Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Ali_G
#426 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Pretjeruje malo cingcanga, al ima i istine. Njemacka liga je ujednacena i zanimljiva za gledati al sad je toliko hvaliti kao neki pojam kvaliteta. Liga u kojoj dva igraca zabiju 51gol, a ekipa koja se do zadnjeg kola bori za titulu 48 po meni nije kvalitetna. Ove godine u grupama LP dva predstavnika, Werder ni grupe nije prosao pored Panatinaikosa i Intera koji su po vama ocito loshi. Bayern koji jedino i vrijedi je dosao do cetvrtfinala, dalje nisu mogli, mada ne bi ni do toga da nisu naletili na Sporting, al ono realno. Schalke nije prosao ni kvalifikacije u duelu sa madridskim Atleticom. Godina prije ove, debakl sampiona Stutgarta, ispadanje Werdera u grupi sa Olymipakosom, Schalke se nekako izgur'o sa nikad losijom Valenciom i Rosenborgom. U nastavku su se pokazali malo bolje i ispali od puno jace Barce.
U kupu Uefa su sto jest jest dobri, al ono sto se gleda su uspjesi u ligi prvaka
U kupu Uefa su sto jest jest dobri, al ono sto se gleda su uspjesi u ligi prvaka
- video
#427 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
cikcanga wrote:Znamo svi zasto na ovom forumu vlada animozitet prema Rusima pa samim tim i prema njihovoj ligi,ali
nije to tema ove emisije.
Cuj samo 4 kvalitetna.
Koji je to njemacki klub kvalitetan?
Wolfsburg mozda?
Daj molimote,pa oni nemaju igraca svjetske klase.Jedino Dzeko ima talenta,a i on ako ne ode u Englesku moze
komotno okoncati karijeru.
Je l' to Hertha kvalitetna ili BVB ili Bayer ili VFB ili ne znam ti ko.
Jedina svijetla tacka one lige je Ribery i on ce sad otic iz te lakrdije od lige.
Da nije mozda Bayern jak?

- winabike
#428 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Ma nema to veze s mozgom, to je neka firma iz okoline Wolfsburga samoinicijativno napravila, i ponudila gradu u nadi da ce to ovi kupiti, s obzirom da gradska vijecnica nema nekakav veliki balkon (sto je obicaj u Njemackoj).vee-jay wrote:and wrote:![]()
![]()
![]()
ruzno, da ruznije ne moze biti. ali nema veze, samo nek se slavi![]()
![]()
Medjutim, ovi su ih odhebali (kako i ne bi, vidi ga na sta lici) i grad pravi veliku binu ispred vijecnice. Ali ovi ne odustaju, sad prodaju oglase na ovom "balkonu" - mozes kupit na njihovoj stranici pixela (ono, u fazonu 1.000.000$ web), a to ce onda poslije biti "preslikano" na "balkon" koji ce biti prodan na ebay-u.
Debilana
- Rauber
#429 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Zahvaljujemwinabike wrote:Neko je pitao bio prije par stranica kako staviti nekoga na ignore:
"User control panel" (gore pri vrhu stranice) -> "Friends and foes" -> "Add new foes"
Svi postovi od "foes" će biti ignorisani.
- Kingdom_of_Bosnae
#430 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Evo jednog zanimljivog podatka sto sam danas procitao :
"Godisnji budzet Borussie Moenchengladbach je 2 puta veci od budzeta npr. FC Seville ". Izvor:Bild
"Godisnji budzet Borussie Moenchengladbach je 2 puta veci od budzeta npr. FC Seville ". Izvor:Bild
- bijelo_dugme
#431 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Necistas sta pisemo. Inter, daleko najjaca ekipa Italije, nije mogla prije Panathinaikosa doci. Pusti Werdera, vidis da ga i u Bundesligi svi sutaju. Bayern je ispao protiv Barcelone, i malo je smijesno sto je to vas najbolji argumenat. Nije sramota ispasti protiv Barcelone, ta ekipa je trenutno jedna od najbolji svih vremena. A Bajern bi sigurno doso i do tog cetvrtfinala i da su naletili na Intera, Romu, Vilareala i slicne ekipe. Roma je ispala protiv Cikcanginog Arsenala a Fiorentina nije mogla zbog Bajerna i loseg Lyona dalje. Jedino me Juventus nije razocaro od talijana.Ali_G wrote:Pretjeruje malo cingcanga, al ima i istine. Njemacka liga je ujednacena i zanimljiva za gledati al sad je toliko hvaliti kao neki pojam kvaliteta. Liga u kojoj dva igraca zabiju 51gol, a ekipa koja se do zadnjeg kola bori za titulu 48 po meni nije kvalitetna. Ove godine u grupama LP dva predstavnika, Werder ni grupe nije prosao pored Panatinaikosa i Intera koji su po vama ocito loshi. Bayern koji jedino i vrijedi je dosao do cetvrtfinala, dalje nisu mogli, mada ne bi ni do toga da nisu naletili na Sporting, al ono realno. Schalke nije prosao ni kvalifikacije u duelu sa madridskim Atleticom. Godina prije ove, debakl sampiona Stutgarta, ispadanje Werdera u grupi sa Olymipakosom, Schalke se nekako izgur'o sa nikad losijom Valenciom i Rosenborgom. U nastavku su se pokazali malo bolje i ispali od puno jace Barce.
