Bundesliga i "Cvajta" - nema vise

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
DobroJutroKolumbo

#1 Bundesliga i "Cvajta" - nema vise

Post by DobroJutroKolumbo »

Eurosport je otkupio prava Bundeslige i Bundeslige 2 tj."Cvajte" i samo on ih moze prenositi...
Bundesliga stiže na Eurosport
Bundesliga i Bundesliga 2 od iduće sezone na Eurosportu

Popularni paneuropski sportski kanal Eurosport od iduće će godine dodatno pojačati svoju programsku shemu sa još jednom atraktivnom nogometnom ligom - njemačkom Bundesligom. Prvi prijenosi Bundeslige kao i Bundeslige 2 moći će se gledati preko kanala Eurosport i Eurosport 2 već od početka iduće nogometne sezone, odnosno od kolovoza 2009 godine.

Olga Popović iz Eurosporta ljubazno nam je odgovorila na nekoliko detaljnijih pitanja vezanih za emitiranje Bundeslige na Eurosportu i Eurosportu 2. Eurosport je naime, otkupio prava za emitiranje Bundeslige za 22 teritorija u Europi, dakle ne za sve zemlje. Prava emitiranja se odnose na teritorije nordijskih i baltičkih zemalja te na skoro sve teritorije u središnjoj i istočnoj Europi, izuzev Rusije, Ukrajine i Moldavije. To su: Danska, Finska, Norveška, Švedska, Island, Poljska, Mađarska, Rumunjska, Češka, Slovačka, Bugarska, Hrvatska, Slovenija, Srbija, Kosovo, Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Estonija, Letonija, i Litva.

Eurosport grupa osigurala je ekskluzivna prava za prikazivanje na gore navedenim teritorijima za sezonu 2009-2010, 2010-2011 i 2011-2012. Navodi se da će se utakmice Bundeslige emitirati na novoj, specijalnoj verziji Eurosporta 2 na kojem ćemo svaki tjedan moći gledati do četiri utakmice Bundeslige.

Eurosport kanali u ostalim europskim zemljama kao što su Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Italija ili Španjolska neće prenositi utakmice Bundeslige.
Nema vise na SportKlubu , nema na FTV , nema nigdje...Ako kablovski operateri ne obezbijede specijalnu verziju EUROSPORT 2 , Njemce vise necemo gledati...

A da ne kazem , da utakmice nece komentarisati specijalista za ove dvije lige Marijan Mijajlović ... "Raduj se Bosno" , " bravo Vedade" , " na teren ulazi Rembrant , sada ce poceti da slika" itd... A da ne pricam o "Cvajti" koju zavoljeh zbog njega... :(

Crknite dusmani globalisticki...
chino

#2 Re: Bundesliga i "Cvajta" - nema vise

Post by chino »

Marjan valjda prelazi na Hayat od marta...
karanana

#3 Re: Bundesliga i "Cvajta" - nema vise

Post by karanana »

meni nije jasno sta ce tamo prenositi?
ima samo po jedna tekma primere sedmicno.
mozda ce imati neki sportski magazin ili nesto....

na sportklubu je radio i engleske kupove i cvajtu i bundes i nhl.......
DobroJutroKolumbo

#4 Re: Bundesliga i "Cvajta" - nema vise

chino wrote:Marjan valjda prelazi na Hayat od marta...
Kakva bomba...nece on sa SK nigdje...
ademir

#5 Re: Bundesliga i "Cvajta" - nema vise

Post by ademir »

Marjan Mijajlović prelazi na Hayat TV
Imao je određenih problema sa čelnicima Sportkluba, kojima se nisu dopadali njegovi česti dolasci u BiH...
19.02.2009. 10:07

Harizmatični komentator TV kanala Sportklub Marjan Mijajlović, kako ekskluzivno saznajemo, raskinuo je ugovor s ovom televizijom i već početkom marta postat će član sportske redakcije Hayat TV.

Mijajlović je osvojio simpatije Bosanaca i Hercegovaca komentirajući utakmice njemačke Bundeslige na Sportklubu, u prvom redu Hofenhajma i Volfsburga, u kojima igraju Vedad Ibišević, Sejad Salihović, Edin Džeko i Zvjezdan Misimović.

Prema nezvaničnim informacijama, Marjan je imao određenih problema s kolegama i čelnicima Sportkluba, jer se njima nije dopadala njegova velika popularnost u BiH i česti dolasci u domovinu, posebno u Sarajevo i Tuzlu, gdje je i rođen prije 37 godina.

