Burger King u Sarajevu!
- Tvrtko II Kotromanić
#2 Re: Burger King u Sarajevu!
ista opsirnije?
- Op3r4t0r
#3 Re: Burger King u Sarajevu!
Sutra, sad mi se spava, vidis da sam imao posla oko burger kingaTvrtko II Kotromanić wrote:ista opsirnije?
- zenny
#4 Re: Burger King u Sarajevu!
haj dobro 
- mayab
#5 Re: Burger King u Sarajevu!
Ma zaHebava nas sviju, garant
!
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#6 Re: Burger King u Sarajevu!
a zato sarajlije kupuju gajgerove brojace
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#7 Re: Burger King u Sarajevu!
Toto wrote:a zato sarajlije kupuju gajgerove brojace
Sta je sljedece? KFC u Sarajevu?
- Vitamin C
#8 Re: Burger King u Sarajevu!
SVE u Sarajevu! 
- chuchumbamayumbe
#9 Re: Burger King u Sarajevu!
U Bgd ima KFC, volio bih ga vidjeti i ovdje, ali vise bih volio vidjeti Popeye's Chicken and Biscuits!!!ladyblue18 wrote:Toto wrote:a zato sarajlije kupuju gajgerove brojace![]()
![]()
![]()
Sta je sljedece? KFC u Sarajevu?
-
StupskaBitanga
#10 Re: Burger King u Sarajevu!
Burger King je već rezervisao domenu burgerking.ba
ali ne znam da li je lokaciju za shop
Može li mi neko reći razliku MCD i BK?
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#11 Re: Burger King u Sarajevu!
Isto ko razlika izmedju travnickog i sarajevskog cevapaStupskaBitanga wrote:Burger King je već rezervisao domenu burgerking.ba
- alica.k
#12 Re: Burger King u Sarajevu!
bk ima pepsi a mcd ima coca coluStupskaBitanga wrote:Burger King je već rezervisao domenu burgerking.ba
-
stari_sarajevski_gospodin
#13 Re: Burger King u Sarajevu!
.Hamby King
On our way back from picking up the curtains today, we decided to frequent Hamby King, which looks a lot like a Burger King from the outside.
First of all, Sarajevo is the first European town I've lived in that doesn't have a McDonalds. They have tons of fast food, but it all has a distinctly Bosnian flavor (mostly Burek and Cevapcici). So, we were very surprised to see what we thought was a Burger King when we moved in. It has the right colors and the logo looks very similar. However, upon closer inspection, it is a Hamby King. There are three Hamby Kings in Sarajevo.
So, we went to Hamby King today. I ordered the Cheeseburger Value Meal and Melinda had the Hamburger. There was a Whopper on the menu (I'm sure the BK people love that) as well as some Bosnian dishes. The first major difference was that we had to wait 10 ten minutes for our food. That's right folks, they actually cooked them to order! The big surprise, however, was when Melinda opened her burger and cabbage fell out. Cabbage!!! There was meat, tomato, lettuce, thousand island sauce, ketchup and cabbage. The bread was better than what we would get in the states. The ratio of meat to cabbage was about 1 to 2, not to mention the other stuff that was on it. If they'd taken out the cabbage and doubled the size of the meat, then it would be the best burger I've had in Europe. As it stands, I bet we go back for the fries
Kakav BK i kakav MCD kad imamo HAMBY!
- karanana
#14 Re: Burger King u Sarajevu!
hahahahaha, nova tema, iste price.
predvidjam joj 40 stranica. 100% provjereno
predvidjam joj 40 stranica. 100% provjereno
- tatjanamster
#15 Re: Burger King u Sarajevu!
A Kar King
ili kako već biješe
ili kako već biješe
- Irm@
#16 Re: Burger King u Sarajevu!
ma mene je uvijek fasciniralo sto li nas narod trci za tom americkom junk hranom (ali junk u pravom smislu rijeci)..
nije mi jasno sta je tako wooow u hrani u kojoj ima toliko kemikalija da se nikad ni ne moze desiti da obolis od salmonele
ne kazem ja da se zdravo hranim (da Bogdo)... naprotiv u Barhani jedem minimalno 4 puta sedmicno...ali uopce ne zudim za serijski napravljenom hranom i pomfritom kom se u fritezi ulje mijenja jednom mjesecno (fuj!)
nije mi jasno sta je tako wooow u hrani u kojoj ima toliko kemikalija da se nikad ni ne moze desiti da obolis od salmonele
ne kazem ja da se zdravo hranim (da Bogdo)... naprotiv u Barhani jedem minimalno 4 puta sedmicno...ali uopce ne zudim za serijski napravljenom hranom i pomfritom kom se u fritezi ulje mijenja jednom mjesecno (fuj!)
- Vitamin C
#17 Re: Burger King u Sarajevu!
Kada već jedemo smeće, neka bude neko brendirano smeće. Ja se vodim tom logikom.Irm@ wrote:ma mene je uvijek fasciniralo sto li nas narod trci za tom americkom junk hranom (ali junk u pravom smislu rijeci)..
nije mi jasno sta je tako wooow u hrani u kojoj ima toliko kemikalija da se nikad ni ne moze desiti da obolis od salmonele![]()
-
sniPod
#18 Re: Burger King u Sarajevu!
evo ko je vlasnik domene burgerking.ba