La Liga i Premier League su bolji od Bundesligi, tu nema price, ali neznam sta vi vidite u Serie A. Evo dvije sezone zaredom klubovi iz BL vise uspjevaju nego talijanski klubovi.
A ovo sto su Dzeko i Grafite zabili 51 golova se nedesava svaki dan, samo jedan par je vise golova dao u Bundesligi. Ako mene pitas, po meni nije kvaliteta kad se zna pobjednik jedne lige vec u Oktobru.
Evo jos jedne cinjenice: Da bi Serie A ocuvo to cetrvto mjesto za Ligu Prvaka moraju talijanski klubovi dominirati na isti nacin kao sto su Engleski dominirali zadnje dvije godine. U drugim rijecima: Bundesliga dobija svoje cetvrto mjesto sledece godine
Ako mi nevjerujes reci pa cu ovdje na forumu izracunati.
- KPNCTNJAH
#432 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Nije sramota da Bayern primi onoliko golova od Barcelone, a Inter je preslab jer ga je Man.Utd izbacio?bijelo_dugme wrote:Necistas sta pisemo. Inter, daleko najjaca ekipa Italije, nije mogla prije Panathinaikosa doci. Pusti Werdera, vidis da ga i u Bundesligi svi sutaju. Bayern je ispao protiv Barcelone, i malo je smijesno sto je to vas najbolji argumenat. Nije sramota ispasti protiv Barcelone, ta ekipa je trenutno jedna od najbolji svih vremena. A Bajern bi sigurno doso i do tog cetvrtfinala i da su naletili na Intera, Romu, Vilareala i slicne ekipe. Roma je ispala protiv Cikcanginog Arsenala a Fiorentina nije mogla zbog Bajerna i loseg Lyona dalje. Jedino me Juventus nije razocaro od talijana.Ali_G wrote:Pretjeruje malo cingcanga, al ima i istine. Njemacka liga je ujednacena i zanimljiva za gledati al sad je toliko hvaliti kao neki pojam kvaliteta. Liga u kojoj dva igraca zabiju 51gol, a ekipa koja se do zadnjeg kola bori za titulu 48 po meni nije kvalitetna. Ove godine u grupama LP dva predstavnika, Werder ni grupe nije prosao pored Panatinaikosa i Intera koji su po vama ocito loshi. Bayern koji jedino i vrijedi je dosao do cetvrtfinala, dalje nisu mogli, mada ne bi ni do toga da nisu naletili na Sporting, al ono realno. Schalke nije prosao ni kvalifikacije u duelu sa madridskim Atleticom. Godina prije ove, debakl sampiona Stutgarta, ispadanje Werdera u grupi sa Olymipakosom, Schalke se nekako izgur'o sa nikad losijom Valenciom i Rosenborgom. U nastavku su se pokazali malo bolje i ispali od puno jace Barce.
La Liga i Premier League su bolji od Bundesligi, tu nema price, ali neznam sta vi vidite u Serie A. Evo dvije sezone zaredom klubovi iz BL vise uspjevaju nego talijanski klubovi.
A ovo sto su Dzeko i Grafite zabili 51 golova se nedesava svaki dan, samo jedan par je vise golova dao u Bundesligi. Ako mene pitas, po meni nije kvaliteta kad se zna pobjednik jedne lige vec u Oktobru.
