BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO

uživo

#76 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO

Post by uživo »

pitt wrote:Dobro nisi bas rekao da su heroji i izvini za to. Ja ti rekoh da su ljudi stradavali sa obje strane rijeka, ne samo srbi od ustasa vec i muslimani i hrvati od cetnika . Za mene su ista bagra i cetnici i ustase, a u danasnjoj srbiji cetnici se velicaju......cak nakon i zadnjih ratova gdje su sa ponosom klali.
Ma ne veličaju se nego se pokušavaju međusobno izmiriti,isto kao i u Hrvatskoj Ustaše i Partizani(mislim na njihove potomke).Ti isti Četnici su ogromno zlo nanijeli i samoj Srbiji i Srbima a ne samo ubijenim i njihovim porodicama.Ali o tome u nekoj drugoj prilici.
uživo

#77 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO

Post by uživo »

Liberalism wrote:U svijetlu ove odluke, da li je vrijeme da se malo vise pozabavimo vojnom pomoci koju je F BiH takođe dobila od USA u cilju stvaranje kolike tolike vojne ravnoteže na zapadnom Balkanu.

Sto je ovo vazno:

1. Zato sto je BiH prodajom tog oruzija u inostranstvo ali i dodjeljivanjem tog oruzija puku koji je nasljednjik VRS i narusila regionalni odnos vojnih snaga na relaciji Hrvatska - BiH - Srbija

2. zato sto je taj isti odnos narusen sada ponovo stvaranjem nove vojske na prostoru Kosova.

Do sada je uvijek bilo kada se ravnoteza na Balanu narusi, neko nagrabusi... Tako da nije lose cijeli slucaj posmatrati iz BiH perspektive
Pa šta će onda onolika NATO baza na Kosovu?Nije valjda da se Nato boji Srbije pa naoružava Albance? :lol:
pitt

#78 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO

Post by pitt »

pa ne mozes samo sa bih perspektive to posmatrati. Kosovo kao i svaka priznata drzava ima pravo na svoju vojsku i da im ameri ne prodaju oruzje, neko drugi bi. isto sranje rusi rade........
uživo

#79 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO

Post by uživo »

pjo wrote:
uživo wrote:
pitt wrote:Nesto ne znam da su cetnike ubijali. ubijali su nevine sa obje strane drine i save......gok su im braca ustase i cetnici svestrano pomagali.
...nabroj mi jednu masovnu grobnicu ili nedaj bože konc logor gdje su stradali Hrvati u 2 sv.ratu od strane fašističkog agresora?(odosmo sa teme)
Uzivo, imas google, valjda nisi mutav.

Pogledaj pod logor na otoku Molatu.
Uporedi to sa Jasenovcem,Gradiškom,Gradinom,Koritima.......ne provaljuj se :mrgreen:
pitt

#80 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO

Post by pitt »

uživo wrote:
pitt wrote:Dobro nisi bas rekao da su heroji i izvini za to. Ja ti rekoh da su ljudi stradavali sa obje strane rijeka, ne samo srbi od ustasa vec i muslimani i hrvati od cetnika . Za mene su ista bagra i cetnici i ustase, a u danasnjoj srbiji cetnici se velicaju......cak nakon i zadnjih ratova gdje su sa ponosom klali.
Ma ne veličaju se nego se pokušavaju međusobno izmiriti,isto kao i u Hrvatskoj Ustaše i Partizani(mislim na njihove potomke).Ti isti Četnici su ogromno zlo nanijeli i samoj Srbiji i Srbima a ne samo ubijenim i njihovim porodicama.Ali o tome u nekoj drugoj prilici.
naravno da jesu, ali neke stvari se ne mogu izmiriti. ne mozes sa docekivati da jevreji pruze ruku nacistima nakon svega. obicnim i normalnim njemcima da, ali zlocincima nikada. U srbiji imas trend da radikali sprovode politiku cetnika i jezika mrznje, dok se zlocinci velicaju. kako je to normalno reci mi?
uživo

