BUS: PEĆUH (MAĐARSKA)-BOSNA?
-
smailo
#1 BUS: PEĆUH (MAĐARSKA)-BOSNA?
Živim u Sarajevu. U drugoj polovici maja trebalo bi da putujem u Pecs (Pečuh-Pečuj) u Mađarskoj, ili odatle za Sarajevo. Znam da nema direktna linija sa Sarajevom. Zna li neko, ima li neka linija iz srednje ili istočne Bosne sa ovim mađarskim gradom (ili npr. sa obližnjim banjskim Harkanjom), ili mi imate neku sugestiju oko najbolje varijante prevoza (jedan pravac)? -Hvala!
- Ajatolah_
#2 Re: BUS: PEĆUH (MAĐARSKA)-BOSNA?
Jako slabo... Moraš preko Slavonije, a jedini autobus koji sam izguglao iz Slavonskog Broda ili Osijeka je nekakav APP-ov večernji, i to nije do Pečuha nego stigne u Harkanj nekad oko 23... Razmotri opciju da dođeš do Donjeg Miholjca pa pješke desetak kilometara do Harkanja. 
Nekad je voz Sarajevo-Budimpešta prelazio granicu kod Belog Manastira i prolazio kroz Pečuh, ali nažalost ne ide već dugo.
Nekad je voz Sarajevo-Budimpešta prelazio granicu kod Belog Manastira i prolazio kroz Pečuh, ali nažalost ne ide već dugo.
-
smailo
#3 Re: BUS: PEĆUH (MAĐARSKA)-BOSNA?
Hvala lijepo na dobrom pokušaju da mi pomogneš. Možda slučajno ima iz Pećuha ili Harkanja za Zenicu, ili Travnik, ili Visoko...?
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#4 Re: BUS: PEĆUH (MAĐARSKA)-BOSNA?
Zasto bi bilo zaboga ? Ko to ide redovno u Madjarsku ? Jel ima neka znacajnija BH dijaspora u Madjarskoj.. ? Pa hajd da trazis Budimpestu i nekako.. Idi Wizzairom do Budimpeste pa ganjaj lokalni prevoz do lokalnih gradovasmailo wrote:Hvala lijepo na dobrom pokušaju da mi pomogneš. Možda slučajno ima iz Pećuha ili Harkanja za Zenicu, ili Travnik, ili Visoko...?
- Edin H.
#5 Re: BUS: PEĆUH (MAĐARSKA)-BOSNA?
gentoo wrote:Zasto bi bilo zaboga ? Ko to ide redovno u Madjarsku ? Jel ima neka znacajnija BH dijaspora u Madjarskoj.. ? Pa hajd da trazis Budimpestu i nekako.. Idi Wizzairom do Budimpeste pa ganjaj lokalni prevoz do lokalnih gradovasmailo wrote:Hvala lijepo na dobrom pokušaju da mi pomogneš. Možda slučajno ima iz Pećuha ili Harkanja za Zenicu, ili Travnik, ili Visoko...?
Ovo jeste najbolja I najjeftinija opcija.
Uzmi u obzir da veze sa lokalnim gradovima iz Budimpeste nisu tako ceste, ono svaki sat, pokusaj da uklopis.
Shecam se kada smo isli u Szekesfehervar, kada je igrala reprezentacija.