bull barovi za terence
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
matrix123456
#1 bull barovi za terence
Zanima me koliko bi bila cijena bull barova za terence.pogotovo za mog terenca nissan patrola,gdje ih ima kod nas u bih i koliko kostaju.
hvala na odgovorima
hvala na odgovorima
-
whow
#2 Re: bull barovi za terence
Jel to kupujes kravu ?Ako nema orginal bull bar navari stangu sa gelendera bice super.matrix123456 wrote:Zanima me koliko bi bila cijena bull barova za terence.pogotovo za mog terenca nissan patrola,gdje ih ima kod nas u bih i koliko kostaju.
hvala na odgovorima
-
matrix123456
#3 Re: bull barovi za terence
ma mogu ja sad da navarim stangu ali na sta bi to licilo,mene zanima koiko bi kosto gotov odnosno koiko bi to kostalo da neko napravi a da to izgleda lijepo na terencu id ga stiti od manjih ostecenja
- Bakir1
#4 Re: bull barovi za terence
nov orginalni kosta mnogo i previse,varijanta je da ti ih napravi imamex ili tako nesto bio je ovdje bot koji se reklamirao oni prave od inoxa i kosta oko 700 KM,koliko sam cuo,polovnih barem ne nedostaje i tu su cijene normalne.
ja imam za pajera polovan,ne kosta mnogo,pronadji na marketu moj oglas,ali te ocekuju prepravke ako ga mislis staviti.
napomena bull stiti od mnogo vecih ostecenja nego sto mislis ako se pravilno postavi.
@whow idi citaj car and driver pa cp tekstove ovdje
ja imam za pajera polovan,ne kosta mnogo,pronadji na marketu moj oglas,ali te ocekuju prepravke ako ga mislis staviti.
napomena bull stiti od mnogo vecih ostecenja nego sto mislis ako se pravilno postavi.
-
whow
#5 Re: bull barovi za terence
Bakir1 wrote:nov orginalni kosta mnogo i previse,varijanta je da ti ih napravi imamex ili tako nesto bio je ovdje bot koji se reklamirao oni prave od inoxa i kosta oko 700 KM,koliko sam cuo,polovnih barem ne nedostaje i tu su cijene normalne.
Prijatelju imas dobar auto nemoj ga upropastavati sa tim bullom. #1 to nema apsolutno nikakve svrhe , samo dodaje na tezini
#2 ti ne zivis na rancu i ne uzgajas krave pa da ti to treba, #3 estetski to je katastrofa samo uruznjava auto .
@ Bakir 01 ti si meni pravo zgodan sa tim bullom
- Bakir1
#6 Re: bull barovi za terence
halo bosanac pardon amerikanac fino bi bilo kada ti svakoj ne bi bio poklopac,nemas pojma izgleda sta je i koliko koristi bull bar cim toliko krave spominjes,nije svaka definicija vezana za australiju da samo stocari koriste isti.
kod vozila kakvo je recimo taj gr o kojem se prica,veoma je bitan napadni ugao vozila,koji je kod patrola radi duzeg medjuosovinskog razmaka mali pa uz prvi hampser strada ili karambolka ili nesto vise kao karter vozila prednji diff itd,posto se bull montira na krajeve sasije on je taj koji na sebe preuzima svu opasnost pri takvim situacijama.
dalje,ti nikada vjerovatno nisi ni probao voziti offroad po nepatvorenim sumskim stazama i uskim putevima gdje bull pruza odlicnu zastitu od raznoraznih grana,stabala i svega sto ide uz voznju pravim terenima.
tezina,bull od cijevi promjera 2 cola kakav ja imam na autu tezi svega 80 kg sto u poredjenju sa masom suhog vozila od 1600 kg nije neka bitna stvar.
o estetici necu raspravljati jer je individualna stvar ali dovoljno je vidjeti kockastog terenca sa i bez bulla da stvari budu malo jasnije
sa:

bez:

e sad privatne uvrede,ti si meni pravo zgodan sa svojim naprdjivanjem,rekoh gore vec svakom loncu si ti poklopac.
imam bull na svome autu evo kako izgleda zar nije zgodan

kod vozila kakvo je recimo taj gr o kojem se prica,veoma je bitan napadni ugao vozila,koji je kod patrola radi duzeg medjuosovinskog razmaka mali pa uz prvi hampser strada ili karambolka ili nesto vise kao karter vozila prednji diff itd,posto se bull montira na krajeve sasije on je taj koji na sebe preuzima svu opasnost pri takvim situacijama.
dalje,ti nikada vjerovatno nisi ni probao voziti offroad po nepatvorenim sumskim stazama i uskim putevima gdje bull pruza odlicnu zastitu od raznoraznih grana,stabala i svega sto ide uz voznju pravim terenima.
tezina,bull od cijevi promjera 2 cola kakav ja imam na autu tezi svega 80 kg sto u poredjenju sa masom suhog vozila od 1600 kg nije neka bitna stvar.
o estetici necu raspravljati jer je individualna stvar ali dovoljno je vidjeti kockastog terenca sa i bez bulla da stvari budu malo jasnije
sa:

bez:

e sad privatne uvrede,ti si meni pravo zgodan sa svojim naprdjivanjem,rekoh gore vec svakom loncu si ti poklopac.

