peugeot.

Pogledaj da li možeš skinuti još cijenu dole Mercedesu, vjerovatno može, čim je solarno plaćanje.