Bye, bye Konzum

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
Logovan

#76 Re: Bye, bye Konzum

Post by Logovan »

Početak kraja Konzuma. 8-)

Tamo gdje je sad Konzum, biće Bingo. :izet:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#77 Re: Bye, bye Konzum

Post by mali_milojica »

JThomas wrote:
mali_milojica wrote:Pitam ja jarana,koji ima firmu,sto ne radi sa Konzumom. Kaze, nisam budala.
Cekas da ti plate i do 180 dana,takvi ugovori. Znaci da se ja zavalim pola miliona KM i da onda cekam uplate,malo po malo,nisam po glavi izgorio.
Jos te kasnije ucjenjuje sa deterdjentom,konzervama i sl glupostima,da se prebije.
Izgleda da je u pravu.
naravno da je u pravu.
Zato ima kucu od milion €,poslovne prostore,auta,a ja se jbm sa stambenim kreditom :lol:
VladaFBiH

#78 Re: Bye, bye Konzum

Post by VladaFBiH »

JThomas wrote:ne može imati kad nema pola proizvoda kojih je bilo. mercator u ložioničkoj je bio najsređeniji i imao proizvode kojih nije bilo nigdje drugo, i to je privlačilo ljude i omogućavalo da cijena bude malo veća, jer ne traže svi isto. i u manjim mercatorima je bilo mnogo više proizvoda nego što ima sad. gospoda iz konzuma očito misle da smo mi seljaci i kmetovi i da nam je dosta dvije vrste pileće i dvije svinjske salame...
:thumbup:

upravo, nagurali su K+ s*anja izbacili pola asortimana i digli cijene za cca 10% kod preuzimanja - pa nismo veslo sisali... istina u zadnjih nekoliko mjeseci su dosta stvari vratili ali nije to to i dalje su jako daleko od Mercatora, jednostavno su posaljačili objekat s onim akcijskim korpama u centralnoj aleji, naguravanjem stalaka, kačenjem malih milion proizvoda na kasama, uništenim asortimanom, lošim category management-om i gomilom drugih s*anja...
JThomas

#79 Re: Bye, bye Konzum

Post by JThomas »

cijede dobavljače do krajnjih granica. i jebiga dozlogrdilo i nekome ko može to sebi da priušti...
Drvosjeca iz Dejcica

#80 Re: Bye, bye Konzum

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

mali_milojica wrote:Pitam ja jarana,koji ima firmu,sto ne radi sa Konzumom. Kaze, nisam budala.
Cekas da ti plate i do 180 dana,takvi ugovori. Znaci da se ja zavalim pola miliona KM i da onda cekam uplate,malo po malo,nisam po glavi izgorio.
Jos te kasnije ucjenjuje sa deterdjentom,konzervama i sl glupostima,da se prebije.
Izgleda da je u pravu.
Da, ja sam prije dvije godine imao firmu i pregovarao sa Konzumom da uvrste određeni asortiman u svoju ponudu. Do duše meni su nudili 90 dana ali na kraju sreća pa nisam potpisao ugovor jer uslovi za male dobavljače su toliko nepovoljni da je to smiješno. Plus dodaj na sve to da ti od zarade uzmu dvocifereni postotak plus plaćaš ulazak u Konzum plus mjesto na polici. :oops: A recimo ned'o Bog da zatražiš mjesto na nekoj centralnoj polici pa mislim da te ni Centralna banka BiH ne bi mogla pokriti. Ruku na srce i Mercator je bio isti po tom pitanju mada su sve uredno plaćali i isplatili.
Cossack

#81 Re: Bye, bye Konzum

Post by Cossack »

dgL_ wrote:
StupskaBitanga wrote:Konzum je mislio imati monopol ali im je bingo pomrsio racune
Ja sam cuo da su u Konzumu plate ljudina koliko toliko dobre. Naspram Binga i Hose gdje je zalosno stanje i odnos prema radnicima...