Evo jos jedne cinjenice: Da bi Serie A ocuvo to cetrvto mjesto za Ligu Prvaka moraju talijanski klubovi dominirati na isti nacin kao sto su Engleski dominirali zadnje dvije godine. U drugim rijecima: Bundesliga dobija svoje cetvrto mjesto sledece godine![]()
- bijelo_dugme
#433 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Primili su i od Wolfburga 5 golova, a osim Bajerna je Barcelona tukla i Reala sa 6-2 u po Madrida.KPNCTNJAH wrote:Nije sramota da Bayern primi onoliko golova od Barcelone, a Inter je preslab jer ga je Man.Utd izbacio?bijelo_dugme wrote:
Necistas sta pisemo. Inter, daleko najjaca ekipa Italije, nije mogla prije Panathinaikosa doci. Pusti Werdera, vidis da ga i u Bundesligi svi sutaju. Bayern je ispao protiv Barcelone, i malo je smijesno sto je to vas najbolji argumenat. Nije sramota ispasti protiv Barcelone, ta ekipa je trenutno jedna od najbolji svih vremena. A Bajern bi sigurno doso i do tog cetvrtfinala i da su naletili na Intera, Romu, Vilareala i slicne ekipe. Roma je ispala protiv Cikcanginog Arsenala a Fiorentina nije mogla zbog Bajerna i loseg Lyona dalje. Jedino me Juventus nije razocaro od talijana.
Evo jos jedne cinjenice: Da bi Serie A ocuvo to cetrvto mjesto za Ligu Prvaka moraju talijanski klubovi dominirati na isti nacin kao sto su Engleski dominirali zadnje dvije godine. U drugim rijecima: Bundesliga dobija svoje cetvrto mjesto sledece godine![]()
Ako mi nevjerujes reci pa cu ovdje na forumu izracunati.u ovo ostalo ne zelim da ulazim i samo nastavite sa prepucavanjem, al ne dam da mi neko pljuje po Interu
Naravno nije sramota ni ispasti protiv Uniteda, ali zasto je Inter dobio Manchestera? Da su pobjedili svoju grupu, a ne Panatinaikos, igrali bi protiv Vilareala. 8 utakmica, 2 pobjede.
//
Sta mislite koga ce izabrati za najboljeg igraca ove sezone? Sta mislite o Misketu, imal kakve sanse? Ribery nije nesta pokazo a i Diego je slabo odigro tako de je otvoreno
- jeza u ledja
#434 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Konkretno, racunica ITA i GER klubova u zadnjih 5 sezona:bijelo_dugme wrote: Evo jos jedne cinjenice: Da bi Serie A ocuvo to cetrvto mjesto za Ligu Prvaka moraju talijanski klubovi dominirati na isti nacin kao sto su Engleski dominirali zadnje dvije godine. U drugim rijecima: Bundesliga dobija svoje cetvrto mjesto sledece godine![]()
2004/05:
ITA 14.000
GER 10.571
2005/06:
ITA 15.357
GER 10.437
2006/07:
ITA 11.928
GER 9.5000
2007/08:
ITA 10.250
GER 13.500
2008/09:
ITA 11.375
GER 12.687
Ukupno se sve sabere, pa tako ITA ima 62.910 , a GER 56.695. Ovo je racunica za sezonu 2010/11. Dakle, ITA ce i u sezoni 2010/11 biti ispred GER. E sad, za sezonu 2011/12 brisu se bobe iz 2004/05, gdje ce ITA izgubiti prednost od 3.429 boba iz te sezone u odnosu na GER. Medjutim, ukupna prednost ITA je 6.215, dakle razlika je i dalje 2.786 boba prednosti ITA u odnosu na GER, sto znaci da u ovoj sad novoj sezoni 2009/10 koja ce se uzimati u obzir kao zadnja sezona u periodu od 5 godina za kvalifikacije za 2011/12, ITA treba jednostavno da napravi podjednak uspjeh kao i GER da zadrzi tih 2.786 prednosti, a moze cak i biti slabija, s tim sto ce onda narednu sezonu izgubiti bobe iz 2005/06, gdje su imali prednost od 4.920 boba u odnosu na GER. Dakle, ako ostane ovakav sistem i pod uslovom da GER odigra jos barem jednu sezonu bolje od ITA, Njemci ce tek 2012/13 moci preskociti Italijane na rang-listi i imati tim vise u CL.
Last edited by jeza u ledja on 21/05/2009 20:33, edited 1 time in total.