Oni su smatrali da Mijajlović pristrasno komentira bundesligaše duele Hofenhajma i Volfsburga te da pretjerano hvali dobre igre Ibiševića, Salihovića, Džeke i Misimovića. Zbog toga na programu Sportkluba u posljednje vrijeme nije bilo utakmica u kojima nastupaju bh. reprezentativci, a Marjan je komentirao neke ne toliko važne sportske događaje.

Za očekivati je da će njegov prelazak na Hayat TV biti odlično prihvaćen među bh. ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu, a možda se ostvare i želje mnogih Bosanaca i Hercegovaca da Marjan komentira utakmicu između nogometnih reprezentacija Belgije i BiH, za što je već pokrenuta inicijativa.

avaz.ba
DobroJutroKolumbo

#6 Re: Bundesliga i "Cvajta" - nema vise

ademir wrote:Marjan Mijajlović prelazi na Hayat TV
Imao je određenih problema sa čelnicima Sportkluba, kojima se nisu dopadali njegovi česti dolasci u BiH...

Harizmatični komentator TV kanala Sportklub Marjan Mijajlović, kako ekskluzivno saznajemo, raskinuo je ugovor s ovom televizijom i već početkom marta postat će član sportske redakcije Hayat TV.

Mijajlović je osvojio simpatije Bosanaca i Hercegovaca komentirajući utakmice njemačke Bundeslige na Sportklubu, u prvom redu Hofenhajma i Volfsburga, u kojima igraju Vedad Ibišević, Sejad Salihović, Edin Džeko i Zvjezdan Misimović.

Prema nezvaničnim informacijama, Marjan je imao određenih problema s kolegama i čelnicima Sportkluba, jer se njima nije dopadala njegova velika popularnost u BiH i česti dolasci u domovinu, posebno u Sarajevo i Tuzlu, gdje je i rođen prije 37 godina.

Oni su smatrali da Mijajlović pristrasno komentira bundesligaše duele Hofenhajma i Volfsburga te da pretjerano hvali dobre igre Ibiševića, Salihovića, Džeke i Misimovića. Zbog toga na programu Sportkluba u posljednje vrijeme nije bilo utakmica u kojima nastupaju bh. reprezentativci, a Marjan je komentirao neke ne toliko važne sportske događaje.

Za očekivati je da će njegov prelazak na Hayat TV biti odlično prihvaćen među bh. ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu, a možda se ostvare i želje mnogih Bosanaca i Hercegovaca da Marjan komentira utakmicu između nogometnih reprezentacija Belgije i BiH, za što je već pokrenuta inicijativa.

avaz.ba

Zar ti vjerujes ovome???
ademir

#7 Re: Bundesliga i "Cvajta" - nema vise

Post by ademir »

DobroJutroKolumbo wrote:
ademir wrote:Marjan Mijajlović prelazi na Hayat TV

avaz.ba

Zar ti vjerujes ovome???
nisam nigdje napisao da vjerujem da ce preci na hayat samo sam prenio text iz avaza
pirmin

#8 Re: Bundesliga i "Cvajta" - nema vise

Post by pirmin »

Ja umrem kad cujem "cvajta" :lol: ...predobro :D
van Basten

#9 Re: Bundesliga i "Cvajta" - nema vise

Post by van Basten »

i kada dođe vakat da se gleda iduća sezona, kada iste ne bude nigjde osim na eurosportu, onda će se dići dreka zašto istog (i 1 i 2) nema kod kablovaca, onda će se ta trakavica razvlačiti mjesecima (ovaj kriv, onaj nije kriv i sl) i onda će se zaboraviti a naord navići na nedostatak bundes lige.
Zašto ne bi... narod se navikne na nedostatak elementarnih uslova za dostojan život pa zašto onda ne bi i na izostanak neke strane lige.
bato99

#10 Re: Bundesliga i "Cvajta" - nema vise

Post by bato99 »

karanana wrote:meni nije jasno sta ce tamo prenositi?
ima samo po jedna tekma primere sedmicno.
mozda ce imati neki sportski magazin ili nesto....

na sportklubu je radio i engleske kupove i cvajtu i bundes i nhl.......
i meni nije jasno...sportski program na hayatu :-) :-) :-)
and

#11 Re: Bundesliga i "Cvajta" - nema vise

Post by and »

