Č.Jovanović vs. M. Dodik

Locked
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#176 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by KatarinaKosaca »

plain vanilla wrote:
paul kemp wrote:kakva melodrama, lagumdzija dobija nominaciju za cedu, a mirnes ima 2 glasa
bice zestoka borba :D
mirnes je danas na OV prosvjedovao ..presutio cijelu sjednicu :lol:
zato sam ga se sjetila :-)
Ti ćeš to znati najbolje , da li je istina da se on (Mirnes) u ratu bavio prijevozom ljudi autobusom i da je tako uzimao lovu?
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#177 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Dado dijasporitus »

Bojim se da se prerano radujete. Radi se o dijalogu normalnog racionalnog covjeka i konja (ne mislim ovo kao uvredu jer cijenim konje vec cisto kao antromorfisticku komparaciju). Cedo iz ovoga jednostavno nemoze izvuci nista pozitivno, tj nista vise sto jos vec ne znamo, a to je da Dodik (konj) u ovom slucaju ne djeluje sa intelektuanim diskursom niti se njegova izborna baza oslanja na intelektualnost.

To vam je isto kao kad konju pustite da slusa Betovena. Potpuno apsurdno.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#178 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by plain vanilla »

KatarinaKosaca wrote:
plain vanilla wrote:
mirnes je danas na OV prosvjedovao ..presutio cijelu sjednicu :lol:
zato sam ga se sjetila :-)
Ti ćeš to znati najbolje , da li je istina da se on (Mirnes) u ratu bavio prijevozom ljudi autobusom i da je tako uzimao lovu?
jeste, ali nije odmah imao bus, krenuo je s kombijem :mrgreen:
bavio se i akumulatorima :D
paul kemp

#179 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by paul kemp »

komeba wrote:
paul kemp wrote:
komeba wrote:
Znaš da za Čedu u Srbiji prozivaju narcisom i autokratom unutar stranke. Neki se bune da je rastjerao sve što valja iz LDP-a. Zvuči poznato?

Uvijek je lakše vidjeti "Čedu" kod drugih...

a ko je to nas ceda molim te :D
Ne treba tražiti kopije, bitan je original. :P

Može pričati ko šta hoće o Lagumdžiji, liku se sigurno može nabrojati stotinu mana (kome ne može...pođimo od sebe), ali i višestruko više vrlina. Prolazio je kod nas slične hajke kao i Čeda u Srbiji, mjerilo mu se bošnjaštvo u gaćama, izmišljane afere, nema kako nije prozivan...Al' opet ustrajao. :D

Ali je kod većine naroda stvorena negativna percepcija o Lagumdžiji, kao u Srbiji o Čedi. I nije to izjednačavanje ličnosti...drugačiji su, drugačije su i okolnosti...samo navodim primjer kako "Čedu" uvijek prepoznajemo kod drugih. Hvale ga čak i oni koji bi mu glave došli da je "naš" i kod nas.

kad mislim na cedu i cede, onda mislim na neke progresivne ideje, mozemo reci i ekstremne koje udaraju u srz ovog palanackog nacina razmisljanja i konstantnog okrivljavanja drugih za otuznu situaciju u kojoj zivimo

ostavi to po strani njihove navodne slicnosti po narciosoidnosti, autokraciji i tako dalje, da li ti kod lagumdzije zaista vidis bilo kakve progresivne ideje? :shock:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#180 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Chmoljo »

Dado dijasporitus wrote:Bojim se da se prerano radujete. Radi se o dijalogu normalnog racionalnog covjeka i konja (ne mislim ovo kao uvredu jer cijenim konje vec cisto kao antromorfisticku komparaciju). Cedo iz ovoga jednostavno nemoze izvuci nista pozitivno, tj nista vise sto jos vec ne znamo, a to je da Dodik (konj) u ovom slucaju ne djeluje sa intelektuanim diskursom niti se njegova izborna baza oslanja na intelektualnost.

krave koje slušaju Mozzarta daju više mlijeka. :oops:
paul kemp

#181 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by paul kemp »

Dado dijasporitus wrote:Bojim se da se prerano radujete. Radi se o dijalogu normalnog racionalnog covjeka i konja (ne mislim ovo kao uvredu jer cijenim konje vec cisto kao antromorfisticku komparaciju). Cedo iz ovoga jednostavno nemoze izvuci nista pozitivno, tj nista vise sto jos vec ne znamo, a to je da Dodik (konj) u ovom slucaju ne djeluje sa intelektuanim diskursom niti se njegova izborna baza oslanja na intelektualnost.

ma sto se tice debate mislim da niko ne ocekuje nista od toga
oni pametni u srbiji sto ce shvatiti o cemu ceda prica, pa realno njima i ne treba ceda da im to kaze, to je manje vise jasno svima koji zele da znaju
a oni sto ne zele ce biti ponosni ako ga teleca glava posalje u rodno mjesto ili neki takav prostakluk izgovori
klixober