Samo za one sto se vesele nesto... :)
Pogrešno si čuo. Obzirom da im je dobro opao posao sada radnike tjeraju da topli obrok koriste kroz kupovinu u Konzumu.
Alfons Kauders

#82 Re: Bye, bye Konzum

Post by Alfons Kauders »

kox wrote:
Alfons Kauders wrote:
StupskaBitanga wrote: a Cola nije domaća?
Čak ako se i ide po vlasničkoj strukturi u istoj su poziciji
Obje firme registrovane u BiH, vrše proizvodnju tu a vlasnici stranci
Da - "Punjeno u Hadzicima" :D

I tako nema Cole, ja uzmem juce dvije Cockte... Punjene u Sarajevskoj Pivari (i iz nekog razloga, skoro da nisu ni gazirane - haman ne da Hilmo da se tek tako trosi CO2 - mogu gazirana pica biti i negazirana, sto da ne)

I Sky je punjen... Nedje kod nas...

I problem ovdje nije "joj ba niko ne pije Colu, to je otrov", vec sto te iste punionice prodaju i masu drugih stvari. Ni Pivara ne prodaje samo pivu, vec pun kurac proizdvoda, kao i Cola.

U biti, kad bi izbacili Colu i Pivaru... U vecini marketa u BiH, police na kojim su sokovi, piva, voda itd... Bi imale 2-3 puta manje proizvoda.
Jesi li siguran da Cocktu puni Sarajevska pivara ? Koliko znam do prije 4-5 godina se punila u Hercegovini (cini mi se Hercegovina vino) a poslije je bila samo uvozna. Sarajevska pivara puni Pepsi i ostale Pepsico proizvode.
Ja mislim da pune dio asortimana, a dio se puni u Srbiji.

Pepsico naravno sav drze.
GAU8

#83 Re: Bye, bye Konzum

Post by GAU8 »

vješalica wrote:
bach wrote:Danas u Ložioničkoj nema više bankomata...Piše "Bankomati izmještani do daljnjeg..." Samo Unicredit bankomat ostao...

Kartice ne prolaze...Pike im ne prolaze...Prodavačice nemaju sitna na kasi...Tehnike sve manje...Valjda ima je i tu neko zavrnuo pipu...
u pika prospektu su odavno utanjili
sve neke debilarije
možeš naći jeftinije i kvalitetnije od onog što nude
ma glupost živa
bolje da sve zatvore kad ionako ne znaju poslovati
Bogami nije sve do njih, već istovremeni otanjio BiH standard, pa nema više ni izbora, osim najnužnijeg
Alfons Kauders

#84 Re: Bye, bye Konzum

Post by Alfons Kauders »

GAU8 wrote: Bogami nije sve do njih, već istovremeni otanjio BiH standard, pa nema više ni izbora, osim najnužnijeg
Na osnovu cega si ovo zakljucio? Meni se cini da nije otanjio, vec da zapravo ide gore u proteklih 3-4 godine.
vješalica

#85 Re: Bye, bye Konzum

Post by vješalica »

GAU8 wrote:
Bogami nije sve do njih, već istovremeni otanjio BiH standard, pa nema više ni izbora, osim najnužnijeg
što povezuješ to sa ovim što ja pričam kad to nema veze sa vezom,čokoladice,praline i ostale macolize nisu najnužnije da se nude
trebali su ponuditi preče stvari poput ulja,šećera itd
ja pričam o ponudi fukarinskoj koju pošalju nekome ko je ostavio poprilično novca za tri mjeseca,
jad i bijeda konzuma
zaslužili su da propadnu
šta nude osim nepotrebnih gluposti?
što ne ponude osnovne stvari i potrepštine
ili su toliko loši i retardirani menađeri?
GAU8

#86 Re: Bye, bye Konzum

Post by GAU8 »

Alfons Kauders wrote:
GAU8 wrote: Bogami nije sve do njih, već istovremeni otanjio BiH standard, pa nema više ni izbora, osim najnužnijeg
Na osnovu cega si ovo zakljucio? Meni se cini da nije otanjio, vec da zapravo ide gore u proteklih 3-4 godine.
Ma jašta, raste nam standard samo tako.... gdje ti živiš
made_in_sarajevo

#87 Re: Bye, bye Konzum

Post by made_in_sarajevo »

Cossack wrote:
dgL_ wrote:
StupskaBitanga wrote:Konzum je mislio imati monopol ali im je bingo pomrsio racune
Ja sam cuo da su u Konzumu plate ljudina koliko toliko dobre. Naspram Binga i Hose gdje je zalosno stanje i odnos prema radnicima...

