Ma ne veličaju se nego se pokušavaju međusobno izmiriti,isto kao i u Hrvatskoj Ustaše i Partizani(mislim na njihove potomke).Ti isti Četnici su ogromno zlo nanijeli i samoj Srbiji i Srbima a ne samo ubijenim i njihovim porodicama.Ali o tome u nekoj drugoj prilici.pitt wrote:Dobro nisi bas rekao da su heroji i izvini za to. Ja ti rekoh da su ljudi stradavali sa obje strane rijeka, ne samo srbi od ustasa vec i muslimani i hrvati od cetnika . Za mene su ista bagra i cetnici i ustase, a u danasnjoj srbiji cetnici se velicaju......cak nakon i zadnjih ratova gdje su sa ponosom klali.
BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO
-
uživo
#76 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO
-
uživo
#77 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO
Pa šta će onda onolika NATO baza na Kosovu?Nije valjda da se Nato boji Srbije pa naoružava Albance?Liberalism wrote:U svijetlu ove odluke, da li je vrijeme da se malo vise pozabavimo vojnom pomoci koju je F BiH takođe dobila od USA u cilju stvaranje kolike tolike vojne ravnoteže na zapadnom Balkanu.
Sto je ovo vazno:
1. Zato sto je BiH prodajom tog oruzija u inostranstvo ali i dodjeljivanjem tog oruzija puku koji je nasljednjik VRS i narusila regionalni odnos vojnih snaga na relaciji Hrvatska - BiH - Srbija
2. zato sto je taj isti odnos narusen sada ponovo stvaranjem nove vojske na prostoru Kosova.
Do sada je uvijek bilo kada se ravnoteza na Balanu narusi, neko nagrabusi... Tako da nije lose cijeli slucaj posmatrati iz BiH perspektive
- pitt
#78 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO
pa ne mozes samo sa bih perspektive to posmatrati. Kosovo kao i svaka priznata drzava ima pravo na svoju vojsku i da im ameri ne prodaju oruzje, neko drugi bi. isto sranje rusi rade........
-
uživo
#79 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO
Uporedi to sa Jasenovcem,Gradiškom,Gradinom,Koritima.......ne provaljuj sepjo wrote:Uzivo, imas google, valjda nisi mutav.uživo wrote:...nabroj mi jednu masovnu grobnicu ili nedaj bože konc logor gdje su stradali Hrvati u 2 sv.ratu od strane fašističkog agresora?(odosmo sa teme)pitt wrote:Nesto ne znam da su cetnike ubijali. ubijali su nevine sa obje strane drine i save......gok su im braca ustase i cetnici svestrano pomagali.
Pogledaj pod logor na otoku Molatu.
- pitt
#80 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO
naravno da jesu, ali neke stvari se ne mogu izmiriti. ne mozes sa docekivati da jevreji pruze ruku nacistima nakon svega. obicnim i normalnim njemcima da, ali zlocincima nikada. U srbiji imas trend da radikali sprovode politiku cetnika i jezika mrznje, dok se zlocinci velicaju. kako je to normalno reci mi?uživo wrote:Ma ne veličaju se nego se pokušavaju međusobno izmiriti,isto kao i u Hrvatskoj Ustaše i Partizani(mislim na njihove potomke).Ti isti Četnici su ogromno zlo nanijeli i samoj Srbiji i Srbima a ne samo ubijenim i njihovim porodicama.Ali o tome u nekoj drugoj prilici.pitt wrote:Dobro nisi bas rekao da su heroji i izvini za to. Ja ti rekoh da su ljudi stradavali sa obje strane rijeka, ne samo srbi od ustasa vec i muslimani i hrvati od cetnika . Za mene su ista bagra i cetnici i ustase, a u danasnjoj srbiji cetnici se velicaju......cak nakon i zadnjih ratova gdje su sa ponosom klali.
