Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovo sam se bas i prije pitao, a evo bas jutros citam ovaj tekst i opet ne mogu da vjerujem jednu stvar. Je li mi fakat dajemo besplatno vodu iz ovog jezera nasim susjedima?
Ovamo nas po usima lupaju zapadni susjedi, a na Drini nas lupaju po usima nasi istocni susjedi. Zasto se ovo ne rijesi? Zasto se tek tako razbacujemo hidropotencijalima?
Thorgerson wrote:Ovo sam se bas i prije pitao, a evo bas jutros citam ovaj tekst i opet ne mogu da vjerujem jednu stvar. Je li mi fakat dajemo besplatno vodu iz ovog jezera nasim susjedima?
Ovamo nas po usima lupaju zapadni susjedi, a na Drini nas lupaju po usima nasi istocni susjedi. Zasto se ovo ne rijesi? Zasto se tek tako razbacujemo hidropotencijalima?
A ko bi trebao da riješi? Jel ti zivis u BiH? Valjda znaš kako to funkcioniše kod nas.
Ima neki ugovor iz vremena HercegBosne i naravno, potpisan je na stetu BiH i u korist Hrvatske. Mislim da HR placa nesto smijesno i simbolicno, oko milion-dva, i te pare idu opstinama Tomislavgrad/Livno. Buskim upravlja EPHB ili kako se vec naziva, odnosno HDZ, i dok je ta postavka, nikada se prica nece raspetljati na nacin da BiH od HR naplati koristenje akumulacije u realnim brojkama...
Thorgerson wrote:Ovo sam se bas i prije pitao, a evo bas jutros citam ovaj tekst i opet ne mogu da vjerujem jednu stvar. Je li mi fakat dajemo besplatno vodu iz ovog jezera nasim susjedima?
Zato što mi imamo samo Sarajevo i to ti je to ostalo ništa nije naše osim na papiru.
Ništa mi nemamo. Realno ni Tuzle, ni Sarajeva, ni Zenice, a ni Bihaća. O dijelovima zemlje gdje Bošnjaci nisu dominantan narod da ne pričam, to je odavno drugi svijet.
a zasto se cudis. na jednoj strani je hdz na drugoj rs a na trecoj nesposobni bosnjaci. sta ocekujes.
Koliko ja znam iz Livna i Tomislavgrada odavno kukaju o tome kako trebaju dobivati veće naknade... Zasad zajedno bivaju negdje oko milion maraka, što je mizerija...
Ovo je svakako pitanje koje mora biti regulisano prije potpisivanja sporazuma o granici... Da mu se posvetilo bar upola pažnje kao priči o fantomskim koridorima do otvorenog mora, možda bi dosad i bilo nešto...
Sve se može kad se hoće.Tražiš im povećanje cijene za 100% - oni ne pristanu a ti im miniraš tunel kojim odvlače vodu na centralu.Što ne bi i mi nekog ucjenjivali i jebavali? Digla bi se frka - što jest jest ali bi se smirilo,tunel očistio i ponovo bi sve proradilo uz 300% veću cijenu...
Streptokok wrote:pa hdz paraktično ovo naplati korz razne donacije iz hrvatske, zato i bezbeli opstruiraju pokretanje ovog pitanja.
Ne naplati. Koliko je do sada HR dala Hrvatima kao donacije 100-200 miliona km, evo recimo nek je maksimalno 500. A kroz ovo kako sam shvatio do sada su uzeli par milijardi eura mozda i vise jer se nesjecam koliko EP Hrvatske zaradi od Buskog jezera. Ko zna mozda zaradi milijardu km godisnje od njega.
Najvise znaci Hrvate kradu. I nek ih kradu. Tako i EP Srbije najvise krade Srbe, i nek ih krade. Sami pali, sami se ubili. Umjesto da stite svoje interese oni rade sve da miniraju sve, i svoje i nase i sve nase interese.
Streptokok wrote:pa hdz paraktično ovo naplati korz razne donacije iz hrvatske, zato i bezbeli opstruiraju pokretanje ovog pitanja.
Ne naplati. Koliko je do sada HR dala Hrvatima kao donacije 100-200 miliona km, evo recimo nek je maksimalno 500. A kroz ovo kako sam shvatio do sada su uzeli par milijardi eura mozda i vise jer se nesjecam koliko EP Hrvatske zaradi od Buskog jezera. Ko zna mozda zaradi milijardu km godisnje od njega.