#182 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by klixober »

paul kemp wrote:
kad mislim na cedu i cede, onda mislim na neke progresivne ideje, mozemo reci i ekstremne koje udaraju u srz ovog palanackog nacina razmisljanja i konstantnog okrivljavanja drugih za otuznu situaciju u kojoj zivimo

ostavi to po strani njihove navodne slicnosti po narciosoidnosti, autokraciji i tako dalje, da li ti kod lagumdzije zaista vidis bilo kakve progresivne ideje? :shock:
Naravno. Ali, kao što rekoh, i "progresivne ideje" je uvijek lakše vidjeti kod drugih. Nebitno, da ne kvarimo temu...
paul kemp

#183 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by paul kemp »

komeba wrote:
paul kemp wrote:

Naravno. Ali, kao što rekoh, i "progresivne ideje" je uvijek lakše vidjeti kod drugih. Nebitno, da ne kvarimo temu...

kad smo vec otisli u off, mozes li mi nabrojati neke, samo par njih, bez dodatnog objasnjenja, cisto da vidim na sta mislis
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#184 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Toto »

karanana wrote:pa nije ovo prvi put da je nacionalistima i velikosrbima stao na zulj kada je ovo izjavio jucer.
ako ceda moze zivjeti u beogradu i govoriti o priznanju kosova, onda sam siguran da ovo sto je rekao jucer i sto ce reci onom medjedu sutra nece puno uticati na njegov svakodnevni zivot.

jeben je ceda igrac.
Cedu cuva ceta Dacicevih pendrek janjicara, ima nekoliko godina..
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#185 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Toto »

Chmoljo wrote:

krave koje slušaju Mozzarta daju više mlijeka. :oops:
ama kakve krave
zirafe, zirafe bree
i jos ih jagodama hrane
svira Mocart a diriguje Herbert fon Palma pusi Karajan :D
klixober

#186 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by klixober »

paul kemp wrote:
komeba wrote:
paul kemp wrote:

kad smo vec otisli u off, mozes li mi nabrojati neke, samo par njih, bez dodatnog objasnjenja, cisto da vidim na sta mislis
Nabroj Čedine i eto ih. Ne da mi se dalje u off...
paul kemp

#187 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by paul kemp »

demagogija klasicna :D
nije da ti se ne da, nego nemas sta da kazes na tu temu
klixober

#188 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by klixober »

paul kemp wrote:demagogija klasicna :D
To nije tema, pročitaj naslov. Ako te baš zanima, postavi pitanje na temi o SDP-u ili pokreni novu temu, pa obrazložim.
oridjidji

#189 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by oridjidji »

Čovjek bolje zvući od Lagumdzije ... kakav Lagumdzija i govori ... kad mu se sjetim one o ratu kad je bilo potpisivanje pakta o stabilnosti ili one kad je ratne vojne invalide pred skupstinom nazvao da cetnicima jer ruse pozornicu na kojoj je, odmah mi nesto hoce biti... ima brzi jezik nego pamet ...

Nekad mi žao svog znanja Lagumdžijinog, ali daleko je on od realnosti...

Komšić je puno realniji političar od njega i vjerujte mi on je svojom kandidaturom kao člana predsjednika iz reda hrvatskog naroda preporodio ovaj SDP-e, jer su za njega Bošnjaci glasali prvenstveno iako su imali 3 mogućih iz reda bošnjačkog naroda da izaberu jednog dali su mu ko svoj trojici glasova na tome mjestu...
Korisničkoime

#190 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Korisničkoime »

