Burger King u Sarajevu!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
seln

#251 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by seln »

opa22 wrote:u nas ljudi zele biti dio svijeta. nije poenta u tome sto se netkom svidja hrana iz MCD ili Pizzahuta nego je poenta u tome sto u BiH ljudi nemaju izbora, a netko voli to "smece" da jede, a netko ne voli, netko ne bi nikad dao da neki svjetski brand udje na trziste BiH a drugi jedva cekaju, kao sto ja jedva cekam da se u sarajevo otvori i PizzaHut i McD i BK i h&m, i metro i liedel i ikea i interspar c&a itd itd pa da mogu birati da li cu kupovati u jednom od navedenih ili pak u todorica ili pak kod selimovica
Znam, tebra, ali onda lijepo kazes "piica hut nam treba, da bi ljudi mogli probati i biti dio svijeta", umjesto onog orgazma u rijecima iz tvog proslog posta.
Pizza postoji u Italiji, dobre kopije se prave u Evropi, a ono sto amerikanci nude...za to nemam rijeci. Pizza debljine biskvita za tortu, sa kukuruzom i ananasom....ma u pizzu materinu i oni i pizza.
Ali, da ne bude zabune. Neka dodje i i piicin sesir, neka ljudi probaju. Ha ja.
Last edited by seln on 20/06/2011 10:36, edited 1 time in total.
dr.Gonzo

#252 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by dr.Gonzo »

Otrov najobicniji, isto malter u stomaku. Igrom slucaja pojeo sam jedan hamburger prije par dana, i trebalo mi je jedno 3 dana da se stomak dozove. Nikad vise.
seln

#253 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by seln »

dr.Gonzo wrote:Otrov najobicniji, isto malter u stomaku. Igrom slucaja pojeo sam jedan hamburger prije par dana, i trebalo mi je jedno 3 dana da se stomak dozove. Nikad vise.
I ja nisam ljubitelj BK. Imam i BK i MD u radiusu od 1 km. U MD odem 1-2 mjesecno, cisto za promjenu. U BK idem jednom u 2 godine, kad zaboravim koliko mi se ne svidja. Jednostavno, nece da shvate da nisu u USA i da su evropski ukusi drugaciji (MD je shvatio, pa ne prodaje burgere sa kiselim americkim kecapom, vec sa majonezom). Uglavnom, slabo prosperiraju.
Opet, da ne bude zabune, neka i oni dodju u BiH. Neka svako proba, pa neka poslije par mjeseci (kad splasne euforija) i sam kaze je li dobro ili nije.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#254 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by anthraxQ »

karanana wrote:
JimboJonez wrote:
U USA je refill svugdje džabe, tako da baš ne vjerujem da najveći profit prave na pićima.
buraz, u evropi nisam nigdje vidio dzaba refill. u evropi ti cak na mnogim mjestima naplacuju i kecap, majonezu, bbq i senf. u becu je 10 centi vrecica.
pa cak i da jeste, koliko neko moze casa (litara) sode popit?
dobro neko ce popit 3 case, neko jednu. ali opet je tu racunica dobra i jake su marze jer su sirup i CO2 za proizvodnju soda veoma jeftini.
u Austriji. bio prije sedam dana. :thumbup: ;-)
seln

#255 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by seln »

anthraxQ wrote:
karanana wrote:
JimboJonez wrote:
U USA je refill svugdje džabe, tako da baš ne vjerujem da najveći profit prave na pićima.
buraz, u evropi nisam nigdje vidio dzaba refill. u evropi ti cak na mnogim mjestima naplacuju i kecap, majonezu, bbq i senf. u becu je 10 centi vrecica.
dobro neko ce popit 3 case, neko jednu. ali opet je tu racunica dobra i jake su marze jer su sirup i CO2 za proizvodnju soda veoma jeftini.
Normalno se dobiju 0.4l case...koliko neko moze popiti takvih?
Ja nisam nikad uspio ni jednu cijelu.
CASUAL, možda manje

