BURCH UNIVERSITY
- threshold
#1 BURCH UNIVERSITY
Sta kazete na ovaj fax? Whats the word on t3h streetz? 
- threshold
#2 Re: BURCH UNIVERSITY
a nemoguce da bar niste nesto culi... 
-
Fukee
#3 Re: BURCH UNIVERSITY
sta te interesuje ja idem na burch? 
- threshold
#4 Re: BURCH UNIVERSITY
k00l. Kakva je stvar sa diplomama? Koje se dobiju, jesu li priznate itd?
gdje si smjesten? na koloniji ili...?
gdje si smjesten? na koloniji ili...?
-
Eborg
#5 Re: BURCH UNIVERSITY
Ako hoćeš već da upišeš privatni univerzitet bolje ti je ganjaj SSST. Ovo ostalo čak i ako je zakonom priznato (a tu je mnogo sivoga - onaj Noel Baker je radio 2 godine bez dozvole) ne zvuči baš najbolje u očima poslodavca, dakle džaba bacaš pare.
-
iSwagga
#6 Re: BURCH UNIVERSITY
ja bi ti preporucio IUS (International University of Sarajevo) on ti provjereno priznat i ovdje i vani.. uslovi super.. bolji od BURCH-a i SSST-a 15 puta!! Samo prosle godine nekih 30-tak studenata se prebacilo sa SSST-a na IUS..
-
Eborg
#7 Re: BURCH UNIVERSITY
Šta pokretač teme uopće želi studirati i koji je motiv izbjegavanja državnog fakulteta?
-
Chairman
#8 Re: BURCH UNIVERSITY
Iz razloga sto su na SSST-u popadali na popravnim i nisu htjeli da gube godinu.iSwagga wrote:ja bi ti preporucio IUS (International University of Sarajevo) on ti provjereno priznat i ovdje i vani.. uslovi super.. bolji od BURCH-a i SSST-a 15 puta!! Samo prosle godine nekih 30-tak studenata se prebacilo sa SSST-a na IUS..
Hvala
- ChataDodajStaHoces
#9 Re: BURCH UNIVERSITY
I sto je najveci crnjak, profesor predmeta radi kojeg su izgubili godinu predaje sada na IUS-u upravo tim studentima koji su se prebaciliChairman wrote:Iz razloga sto su na SSST-u popadali na popravnim i nisu htjeli da gube godinu.iSwagga wrote:ja bi ti preporucio IUS (International University of Sarajevo) on ti provjereno priznat i ovdje i vani.. uslovi super.. bolji od BURCH-a i SSST-a 15 puta!! Samo prosle godine nekih 30-tak studenata se prebacilo sa SSST-a na IUS..
Hvala
SSST je jedini od univerziteta koji nudi pored priznate BiH diplome i diplomu sa Univerziteta u Buckinghamu.
-
iSwagga
#10 Re: BURCH UNIVERSITY
jeste i onda .. postavis oglas da bi ga popusio radi posla.. ja kad sam se upisivao na SSST prosao ispite i onda me izvjesni gospodin ciGANIC 3 puta u 2 minute da li ja mogu njegov fax placati.. nakon treceg puta ga otjerao u PM.. kao i sto sam trebao na pocetku odmah i izasao iz njegovog kabineta..Chata87 wrote:I sto je najveci crnjak, profesor predmeta radi kojeg su izgubili godinu predaje sada na IUS-u upravo tim studentima koji su se prebaciliChairman wrote:Iz razloga sto su na SSST-u popadali na popravnim i nisu htjeli da gube godinu.iSwagga wrote:ja bi ti preporucio IUS (International University of Sarajevo) on ti provjereno priznat i ovdje i vani.. uslovi super.. bolji od BURCH-a i SSST-a 15 puta!! Samo prosle godine nekih 30-tak studenata se prebacilo sa SSST-a na IUS..
Hvala![]()
SSST je jedini od univerziteta koji nudi pored priznate BiH diplome i diplomu sa Univerziteta u Buckinghamu.
na kraju krajeva kad skontas.. jedini konkurenti su SSST i IUS u ovoj drzavi.. ostalo je sve taKi..
- threshold
#11 Re: BURCH UNIVERSITY
Nije mi cilj izbjegavanje drzavnog faxa, vec mi je cilj studiranje informatike na englskom jeziku...
znaci burch nista...ali ipak mislim da je to samo vasa subjektivna percepcija. fala anyway
znaci burch nista...ali ipak mislim da je to samo vasa subjektivna percepcija. fala anyway
-
Eborg
#12 Re: BURCH UNIVERSITY
Ne vidim baš zašto ti je to bitno ali ako iz nekog razloga jeste onda bih ti preporučio da potražiš kakvu stipendiju za vani, ima dosta toga.threshold wrote:Nije mi cilj izbjegavanje drzavnog faxa, vec mi je cilj studiranje informatike na englskom jeziku...