Samo za one sto se vesele nesto... :)
Pogrešno si čuo. Obzirom da im je dobro opao posao sada radnike tjeraju da topli obrok koriste kroz kupovinu u Konzumu.
Mercator pa Konzum vec 3+ godine sigurno rade na princip, evo ti kreditna PIKA kartica i na nju primas topli obrok, tako da si u startu primoran to u konzumu trositi. fazon je jos sto te u startu uvedu u minus od prvog dana i kad legne topli obrok oni to pokriju na 0 i sve tako vrte.
boshniak

#88 Re: Bye, bye Konzum

Post by boshniak »

Mislim da bi Lidlu bio pravi potez da udje u BIH, oni su pun pogodak za nas mentalitet, ona njihova roba na paletama, natrpano sve, jeftino uglavnom proizvedeno u Poljskoj i drugim zemljama istocnog bloka, jeftino vino i pivo, kondomi neki kama sutra, ma ko da im je senad dzambic vlasnik. Nisu ni svjesni kakav bi bum u bosni napravili.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#89 Re: Bye, bye Konzum

Post by Truba »

sta ce ti kondomi
GAU8

#90 Re: Bye, bye Konzum

Post by GAU8 »

boshniak wrote:Mislim da bi Lidlu bio pravi potez da udje u BIH, oni su pun pogodak za nas mentalitet, ona njihova roba na paletama, natrpano sve, jeftino uglavnom proizvedeno u Poljskoj i drugim zemljama istocnog bloka, jeftino vino i pivo, kondomi neki kama sutra, ma ko da im je senad dzambic vlasnik. Nisu ni svjesni kakav bi bum u bosni napravili.
To sa paletama već imaš u bingu i FIS-u. :lol: :lol: :lol:
A što se Lidl-a tiče, ima i OK stvari
Alfons Kauders

#91 Re: Bye, bye Konzum

Post by Alfons Kauders »

GAU8 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ma jašta, raste nam standard samo tako.... gdje ti živiš
Jebiga, izadjem na ulicu, pola raje voza gotivna auta, trosi se nemilice, vade se novi ajfoni i samsunGi... Izgradise se desetine stambenih zgrada, i potpuno novih naselja... a u kladionicama se ostavi milijarda i po godisnje

A u isto vrijeme se kuka kako nema hljeba, po sljedecem sablonu:
"Jebem ja ovu drzavu, nemam hljeba da jedem, nemam posla (ne mogu zavristi ni faks), da mi je da idem raditi vani (a molim Boga da me neko ne pozove na intervju)"

Sent from my iPhone 6S Plus
Stoga, standard nam ocito raste - jer su ti komentari 2014 u potpisu imali "Sent from my iPhone 5S"
O'zone
Globalni moderator

#92 Re: RE: Re: Bye, bye Konzum

Post by O'zone »

boshniak wrote:Mislim da bi Lidlu bio pravi potez da udje u BIH, oni su pun pogodak za nas mentalitet, ona njihova roba na paletama, natrpano sve, jeftino uglavnom proizvedeno u Poljskoj i drugim zemljama istocnog bloka, jeftino vino i pivo, kondomi neki kama sutra, ma ko da im je senad dzambic vlasnik. Nisu ni svjesni kakav bi bum u bosni napravili.
Kama sutra su beton kondomi [emoji16]

Image

Sent from my HUAWEI SCL-L21 using Tapatalk
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#93 Re: Bye, bye Konzum

Post by _BataZiv_0809 »

StupskaBitanga wrote: Čak ako se i ide po vlasničkoj strukturi u istoj su poziciji
Pa po toj logici je i Konzum domaci :D
Alfons Kauders

#94 Re: Bye, bye Konzum

Post by Alfons Kauders »

_BataZiv_0809 wrote:
StupskaBitanga wrote: Čak ako se i ide po vlasničkoj strukturi u istoj su poziciji
Pa po toj logici je i Konzum domaci :D
I Tuš je domaci...