- Vitamin C
#19 Re: Burger King u Sarajevu!
Ovo je reći ekskluziva, a ne prosipanje iz šupljeg u prazno.sniPod wrote:evo ko je vlasnik domene burgerking.ba![]()
- karanana
#20 Re: Burger King u Sarajevu!
to sto su vlasnici domene ne znaci da ce BK doci u veoma skoro vrijeme. pise li od kada su vlasnici? vjeruj mi, jeftinije je kupiti domene "burgerking.sve zemlje svijeta", negoli nekom pametnjakovicu naknadno placati da svoju vec registrovanu domenu ustupi firmi cije je ime registrovo. sjecate li se afere sa microsoft.ba?
jeli mislite da je domena mcdonalds.ba dostupna?
velike korporacije su se tome naucile.
-
sniPod
#21 Re: Burger King u Sarajevu!
mcdonalds.ba je jos uvjek dostupna, http://www.nic.ba provjeri samkaranana wrote:to sto su vlasnici domene ne znaci da ce BK doci u veoma skoro vrijeme. pise li od kada su vlasnici? vjeruj mi, jeftinije je kupiti domene "burgerking.sve zemlje svijeta", negoli nekom pametnjakovicu naknadno placati da svoju vec registrovanu domenu ustupi firmi cije je ime registrovo. sjecate li se afere sa microsoft.ba?
- Irm@
#22 Re: Burger King u Sarajevu!
izvini ako grijesim...ali ja imam misljenje o ljudima koji bi prije brendirani kontejner stavili na sebe ili u sebe nebitno bez obzira koliko je to ruzno grozno i sl... klasicni kompleks manje vrijednosti...Vitamin C wrote:Kada već jedemo smeće, neka bude neko brendirano smeće. Ja se vodim tom logikom.Irm@ wrote:ma mene je uvijek fasciniralo sto li nas narod trci za tom americkom junk hranom (ali junk u pravom smislu rijeci)..
nije mi jasno sta je tako wooow u hrani u kojoj ima toliko kemikalija da se nikad ni ne moze desiti da obolis od salmonele![]()
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#23 Re: Burger King u Sarajevu!
Najbolji burger je ovaj...

Njihov najveci burger, monster, 1400 kcal, 100% angus beef.

Izmedju KFC i Popaja, opet brate Boston Market... (Popaj je bas teski ghetto, a KFC mi se ogadio sa svojim deep fried sranima, doduse sad imaju bucket of grilled chicken - tj. ne prze vec na rostilju peku piletinu).

Sto se tice steak-a, gdje se ima kupiti, meni je najbolji Omaha steak.

A najbolji rostilj je u Kansas City-iju.

http://www.kcribs.net/ - lista s par dobrih lokalnih restorana za posjetiti.
Jedino pitanje koje ostaje je - koja je najbolja korporativna pizza...
Vjerovatno Papa Murphy... mjesto gdje narucis pizzu, ali je sam moras ispeci, sto nije tesko...

Mada svaki grad ima svoje privatne, male pizzerije... koje specijaliziraju ili u thin crust, ili u deep dish (Chicago je poznat po deep dish pizze-ama). Ako iko ikad bude - ovo je mjesto za deep dish chicago style pizze-u.
http://www.brickschicago.com/
I pored tih, koji je najbolji LANAC meksickih prodavnica. To je vjerovatno najteze pitanje. Mogu samo predoloziti ali ne i garantirati da je Pancheros (iako ih nema svugdje).
http://www.pancheros.com/

A, ono sto bih ja voljeo licno vidjeti u BiH je - Bob Evans - Country Cooking Restaurant.
http://www.bobevans.com/Default.aspx

Ovdje je posebno dobar dorucak, narucito npr. ako ste cijelu noc vozili, i rano ujutro stajete negdje da nesto prezalogajite...
Americke abominacije (mjesta gdje jedes smece, za nijansu vece od svega do sad predstavljenog):

I do nekle Dennies (radi 24 hrs, pa kad se dobro popije, jedino mjesto gdje mozes nesto pojesti u ta doba).