PM72 wrote:Sve se može kad se hoće.Tražiš im povećanje cijene za 100% - oni ne pristanu a ti im miniraš tunel kojim odvlače vodu na centralu.Što ne bi i mi nekog ucjenjivali i jebavali? Digla bi se frka - što jest jest ali bi se smirilo,tunel očistio i ponovo bi sve proradilo uz 300% veću cijenu...
Tako nekako pa ne bi pravili **ranja oko gasa za rafineriju u B.Brodu...izmedju ostalih otvorenih pitanja.
Stalno smo u defanzivi i stalno cekamo da nam neko stvori problem oko kejega se zabavimo.
Takstativno iznijeti otvorene probleme sa susjedima. Hocete da se to rijesi, izvolite. Necete, ok primjenjujemo plan ''B''.
Vizionar 1985 wrote:Najvise znaci Hrvate kradu. I nek ih kradu. Tako i EP Srbije najvise krade Srbe, i nek ih krade. Sami pali, sami se ubili. Umjesto da stite svoje interese oni rade sve da miniraju sve, i svoje i nase i sve nase interese.
Haj ti to njima objasni. Većini je i to draze nego li da je obratno, tj. da BiH ima koristi od tog.
Mislis da je sve tako transparentno i javno?
Ma nije. Znam da HDZ sve pokupi i donacije i ovo. I to oba HDZ-a tj. Kradeze-a. Ali eto Hrvati ih u tome podrzavaju jer su bla, bla, bla, bla, bla, bla. Kazem sami pali, sami se ubili. Ali nazalost i mi moramo trpiti ova sranja sva radi njih niti se rijesiti ovih krada nasih od njih nemozemo.
Last edited by Sanjarko on 24/02/2018 21:05, edited 1 time in total.
PM72 wrote:Sve se može kad se hoće.Tražiš im povećanje cijene za 100% - oni ne pristanu a ti im miniraš tunel kojim odvlače vodu na centralu.Što ne bi i mi nekog ucjenjivali i jebavali? Digla bi se frka - što jest jest ali bi se smirilo,tunel očistio i ponovo bi sve proradilo uz 300% veću cijenu...
Vizionar 1985 wrote:Najvise znaci Hrvate kradu. I nek ih kradu. Tako i EP Srbije najvise krade Srbe, i nek ih krade. Sami pali, sami se ubili. Umjesto da stite svoje interese oni rade sve da miniraju sve, i svoje i nase i sve nase interese.
Haj ti to njima objasni. Većini je i to draze nego li da je obratno, tj. da BiH ima koristi od tog.
Ma znam. Mentalitet neka crkne komsijina krava od bruceloze, a moja nece. Nema sanse. Tudzoj muci se raduju. Nismo ni mi kao narod nista od njih bolji. Evo ja par dana osjetim to na svojoj kozi i to ovdje ne samo u RL.
Ma znam. Mentalitet neka crkne komsijina krava od bruceloze, a moja nece. Nema sanse. Tudzoj muci se raduju. Nismo ni mi kao narod nista od njih bolji. Evo ja par dana osjetim to na svojoj kozi i to ovdje ne samo u RL.
O da, znam. Slazem se 100%. Ipak smo mi svi isti narod.
tandmand wrote:To jezero je puno radioaktivnog otpada, kojeg su po noći bacali francuski helikopteri SFOR-a.
ko ti to provali?
Navodno je sve u redu ali ...
Nalazi "potpuno uredni": Buško jezero nije zagađeno radioaktivnim otpadom
30. 07. 2009.
Voda iz Buškog jezera nije zagađena radioaktivnim materijama i teškim metalima, a nisu ugorženi ni flora ni fauna jezera, izjavio je jutros ministar zdravstva Livanjskog kantona Darko Horvat.
Horvat je potvrdio da je nalaz Zavoda za javno zdravstvo FBiH "potpuno uredan", odnosno da u uzorcima ribe i vode nije utvrđeno prisustvo radioaktivnih nukleida, teških metala i ostalih supstanci opasnih po zdravlje ljudi, za koje se "spekulisalo da su prisutne u vodi Buškog jezera".
Prema njegovim riječima, stanovnici oko Buškog jezera i kupači mogu biti mirni i sigurni da jezero nije zagađeno materijama opasnim po zdravlje ljudi.
Horvat je rekao da obaviješten da su nalazi Federalnog zavoda za javno zdravstvo za najveću vještačku hidroakumulaciju u Evropi uredni i da očekuje pisani izvještaj ove ustanove