Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Ko ce biti prvak Njemacke Bundeslige?

Hamburg
0
No votes
Stuttgart
5
3%
Bayern
40
25%
Wolfsburg
107
66%
Borussia
5
3%
Hertha
6
4%

Total votes: 163

Socijalista

#1 Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Socijalista »

Eh, posto su jos tri kola do kraja, postavio bi ovu temu, jer je sve moguce. Dakle ko ce biti prvak Njemacke Bundeslige???

Hajmo rasporedi, povrede, crveni kartoni... :thumbup:

Idemo...
Socijalista

#2 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Socijalista »

navijam za BVB (jer sam prije zivio tamo) ali mislim da ce Stuttgart osvojiti, ma da BVB ima najlaksi raspored.
Socijalista

#3 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Socijalista »

Slijedece kolo: Utorak 12.05 i Srijeda 13.05

12.05.09 20:00 Bayern München : Bayer Leverkusen
12.05.09 20:00 1. FC Köln : Hertha BSC
12.05.09 20:00 VfL Wolfsburg : Borussia Dortmund
13.05.09 20:00 FC Schalke 04 : VfB Stuttgart
13.05.09 20:00 Hamburger SV : VfL Bochum 1848
Socijalista

#4 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Socijalista »

1 VfL Wolfsburg 31 18 6 7 67:40 60 CL
2 Bayern München 31 18 6 7 64:39 60 CL
3 Hertha BSC 31 18 5 8 46:36 59 CL Qual.
4 VfB Stuttgart 31 17 7 7 58:40 58 EL Qual.
5 Borussia Dortmund 31 14 13 4 53:33 55 EL Qual.
6 Hamburger SV 30 17 4 9 43:41 55
and

#5 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by and »

bayern
Image
herta
Image
stuttgart
Image
wolfsburg
Image
hsv
Image
Urlanje dozvoljeno

#6 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Urlanje dozvoljeno »

ma znao sam da ce wolfsburg kiksati... svaki put kada bayern usere sezonu protivnici nisu u stanju da to iskoriste... bayern je psihicki najstabilnija ekipa i mislim da ce uzeti bez problema titulu, samo zato sto niko od ostalih 4 kandidata nije u stanju da bude prvi, cas je to bio hoffenheim, cas berlin, cas hamburg, cas wolfsburg...

ps. ne volim bayern nikako (moj tim u njemackoj ima priliku da uzme dva trofeja, al je usro sezonu), ali moram priznati da cu najstabilniji u BL
and

#7 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by and »

bayern-nisam baš siguran da će dobiti štutgart,a ni leverkuzen.hofenhajm,bez 6 igrača iz prve postave teško će ih dobiti .
herta-ima relativno lagan raspored,ksc je već drugoligaš,keln je skoro osigurao opstanak.i pored svega mislim da neće i ne bih volio da budu prvaci.ne volim klubove koji igraju bunker,pogotovo kući.
stuttgart-ima dobru igru u gostima i mislim da neće izgubiti u minhenu.s 2 boda zaostatka ne mislim da će biti prvaci.
wolfsburg-ne znam da li je raspad sistema kod njih.ako smognu snage i budu igrali svoju igru mislim da će dobiti sve 3 tekme.ili...?
hsv-ima najbolji raspored i ako sutra dobije u bremenu,a mislim da hoće mogao bi kandidirati za titulu,u slučaju da wolfsburg i bayern kiksaju
Paco

#8 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Paco »

Mislim da je Wolfsburg danas moralno posrnuo ne samo zbog rezultata nego i zbog Magathove odluke (prilicno glup trenutak da se to objavi) da preuzima Schalke. Naredno kolo ce pokazati sve, jer ukoliko "vukovi" odigraju nerjeseno ili izgube tu utakmicu onda je sigurno da nemaju nikakve sanse za osvajanje titule.
Cini mi se da Misimoviceva povreda nije teze prirode i da ce biti spreman za utakmicu u srijedu. Danas se nakon njegovog izlaska sa terena najbolje vidjelo koliko znaci "vukovima" i da nije bez razloga proglasen najboljim igracem Wolfsburga u ovoj sezoni.

Tesko je sada bilo sta prognozirati. Vise cemo svi moci reci u srijedu.
Socijalista

#9 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Socijalista »

Paco wrote:Mislim da je Wolfsburg danas moralno posrnuo ne samo zbog rezultata nego i zbog Magathove odluke (prilicno glup trenutak da se to objavi) da preuzima Schalke. Naredno kolo ce pokazati sve, jer ukoliko "vukovi" odigraju nerjeseno ili izgube tu utakmicu onda je sigurno da nemaju nikakve sanse za osvajanje titule.
Cini mi se da Misimoviceva povreda nije teze prirode i da ce biti spreman za utakmicu u srijedu. Danas se nakon njegovog izlaska sa terena najbolje vidjelo koliko znaci "vukovima" i da nije bez razloga proglasen najboljim igracem Wolfsburga u ovoj sezoni.

