Busom u sjevernu SVEDSKU- jel daleko i skupo?
-
SoActive
#1 Busom u sjevernu SVEDSKU- jel daleko i skupo?
Ovako imam malo pitanje.
Iz Sarajeva trebam u grad Luleå, a onda u Kirunu, gore na sjeveru. Para za avion nemam a u situaciji sam da bih kartu za bus do Uppsale mogu dobiti besplatno preko rodjaka. Nakon toga onda bi vjerovatno vozom isao do Luleå, to bi mi on sredio i rezervisao.
Da li je bas veliko mucenje ici busom, isplati li se, sad gledam to ima nekih 3386 kilometara. Idemo ja i 2 prijatelja jer ce nam gore biti sve placeno, samo trebamo nekako da se doslepamo.
Trazio sam po drugim forumima i koliko sam uspio skontati, to gore mjesto je zabit malo je reci, jel istina? Ne bih odbio jer me taj covjek zove vec par godina da dodjem. U Luleå bi bili 10 dana, u Kiruni 10 dana. Koliko sam skontao, tamo kad mi budemo bili u julu, bice dan non stop, uopste nece biti mraka?
Nasao sam evo isto raja diskutuje o kartama, samo vecinom o avionskim.
http://www.klix.ba/forum/cijene-karti-z ... 81864.html
Hvala unaprijed svima.
Iz Sarajeva trebam u grad Luleå, a onda u Kirunu, gore na sjeveru. Para za avion nemam a u situaciji sam da bih kartu za bus do Uppsale mogu dobiti besplatno preko rodjaka. Nakon toga onda bi vjerovatno vozom isao do Luleå, to bi mi on sredio i rezervisao.
Da li je bas veliko mucenje ici busom, isplati li se, sad gledam to ima nekih 3386 kilometara. Idemo ja i 2 prijatelja jer ce nam gore biti sve placeno, samo trebamo nekako da se doslepamo.
Trazio sam po drugim forumima i koliko sam uspio skontati, to gore mjesto je zabit malo je reci, jel istina? Ne bih odbio jer me taj covjek zove vec par godina da dodjem. U Luleå bi bili 10 dana, u Kiruni 10 dana. Koliko sam skontao, tamo kad mi budemo bili u julu, bice dan non stop, uopste nece biti mraka?
Nasao sam evo isto raja diskutuje o kartama, samo vecinom o avionskim.
http://www.klix.ba/forum/cijene-karti-z ... 81864.html
Hvala unaprijed svima.
-
rudy81
#2 Re: Busom u sjevernu SVEDSKU- jel daleko i skupo?
ni za zivu glavu busom do gore.
imas iz Zadra Ryanair leti za Stockholm, jedan smjer 29 eur. bus do Zadra ces prezivjeti nekako.
imas iz Zadra Ryanair leti za Stockholm, jedan smjer 29 eur. bus do Zadra ces prezivjeti nekako.
- uglavnomja
#3 Re: Busom u sjevernu SVEDSKU- jel daleko i skupo?
daleko, bogu iza ledja
koliko kosta, nemam pojma.
jedino je cinjenica da ce ti biti sunca stalno
, ali ponesi dzemper, jaknu, cizme ... ili ce ti rodjo posuditi
busom cete se ucrvati
koliko kosta, nemam pojma.
jedino je cinjenica da ce ti biti sunca stalno
busom cete se ucrvati
- Gasqueut
#4 Re: Busom u sjevernu SVEDSKU- jel daleko i skupo?
Iskreno ima da se ucrvaš od puta do gore.
Uz povremena stajanja, to ti je 2 cijela dana putovanja, ako ne i više.. Radije bih skupljao novac i fino otišao avionom, jer ti je to živo mučenje..
A kad prođeš Štokholm, pitaćeš se koji je đavo natjerao te ljude da se nasele sjeverno od tog grada.
To ne da su zabiti, imaš put, okolo divljina, nigdje žive duše.. i tako putuješ jedno 1000 kilometara.. (od SC do Luleå, to ti je najdosadniji dio puta).
Zaključak: ne isplati se, još treba da fasuješ nešto, ako nisi navikao na tako dugačak put.
A kad prođeš Štokholm, pitaćeš se koji je đavo natjerao te ljude da se nasele sjeverno od tog grada.
Zaključak: ne isplati se, još treba da fasuješ nešto, ako nisi navikao na tako dugačak put.
- uglavnomja
#5 Re: Busom u sjevernu SVEDSKU- jel daleko i skupo?
avion do luleåe cca 1.200 KM, povratna, dzaba u odnosu na patnju.
10 sati do tamo
samo kroz svedsku imate malo manje nego do svedske.
samo kroz svedsku imate malo manje nego do svedske.
- Gasqueut
#6 Re: Busom u sjevernu SVEDSKU- jel daleko i skupo?