#256 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by CASUAL, možda manje »

Curve wrote:
manki wrote:Ufff Pizza Hut i Burger King. mmmmmmmmmmmmmmmmm :)
+ starbucks

mocha grande mmmmmmmmmmmm :lol: :lol:

:thumbup: STARBUCKS :-D
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#257 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by anthraxQ »

seln wrote:
pa to je istina. ja naručio 100% narandžu, jedva popio jednu onu čašu. ali, to mogu oni, kod nas u MC to niti može niti će biti.
Chisum

#258 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by Chisum »

Ma sve moze - i MC i BK!

Ne znam cemu prepirka... Nastranu sada sta su MD i slicni lanci u nekoj globalnoj slici, nastranu sta mislim o kapitalistickom smecu i prodavanju muda pod bubrege, ali neka raja ima da bira... stepenica ka statusu ozbiljnog grada, pored ostalog, jeste i siroka ponuda... i za kokuze, i za one s debljom zabom... i za one koji znaju sta valja, a, bogami, i za budale koje placaju da ih prave takvima.

Ako ce konkurencija znaciti poboljsanje kvaliteta, a, barem u normalnom svijetu, to tako hoda, onda ovo samo moze biti pozitivno, jer su se sarajevski ugostitelji i ona bezobrazna bagra koju zaposljavaju odavno poceli kurciti i ponasati k'o dalmosi... placas mu da ti vadi zivce bezobrazlukom i nemarom.
seln

#259 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by seln »

Apropos Pizza Hut: isti je u nekoliko EU zemalja morao zatvoriti. Jednostavno, Europljani nisu navikli jesti picu koja lici na lepinu posutu sirom.
wall3

#260 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by wall3 »

anthraxQ wrote:
seln wrote:
pa to je istina. ja naručio 100% narandžu, jedva popio jednu onu čašu. ali, to mogu oni, kod nas u MC to niti može niti će biti.
MOLIM ?!
Ne možete ono onolišno popiti :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Ja naravno mogu popiti ono( :) ) jer je taman čaša da popiješ dok jedeš burger.Jedno od rijetkih zdravih stvari u McD, a ujedno i ukusnih.
mujanovic

#261 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by mujanovic »

Burger King je nedavno otvorio svoje restorane u Skoplju i u Ljubljani. U Skoplju je 30. augusta na aerodromu otvoren prvi BK a plan je otvoriti još 3 restorana. Iza širenja BK franšize na Balkan stoji turska kompanija koja upravlja ovom i drugim franšizama.
Više http://www.hurriyetdailynews.com/n.php? ... 2011-08-24.
Neko je komentirao da je zakup domene nešto uobičajeno, u smislu to oni kupe u svim zemljama kao rezervu ako im zatreba nekad da ne otkupljuju od nekog ko ih je preduhitrio. Razumijem tu logiku ali veoma mi je interesantno da je zakupljena samo domena burgerking.ba a još su slobodne .rs ili .hr domene.
burekodsira

#262 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by burekodsira »

mujanovic wrote:Burger King je nedavno otvorio svoje restorane u Skoplju i u Ljubljani. U Skoplju je 30. augusta na aerodromu otvoren prvi BK a plan je otvoriti još 3 restorana. Iza širenja BK franšize na Balkan stoji turska kompanija koja upravlja ovom i drugim franšizama.
Više http://www.hurriyetdailynews.com/n.php? ... 2011-08-24.
Neko je komentirao da je zakup domene nešto uobičajeno, u smislu to oni kupe u svim zemljama kao rezervu ako im zatreba nekad da ne otkupljuju od nekog ko ih je preduhitrio. Razumijem tu logiku ali veoma mi je interesantno da je zakupljena samo domena burgerking.ba a još su slobodne .rs ili .hr domene.
u rs i hr postoje zakoni koji te dobro osinu po usima ako "okaljas" druge (neovlastenim koristenjem tudjeg brenda)
kod nas se nista ne zna :mrgreen: vidis mekdonalds ili majkrosoft ili sl ba domene :dance:

moje licno misljenje je da je nas sistem bolji, ne mora biti Bogom dato da neka firma s lovom hiljadama kilometara iz tunguzije moze imati prednost nad kupovinom neke domene od nekoga neposredno iz te zemlje... ko prvi do cure, cura njegova i vozdra. mada ovo nije tema nase price ;)

licno ne vjerujem da je ovo ikakav znak da ce bk doci kod nas, pogotovo ne uskoro
mujanovic

#263 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by mujanovic »

burekodsira wrote:u rs i hr postoje zakoni koji te dobro osinu po usima ako "okaljas" druge (neovlastenim koristenjem tudjeg brenda)
Stvarno misliš da je neko u BK sjeo i razmišljao o tome kako je važno zakupiti bosanskohercegovačku domenu prije nekog drugog tek onako, ako zafali? Moguće, naravno, ali u svijetlu vijesti koju sam prenio u gornjem postu, mislim da nije vjerovatno.
mujanovic

#264 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by mujanovic »

Da ispravim samog sebe - BK na aerodromu u Skoplju još nije otvoren - otvara se 9. septembra: http://www.balkans.com/open-news.php?un ... ber=117862
vjesticanametli

#265 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by vjesticanametli »

anthraxQ wrote:
karanana wrote:
JimboJonez wrote:
i u njemackoj :D tamo dobijes casu a ti sebi sipaj sta hoces i koliko hoces/mozes popiti...............e sad zasto kod nas nije tako :-) valjda bi svjet ulazio da nalije i kuci nosi :lol:
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 10/05/2023 21:00, edited 1 time in total.
burekodsira

#267 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by burekodsira »

jOFLA wrote:
vjesticanametli wrote: valjda bi svjet ulazio da nalije i kuci nosi :lol:

Poneseš kanister, naručiš mali hamburger, i samo sipaj :-D
da udjes u bk niti mcd nije ti potreban mali hamburger*, ako te nije stid ti odmah s kanisterom na pipu i toci dok te ne izbace :lol:

*hocu da kazem narudzbom "bilo cega" po defaultu ne znaci da ces dobiti i dzabe pice, nego samo u meniju ili ako ga eksplicitno narucis
burekodsira

#268 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by burekodsira »

mujanovic wrote:
burekodsira wrote:u rs i hr postoje zakoni koji te dobro osinu po usima ako "okaljas" druge (neovlastenim koristenjem tudjeg brenda)
Stvarno misliš da je neko u BK sjeo i razmišljao o tome kako je važno zakupiti bosanskohercegovačku domenu prije nekog drugog tek onako, ako zafali? Moguće, naravno, ali u svijetlu vijesti koju sam prenio u gornjem postu, mislim da nije vjerovatno.
ne kazem, mozda si me nesta pogresno skonto. ja sam samo reko da u komsiluku postoji tj sprovodi se zakon koji regulise pravo koristenja brenda.

ne bih da skrecemo s teme jer ovo ode u drugu tematiku ali samo ukratko, vjerujem da kad bi se sutra pojavio burgerking kod nas a domena bila zauzeta oni bi mogli mahati usima (vidi majkrosoft ili mekdonalds ili konzum itd isl) a u komsiluku bi putem suda vjerovatno dobili pravo na nju. i ja sam rekao da sam protiv toga da tako bilo ko moze doci i traziti pravo nad domenom samo jer su oni eto (globalni) brend. plati pa se klati ili nastavi mahati usima je moja deviza

a jos samo da kazem da ozbiljne firme misle na te stvari, cak i godinama prije njihovog izlaska u javnost! doduse samo ako im je trziste od interesa, a ako trziste smatraju "haj kad se mora" onda ce im svejedno biti jeli fus
simpozijum delirijum

