Samo obore golove da ne zapne...jeza u ledja wrote:Kad im dosadi tekma samo izbace i teren i igrace i sudije i klupu onako djuture vani na snjeg.
Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Ridjobrki
#376 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
- jeza u ledja
#377 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Ma nije bolan, evo ovdje pise:winabike wrote:jeza u ledja wrote:Znaci ovo sto viri vani nije sporedni teren vec stadion plazi jezik po potrebi.![]()
Hahahaha... Ne, to je zaista pomoćni. Role sa travom su ispod zemlje. gdje imaju sistem zalijevanja (da ne kažem navlaživanja
) trave. I postavljene su u smijeru sjever-jug (iz pravca jednog gola prema drugom), dakle u okomitom smjeru u odnosu na ovaj kako izgleda pomocno.
Like the Sapporo Dome in Japan and University of Phoenix Stadium in the United States, and Gelredome in the The Netherlands before it, the Veltins-Arena features a slide out pitch. Supported by 11,400t substructure, the playing field can be moved in and out of the stadium within 4 hours. This has several advantages:
- The grass playing surface can grow under normal outside conditions without suffering from a lack of circulation and light as in other arenas.
- The football pitch is not damaged during indoor events such as concerts.
- The floor of the multi-functional hall can be converted and retro-fitted within a short amount of time.
- Ridjobrki
#378 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Hahahah, glavno nisi kopirao, četvrtu stavku:jeza u ledja wrote:Ma nije bolan, evo ovdje pise:winabike wrote:jeza u ledja wrote:Znaci ovo sto viri vani nije sporedni teren vec stadion plazi jezik po potrebi.![]()
Hahahaha... Ne, to je zaista pomoćni. Role sa travom su ispod zemlje. gdje imaju sistem zalijevanja (da ne kažem navlaživanja
) trave. I postavljene su u smijeru sjever-jug (iz pravca jednog gola prema drugom), dakle u okomitom smjeru u odnosu na ovaj kako izgleda pomocno.
Like the Sapporo Dome in Japan and University of Phoenix Stadium in the United States, and Gelredome in the The Netherlands before it, the Veltins-Arena features a slide out pitch. Supported by 11,400t substructure, the playing field can be moved in and out of the stadium within 4 hours. This has several advantages:
- The grass playing surface can grow under normal outside conditions without suffering from a lack of circulation and light as in other arenas.
- The floor of the multi-functional hall can be converted and retro-fitted within a short amount of time.
The outside area that is not occupied by the field can be used as parking facilities for buses during football matches.
-
juan
#379 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Ovako,
Bajern uzima Stuttgarta 2:1, Wolfsburg se prepadne (a hones Alofsu dobro tipla Diega, vise nego juventus) Bremena i zijani ciku 2:3.
Herta svakako gubi protiv Karlsruhe.
Tako da iduce godine gledam Riberia, diega, gomeza/Dzeka , gourcuf-a u omiljenom dresu....
Ok priznajem, sanjam loma, ipak Mancity ima vise nudi za diega
Bajern uzima Stuttgarta 2:1, Wolfsburg se prepadne (a hones Alofsu dobro tipla Diega, vise nego juventus) Bremena i zijani ciku 2:3.
Herta svakako gubi protiv Karlsruhe.
Tako da iduce godine gledam Riberia, diega, gomeza/Dzeka , gourcuf-a u omiljenom dresu....
Ok priznajem, sanjam loma, ipak Mancity ima vise nudi za diega
Last edited by juan on 19/05/2009 22:29, edited 1 time in total.
- winabike
#380 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
jeza u ledja wrote:Ma nije bolan, evo ovdje pise:winabike wrote:jeza u ledja wrote:Znaci ovo sto viri vani nije sporedni teren vec stadion plazi jezik po potrebi.![]()
Uh, izvinjavam se, do mene je
- bijelo_dugme
#381 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Da se vratimo u realnost:

- Ridjobrki
#382 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Dugme, jarane, pa jesi li baš morao... Evo lipo sam se skahario..

- winabike
#383 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Da, vidi ga kako je lijep...bijelo_dugme wrote:Da se vratimo u realnost:
-
mostarac
#384 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
and wrote:Znate li koji grad ima najmoderniji stadion u Europi? London? Madrid? München? Milano? Pariz? Amsterdam?
http://www.sportnet.hr/Vijest.aspx?ID=375294
i onda dodje neki "navijac" mocni, uber nafurani, "pravi", sakriven iza boja kluba i pocne da trga stolice na ovom stadionu. Jao pa ja bi mu za svaku stolicu nabacio godinu dana zatvora i dodao na njenu cijenu tri nule.