#81 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO

Post by uživo »

pitt wrote:
uživo wrote:
naravno da jesu, ali neke stvari se ne mogu izmiriti. ne mozes sa docekivati da jevreji pruze ruku nacistima nakon svega. obicnim i normalnim njemcima da, ali zlocincima nikada. U srbiji imas trend da radikali sprovode politiku cetnika i jezika mrznje, dok se zlocinci velicaju. kako je to normalno reci mi?
Slažem se u potpunosti,ali ko se od Hrvata i Bošnjaka poslije dr.sv.rat se izvinuo Srbima?Koliko je Hrvata odgovaralo za zločine poslije dr.sv.rata?Da se o tome tada vodilo računa kao što se sad vodi(a tako i treba)pola bi Hrvata i dosta muslimana završilo u zatvoru i bilo osuđeno.Ali šta bi bilo kad bi bilo....Dosta je više o ovome.Pozdrav
pitt

#82 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO

Post by pitt »

koliko znam kod nas se niko nije zvinjavao. Ali koliko znam braca partizani su se sa svima jednako obracunavali. sjeti se blajburga, artukovica, muslimanske milicije iz krajine i ostalih. Za razliku od proslih ratova, vecina zlocinaca je platila.
jasa_mo_72

#83 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO

Post by jasa_mo_72 »

Neka su. Sta fali? U svakom slucaju Amerika ce biti odgovorna sta god da se desi.
Shoshana

#84 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO

Post by Shoshana »

pitt wrote:pa ne mozes samo sa bih perspektive to posmatrati. Kosovo kao i svaka priznata drzava ima pravo na svoju vojsku i da im ameri ne prodaju oruzje, neko drugi bi. isto sranje rusi rade........
A, ne kolega... nikako :D

Kosovo je trebalo da se prikljuci jednoj od onih 15-ak zemalja koje nemaju regularnu vojsku :D U najgorem slucaju - dati im dvije-tri pracke i fino ih obuci, 'nako k'o Swiss Guard, pa nek' cuvaju svoje granice :D od miroljubivih i dobrocudnih susjeda...
pitt

#85 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO

Post by pitt »

Shoshana wrote:
pitt wrote:pa ne mozes samo sa bih perspektive to posmatrati. Kosovo kao i svaka priznata drzava ima pravo na svoju vojsku i da im ameri ne prodaju oruzje, neko drugi bi. isto sranje rusi rade........
A, ne kolega... nikako :D

Kosovo je trebalo da se prikljuci jednoj od onih 15-ak zemalja koje nemaju regularnu vojsku :D U najgorem slucaju - dati im dvije-tri pracke i fino ih obuci, 'nako k'o Swiss Guard, pa nek' cuvaju svoje granice :D od miroljubivih i dobrocudnih susjeda...
Dobrih susjeda sto kaze ministar wolf :D:D:D:D
savrseni krug

#86 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO

Post by savrseni krug »

zoom66 wrote:
-JUBA- wrote:Svakako da je Kosovarima oruzje prijeko potrebno da bi se odbranili i sacuvali svoje najmilije od zvijeri, ubica, morbidnog okruzenja i alaselamet naroda. Da im Bog pomogne !
Banned user for reason “Vrijedjanje na nacionalnoj osnovi”
» -JUBA- - 21-04-2008

:)
sto banira covjeka
nema tu nikakve nacionalne osnove zvijeri su zvijeri a ubice ubice
ostalo je sve u kontekstu svakako kao i 90%postova na nacionalnoj teraziji jebiga onda bi nas trebao sve banovat
pocinje da gubi smisao sve ovo ili je to samo da se podidje cjenjenom gosp."uzivo"a ako je i tako i mene vrijedja pola njegovih postova upravo na nacionalnoj osnovi
jel smijem reci da je bila agresija bez da me posalju na "hladjenje"???
Last edited by savrseni krug on 21/03/2008 18:24, edited 1 time in total.
Lincoln-Burrows

#87 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO

Post by Lincoln-Burrows »

savrseni krug wrote:
zoom66 wrote:
-JUBA- wrote:Svakako da je Kosovarima oruzje prijeko potrebno da bi se odbranili i sacuvali svoje najmilije od zvijeri, ubica, morbidnog okruzenja i alaselamet naroda. Da im Bog pomogne !
» -JUBA- - 21-04-2008

sto banira covjeka
ostalo je sve u kontekstu svakako kao i 90%postova na nacionalnoj teraziji jebiga onda bi nas trebao sve banovat
pocinje da gubi smisao sve ovo
jel smijem reci da je bila agresija???
Nije on vrijeđao samo ubice, već je tako nazvao čitav narod
savrseni krug