-
uživo
#81 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO
Slažem se u potpunosti,ali ko se od Hrvata i Bošnjaka poslije dr.sv.rat se izvinuo Srbima?Koliko je Hrvata odgovaralo za zločine poslije dr.sv.rata?Da se o tome tada vodilo računa kao što se sad vodi(a tako i treba)pola bi Hrvata i dosta muslimana završilo u zatvoru i bilo osuđeno.Ali šta bi bilo kad bi bilo....Dosta je više o ovome.Pozdravpitt wrote:naravno da jesu, ali neke stvari se ne mogu izmiriti. ne mozes sa docekivati da jevreji pruze ruku nacistima nakon svega. obicnim i normalnim njemcima da, ali zlocincima nikada. U srbiji imas trend da radikali sprovode politiku cetnika i jezika mrznje, dok se zlocinci velicaju. kako je to normalno reci mi?uživo wrote:Ma ne veličaju se nego se pokušavaju međusobno izmiriti,isto kao i u Hrvatskoj Ustaše i Partizani(mislim na njihove potomke).Ti isti Četnici su ogromno zlo nanijeli i samoj Srbiji i Srbima a ne samo ubijenim i njihovim porodicama.Ali o tome u nekoj drugoj prilici.pitt wrote:Dobro nisi bas rekao da su heroji i izvini za to. Ja ti rekoh da su ljudi stradavali sa obje strane rijeka, ne samo srbi od ustasa vec i muslimani i hrvati od cetnika . Za mene su ista bagra i cetnici i ustase, a u danasnjoj srbiji cetnici se velicaju......cak nakon i zadnjih ratova gdje su sa ponosom klali.
- pitt
#82 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO
koliko znam kod nas se niko nije zvinjavao. Ali koliko znam braca partizani su se sa svima jednako obracunavali. sjeti se blajburga, artukovica, muslimanske milicije iz krajine i ostalih. Za razliku od proslih ratova, vecina zlocinaca je platila.
-
jasa_mo_72
#83 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO
Neka su. Sta fali? U svakom slucaju Amerika ce biti odgovorna sta god da se desi.
-
Shoshana
#84 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO
A, ne kolega... nikakopitt wrote:pa ne mozes samo sa bih perspektive to posmatrati. Kosovo kao i svaka priznata drzava ima pravo na svoju vojsku i da im ameri ne prodaju oruzje, neko drugi bi. isto sranje rusi rade........
Kosovo je trebalo da se prikljuci jednoj od onih 15-ak zemalja koje nemaju regularnu vojsku
- pitt
#85 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO
Dobrih susjeda sto kaze ministar wolfShoshana wrote:A, ne kolega... nikakopitt wrote:pa ne mozes samo sa bih perspektive to posmatrati. Kosovo kao i svaka priznata drzava ima pravo na svoju vojsku i da im ameri ne prodaju oruzje, neko drugi bi. isto sranje rusi rade........![]()
Kosovo je trebalo da se prikljuci jednoj od onih 15-ak zemalja koje nemaju regularnu vojskuU najgorem slucaju - dati im dvije-tri pracke i fino ih obuci, 'nako k'o Swiss Guard, pa nek' cuvaju svoje granice
od miroljubivih i dobrocudnih susjeda...
- savrseni krug
#86 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO
sto banira covjekazoom66 wrote:Banned user for reason “Vrijedjanje na nacionalnoj osnovi”-JUBA- wrote:Svakako da je Kosovarima oruzje prijeko potrebno da bi se odbranili i sacuvali svoje najmilije od zvijeri, ubica, morbidnog okruzenja i alaselamet naroda. Da im Bog pomogne !
» -JUBA- - 21-04-2008
nema tu nikakve nacionalne osnove zvijeri su zvijeri a ubice ubice
ostalo je sve u kontekstu svakako kao i 90%postova na nacionalnoj teraziji jebiga onda bi nas trebao sve banovat
pocinje da gubi smisao sve ovo ili je to samo da se podidje cjenjenom gosp."uzivo"a ako je i tako i mene vrijedja pola njegovih postova upravo na nacionalnoj osnovi
jel smijem reci da je bila agresija bez da me posalju na "hladjenje"???
Last edited by savrseni krug on 21/03/2008 18:24, edited 1 time in total.
- Lincoln-Burrows
#87 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO
Nije on vrijeđao samo ubice, već je tako nazvao čitav narodsavrseni krug wrote:sto banira covjekazoom66 wrote:Banned user for reason “Vrijedjanje na nacionalnoj osnovi”-JUBA- wrote:Svakako da je Kosovarima oruzje prijeko potrebno da bi se odbranili i sacuvali svoje najmilije od zvijeri, ubica, morbidnog okruzenja i alaselamet naroda. Da im Bog pomogne !
» -JUBA- - 21-04-2008
ostalo je sve u kontekstu svakako kao i 90%postova na nacionalnoj teraziji jebiga onda bi nas trebao sve banovat
pocinje da gubi smisao sve ovo
jel smijem reci da je bila agresija???