- citroen
#7 Re: bull barovi za terence
Dosta bolje izgleda ovaj na patrolu,na pajeru mi i nije nesto....
-
whow
#8 Re: bull barovi za terence
Bakir1 wrote:halo bosanac pardon amerikanac fino bi bilo kada ti svakoj ne bi bio poklopac,nemas pojma izgleda sta je i koliko koristi bull bar cim toliko krave spominjes,nije svaka definicija vezana za australiju da samo stocari koriste isti.
sa:
bez:
ubio se za farme yip yee , hajmo krave za mnom
- Bakir1
#9 Re: bull barovi za terence
@citroen ovaj nije vecini lijep ali je veoma svrsishodan
@coban,cekam konstruktivnu uvredu

@coban,cekam konstruktivnu uvredu
- citroen
#10 Re: bull barovi za terence
Matrix evo za tebe nesto http://www.ismenscompany.ba ovi ljudi rade za terence pragove,bullbarove i ostale dzidze.
-
AAEERROO
#11 Re: bull barovi za terence
Evo broj on momka koji pravi po naruđbi bull barove doneseš mu sliku kakav hoces bull bar i on ti napravi, a sto je najbitnije nije puno skup.
Eldin 061 271 172
Eldin 061 271 172
-
matrix123456
#12 Re: bull barovi za terence
bakir ja sam ti polo poruku na market.ba trebaju mi mjere samo da vidim koliko se to treba prepravlajti,
a bull bar i te kao ukrasava auto a i sto je najbitnije stiti auto od udara,vise puta kad idem kroz uske staze sa dzipom negdje zakacim i to hromirani branik pa je sav izgreban,e kad bih imo bull bar to bi mi sacuvalo auto od tih ostecenja,vise puta mi se desilo ad mis e neko odcese od branik zadnj i a i prednji tako da bi mi to korisitilo
citroen
njih sam kontaktiro
ma prskupi brate,sve sa ugradnjom izadje 2000km,to ukljucuje galeriju zadnju bull i prednj,ono da nije dobro jest,jer je vrlo kvalitetno uradjeno,ali ipak preskupo
aeroo
gdje taj zivi i otprilikie koj su mu cijene,zavao sam ga nedostupan.
a sto se tice tezine pa ovaj moj dzip tezi preko 2,5 tone pa tih 80kg ko da je sjeo jos jedan putnik.
a bull bar i te kao ukrasava auto a i sto je najbitnije stiti auto od udara,vise puta kad idem kroz uske staze sa dzipom negdje zakacim i to hromirani branik pa je sav izgreban,e kad bih imo bull bar to bi mi sacuvalo auto od tih ostecenja,vise puta mi se desilo ad mis e neko odcese od branik zadnj i a i prednji tako da bi mi to korisitilo
citroen
njih sam kontaktiro
ma prskupi brate,sve sa ugradnjom izadje 2000km,to ukljucuje galeriju zadnju bull i prednj,ono da nije dobro jest,jer je vrlo kvalitetno uradjeno,ali ipak preskupo
aeroo
gdje taj zivi i otprilikie koj su mu cijene,zavao sam ga nedostupan.
a sto se tice tezine pa ovaj moj dzip tezi preko 2,5 tone pa tih 80kg ko da je sjeo jos jedan putnik.
-
matrix123456
#13 Re: bull barovi za terence
evo moje makine
http://img195.imageshack.us/i/dsc00704m.jpg/
a nesto bih slicno ovome samo da stiti krajeve odnosno baltobrane
http://img15.imageshack.us/i/car1ql.jpg/
http://img195.imageshack.us/i/dsc00704m.jpg/
a nesto bih slicno ovome samo da stiti krajeve odnosno baltobrane
http://img15.imageshack.us/i/car1ql.jpg/
- citroen
#15 Re: bull barovi za terence
Brate dobra ti je machina, a i ovaj koji posjeduje bullbar predobro izgleda.Ako nadjes nekog da radi povoljno bullbar trazi da uradi isti kao na slici sto si postavio,stvarno je mocna...pozzzzmatrix123456 wrote:sta mislite
-
matrix123456
#16 Re: bull barovi za terence
dobra masina jest,a ovaj sa bullom ma izgleda ko tansporter,jes mocan e takav slican bi ja samo neznam ko to moze napraviti za nekih 100, 200 km amozda i vise
-
matrix123456
#17 Re: bull barovi za terence
...................................