- winabike
#385 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Dakle, veceras je derbi u dolini ćupova, onoj istambulskoj... 
Bit će tight, ja ne bih Werdera unaprijed otpisao (kao što to dosta ljudi, pa i u Njemačkoj, radi) - Schaaf je odličan taktičar, Werder dobra ekipa.
Istina, fale neki od ključnih igrača večeras:
NAPAD: Umjesto Almeide (žuti kartoni), koji u tandemu sa Pizzarom igra u posljednje vrijeme odlično, igrat će vjerovatno onaj kloc Rosenberg koji ne zna loptu preko gol linije prenijet' da mu je u ceker metneš. Ja bih istina više volio da stavi malog Aarona Hunta, puno je prodorniji od Rosenberga. Pizzaro i Rosenberg su bili povrijeđeni prošle sedmice, Schaaf ih je štedio protiv Karlsruhea i najavio da će igrati u finalu, ali je pitanje da li mogu odigrati svih 90 minuta.
SREDINA TERENA: Jasno je, fali mozak ekipe Diego. Međutim, Schaaf je na tu poziciju za večeras već postavio jednu od najvećih nada njemačkog fudbala, Mesuta Özila. Iako igra za Nijemce, mali je etnički Turčin, i u Turskoj ga vole pravo (ono, jučer plakati sa njegovim imenom po Istambulu i fazoni). Nema onaj pregled igre, pas i šut, kakav ima Diego, nije igrač koji će sam riješiti utakmicu, ali je puno brži od Diega, puno se više kreće po terenu, i puno je češće u kontaktu s loptom - igru vodi sa puno više tempa nego Diego. Dovoljno je da kažem da je Werder najavio da neće kupovati novu 10-ku zamjenu za Diega, nego ta uloga dogodine ide baš Özilu. Lovu od prodaje Diega (govori se o 30 miliona) će iskoristiti za pojačavanje na drugim pozicijama. Iskreno, po meni je veći problem za Werder neigranje Almeide i skoro cijele odbrane, nego Diega.
ODBRANA: zbog povrijede (sad protiv Karslruhea) fali stub odbrane, njemački reprezentativac Peer Mertesacker. Nije sigurno ni da će se kapiten, i drugi centralni odbranbeni, Frank Baumann oporaviti (najvjerovatnije neće), ali izgleda da brazilski reprezentativac Naldo hoće, ali ni on neće moći igrati svih 90 minuta. Ako se i Naldo ne bude oporavio do večeras, tri glavna odbrambena fale
Baš me zanima kako će Schaaf pokrpati odbranu onda... Vjerovatno će mu igrati mladi austrijski reprezentativac Sebastian Prödl, ako se sjećate dobro je odigrao ljetos na Europskom, ali on je još mlad da preuzme mjesto šefa odbrane u ovako bitnoj utakmici... vidjet ćemo.
Ono što Werderu ide u prilog je da se igra u Istambulu, sa sigurnošću se može reći da će Turci koji dođu na utakmicu biti u zelenim, Werderovim bojama. Kako zbog malog Özila, tako i zbog generalne naklonosti Turaka prema njemačkom fudbalu i općenito Nijemcima.
Ne bi me, dakle, čudilo da Werder dobije, mada dajem blagu prednost Ukrajincima: nemaju povrijeđenih i igraju u odličnoj formi. Mada, dosadašnji protivnici u kupu UEFA im nisu bili nešto pretjerano jaki, a u Ukrajinskoj ligi izuzev Dinamo Kijeva nemaju uopće ozbiljnijih protivnika, a Kijev im bježi, koliko se sjećam, 8 bodova. Tako da će im ovo sada, protiv (značajno oslabljenih) Nijemaca, biti pravi test... Dajem im (Shakhtaru) 60% šansi u ovom finalu.
Bit će tight, ja ne bih Werdera unaprijed otpisao (kao što to dosta ljudi, pa i u Njemačkoj, radi) - Schaaf je odličan taktičar, Werder dobra ekipa.