- savrseni krug
#88 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO
gdje???koji se to narod poistovjecuje s ubicama jer ja nisam vidio ime naroda nigdje u postu
sve je kontekst kao i sve na ovom forumu
sve je kontekst kao i sve na ovom forumu
-
uživo
#89 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO
Reci mi koji te moj tekst vrijeđa i zašto ,odmah ga brišem i izvinjavam se istog momenta?savrseni krug wrote:sto banira covjekazoom66 wrote:Banned user for reason “Vrijedjanje na nacionalnoj osnovi”-JUBA- wrote:Svakako da je Kosovarima oruzje prijeko potrebno da bi se odbranili i sacuvali svoje najmilije od zvijeri, ubica, morbidnog okruzenja i alaselamet naroda. Da im Bog pomogne !
» -JUBA- - 21-04-2008
pocinje da gubi smisao sve ovo ili je to samo da se podidje cjenjenom gosp."uzivo"a ako je i tako i mene vrijedja pola njegovih postova upravo na nacionalnoj osnovi
jel smijem reci da je bila agresija bez da me posalju na "hladjenje"???
- savrseni krug
#90 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO
, ]Reci mi koji te moj tekst vrijeđa i zašto ,odmah ga brišem i izvinjavam se istog momenta?[/quote]
svaki onaj koji si naucio iz usta milorada dodika
tj svaki onaj kojim ti kao fol za suzivot izjednacavas sve ono sto ne moze i ne smije da se izjednaci ...
svaki onaj koji si naucio iz usta milorada dodika
tj svaki onaj kojim ti kao fol za suzivot izjednacavas sve ono sto ne moze i ne smije da se izjednaci ...
-
uživo
#91 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO
svaki onaj koji si naucio iz usta milorada dodikasavrseni krug wrote:, ]Reci mi koji te moj tekst vrijeđa i zašto ,odmah ga brišem i izvinjavam se istog momenta?
tj svaki onaj kojim ti kao fol za suzivot izjednacavas sve ono sto ne moze i ne smije da se izjednaci ...[/quote]Znači to su ti "argumenti"?Laku noć i budi pozdravljen
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#92 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO
Nisam ljubitelj doticnoga predsjednika jer smatram njegovu politikom "Busizam" jako arogantnom i ne primjerenom za USA i citav svijet,ali jedna svijetla tacka u njegovom mandatu je upravo Kosovo,pa ova odluka o izvozu oruzija za Kosovare. 
- Prozor
#93 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO
@uzivo
Klikni na temu "Da se ne zaboravi", pa malo prelistaj, bar prvu stranicu, molim te...
Klikni na temu "Da se ne zaboravi", pa malo prelistaj, bar prvu stranicu, molim te...
- turban
#94 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO
Kad bi samo mogao i smio da kazem nesto...Prozor wrote:@uzivo
Kod mene nema jednine,u ovom slucaju samo mnozina...
-
nikad_izvini
#95 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO
Sve se vraća,sve se plaća.Neko će reći da sam zlurad,al štash,možda i jesam,lažem jesam
Ode mit.Sad je još i naoružan
Uvoz oružja potpuno podržavam,historija me naučila par stvari,zablude su nestale.
Ode mit.Sad je još i naoružan
Uvoz oružja potpuno podržavam,historija me naučila par stvari,zablude su nestale.
- Chopper_Horrace
#96 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO
onako cisto laicki mislim daj ovaj izvoz oruzja dozvoljen jer amerika ima previse ratova i obaveza trenutno....
- savrseni krug
#97 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO
Znači to su ti "argumenti"?Laku noć i budi pozdravljen[/quote]uživo wrote:svaki onaj koji si naucio iz usta milorada dodikasavrseni krug wrote:, ]Reci mi koji te moj tekst vrijeđa i zašto ,odmah ga brišem i izvinjavam se istog momenta?
naravno da su argumenti i nema potrebe da bjezis,ostani mozda i naucis sto god
-
pofo
#98 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO
Ovde imate vise o tome:
http://www.deponovijoshjednomlinkbaniratcute.zoom66
http://www.deponovijoshjednomlinkbaniratcute.zoom66
- fantom slobode
#99 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO
Neka ljudi kupuju, sta fali.Bas lijepo kada mogu.A ako im zatreba neka imaju dovoljno, ispucace ga sa velikim zadovoljstvom na nezvanog gosta.
-
uživo
#100 Re: BUSH DOZVOLIO IZVOZ ORUZJA NA KOSOVO
..samo ih je u Sarajevu 20-tak tisuća...merditafantom slobode wrote:Neka ljudi kupuju, sta fali.Bas lijepo kada mogu.A ako im zatreba neka imaju dovoljno, ispucace ga sa velikim zadovoljstvom na nezvanog gosta.