#88 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO

Post by savrseni krug »

gdje???koji se to narod poistovjecuje s ubicama jer ja nisam vidio ime naroda nigdje u postu
sve je kontekst kao i sve na ovom forumu
uživo

#89 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO

Post by uživo »

savrseni krug wrote:
zoom66 wrote:
» -JUBA- - 21-04-2008

sto banira covjeka
pocinje da gubi smisao sve ovo ili je to samo da se podidje cjenjenom gosp."uzivo"a ako je i tako i mene vrijedja pola njegovih postova upravo na nacionalnoj osnovi
jel smijem reci da je bila agresija bez da me posalju na "hladjenje"???
Reci mi koji te moj tekst vrijeđa i zašto ,odmah ga brišem i izvinjavam se istog momenta?
savrseni krug

#90 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO

Post by savrseni krug »

, ]Reci mi koji te moj tekst vrijeđa i zašto ,odmah ga brišem i izvinjavam se istog momenta?[/quote]
svaki onaj koji si naucio iz usta milorada dodika
tj svaki onaj kojim ti kao fol za suzivot izjednacavas sve ono sto ne moze i ne smije da se izjednaci ...
uživo

#91 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO

Post by uživo »

savrseni krug wrote:, ]Reci mi koji te moj tekst vrijeđa i zašto ,odmah ga brišem i izvinjavam se istog momenta?
tj svaki onaj kojim ti kao fol za suzivot izjednacavas sve ono sto ne moze i ne smije da se izjednaci ...[/quote]Znači to su ti "argumenti"?Laku noć i budi pozdravljen
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#92 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO

Post by pici »

Nisam ljubitelj doticnoga predsjednika jer smatram njegovu politikom "Busizam" jako arogantnom i ne primjerenom za USA i citav svijet,ali jedna svijetla tacka u njegovom mandatu je upravo Kosovo,pa ova odluka o izvozu oruzija za Kosovare. :thumbup:
Prozor

#93 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO

Post by Prozor »

@uzivo

Klikni na temu "Da se ne zaboravi", pa malo prelistaj, bar prvu stranicu, molim te...
turban

#94 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO

Post by turban »

Prozor wrote:@uzivo

Klikni na temu "Da se ne zaboravi", pa malo prelistaj, bar prvu stranicu, molim te...
Kad bi samo mogao i smio da kazem nesto... :x
Kod mene nema jednine,u ovom slucaju samo mnozina... :x :x
nikad_izvini

#95 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO

Post by nikad_izvini »

Sve se vraća,sve se plaća.Neko će reći da sam zlurad,al štash,možda i jesam,lažem jesam :D

Ode mit.Sad je još i naoružan :wink:

Uvoz oružja potpuno podržavam,historija me naučila par stvari,zablude su nestale.
Chopper_Horrace

#96 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO

Post by Chopper_Horrace »

onako cisto laicki mislim daj ovaj izvoz oruzja dozvoljen jer amerika ima previse ratova i obaveza trenutno....
savrseni krug

#97 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO

Post by savrseni krug »

uživo wrote:
savrseni krug wrote:, ]Reci mi koji te moj tekst vrijeđa i zašto ,odmah ga brišem i izvinjavam se istog momenta?
tj svaki onaj kojim ti kao fol za suzivot izjednacavas sve ono sto ne moze i ne smije da se izjednaci ...
Znači to su ti "argumenti"?Laku noć i budi pozdravljen[/quote]
naravno da su argumenti i nema potrebe da bjezis,ostani mozda i naucis sto god
fantom slobode

#99 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO

Post by fantom slobode »

Neka ljudi kupuju, sta fali.Bas lijepo kada mogu.A ako im zatreba neka imaju dovoljno, ispucace ga sa velikim zadovoljstvom na nezvanog gosta.
uživo

#100 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO

Post by uživo »

fantom slobode wrote:Neka ljudi kupuju, sta fali.Bas lijepo kada mogu.A ako im zatreba neka imaju dovoljno, ispucace ga sa velikim zadovoljstvom na nezvanog gosta.
..samo ih je u Sarajevu 20-tak tisuća...merdita :lol: :lol: :lol:
Post Reply