Tesko je sada bilo sta prognozirati. Vise cemo svi moci reci u srijedu.
Paco Wolfsburg igra u Utorak, a sto se tice odluke o prvaku mislim da ce se do kraja voditi ta bitka. Jer u zadnjem kolu jos Bayern docekuje Stuttgart, a Wolfsburgu je upravo ona utakmica prekosutra protiv Borussije najteza. Bice tesko.
ulpinian

#10 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by ulpinian »

ako Wolfsburg ispusti prvo mjesto u tekmi protiv borusije, onda je to njihov potop definitivno... ovo je magath zasro sa svojim izjavama da ide u schalke, pa je tako i cijela ekipa motivacijski pala.... ali ima jos da se igra, vidjecemo vidjecemo :P

naprijed vukovi!
JThomas

#11 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by JThomas »

ovi se bukvalno takmiče ko NEĆE biti prvak.

kad god se neko odvoji malo, odmah izgubi dvije-tri tekme zaredom.
uriel

#12 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by uriel »

Prokletstvo njemačkih klubova je to što svi oni igraju, a samo Bayern može biti prvak. :mrgreen: Ne podnosim ih nimalo, ali činjenica jeste da Bayern mora igrati očajno da bi bilo koji drugi tim imao makar male izglede da osvoji naslov prvaka. Iskreno se nadam da će Wolfsburgu to uspjeti, ali ovaj Stuttgart ima nevjerovatno seriju i u fantastičnoj su formi. Ma, ko god da osvoji, samo neka to ne bude Bayern. :dance: :mrgreen:
Socijalista

#13 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Socijalista »

uriel wrote:Prokletstvo njemačkih klubova je to što svi oni igraju, a samo Bayern može biti prvak. :mrgreen: Ne podnosim ih nimalo, ali činjenica jeste da Bayern mora igrati očajno da bi bilo koji drugi tim imao makar male izglede da osvoji naslov prvaka. Iskreno se nadam da će Wolfsburgu to uspjeti, ali ovaj Stuttgart ima nevjerovatno seriju i u fantastičnoj su formi. Ma, ko god da osvoji, samo neka to ne bude Bayern. :dance: :mrgreen:
Nazalost, Bayern je tu najiskusniji u tim momentima i iskoristice sve da budu prvaci, gledao sam sad "Doppelpass" na DSF-u i oni pricaju o tome da ce najvjerovatnije BAyern biti prvak i da su male sanse da ko drugi bude prvak. Jednostavno daju samo sanse Bayernu, jer ce jedini pobjediti ostale tri utakmice, sto je i najvjerovatnije.
Eweleen

#14 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Eweleen »

Magath je poklonio Bayernu titulu

jebiga!
Αθήνα

#15 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Αθήνα »

Ja sanjam o obračunu u zadnjem kolu i tekmi Bayern - Stuttgart i 87-oj minuti, korneru koji će u gol pospremiti Sami Khedira i donijeti Stuttgartu titulu :D

Što jest-jest, otkada je Babbel postavljen za trenera, Stuttgart zaista igra ubjedljivo najljepši, najofanzivniji i najefikasniji fudbal, iako objektivno i nemaju igrače kao npr Bayern ili HSV, čak i Leverkusen ili Schalke su po meni na papiru dosta jači. To je ono što cijenim...frontalno u napad, pa šta bude, a ovaj put im se dosta toga poklopilo. Wolfsburg kao da ponavlja grešku Hoffenheima i počinje kalkulisati nešto. Imali su prepoznatljivu igru i sada kada je najpotrebnije, oni po.činju izvlačiti Džeku tamo na krilo i igrati "na sigurno", što ih vodi u proapst, a imali su titulu na dlanu, što ne vjerujem da će im se iakda vise ponoviti. Bayern nikada nije bio lošiji i biće krajnje nezasluženo da uzmu titulu, iako im objektivno dajem najveće šanse. Herthi se ove sezone sve poklopilo, a ja iskreno još ne mogu da vjerujem da su oni kandidati za titulu, jer po meni imaju tim za sredinu tabele i ništa više od toha. Slijedeće sezone im prognoziram deseto mjesto, ako ne čak i manje od toga. Hamburg ukoliko danas ne pobijedi Werdera u gostima, apsolutno ispada iz trke, a Borussia ipak ima preveliki zaostatak da bi je smatrali kandidatom za titulu, jer su do kraja ipak samo 3 kola....njihova bi možda mogla birti slijedeća sezona, ukoliko dovedu 3-4 dobra igrača, prije svega vrhunskog vezistu i napadača, pod uslovom da zadrže vrlo dobru odbranu koju imaju (Subotic, Santana).
vee-jay