Pored Bob Evans-a, preporucio bih i Coney Island (family owned, a ne korporativni) jedan da se otvori s chilli dog-om. Dobra radnicka hrana a nije i ne smije biti skupa.

Nathan's - Brooklynski Coney Island......

Izmedju KFC i Popaja, opet brate Boston Market... (Popaj je bas teski ghetto, a KFC mi se ogadio sa svojim deep fried sranima, doduse sad imaju bucket of grilled chicken - tj. ne prze vec na rostilju peku piletinu).

Vjerovatno Papa Murphy... mjesto gdje narucis pizzu, ali je sam moras ispeci, sto nije tesko...

Mada svaki grad ima svoje privatne, male pizzerije... koje specijaliziraju ili u thin crust, ili u deep dish (Chicago je poznat po deep dish pizze-ama). Ako iko ikad bude - ovo je mjesto za deep dish chicago style pizze-u.
I pored tih, koji je najbolji LANAC meksickih prodavnica. To je vjerovatno najteze pitanje. Mogu samo predoloziti ali ne i garantirati da je Pancheros (iako ih nema svugdje).

A, ono sto bih ja voljeo licno vidjeti u BiH je - Bob Evans - Country Cooking Restaurant.

Ovdje je posebno dobar dorucak, narucito npr. ako ste cijelu noc vozili, i rano ujutro stajete negdje da nesto prezalogajite...
Americke abominacije (mjesta gdje jedes smece, za nijansu vece od svega do sad predstavljenog):

I do nekle Dennies (radi 24 hrs, pa kad se dobro popije, jedino mjesto gdje mozes nesto pojesti u ta doba).

Pored Bob Evans-a, preporucio bih i Coney Island (family owned, a ne korporativni) jedan da se otvori s chilli dog-om. Dobra radnicka hrana a nije i ne smije biti skupa.

Coney Islands are a unique type of Greek American restaurant that originated in Detroit. Several restaurants claim to have invented the name and concept. Claimants include American Coney Island in downtown Detroit, established by Greek immigrant Gust Keros in 1917, with the then-owner contending that he had bought a similarly configured chili dog at the well known New York park. The first Coney Islands were started by Keros and his brother, who got into an argument quite soon after and split their restaurant into two parts--the present day Lafayette and American Coney Islands which are next door to each other, and who to this day argue about which is the "original."
- karanana
#24 Re: Burger King u Sarajevu!
jeli ovo znaci da ja sada mogu za sebe registrovati tu domenu za 50 maraka plus 30-40 maraka za odrzavanje po godini?sniPod wrote:mcdonalds.ba je jos uvjek dostupna, http://www.nic.ba provjeri samkaranana wrote:to sto su vlasnici domene ne znaci da ce BK doci u veoma skoro vrijeme. pise li od kada su vlasnici? vjeruj mi, jeftinije je kupiti domene "burgerking.sve zemlje svijeta", negoli nekom pametnjakovicu naknadno placati da svoju vec registrovanu domenu ustupi firmi cije je ime registrovo. sjecate li se afere sa microsoft.ba?
ja sumnjam jer te pitaju za razloge registrovanja i traze licne podatke, tako da sumnjam da bi meni kao privatnom licu dali da uzmem ime vec postojece firme.
- Vitamin C
#25 Re: Burger King u Sarajevu!
Nadam se da to sve dolazi 'vamo.Nosferatu wrote:Najbolji burger je ovaj...
Coney Islands are a unique type of Greek American restaurant that originated in Detroit. Several restaurants claim to have invented the name and concept. Claimants include American Coney Island in downtown Detroit, established by Greek immigrant Gust Keros in 1917, with the then-owner contending that he had bought a similarly configured chili dog at the well known New York park. The first Coney Islands were started by Keros and his brother, who got into an argument quite soon after and split their restaurant into two parts--the present day Lafayette and American Coney Islands which are next door to each other, and who to this day argue about which is the "original."