-
Fukee
#13 Re: BURCH UNIVERSITY
da li vi to molim te radite u ministarstvu pa znate ko ima diplomu a ko ne?
Burch je fakultet koji ima tek 2 generacije studenata, pravi se zgrada gdje ce se preseliti i dodati jos smjerova, fakultet je po meni super, profesori su tolerantni i drustveni i uvijek su tu da pomognu, i diploma je sigurno priznata.
Burch je fakultet koji ima tek 2 generacije studenata, pravi se zgrada gdje ce se preseliti i dodati jos smjerova, fakultet je po meni super, profesori su tolerantni i drustveni i uvijek su tu da pomognu, i diploma je sigurno priznata.
- threshold
#14 Re: BURCH UNIVERSITY
eborg, nema mnogo stipendije za bachelor, trazio sam. fukee fala, mozes nestro vise o diplomi? da li se dobije jedna, ili vise itd? hvala
- threshold
#15 Re: BURCH UNIVERSITY
Jel ko otiso na onaj ispit za stipendije sto je 17.04 odrzan. kakav je odziv bio.
-
Fukee
#16 Re: BURCH UNIVERSITY
dobar odziv, mnogo raje vise treba 
- sodom
#17 Re: BURCH UNIVERSITY
sve je to talašika, platiš prođeš a glava prazna.
upišeš šta državno da ti kožu malo ogule pa onda pričaj kako si završio faks...kad malo oćelaviš i osjediš od nervoze i neprospavanih noći a ne ovo danas, lafo intelektualac a sve našminkano, mankeni i atile, ne bi ga meni vala prošao
upišeš šta državno da ti kožu malo ogule pa onda pričaj kako si završio faks...kad malo oćelaviš i osjediš od nervoze i neprospavanih noći a ne ovo danas, lafo intelektualac a sve našminkano, mankeni i atile, ne bi ga meni vala prošao
- threshold
#18 Re: BURCH UNIVERSITY
uuu isfrustriran si ti sine...
nisi dobre glave danas nikako ba.
drzavni univerzitate te gule samo u bosni i hercegovini, dok svugdje drugo, u normalnim zemljama, te forsiraju da naucis, a ne da ostanes sto duze mozes.
reci mi, ciji studenti daju bolje rezultate poslije studija, bosanski ili npr svedski?
a evo i rezultata
http://ibu.edu.ba/docs/IBU_scholarship_exam_results.xls
drzavni univerzitate te gule samo u bosni i hercegovini, dok svugdje drugo, u normalnim zemljama, te forsiraju da naucis, a ne da ostanes sto duze mozes.
reci mi, ciji studenti daju bolje rezultate poslije studija, bosanski ili npr svedski?
a evo i rezultata
http://ibu.edu.ba/docs/IBU_scholarship_exam_results.xls
Last edited by threshold on 26/04/2010 14:16, edited 1 time in total.
- Onjegin
#19 Re: BURCH UNIVERSITY
Granica između guljenja i forsiranja je jako tanka. Iz iskustva ti kažem da u pojedinim oblastima B.Sc. ovdje izađe sa boljim znanjem od B.Sc. u Švedskoj, ali Šved daje bolje rezultate poslije, jer se snađe u urganizovanom sistemu, dok Bosanac izvisi u haosu države.threshold wrote:uuu isfrustriran si ti sine...
- threshold
#20 Re: BURCH UNIVERSITY
bosna: Ti si pGlu, ti ovo ne znas, okani se
drugdje: Ti znas, hajd da ti pokazem pa ces sam
- Onjegin
#21 Re: BURCH UNIVERSITY
threshold, ne generaliziraj. Evo konkretno tebe zanima IT, odgovorno tvrdim da na tri vodeće državne institucije nećeš ni od koga danas čuti "Ti si pGlu".threshold wrote:bosna: Ti si pGlu, ti ovo ne znas, okani se
- threshold
#22 Re: BURCH UNIVERSITY
Ovo za Burch me iznenadilo. Prvo za prijemni nije bilo uslova koje je trebalo ispuiti, samo se trebalo pojaviti, drugo, ovi rezultati nemaju ni bodova, ni mjesto polaganja, skroz šturo.. šta ovo znači?
-
svako_dobro_bih
#23 Re: BURCH UNIVERSITY
sto ti to nas pitas a jedini ovdje studiras na IBU?
- threshold
#24 Re: BURCH UNIVERSITY
da bar jesam (:svako_dobro_bih wrote:sto ti to nas pitas a jedini ovdje studiras na IBU?
-
svako_dobro_bih
#25 Re: BURCH UNIVERSITY
ja sam pomislio da si zamjenik rektora koliko branis IBU...uglavnom, back to topic