Istina, fale neki od ključnih igrača večeras:
NAPAD: Umjesto Almeide (žuti kartoni), koji u tandemu sa Pizzarom igra u posljednje vrijeme odlično, igrat će vjerovatno onaj kloc Rosenberg koji ne zna loptu preko gol linije prenijet' da mu je u ceker metneš. Ja bih istina više volio da stavi malog Aarona Hunta, puno je prodorniji od Rosenberga. Pizzaro i Rosenberg su bili povrijeđeni prošle sedmice, Schaaf ih je štedio protiv Karlsruhea i najavio da će igrati u finalu, ali je pitanje da li mogu odigrati svih 90 minuta.
SREDINA TERENA: Jasno je, fali mozak ekipe Diego. Međutim, Schaaf je na tu poziciju za večeras već postavio jednu od najvećih nada njemačkog fudbala, Mesuta Özila. Iako igra za Nijemce, mali je etnički Turčin, i u Turskoj ga vole pravo (ono, jučer plakati sa njegovim imenom po Istambulu i fazoni). Nema onaj pregled igre, pas i šut, kakav ima Diego, nije igrač koji će sam riješiti utakmicu, ali je puno brži od Diega, puno se više kreće po terenu, i puno je češće u kontaktu s loptom - igru vodi sa puno više tempa nego Diego. Dovoljno je da kažem da je Werder najavio da neće kupovati novu 10-ku zamjenu za Diega, nego ta uloga dogodine ide baš Özilu. Lovu od prodaje Diega (govori se o 30 miliona) će iskoristiti za pojačavanje na drugim pozicijama. Iskreno, po meni je veći problem za Werder neigranje Almeide i skoro cijele odbrane, nego Diega.
ODBRANA: zbog povrijede (sad protiv Karslruhea) fali stub odbrane, njemački reprezentativac Peer Mertesacker. Nije sigurno ni da će se kapiten, i drugi centralni odbranbeni, Frank Baumann oporaviti (najvjerovatnije neće), ali izgleda da brazilski reprezentativac Naldo hoće, ali ni on neće moći igrati svih 90 minuta. Ako se i Naldo ne bude oporavio do večeras, tri glavna odbrambena fale
Ono što Werderu ide u prilog je da se igra u Istambulu, sa sigurnošću se može reći da će Turci koji dođu na utakmicu biti u zelenim, Werderovim bojama. Kako zbog malog Özila, tako i zbog generalne naklonosti Turaka prema njemačkom fudbalu i općenito Nijemcima.
Ne bi me, dakle, čudilo da Werder dobije, mada dajem blagu prednost Ukrajincima: nemaju povrijeđenih i igraju u odličnoj formi. Mada, dosadašnji protivnici u kupu UEFA im nisu bili nešto pretjerano jaki, a u Ukrajinskoj ligi izuzev Dinamo Kijeva nemaju uopće ozbiljnijih protivnika, a Kijev im bježi, koliko se sjećam, 8 bodova. Tako da će im ovo sada, protiv (značajno oslabljenih) Nijemaca, biti pravi test... Dajem im (Shakhtaru) 60% šansi u ovom finalu.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#386 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Kad smo kod stolica, pravo mi se svidja sto su ih prosarali raznim bojama. Izgleda pravo veselo a vjerujem i da doprinese atmosferi cak i kad je posjecenost mala.mostarac wrote:and wrote:Znate li koji grad ima najmoderniji stadion u Europi? London? Madrid? München? Milano? Pariz? Amsterdam?
http://www.sportnet.hr/Vijest.aspx?ID=375294
i onda dodje neki "navijac" mocni, uber nafurani, "pravi", sakriven iza boja kluba i pocne da trga stolice na ovom stadionu. Jao pa ja bi mu za svaku stolicu nabacio godinu dana zatvora i dodao na njenu cijenu tri nule.
![]()
![]()
- cikcanga
#387 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Werder je pokazao svu svoju snagu.
Ovo je presmjesno.Rudari ih unistise u svim segmentima fudbalske igre,ali to je bilo i za ocekivati.
Ljubitelji Bundeslige su pateticni.
Ruska liga je mnogo jaca od Bundeslige i Bundesligu ne bi trebalo vise nazivati jednom od najjacih liga.
Ovo je presmjesno.Rudari ih unistise u svim segmentima fudbalske igre,ali to je bilo i za ocekivati.
Ruska liga je mnogo jaca od Bundeslige i Bundesligu ne bi trebalo vise nazivati jednom od najjacih liga.