oridjidji wrote:
Korisničkoime wrote:Ko će dobiti u ovom duelu zavisi od toga ko ga gleda. Oni koji glasaju u RS-u za Dodika ali i velika većina koja ne glasa za njega smatrati će Dodika pobjednikom jer oni i ne znaju šta je argument, vještina govora i još 101 stvar koju Jovanović ima i vješto upotrebljava. Oni to i ne žele, oni žele i vole i razumiju kako već neko reče seoskog alfa mužjaka to je njihov sistem vrijednosti (donekle čak i naš). Prvi puta kad Dodik Jovanoviću kaže "ma daj ba neaš ti pojma" oni će Dodika smatrati pobjednikom i sutra će govorit jedan drugom "jes vidi što mu ga Dodik šuknu". Ne samo u RS-u skoro svugdje na Balkanu ljudi vole silu i siledžije i stav tipa "ma ko vas jebe". Dodik to vješto upotrebljava ljudi hoće pa i naši da se ne varamo krkana koji će lupati šakom od stol a ne Jovanovića.
Mi sami tj. zapravo ja ću teško biti objektivan jer Jovanović vodu na moj mlin tjera. Sutra da se neki bošnjački Jovanović pojavi ne bi dobio ni 5% glasova, Srbi ga možda ne bi voljeli kao ni Hrvati ali bi ga cijenili većini Bošnjaka bi bio izdajica i plaćenik.
Ljudi su glasali i obožavaju ovo
http://www.youtube.com/watch?v=71Y-a7MKN-8
http://www.youtube.com/watch?v=__83st5jRj8
http://www.youtube.com/watch?v=-1Fd_Z0vXOY
http://www.youtube.com/watch?v=Dj_Fr2to_vA
s ovakvim "argumentima"
http://www.youtube.com/watch?v=UCm8Qeqx ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=KvLLzv6t ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=BSqwCKQP ... re=related
u njihovim očima a to je na žalost većina Čedo nikad ne može izaći kao pobjednik samo ne znam da li trebam reći na žalost ili na sreću, nešto mi se više čini da je ispravno reći na sreću.
Naprotiv zaćepiće Dodiku on gubicu, naprotiv ovaj duel organizuje Tanjug, što znaći da će u konačnici Dodik morate igrati na kartu gledaoca u Srbiji, a bogme i onih u RS-u. U Srbiji Dodik nije voljena osoba, očito zaboravljate da su njega izviždali kad je govorio na mitingu protivljenja nezavisnosti Kosova u Beogradu. Nije Beograd, Banja Luka ... Naravno da stopa šabana, njegov govor će dočekati sa osmijehom, ali Čeda iako je opisan kao otpadnik, izdajnik i td. u stanju je da sruši njegov kult vođe u sat vremena i pokaže ko je on i kako bio i ko je sada i radi koga je takav.

Čovjek koji sruši vladu sa Đinđićem, a potom izruči Miloševića Hagu, nemože biti nesposoban čovjek. On je podcjenjen od strane nacionalista i vrlo lako može da se desi na narednim izborima u Srbiji udupla broj poslanika u parlamentu jer je vrlo realan političar koji se neboji istinu reći ma koliko se to nekome ne sviđalo...
Nije Jovanović mađioničar pa da može za sat srušiti kult vođe kod Srba iz RS-a. Uostalom duel prenosi i TV1 i još važnije RTRS što znači da neće igrati na kartu gledalaca Srbije niti to mora, niti mu je to potrebno, niti ga u Srbiji moraju voljeti. Glasove dobija u RS-u i primarno mu je utisak gledalaca iz RS važan, podršku ove a i svake buduće vlade Srbije imati će i Dodik i svako drugi ako pobjedi Dodika jer je Jovanović rekao veoma važnu stvar u ovom govoru koja je izgleda malo promakla. Za režim u Beogradu sadašnji i budući RS je novo Kosovo, oni znaju da od povrata Kosova ništa nema i kako bi dokazali svoj patriotizam i brigu o svim Srbima usmjerit će se u potpunosti na RS naravno sebe radi da bi obavezan dio predizbornog programa zvanog patriotizam pokrili. Znači podrška zvaničnog BG je njemu zagarantovana jer i on njima sada treba (zapravo Srbi iz RS-a kao siročad koji će moćni BG podržavati i štititi) tako da mu se može fućkati za Srbijance.
Svaka čast Čedi ne dovodim njegovu sposobnost u pitanje ali ono što možda ja i ti vidimo kao sposobnost to zasigurno nije svakom, većini je sposobnost poslati nekoga u tri p.m. i biti krkan a tako ih razmišlja većina u RS i dobar dio u FBiH tako da u očima tih ljudi Čedo nema šanse da izađe kao pobjednik.
Slijedeće izbore je Čedo tu negdje na istom, ljudi na Balkanu ne vole istinu drug osim ako nije ona koja im se sviđa.
paul kemp

#191 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by paul kemp »

oridjidji wrote:
Čovjek bolje zvući od Lagumdzije ... kakav Lagumdzija i govori ... kad mu se sjetim one o ratu kad je bilo potpisivanje pakta o stabilnosti ili one kad je ratne vojne invalide pred skupstinom nazvao da cetnicima jer ruse pozornicu na kojoj je, odmah mi nesto hoce biti... ima brzi jezik nego pamet ...

Komšić je puno realniji političar od njega i vjerujte mi on je svojom kandidaturom kao člana predsjednika iz reda hrvatskog naroda preporodio ovaj SDP-e, jer su za njega Bošnjaci glasali prvenstveno iako su imali 3 mogućih iz reda bošnjačkog naroda da izaberu jednog dali su mu ko svoj trojici glasova na tome mjestu...

i upravo je to kamen spoticanja i nezadovoljstva hrvatskog dijela stanovnistva
oni ne zele da im bosnjaci biraju clana, a jos manje zele da to bude komsic, ma sta mi mislili o njemu

a o lagumdziji nemam puno lijepog za reci, covjek je mozda i mogao vise, ali mnogo pogresnih odluka i to u kriticnim trenucima
draganbl

#192 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by draganbl »

Populizam na obje strane.
U suštini dva nebitna lika, svaki pokušava svojom demagogijom privući ili zadržati glasače.
Ništa novo, ništa neočekivano.
Čeda će malo o Srebrenici, Dodik o srpskim žrtvama i Dobrovoljačkoj i tako u krug.

