C sharp.NET pomoc oko literature
-
sisharp
#1 C sharp.NET pomoc oko literature
Pozdrav svima ! Registrovao sam se na ovaj forum u nadi da ce mi dobri ljudi biti u stanju pomoci i izaci u susret sa potrebnim informacijama
Naime, na fakultetu smo radili programski jezik C i radimo c++ ali bih ja zelio da se sada preko ljeta fokusiram na ucenje c# i .net frameworka kako bih mogao naci neki part time job dok studiram. Moje pitanje glasi: " Koja je najbolja literatura za ucenje c# i .net frameworka i koje web stranice su najbolje za ucenje navedenog?" Buduci da na netu ima svakakvih tutorijala, zanima me neki konkretniji ili konkretnija knjiga buduci da vec imam nekog iskustva u programiranju. Takodjer me zanima da li mi je bolje da radim u mssql buduci da je .net vezan za windows ili je to sasvim nebitno ? Hvala svima na pomoci, svi konstruktivni prijedlozi su dobrodosli 
- Chischo
#3 Re: C sharp.NET pomoc oko literature
Ja sam malo istrazivao c# i knjiga Sams teach you c# mi se cinila dobra, ima je na torrentima. Ali ako si vec ucio C i C++ mozda bi bolje bilo da se okrenes Javi, mnogo, mnogo mocniji jezik od C#...
-
sisharp
#4 Re: C sharp.NET pomoc oko literature
@krater Hvala mnogo za pp! 
@Chischo razmisljao sam bio i o javi ali mi nekako ne leži...mislim da ima posla i za javu i za c# samo je to pitanje onda sta kome se vise svidja
@Chischo razmisljao sam bio i o javi ali mi nekako ne leži...mislim da ima posla i za javu i za c# samo je to pitanje onda sta kome se vise svidja
-
mrgreen
#5 Re: C sharp.NET pomoc oko literature
Po čemu tačno mnogo mnogo moćniji?Chischo wrote:Ja sam malo istrazivao c# i knjiga Sams teach you c# mi se cinila dobra, ima je na torrentima. Ali ako si vec ucio C i C++ mozda bi bolje bilo da se okrenes Javi, mnogo, mnogo mocniji jezik od C#...
-
doc.dr.
#6 Re: C sharp.NET pomoc oko literature
@Chischo: Nije tačno da je Java mnogo moćniji jezik od C#-a. C# ima gomilu stvari koje Javi katastrofalno nedostaju, ali ne bih sad ulazio u tehničke rasprave.
-
Forsaken
#7 Re: C sharp.NET pomoc oko literature
Sa prakticnog aspekta ti je ovako:
Poslovi vezani za ASP i .NET outsourcing su rasprostranjeniji u USA/Canada sto znaci da je vremenska razlika nepovoljan faktor.
Poslovi vezani za Javu su uglavnom EU bazirani sto znaci da je vremenska razlika povoljna jer imaju isto radno vrijeme ko mi +/- 2h.
Ovo iznad da je Java mocnija je suplja prica. Dalje, ucenje jezika samog je samo dio problema, potrebno je poznavanje jos milion stvari vezanih za arhitekturu, framework i slicno kako bi se mogao nauceni programski jezik primjeniti u praksi jer se obicno radi sa jos hiljadu dodatnih stvarcica (web servisi, baze, web stranice, UI design, reports .... )
Poslovi vezani za ASP i .NET outsourcing su rasprostranjeniji u USA/Canada sto znaci da je vremenska razlika nepovoljan faktor.
Poslovi vezani za Javu su uglavnom EU bazirani sto znaci da je vremenska razlika povoljna jer imaju isto radno vrijeme ko mi +/- 2h.
Ovo iznad da je Java mocnija je suplja prica. Dalje, ucenje jezika samog je samo dio problema, potrebno je poznavanje jos milion stvari vezanih za arhitekturu, framework i slicno kako bi se mogao nauceni programski jezik primjeniti u praksi jer se obicno radi sa jos hiljadu dodatnih stvarcica (web servisi, baze, web stranice, UI design, reports .... )
- MaroonBrigade
#8 Re: C sharp.NET pomoc oko literature
Head First C#sisharp wrote:Pozdrav svima ! Registrovao sam se na ovaj forum u nadi da ce mi dobri ljudi biti u stanju pomoci i izaci u susret sa potrebnim informacijamaNaime, na fakultetu smo radili programski jezik C i radimo c++ ali bih ja zelio da se sada preko ljeta fokusiram na ucenje c# i .net frameworka kako bih mogao naci neki part time job dok studiram. Moje pitanje glasi: " Koja je najbolja literatura za ucenje c# i .net frameworka i koje web stranice su najbolje za ucenje navedenog?" Buduci da na netu ima svakakvih tutorijala, zanima me neki konkretniji ili konkretnija knjiga buduci da vec imam nekog iskustva u programiranju. Takodjer me zanima da li mi je bolje da radim u mssql buduci da je .net vezan za windows ili je to sasvim nebitno ? Hvala svima na pomoci, svi konstruktivni prijedlozi su dobrodosli
C# in a Nutshell
-
mrgreen
#9 Re: C sharp.NET pomoc oko literature
mene bas zanimao odgovor od samog autora ove dubokoumne izjave
bas mrzim supljake. isto je to sranje, drugo pakovanje, jezik ovakav jezik onakav nije bitno, sve se mijenja.