- JThomas
#388 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
samo da znaš, shakhtar igra u ukrajinskoj ligi 
- Ridjobrki
#389 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Werder je pokazao ono što je imao u ovom momnetu i ovim okolnostima i svaka mu čast.cikcanga wrote:Werder je pokazao svu svoju snagu.
Ovo nije smiješno, ovo je bila jako dobra i ravnopravna utakmica.
Ono nisu rudari, ono su nogometaši.
Niko nikoga nije uništio.
Ti nemaš pojma o fudbalskoj i drugim igrama kao i njenim segmentima.
Cijeli koncept ljubavi prema nogometu je zasnovan na patetici.
Ruska liga nije jača od Bundeslige.
Ruska liga nema veze sa tim o čemu ti pričaš.
Ti generalno nemaš veze o tome što pričaš.
Ignore.
- winabike
#390 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Dakle, ja ni jednom od ova dva kluba ne bih dao kup... katastrofa. 
U 90 minuta, Werder je igrao još gore nego u Karlsruheu, a ovi ukrajinski brazilci iz ruske lige driblali sami sebe. I padoše dva slučajna gola, po jedan na svakoj strani.
U produžetku, Shakhtar je bio za nijansu bolji (mada i dalje loš), a Werder još lošiji nego u prvih 90 minuta. Nakon što su dali gol, Shakhtarovci kolektivno dobijaju napade epilepsije i padaju po terenu... katastrofa, kakva fakat odavno nije viđena.
Sve u svemu, Shakhtar je malo više zaslužio kup od dva kluba koja ga na ovoj utakmici nikako nisu zaslužila. Ja bih onaj pehar bacio u more, sa onog mosta preko Bosfora...
PS. Tačno se osjećao kod Werdera nedostatak... svega, hebiga. Mali Prödl pozadi nije uspio zamijeniti Mertesackera, Özil se prep'o k'o grlica, nije lopte znao uputiti, a Werderov napad bez Huga Almeide je... baletan Pizzaro koji se svako malo hvata za kosu i kloc Rosenberg. Zaista sam pogrešno procijenio da će Özil i Frings uspjeti nadomjestiti nedostatak Diega, ali očito je da bez Diega ništa ne funkcionira...
Ako Werder nešto pod hitno ne uradi po pitanju pojačanja za dogodine (prvo pojačanje: Pizzaro se fala Bogu vraća u Chelsea), ne gine im tavorenje u drugom dijelu tabele, kao i ove godine u ostalom...
U 90 minuta, Werder je igrao još gore nego u Karlsruheu, a ovi ukrajinski brazilci iz ruske lige driblali sami sebe. I padoše dva slučajna gola, po jedan na svakoj strani.
U produžetku, Shakhtar je bio za nijansu bolji (mada i dalje loš), a Werder još lošiji nego u prvih 90 minuta. Nakon što su dali gol, Shakhtarovci kolektivno dobijaju napade epilepsije i padaju po terenu... katastrofa, kakva fakat odavno nije viđena.
Sve u svemu, Shakhtar je malo više zaslužio kup od dva kluba koja ga na ovoj utakmici nikako nisu zaslužila. Ja bih onaj pehar bacio u more, sa onog mosta preko Bosfora...
PS. Tačno se osjećao kod Werdera nedostatak... svega, hebiga. Mali Prödl pozadi nije uspio zamijeniti Mertesackera, Özil se prep'o k'o grlica, nije lopte znao uputiti, a Werderov napad bez Huga Almeide je... baletan Pizzaro koji se svako malo hvata za kosu i kloc Rosenberg. Zaista sam pogrešno procijenio da će Özil i Frings uspjeti nadomjestiti nedostatak Diega, ali očito je da bez Diega ništa ne funkcionira...
Ako Werder nešto pod hitno ne uradi po pitanju pojačanja za dogodine (prvo pojačanje: Pizzaro se fala Bogu vraća u Chelsea), ne gine im tavorenje u drugom dijelu tabele, kao i ove godine u ostalom...
-
lolo_lolo
#391 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
ja mislim da momak nije svjestan sta je rekaokakavdanakneiskustvu wrote:šta mislite,da li je cikcangu stid kad se ovako provali
- cikcanga
#392 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Je l' stvarno mislis da to ne znam?JThomas wrote:samo da znaš, shakhtar igra u ukrajinskoj ligi
Htio sam napisati i da je ukrajinska bolja,ali bi nakon toga usljedili zestoki napadi na moju tvrdnju.