- bijelo_dugme
#435 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
jeza u ledja wrote:Konkretno, racunica ITA i GER klubova u zadnjih 5 sezona:bijelo_dugme wrote: Evo jos jedne cinjenice: Da bi Serie A ocuvo to cetrvto mjesto za Ligu Prvaka moraju talijanski klubovi dominirati na isti nacin kao sto su Engleski dominirali zadnje dvije godine. U drugim rijecima: Bundesliga dobija svoje cetvrto mjesto sledece godine![]()
2004/05:
ITA 14.000
GER 10.571
2005/06:
ITA 15.357
GER 10.437
2006/07:
ITA 11.928
GER 9.5000
2007/08:
ITA 10.250
GER 12.687
2008/09:
ITA 11.375
GER 12.687
Ukupno se sve sabere, pa tako ITA ima 62.910 , a GER 56.695. Ovo je racunica za sezonu 2010/11. Dakle, ITA ce i u sezoni 2010/11 biti ispred GER. E sad, za sezonu 2011/12 brisu se bobe iz 2004/05, gdje ce ITA izgubiti prednost od 3.429 boba iz te sezone u odnosu na GER. Medjutim, ukupna prednost ITA je 6.215, dakle razlika je i dalje 2.786 boba prednosti ITA u odnosu na GER, sto znaci da u ovoj sad novoj sezoni 2009/10 koja ce se uzimati u obzir kao zadnja sezona u periodu od 5 godina za kvalifikacije za 2011/12, ITA treba jednostavno da napravi podjednak uspjeh kao i GER da zadrzi tih 2.786 prednosti, a moze cak i biti slabija, s tim sto ce onda narednu sezonu izgubiti bobe iz 2005/06, gdje su imali prednost od 4.920 boba u odnosu na GER. Dakle, ako ostane ovakav sistem i pod uslovom da GER odigra jos barem jednu sezonu bolje od ITA, Njemci ce tek 2012/13 moci preskociti Italijane na rang-listi i imati tim vise u CL.
Hm, koji je ti izvor? Na wikipediji pise da je GER dobila 13,5 bodova a ne 12.687.
Kako sam ja izracuno, ako njemci i talijani igraju isto u sezoni 2009/2010 i 2010/2011 onda Njemacka ima prednost sa 2,134 bodova.
- cikcanga
#436 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Ralno bi bilo da Spanija ima tri predstavnika u ligi prvaka,Italija tri,Njemacka tri(mada jedva nekakko) i Engleska
sest.
sest.
- jeza u ledja
#437 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Ovo je ja mislim najbolji izvor za koeficijentebijelo_dugme wrote:
Hm, koji je ti izvor? Na wikipediji pise da je GER dobila 13,5 bodova a ne 12.687.
Kako sam ja izracuno, ako njemci i talijani igraju isto u sezoni 2009/2010 i 2010/2011 onda Njemacka ima prednost sa 2,134 bodova.
- bijelo_dugme
#438 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
I tu pise 13,500...jeza u ledja wrote:Ovo je ja mislim najbolji izvor za koeficijentebijelo_dugme wrote:
- cyprus
#439 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Možel mi neko objasnit kako je 2005/06. godine najveći koeficijent imala Rumunija. Predpostavljam da je to ona sezona kad su Rapid i Steaua daleko dogurali u Kupu UEFA, ali ipak...jeza u ledja wrote:Ovo je ja mislim najbolji izvor za koeficijentebijelo_dugme wrote:
- jeza u ledja
#440 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
aha aha, to sam ja greskom upisao dva puta ovo 12.687. Nema veze ista je racunica za naredne sezone. Vidis da Italijani imaju vise od 6.000 boba prednosti. I ovo je sve za sezonu 2010/2011 znaci ne ovu nadolazecu. Tek za sezonu 2011/12 ce se ta prednost od 6 boba smanjiti na 3.5, a uracunace se ova koja ce poceti na ljeto.bijelo_dugme wrote:I tu pise 13,500...jeza u ledja wrote:Ovo je ja mislim najbolji izvor za koeficijentebijelo_dugme wrote:
Ne znam, mozda u racunici nisi skontao da se zadnja sezona ne racuna za novu. Tako da ova koja se sad zavrsava, bodovanje i ranking u kojoj se ona racuna vazi tek za onu anamo sezonu 2010/11.
- jeza u ledja
#441 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Konacni zbroj boba se dijeli sa brojem klubova koje je ta zemlja imala. Tako je ove sezone najveci broj bodova uzela Ukrajina, a ne recimo Engleska, mada, nije uracunato jos finale Lige Sampiona. Tako ako ima lupam 8 engleskih timova u Evropi, te samo 5 ukrajinskih, onih 4 slabijih engleskih kvare prosjek ona 4 bolja.cyprus wrote:Možel mi neko objasnit kako je 2005/06. godine najveći koeficijent imala Rumunija. Predpostavljam da je to ona sezona kad su Rapid i Steaua daleko dogurali u Kupu UEFA, ali ipak...jeza u ledja wrote:Ovo je ja mislim najbolji izvor za koeficijentebijelo_dugme wrote:
Kako sam ja izracuno, ako njemci i talijani igraju isto u sezoni 2009/2010 i 2010/2011 onda Njemacka ima prednost sa 2,134 bodova.? Na osnovu čega se to mjeri?