Da li je RS genocidna ne mogu da dam dobar i tačan odgovor, da li je genocida u Srebrenici bilo, odgovor je jeste.

Da li RS treba ukinuti, ja smatram da treba.
Da li treba raditi na tome da se postojanje "države u državi" dovede do apsurda? Treba. Međutim, bilo bi bolje da se na tome zaista i radi, nego što se umjesto toga pričaju isprazne priče o RS-u kao genocidnoj tvorevini koje ne vode ničemu i praktično zadržavaju trenutno stanje.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#193 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Chmoljo »

paul kemp wrote:
oni ne zele da im bosnjaci biraju clana, a jos manje zele da to bude komsic, ma sta mi mislili o njemu

a o lagumdziji nemam puno lijepog za reci, covjek je mozda i mogao vise, ali mnogo pogresnih odluka i to u kriticnim trenucima
jašta je. a dotad su povratnike Stočane širom otvorenih ruku dočekivali :D

elem, sad idete u žestok off, pa da znate...
paul kemp

#194 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by paul kemp »

Chmoljo wrote:
paul kemp wrote:

naravno da nisu, samo kazem negdje malo popustis, negdje tebi popuste, barem bi tako trebalo biti, al dobro, u pravu si nije to tema
vidjecemo sve sutra u 12 :D
astala_vistala

#195 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by astala_vistala »

Napravila se velika euforija zbog Čedinog govora,ali nebi trebali necemu ozbiljnom da se nadamo,on ima 200 000 glasaca a citava Srbija oko 5 miliona glasača..ipak oni su manjina,a vecina je prava slika danasnje Srbije,njemu hvala prjatelj je nase kakve takve Drzave,ali ovo je sve predizborna kampanja.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#196 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by plain vanilla »

Chmoljo wrote:
paul kemp wrote:

off ili ne, istina je
Korisničkoime

#197 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Korisničkoime »

oridjidji wrote:

Prvo nije bio Lagumdžije i nije bilo upućeno borcima ili barem ljudima koji sebe vide u prvom redu kao borci. Havaz je na taj ne baš pametan ispad naravno naklatio i sad svi pričaju o tom događaju Hvazovim očima. To da je Lagumdžiji brži jezik od pameti to si u pravu sjećam se njegove izjave na TV kad se svađao sa Radončićem kako je isti obični došljak koji je u SA došao sa dvije kese a da ni momenta nije razmislio koliko je takvih ne samo u SA nego u cijeloj BiH koji to što su dolazili sa dvije kese nisu radili svojom voljom i što im je bio ćef. Zatim ima se tu duži spisak i drugih promašaja napraviti ali ja se vodim načelom da biram manje zlo jer dobrog ni na vidiku. Komšić opet puno popularniji možda i bolji i iskreniji ali sigurno ne i pametniji i stručniji od Lagumdžije. Nikako da jedan ima sve.
Čede iz BiH po meni nigdje i da ga ima ne bi sigurno imao vlast ni u MZ a kamoli FBiH.
Korisničkoime

#198 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Korisničkoime »

astala_vistala wrote:Napravila se velika euforija zbog Čedinog govora,ali nebi trebali necemu ozbiljnom da se nadamo,on ima 200 000 glasaca a citava Srbija oko 5 miliona glasača..ipak oni su manjina,a vecina je prava slika danasnje Srbije,njemu hvala prjatelj je nase kakve takve Drzave,ali ovo je sve predizborna kampanja.
Ako mu je ovo izborna kampanja u Srbiji onda se ista može podvesti pod kategoriju epic fail.
sumirprimus

#199 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by sumirprimus »

ja bi naj volijo da njemu cedo zapjeva :lol: :lol:
Hemel

#200 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Hemel »

astala_vistala wrote:Napravila se velika euforija zbog Čedinog govora,ali nebi trebali necemu ozbiljnom da se nadamo,on ima 200 000 glasaca a citava Srbija oko 5 miliona glasača..ipak oni su manjina,a vecina je prava slika danasnje Srbije,njemu hvala prjatelj je nase kakve takve Drzave,ali ovo je sve predizborna kampanja.
na tu kartu preCednik i igra ne bi li cedu ukopao. on da se plasio takvih izjava nebi to sigurno ni izjavio.
Locked