Bio :D
StupskaBitanga

#95 Re: Bye, bye Konzum

Post by StupskaBitanga »

Pokoj mu dusi
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#96 Re: Bye, bye Konzum

Post by mali_milojica »

Alfons Kauders wrote: Jebiga, izadjem na ulicu, pola raje voza gotivna auta, trosi se nemilice, vade se novi ajfoni i samsunGi... Izgradise se desetine stambenih zgrada, i potpuno novih naselja... a u kladionicama se ostavi milijarda i po godisnje

A u isto vrijeme se kuka kako nema hljeba, po sljedecem sablonu:
"Jebem ja ovu drzavu, nemam hljeba da jedem, nemam posla (ne mogu zavristi ni faks), da mi je da idem raditi vani (a molim Boga da me neko ne pozove na intervju)"

Sent from my iPhone 6S Plus
Stoga, standard nam ocito raste - jer su ti komentari 2014 u potpisu imali "Sent from my iPhone 5S"
Preko Tapatalka mogu napisati da saljem i sa 3310 :lol:
dječak sa šibicama

#97 Re: Bye, bye Konzum

Post by dječak sa šibicama »

E da hoce doci Lidl, pa lijepo uvale 90% uvoznih artikala, onda cete kmecati i cendrati, i svirati kurcu.

Klasika.
SkyLimit

#98 Re: Bye, bye Konzum

Post by SkyLimit »

Ne razumijem zašto je nekima toliko drago "zbog Binga", Konzum zna svoje i naći ćeš ga na listi sponzora svih mogućih sportskih i kulturnih organizacija i događanja u Hrvatskoj, naš Bingo nikad nije sponzorisao ni lokalni bajramski turnir.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#99 Re: Bye, bye Konzum

Post by _BataZiv_0809 »

Alfons Kauders wrote:
I Tuš je domaci...

Bio :D
Ma okej slazem se, ali eto siptomaticno je da od iste ekipe, 3-4 nicka, slusamo kako konzum propada, evo otakako sam ja na forumu, a to su skoro cetiri godine. Nije konzum kao konzum problem, vec nedostatak konkurencije. Ali kvalitetne konkurencije kao sto je bio nekadasnji Merkator npr.

Ljudi ovdje prizivaju Lidl koji je klasicni nabacani diskont neke lijeve robe. Jest jeftiniji, ali asortiman je daleko losiji.

I evo i na ovoj temi, 2 mjeseca poslije sluzbenog demanta (cak imamo forumasa koji radi za Lildl International i koji se nasmijao na pricu), ljudi opet dolaze sa pricom "ja cula Lidl ih kupuje" :-)
GAU8

#100 Re: Bye, bye Konzum

Post by GAU8 »

Alfons Kauders wrote:
Ako ti je potpis "sent from my iPhone XY" mjerilo standarda, onda ne rezonuješ pravilno neke stvari.
Na površini se vidi neka rastrošnost kod ljudi, ali to su većinom fukara koja ne želi da se zna da je fukara, u ovom konzumerskom društvu, tako da mora da se maksimalno nategne, makar ne imao hljeba, ali da kupi neki qrac koji će pokazati kako se ima itd.

Znači, logično, neće imat para da ode u konzum ili gdje već da kupi da jede išta sem paštete...

Meni se standard ogleda u javnom prevozu koji sve dublje ide u qrac. U boličkoj njezi i zdravstvu, koje je već otišlo u qrac. pardon u Njemačku, zatim u penzionom sistemu koji ode u qrac itd itd.

hebo ga iPhone, kakav je on pokazatelj standarda...
Locked