DobroJutroKolumbo wrote:
chino wrote:Marjan valjda prelazi na Hayat od marta...
Kakva bomba...nece on sa SK nigdje...
hoće 8-)
burek_in_space

#12 Re: Bundesliga i "Cvajta" - nema vise

Post by burek_in_space »

A mozhda Hayat sprema neko iznenadjenje po pitanju sportskog programa?! :roll: :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#13 Re: Bundesliga i "Cvajta" - nema vise

Post by Admir_1984 »

Bezveze mu je to al et
Epitop

#14 Re: Bundesliga i "Cvajta" - nema vise

Post by Epitop »

burek_in_space wrote:A mozhda Hayat sprema neko iznenadjenje po pitanju sportskog programa?! :roll: :D
Prenosi uživo naše Premir Lige, i onda su odlučili da angažuju Marjana da ne bi ljudi zaspali uz TV. :lol:
rado_vidjen

#15 Re: Bundesliga i "Cvajta" - nema vise

Post by rado_vidjen »

ne znam ni ja sta ce na hayatu :? ..uskoro ce ga uvalit da vodi onaj glam-blam, bajramski program i sl.

bojim se da ce se uskoro razocarat u bosance, tako da mu je bolje da ostane na SK i povuce malo rucnu u vezi nasih igraca :roll: ( blago pretjeruje)
karanana

#16 Re: Bundesliga i "Cvajta" - nema vise

Post by karanana »

rado_vidjen wrote:ne znam ni ja sta ce na hayatu :? ..uskoro ce ga uvalit da vodi onaj glam-blam, bajramski program i sl.

bojim se da ce se uskoro razocarat u bosance, tako da mu je bolje da ostane na SK i povuce malo rucnu u vezi nasih igraca :roll: ( blago pretjeruje)
Sasvim se slazem. Dobro je to sto hvali sve igrace sa prostora bivse jugoslavije ali mislim da mu je publicitet u BiH dao vjetra u krila da jos vise hvali bosance. i, prirodno i normalno, u srbiji to vjerovatno nisu bas pozitivno primili, isto ko sto ni mi ne primamo kada baho hvali i ljubi guzove hrvatima. i ja mislim da je on odlican komentator u sportklubu, kanalu koji prenosi veliki dio bivse jugoslavije, samo i tamo je kriza jer ne znam sta bi prenosio kada ode bundesica i cvajta. meni bi logicnije bilo da je presao na bht1. ali mozda ovo sa hayatom nije ni tacno. evo idem na njegov facebook profil ali ne kaze nista.
Baltazar_khan

#17 Re: Bundesliga i "Cvajta" - nema vise

Post by Baltazar_khan »

Kad bude prenosio el clasico :thumbup:
Van Halen

#18 Re: Bundesliga i "Cvajta" - nema vise

Post by Van Halen »

van Basten wrote:i kada dođe vakat da se gleda iduća sezona, kada iste ne bude nigjde osim na eurosportu, onda će se dići dreka zašto istog (i 1 i 2) nema kod kablovaca, onda će se ta trakavica razvlačiti mjesecima (ovaj kriv, onaj nije kriv i sl) i onda će se zaboraviti a naord navići na nedostatak bundes lige.
Zašto ne bi... narod se navikne na nedostatak elementarnih uslova za dostojan život pa zašto onda ne bi i na izostanak neke strane lige.
Nažalost u potpuno si u pravu.
brazzo19

#19 Re: Bundesliga i "Cvajta" - nema vise

Post by brazzo19 »

Seli iz Beograda u Sarajevo

Mijajlović iz Genka prenosi Belgija - BiH ?!

Marjan Mijajlović, poznati sportski komentator dao je otkaz na TV „Sportklub“ i iz Beograda seli u Sarajevu, informaciju je potvrdio ovaj novinar za SportSport.ba.

„Dobio sam odličnu ponudu sa NTV „Hayat“ i nisam mnogo razmišljao da li da je prihvatim, to jeste iz Srbije preselim u Bosnu i Hercegovinu. Osim toga, moje poreklo je Bosansko i neće mi biti teško da se adapitiram u bh. metropoli“, rekao je Mijajlović, apostofiravši:
„O drugim razlozima mog otkaza na Sportklubu ne bi govorio, osim što mogu reći kako igrači menjaju klubove, normalno je da i mi novinari menjamo medijske kuće. Sve je stvar profesionalizma...“,

Mijajlović, našoj javnosti poznat je kao komentator koji obožava bh. fudbalere u Bundesligi, posebno dvojac iz Hoffenheima, Sejada Salihovića i Vedada Ibiševića. Popularno, u narodima u našoj zemlji zvani „cvajta“, istakao je za naš online magazin kako će mu u Sarajevu društvo praviti djevojka, te da se raduje ponovnom susretu sa prijateljima u BiH.