#269 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by simpozijum delirijum »

dr.Gonzo wrote:Otrov najobicniji, isto malter u stomaku. Igrom slucaja pojeo sam jedan hamburger prije par dana, i trebalo mi je jedno 3 dana da se stomak dozove. Nikad vise.
evo ovako da se ne pravim pametan :D
sve je to Junk food ili 'smece od hrane " ili brza hrana kada si gladan , ja to izbjegavam koliko god mogu , ali ?
jednostavno Ja i moj Boss i ekipa gladni i sta cemo ?
nesto na brzaka
smece od hrane , imas zdrastvenih problema ako ( imao sam zauzetu sedmicu ) a to je to gofno' :D od StarBucks ili Mc Donalds ili Burger King jedes cesto

ja u i USA i moja divna USA ekipa jedemo ta gofna' samo kada smo panicno gladni
imas u USA perfektnih malih restorana sa dobrom klopom i uslugom ( ono sto vidite u filmovima ) zena od svojih 80 -tih pravi klopu da poludis !
to je USA !
pozdrav!
KalifornijskaGlista

#270 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by KalifornijskaGlista »

ovog ja zovem mrcavi Gojko... king BBQ zapadne obale..
Image
jes da mu "higijena" nije ni blizu McDonaldsovoj ali sam pred njim prvi i jedini put put u zivotu vidio rolls royce
Image

Image
Zox

#271 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by Zox »

vjesticanametli wrote:
i u njemackoj :D tamo dobijes casu a ti sebi sipaj sta hoces i koliko hoces/mozes popiti...............e sad zasto kod nas nije tako :-) valjda bi svjet ulazio da nalije i kuci nosi :lol:
I u Ceskoj :) bio prije 3 sedmice, refill dzaba, samo sto je u onoj pipi od sprajta ostala skoro samo kisela, s VRLO malo arome sprajta, katastrofa. ali, to je druga prica.
Henry Chinaski

#272 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by Henry Chinaski »

Ljudima da doneseš američko govno, jeli bi ga kao hipnotisani... I bili bi ponosni na sebe, gledajući s prezirom papke koji ga nikad nisu probali. :run:

COOOL... :mrgreen:
sarajevsko_pivo

#273 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by sarajevsko_pivo »

BurgerKing nakon Slovenije stigao u Makedoniju:

Image
timurv123

#274 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by timurv123 »

Joooj, malo sam zakasnio, al moram napisat... Sjecam se prosle godine u Budimpesti u nekom trgovackom centru imali KFC, Subway, McD i BK.... Iako sam tesko komunicirao sa prodavacicom (Madjarsi i engleski ko babe i zabe), radi svinjetine u whopperu, odlucim uzet Angus. To je bio dzennetski okus. Dvije stvari iz Madjarske necu nikada zaboraviti, Angus iz BK i Tesco prodajni lanac (znam da ga ima i svugdje drugo). Volio bih BK da se otvori u Sarajevu, al bi vise volio KFC u Sarajevu, piletina im je, blago receno, par ekselans.... A salate. U ovim Fast foodovima uvijek uzmem salatu sa vinaigrette dresingom... Mmmmm, nista bolje!!! ;)
RedJohn

#275 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by RedJohn »

Kad ce te poceti cijeniti ovo sto imamo?
Jebo BK,McD,PizzaHut i ostali shit,nek gone to njesra u odakle su dosli..

Eto priznajem ,jedino bi volio da imamo Subways ,iako bojkotujem sve Americko (Hrane,Pice etc) :D
Od Subwaysa se barem mozes najesti,barem izgleda na TV-u ^^

Ali 10000x bih se radije najeo Bureka,Cevapa,Pljeske nego taj otpad !
Joj mogao bih sjeckanog Bureka :(
Post Reply