-
_dojava
#442 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
cikcanga wrote:Ralno bi bilo da Spanija ima tri predstavnika u ligi prvaka,Italija tri,Njemacka tri(mada jedva nekakko) i Engleska
sest.
-
lolo_lolo
#443 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
jebes ligu u kojoj su tri reprezentativca bosne u prvoj postavi

- winabike
#444 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Ja priznajem da se u tu matematiku ne razumijem bas, ali znam da njemacki mediji pricaju o preticanju Italije i dodatnom mjestu za europska takmicenja u sezoni 10/11 kao o haman pa gotovoj stvari...?!jeza u ledja wrote:Ne znam, mozda u racunici nisi skontao da se zadnja sezona ne racuna za novu. Tako da ova koja se sad zavrsava, bodovanje i ranking u kojoj se ona racuna vazi tek za onu anamo sezonu 2010/11.
PS. Mada ja mislim da bi Engleska liga (Arsenal, Hull, Sunderland, West Ham, Stoke) i Ruska liga (CSKA, Rotor Volgograd, Okean Nakhodka, Zhemchuzhina Sochi, Shakhtar Donetsk i Dynamo Kiew) trebale imati po 20 mjesta, a ostale sve po jedno...
PPS. Tim sezone u Bundesligi po goal.com: Salihovic, Misimovic and Dzeko inclusive
http://www.goal.com/en-us/news/87/germa ... the-season
- jeza u ledja
#445 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Ali mjesta za 2010/11 se vec sada znaju, jer se racuna zakljucno sa krajem ove sezone (2008/09). Koliko ja vidim Italija je ispred Njemacke, sudeci po ovome.winabike wrote:Ja priznajem da se u tu matematiku ne razumijem bas, ali znam da njemacki mediji pricaju o preticanju Italije i dodatnom mjestu za europska takmicenja u sezoni 10/11 kao o haman pa gotovoj stvari...?!jeza u ledja wrote:Ne znam, mozda u racunici nisi skontao da se zadnja sezona ne racuna za novu. Tako da ova koja se sad zavrsava, bodovanje i ranking u kojoj se ona racuna vazi tek za onu anamo sezonu 2010/11.
- winabike
#446 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Moze bit, mozda sam nesto i pogresno skont'o, moram priznati da sam tu pricu samo onako povrsno pratio...jeza u ledja wrote:Ali mjesta za 2010/11 se vec sada znaju, jer se racuna zakljucno sa krajem ove sezone (2008/09). Koliko ja vidim Italija je ispred Njemacke, sudeci po ovome.
- abondanzieri
#447 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
lolo_lolo wrote:jebes ligu u kojoj su tri reprezentativca bosne u prvoj postavi![]()

- ja.neron
#448 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Kliknete fino na sezonu 2010 i vidite da Italija ima 2000 i nešto bodova više od Njemačke, ne računajući ovu 2009 godinu i samim time da je Werder uzeo Kup Uefa, Italija bi izgubila jednom mjesto.
- Zwanziger
#449 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Njemacka prelazi Italiju sljedece sezone, to je zavrseno, nema se tu sta raspravljati.
A sto se tice ovog najboljeg sastava; nije realan nimalo. Cuj Enke, Hoewedes, Lahm, Renato Augusto, Salihovic, Ribery. Na osnovu cega? Nema sanse da ijedan od ovih pobrojanih bude u najboljem sastavu.
A sto se tice ovog najboljeg sastava; nije realan nimalo. Cuj Enke, Hoewedes, Lahm, Renato Augusto, Salihovic, Ribery. Na osnovu cega? Nema sanse da ijedan od ovih pobrojanih bude u najboljem sastavu.
- cyprus
#450 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Jel se glasalo na internetu preko ankete? Ako jes to bi rješilo neke misterijeZwanziger wrote:A sto se tice ovog najboljeg sastava; nije realan nimalo. Cuj Enke, Hoewedes, Lahm, Renato Augusto, Salihovic, Ribery. Na osnovu cega? Nema sanse da ijedan od ovih pobrojanih bude u najboljem sastavu.