Evo ti puta.. Luleå ti je ajd nazovimo ga neki gradić.. a Kiruna ti je baš ono pripizdina, u punom značenju te riječi.
Ako nisi navikao na duži put, ni ne pomišljaj na ovo..
- smasma
#7 Re: Busom u sjevernu SVEDSKU- jel daleko i skupo?
sta je ovo svi piche u Svedsku
Sretan put u svakom slucaju.
Sretan put u svakom slucaju.
- Gasqueut
#8 Re: Busom u sjevernu SVEDSKU- jel daleko i skupo?
I obavezno nositi što više tople odjeće, nemoj da te zezne to što je kod nas ljeti toplo. Tamo zimi bude -30 kao od šale, ljeti se vrijeme svako malo mijenja..
- sinuhe
#9 Re: Busom u sjevernu SVEDSKU- jel daleko i skupo?
Hladnije od 15 stepeni u julu ne moze biti. Problem bi mogli biti komarci.
- graue_maus
#10 Re: Busom u sjevernu SVEDSKU- jel daleko i skupo?
uuuuuuuu ima da se ukocis sjedeci u busu ........mislim da je preko 2 dana sjedenja u busu ..........
- sinuhe
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#12 Re: Busom u sjevernu SVEDSKU- jel daleko i skupo?
Zaboravi busom!
Iz Danske tj. iz Århusa ti busom do Sarajeva treba oko 30 sati da nema zastoja u Nemackoj i peglanja na granicama! To je cca. 2100km Koliko mi je poznato te neke companije sto vozikaju nane i dede na eskurzije izmdju Skandinavije i Bosne ne voze sjevernije od Uppsale! Racunaj do Uppsale jedno 38 sati voznje! I to ako ide preko Rødeby-Puttgarden trajektom! Ako voze preko Koldinga, Danska dodaj najmanje jos 3-4 sata! Skroz na sami sjever mislim da bi morao na vlak. Preko dva dana ces komotno potrosit'.
Iz Danske tj. iz Århusa ti busom do Sarajeva treba oko 30 sati da nema zastoja u Nemackoj i peglanja na granicama! To je cca. 2100km Koliko mi je poznato te neke companije sto vozikaju nane i dede na eskurzije izmdju Skandinavije i Bosne ne voze sjevernije od Uppsale! Racunaj do Uppsale jedno 38 sati voznje! I to ako ide preko Rødeby-Puttgarden trajektom! Ako voze preko Koldinga, Danska dodaj najmanje jos 3-4 sata! Skroz na sami sjever mislim da bi morao na vlak. Preko dva dana ces komotno potrosit'.
-
Kruler
#13 Re: Busom u sjevernu SVEDSKU- jel daleko i skupo?
A imaš i WizAir iz Tuzle do Gothenburga, tj. do Malmö za oko €20 do €30. Ostatak puta možeš vozom za oko €70.rudy81 wrote:ni za zivu glavu busom do gore.
Mislim da ti je ovo jeftinije i mnogo udobnije od autobusa.
-
rudy81
#14 Re: Busom u sjevernu SVEDSKU- jel daleko i skupo?
ma jašta je, ima da poludi 40 sati busom da ima ne znam kakvo društvo....Kruler wrote:A imaš i WizAir iz Tuzle do Gothenburga, tj. do Malmö za oko €20 do €30. Ostatak puta možeš vozom za oko €70.rudy81 wrote:ni za zivu glavu busom do gore.
Mislim da ti je ovo jeftinije i mnogo udobnije od autobusa.
ovo su super opcije avionom...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#15 Re: Busom u sjevernu SVEDSKU- jel daleko i skupo?
36-37 sati je do Lidkopinga a ovo je haman puno dalje, negdje gore u pm. 

Ovo je autom

Ovo je autom
-
SoActive
#16 Re: Busom u sjevernu SVEDSKU- jel daleko i skupo?
Hvala vam svima na pomoci, najvjerovatnije ipak idem avionom iz Tuzle, za ostalo cu se snaci. Jos par ljudi mi rece da bi put busom bio neizdrziv.
-
Sharif
#17 Re: Busom u sjevernu SVEDSKU- jel daleko i skupo?
ako ides wizzom, mozes u Malmö, a iz malmeTA imas voz za Luleå
karta se moze naci oko hiljadarke (120 eura). 19 sati vozom (nocni onaj sa spavanjem, barem neces biti sav sjeb** iduci dan
)
karta se moze naci oko hiljadarke (120 eura). 19 sati vozom (nocni onaj sa spavanjem, barem neces biti sav sjeb** iduci dan
- Andreja Kežman
#18 Re: Busom u sjevernu SVEDSKU- jel daleko i skupo?
Bolje ti je barem do Štokholma avionom, pa onda na voz. Ako nemaš para ni za to, nećeš preživjeti 20 dana živeći gore, moraš nekad brate kafu platiti, a nećeš imati ni za to, jer košta 4-5 eura, a da ne govorim o ostalim stvarima.