Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
AMERIČKI PREDSJEDNIK GEORGE W. BUSH NE ISKLJUČUJE MOGUĆNOST
VOJNE AKCIJE PROTIV IRANA
Washington, 18.01.2005. - Američki predsjednik George W. Bush izjavio je kako ne isključuje mogućnost vojne akcije protiv Irana, ako vlasti u Teheranu ne budu iskrene o tome da li razvijaju nuklearno oružje. "Nadam se da to možemo riješiti diplomatskim putem, ali nikad se neću staviti u poziciju da isključim bilo koju opciju", kazao je Bush u intervjuu NBC-u.
Nema sanse Americka vojska je previse razvucena Irak...Filipini..pa malo po Turskoj..Balkanu..i sad mora se skupljati vojska za rat protiv drzave sa preko 70 miliona stanovnika
Ma gledo sam majmuna sinoc na NBC kako laze. Reporter ga pita: "Sada kada je zvanicno objavljeno da Sadam nije imao oruzje za masovno unistenje niti je imao mogucnosti da ga napravi, ima li svrhe da nasi vojnici i dalje ginu u Iraku?" On kaze: "Ali on je namjeravao da pocne sa proizvodnjom tog oruzja".
Ma Bush je totalno ogrezo u krvi.Irak se nije ni stisao a on vec najavljuje novo sranje.Sad prica neku pricu o iskrenosti vlade u Teheranu.Kao oni moraju biti iskreni hm!Pa budu li ukinuli sve svoje nuklearne programe on ce ih opet napasti zbog nafte.Sto posto je kad je bio mali sanjao da radi na benzinskoj pumpi
Nesto mi se nesvidja da budem s njima...oni se brate uprte onim ruksacima na ledjima i svakakvog oruzja i jos sljem na onoj vrucini....fino turban i sablju u ruku, to je dovoljno....nevolim srklet nikako
pitt wrote:Pupusiti kubanera sa bracom je sevap :D:D Plus, klima ugodna i dzabe casovi vjeronauke. :D
Vuce (bubo lenja ), mogo bi se i ti prijaviti za dzihad :D
citao sam dosta o Iranu u posljednje vrijeme...jako interesantna zemlja. postoji jak potencijal za drustveni PREvrat i POvrat u normalnije stanje. Kako stvari teku, za drustvene promjene dolazi povoljnija klima, ako Ameri udju, a uci ce sigurno, sjebace po ko zna koji put mogucnost da jedno drustvo prirodnim putem dodje do svoje emancipacije.
Nije im prvi ni zadnji put da su zasrali (najznakovitiji primjer: Cile) u tome, a nama ostaje da slijepo promatramo i komentiramo ono sto se ionako ne moze izbjeci.
Meni nije jasno kako Ameri kontaju naguzit ajatolaha i narod koji je uz njega. Mozda u Iranu postoji kriticna masa koja bi nesto promijenila ali mislim da su u vecini oni koji ce se boriti do posljednjeg daha.
Takodjer ne kontam Amere iz razloga sto mislim da Iran zaista ima nuklearno oruzje. I ako ih Ameri napadnu, ja ne vjerujem da ce pobijediti.
Iskreno, volio bih da Iran upotrijebi nuklearno i hemijsko oruzje ukoliko Ameri napadnu a mislim da Iran ima to oruzje, iako svi znamo da Ameri Iran napadaju zbog nafte i Izraelskog lobija.
Ukoliko Ameri napadnu Iran izbit ce treci svjetski rat, to je sigurno.
St.Germain wrote:citao sam dosta o Iranu u posljednje vrijeme...jako interesantna zemlja. postoji jak potencijal za drustveni PREvrat i POvrat u normalnije stanje. Kako stvari teku, za drustvene promjene dolazi povoljnija klima, ako Ameri udju, a uci ce sigurno, sjebace po ko zna koji put mogucnost da jedno drustvo prirodnim putem dodje do svoje emancipacije.
kako za koga, kako za koga
za mene je iranski drustveni koncept ideal...
a boga mi i za irance...prisjetimo se ne tako davne 1979. i narodnih masa u perziji
St.Germain wrote:citao sam dosta o Iranu u posljednje vrijeme...jako interesantna zemlja. postoji jak potencijal za drustveni PREvrat i POvrat u normalnije stanje. Kako stvari teku, za drustvene promjene dolazi povoljnija klima, ako Ameri udju, a uci ce sigurno, sjebace po ko zna koji put mogucnost da jedno drustvo prirodnim putem dodje do svoje emancipacije.
kako za koga, kako za koga
za mene je iranski drustveni koncept ideal...
a boga mi i za irance...prisjetimo se ne tako davne 1979. i narodnih masa u perziji