Ovako sam uzeo malo jacu ligu,tako da je evidentna razlika u kvaliteti na strani ruske lige.
- bijelo_dugme
#393 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
De pustite budalu sta ima pricat sa covjekom koji tvrdi da je Bergkamp najbolji igrac svih vremena.
Dovoljno je ovaj smiley staviti:
- ja.neron
#394 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
ja bezvezne utakmice

- winabike
#395 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
U pravu je Bijelo Dugme, ba, popali vas Cangica ko kutiju šibica svojim nebulozama. A vi krenuli svaku krivu Drinu ispravljat.bijelo_dugme wrote:De pustite budalu sta ima pricat sa covjekom koji tvrdi da je Bergkamp najbolji igrac svih vremena.
Kad vidite njegov post, imate dvije opcije:
a) ako ste u raspoloženju da čitate viceve - pročitate ga
b) ako vam se ozbiljno priča o fudbalu, ima onaj taster sa strelicom prema dolje, i skrolate dok ne dođete do sljedećeg posta, i tu nastavite čitati
PS. Nije mi drago da je Shakthar dobio. Sad će Werder biti napaljen ko kutnjak na Wolfsburga (da se malo iščupaju pred navijačima). Mada bi Wolfsburg to objektivno morao dobiti... Ako ne dobiju, a onda jebi ga nisu ni zaslužili tutulu
Last edited by winabike on 20/05/2009 23:40, edited 2 times in total.
- cikcanga
#396 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Ridjobrki wrote: Werder je pokazao ono što je imao u ovom momnetu i ovim okolnostima i svaka mu čast.(tj. nije pokazao nista)Ovo nije smiješno, ovo je bila jako dobra i ravnopravna utakmica.(ravnopravna![]()
)
Ono nisu rudari, ono su nogometaši.()
Niko nikoga nije uništio.(Ja mislim da je sve ljubitelje Werdera sada stid igre svog tima)
Ti nemaš pojma o fudbalskoj i drugim igrama kao i njenim segmentima.(Hvala)
Cijeli koncept ljubavi prema nogometu je zasnovan na patetici.
Ruska liga nije jača od Bundeslige.(Naravno da je jaca)
Ruska liga nema veze sa tim o čemu ti pričaš.(Imam pravo povuci paralelu izmedu ruske lige i Bundeslige kako bih pokazao koliko je Bundesliga precjenjena)Ti generalno nemaš veze o tome što pričaš.(Hvala opet.)
- cikcanga
#397 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Tvoje komunikacijske sposobnosti su zapanjujuce.bijelo_dugme wrote:De pustite budalu sta ima pricat sa covjekom koji tvrdi da je Bergkamp najbolji igrac svih vremena.
Respect!
- bijelo_dugme
#398 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
cikcanga wrote:Tvoje komunikacijske sposobnosti su zapanjujuce.bijelo_dugme wrote:De pustite budalu sta ima pricat sa covjekom koji tvrdi da je Bergkamp najbolji igrac svih vremena.
Respect!
- Zwanziger
#399 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Koji ti je qrac cikcanga? Svaku temu zajebes sa svojim glupostima. Sad ce 2 stranice da se raspravlja o tvojim nebulozama.
Daj odstranite ovog balavca, svaku temu zajebe.
Cuj ruska liga jaca od Bundeslige

Daj odstranite ovog balavca, svaku temu zajebe.
Cuj ruska liga jaca od Bundeslige
-
okoba
#400 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
cikcanga, glup si ko neka stvar, pa bolan kako te nije stid vise dolazit na ovaj forum, posebno na ovu temu... Ako cemo po tvojoj logici, moras priznati da je njemacka liga jaca od talijanske. werder je u sesnaestini finala izbacio milan, milan koji je 2.u serii a, a werder 10. u bundesligi. izbacio je i udineze koji je 8.u talijanskoj ligi. HSV je izbacio man city.
ovaj isti sahtar je izbacio tottenham, tim iz "tvoje" lige...
Aton Villa je ispala od cska moskve
Dakle, ruska/ukrajinska liga je jaca od engleske (ponavljam, po tvojoj logici).
da postoji ban za glupost, ti bi dobio 9 dozivotnih.
ovaj isti sahtar je izbacio tottenham, tim iz "tvoje" lige...
da postoji ban za glupost, ti bi dobio 9 dozivotnih.