„Dolazim 2. marta u Sarajevo. Prvih mesec dana upoznavaću se sa shemom rada na NTV Hayat. Već znam koje bi utakmice mogao raditi, a nije isključeno da pratim i susrete fudbalske A reprezentacije BiH, što bi mi bilo posebna čast“, naglasio je Mijajlović.

On je dodao i kako je njegov potez iznenadio i njegove kolege na „Sportklubu“, jer nisu očekivali da će se zbog posla preseliti u našu zemlju.

NTV „Hayat“ 28. marta ove godine u direktnom prenosu emitovaće narednu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Južnoafrička Republika 2010“, kada će naša reprezentacija biti gost Belgije u Genku.

Poslovni potez privatne TV kuće za čistku „desetku“, jer će gledaoci koji utakmicu decenije za BiH budu gledali putem malih ekrana uživati u uvijek sjajnim komentarima Mijajlović. Nerijetko o našim fudbalerima Mijajlović je, između ostalog, u TV prenosima s velikim uzbuđenjem govorio: „Bravo, bosanski zmajevi“, „Raduj se Bosno što imaš Vedada Ibiševića“, „Bosanska veza je opet proradila“...

:bih: :bih:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#20 Re: Bundesliga i "Cvajta" - nema vise

Post by -LIBERO- »

Ja ne mogu da vjerujem da Marjan prelazi na Hayat :shock:

Pa sta oni imaju od sporta?

Imaju spansku ligu,imaju KK Bosnu ,i formulu 1....i to je sve. U prosjeku jedna,do dvije utakmice sedmicno..sto je katastrofalno malo za Marjanove kapacitete :D
Jedino ako ciovjek nece poceti prenositi i Formulu :D :D ,i kk Bosnu,sto ga nekako ne mlogu bas zamisliti.

A ima i varijanta da Hayat sprema neko iznenadjenej pa da su zbog toga angazovali Marjana,nadajuci se velikoj gledanosti :thumbup:

Sada malo jos vise hipotetickije :D ,nedavno sam nacuo pricu da sasa Vugdalic,Sabahudin To[palbecirevic i jos neki likovi,lobiraju i pregovaraju da otvore Sportklub BiH..e ako bi se to desilo,tu bi se dobro uklopio Marjan,pa bi mu Hayat mogao doci kao prelazno rjesenje prije eventualno tog projekta.
burek_in_space

#21 Re: Bundesliga i "Cvajta" - nema vise

Post by burek_in_space »

-LIBERO- wrote:

Sada malo jos vise hipotetickije :D ,nedavno sam nacuo pricu da sasa Vugdalic,Sabahudin To[palbecirevic i jos neki likovi,lobiraju i pregovaraju da otvore Sportklub BiH..e ako bi se to desilo,tu bi se dobro uklopio Marjan,pa bi mu Hayat mogao doci kao prelazno rjesenje prije eventualno tog projekta.
Chuo istu prichu,a ne bi bilo loshe kada bi se osnovao taj kanal,mada mislim da su male shanse za to jer sadashnji SportKlub pokriva podruchje Srbije,Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Globus

#22 Re: Bundesliga i "Cvajta" - nema vise

Post by Globus »

De ba hahahaa sta vam je :D ... pa i sada Premiere ima ekskluzivna prava na bundes ligu i specijalne emisije i prenose svaku utakmicu bundes lige u direktnom prijenosu .. pa opet je prenose i ftv i sport klub ... naravno da ce biti i na ostalim programima po jedna tekma na dan bundes lige... koju ce te televizijske kuce otkupiti .. cuj nece nijedan drugi kaal prenositi .. koja bomba.. Eurosport ce imati ekskluzivna prava .. i normala da ce od njih FTV i otkupiti ugovor za poneek utakmice ... u tom "intervjuu" sugovornik nigdje nije napisao da ce samo oni prenositi .. osim ovog koji je napisao post.. tako da smirite dozivljaj :)
Post Reply