#16 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by vee-jay »

and wrote:bayern
Image
herta
Image
stuttgart
Image
wolfsburg
Image
hsv
Image
glasao sam za bayern, nadam se da ce vukovi biti ti. hsv izgleda ima tri najlakse utakmice i ako ne kiksaju trebali bi sve dobiti, ali ipak im fali 5 bodova tj. nakon danasnje tekme mozda 2.
-danTe-

#17 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by -danTe- »

Bayern im avjerovatno najteze utakmie u ova tri kola,ali...Bayern je Bayern... :mrgreen:
Bayern uber alles!
and

#18 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by and »

and1medjed wrote:Bayern im avjerovatno najteze utakmie u ova tri kola,ali...Bayern je Bayern... :mrgreen:
Bayern uber alles!
ako ne bude ko sa čelzijem onaj odozgo umiješao prste,pa im ga salihović u 93 složi :D
FrancescoTotti

#19 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by FrancescoTotti »

Iako je Stutgart pobijedio vidilo se jucer da je Wolfsburg puno bolja ekipa . I ko mi kaze da je Grafite dobra igrac nema pojma . Ono sto je jucer promasio kad mu je Dzeko nabacio .......... Pa i onaj sto je uso u igru sta promasi ono sto se ne moze promasiti na pocetku drugog poluvremena
Misalim da je ondje bio gol Stutgart bi rikno jel su tada vukovi imali igru u rukama i bili bolji tim . Stutgart cetri sanse cetri gola Gomesa od koja dva bi i moja majka dala . Dzeko se trudio imo par finih sansi i dodavanja . Izlazak Misimovica je poremetio sve . Stutgart moze osvojiti prvensto samo u hokeju na travi :mrgreen:
veljaca

#20 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by veljaca »

Evo da i ja doprinesem temi:
Magat je doprinjeo svemu ovome. Izjaviti nekoliko kola pred kraj da ide u Shalke je GLUPOST ili namjera da pomogne Bayernu ( znamo da je njih trenirao .... )
Takodje ( iz prve ruke ) na zadnjim treninzima - bukvalno LOMI ekipu. Neko ce reci to je dobro ali onim tako ubija svjezinu i snagu da normalno igraju na utakmicama .... Po meni on to svjesno radi za Bayern .....
cyprus

#21 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by cyprus »

FrancescoTotti wrote:Iako je Stutgart pobijedio vidilo se jucer da je Wolfsburg puno bolja ekipa . I ko mi kaze da je Grafite dobra igrac nema pojma . Ono sto je jucer promasio kad mu je Dzeko nabacio .......... Pa i onaj sto je uso u igru sta promasi ono sto se ne moze promasiti na pocetku drugog poluvremena
Misalim da je ondje bio gol Stutgart bi rikno jel su tada vukovi imali igru u rukama i bili bolji tim . Stutgart cetri sanse cetri gola Gomesa od koja dva bi i moja majka dala . Dzeko se trudio imo par finih sansi i dodavanja . Izlazak Misimovica je poremetio sve . Stutgart moze osvojiti prvensto samo u hokeju na travi :mrgreen:
Joj gdje sve niču ovi stručnjaci :D . Eto Džeko je sa 20 golova svjetska klasa, a Grafite sa 23 nema pojma :D :D
FrancescoTotti

#22 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by FrancescoTotti »

cyprus wrote:
FrancescoTotti wrote:Iako je Stutgart pobijedio vidilo se jucer da je Wolfsburg puno bolja ekipa . I ko mi kaze da je Grafite dobra igrac nema pojma . Ono sto je jucer promasio kad mu je Dzeko nabacio .......... Pa i onaj sto je uso u igru sta promasi ono sto se ne moze promasiti na pocetku drugog poluvremena
Joj gdje sve niču ovi stručnjaci :D . Eto Džeko je sa 20 golova svjetska klasa, a Grafite sa 23 nema pojma :D :D
Burazeru igro sam fudbal profesionalno kad se ti mozfa nisi ni rodio :D :!: Grafite je u zadnje cetri utakmice primio pet puta loptu a sve sto je napravljeno na tim utakmicama bilo je djelo Misimovica i Dzeke . promasiti prazan gol za igraca njegove klase kako rece je vise nego smijesno . I to u odlucujucoj utakmici . O tome kako je skrt ne treba trositi rijeci
FrancescoTotti

#23 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by FrancescoTotti »

HSv papa , bas mi je drago . E jes natezo Vugdalic neki dan a sada ove sezone nista . Cao , aufirdezen . jedan otpa
Socijalista

#24 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Socijalista »

FrancescoTotti wrote:HSv papa , bas mi je drago . E jes natezo Vugdalic neki dan a sada ove sezone nista . Cao , aufirdezen . jedan otpa
Borissijaaaaa ostaje 5-taaaaaaaaaaaaa :bih:
belafonte

#25 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by belafonte »

Moze li mi neko reci sta odlucuje prvaka u slucaju istog broja bodova - gol razlike ili medjusobni susret?
Post Reply