Bulevar Ratka Mladica
-
neocekivana_sila
#1 Bulevar Ratka Mladica
Žene u crnom energično pozivaju nadležne u Beogradu da odmah skinu plakate "Bulevar Ratka Mladića" kojima su nepoznate osobe u noći između ponedeljka i utorka oblepile zgrade na Bulevaru AVNOJ-a u Novom Beogradu. Od policije zahtevaju da odmah pronađe i kazni one koji su kukavički, pod okriljem mraka oskrnavili jednu od najprometnijih beogradskih ulica i ponovo ponizili i postideli građane/ke Beograda.
Mladić je decenijama haški begunac, optužen između ostalog i za genocid u Srebrenici. Plakati sa njegovim imenom su se pojavili četiri dana nakon što se ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković saglasio da se Bulevar AVNOJ-a preimenuje u Bulevar Zorana Đinđića, mučki ubijenog premijera Srbije, čije su ubice, inspiratori/ke i komandant/kinje takođe deo antihaškog lobija.
Žene u crnom naglašavaju da su prethodni i novi naziv ove ulice isticali da je Beograd grad antifašizma i reformatora, a ne grad ubica bošnjačkih dečaka, koji svojim sakrivanjem od pravde decenijama drži kao taoce sve građane/ke Srbije. Oni/e su taoci zločina i zločinca, ali i ove vlade, koja, kao i prethodna, ništa ne čini da uhapsi komandanta srebreničkog genocida, brojnih ratnih zločina, i još petoricu optuženih koji su na teritoriji Srbije. Nećemo zločince i njihove pomagače među nama, odlučne su Žene u crnom.
U Beogradu, 22. maj 2007. Žene u crnom
Mladić je decenijama haški begunac, optužen između ostalog i za genocid u Srebrenici. Plakati sa njegovim imenom su se pojavili četiri dana nakon što se ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković saglasio da se Bulevar AVNOJ-a preimenuje u Bulevar Zorana Đinđića, mučki ubijenog premijera Srbije, čije su ubice, inspiratori/ke i komandant/kinje takođe deo antihaškog lobija.
Žene u crnom naglašavaju da su prethodni i novi naziv ove ulice isticali da je Beograd grad antifašizma i reformatora, a ne grad ubica bošnjačkih dečaka, koji svojim sakrivanjem od pravde decenijama drži kao taoce sve građane/ke Srbije. Oni/e su taoci zločina i zločinca, ali i ove vlade, koja, kao i prethodna, ništa ne čini da uhapsi komandanta srebreničkog genocida, brojnih ratnih zločina, i još petoricu optuženih koji su na teritoriji Srbije. Nećemo zločince i njihove pomagače među nama, odlučne su Žene u crnom.
U Beogradu, 22. maj 2007. Žene u crnom
-
basta sljezove boje
je li istina da su ovih dana ucestale racije po Beogradu zbog Mladica?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
bila je ko fol kad je bilo formiranje vlade...basta sljezove boje wrote:je li istina da su ovih dana ucestale racije po Beogradu zbog Mladica?
ma da hoce, davno bi ga uhvatili...
nego ono EVO MI SE TRUDIMO...how yes no...
-
basta sljezove boje
ko je sad u pitanju? Severina? Suzana Mancic? Da nije i kakav politicar u igri?SiSaJuMe wrote:Jes, jes samo sto nisu., Racija je ponovo radi piratskih dvd-a.basta sljezove boje wrote:je li istina da su ovih dana ucestale racije po Beogradu zbog Mladica?
-
Unjustice
Glas manjinske Srbije? Ma nemoj? Seseljeva cetnicka stranka je najveca stranka u srbijanskom parlamentu i ovo ti je pal glas vecinske Srbije. Dosta je sto nam zapadni mediji prodaju muda po bubrege za "prodemokratskim vladama u Srbiji" kao recimo vladom "prozapadnog" Kostunice, jos nam ti ovdje krenuo prosipati suplju, da je ovo glas "manjinske Srbije"?zlatan01 wrote:Ovo je ipak glas manjinske Srbije, nazalost.
Ovo je Srbija i to vecinska i onakva kakva u stvari jeste u zadnjih 200 godina, zlocinacka, primitivna, nazadna i sasvim sigurno sa teznjama ka BiH teritoriji. Ne znam zasto se stidjeti pa ne reci da Kostunica nije nikakav "prozapadnjak" nego Milosevic koji nije imao priliku se iskazati u klanju kao predsjednik vlade, a sasvim sigurno da nije nista manji od cetnik od Seselja ili Milosevica.
- taxi_driver
Unjustice wrote:Glas manjinske Srbije? Ma nemoj? Seseljeva cetnicka stranka je najveca stranka u srbijanskom parlamentu i ovo ti je pal glas vecinske Srbije. Dosta je sto nam zapadni mediji prodaju muda po bubrege za "prodemokratskim vladama u Srbiji" kao recimo vladom "prozapadnog" Kostunice, jos nam ti ovdje krenuo prosipati suplju, da je ovo glas "manjinske Srbije"?zlatan01 wrote:Ovo je ipak glas manjinske Srbije, nazalost.
Ovo je Srbija i to vecinska i onakva kakva u stvari jeste u zadnjih 200 godina, zlocinacka, primitivna, nazadna i sasvim sigurno sa teznjama ka BiH teritoriji. Ne znam zasto se stidjeti pa ne reci da Kostunica nije nikakav "prozapadnjak" nego Milosevic koji nije imao priliku se iskazati u klanju kao predsjednik vlade, a sasvim sigurno da nije nista manji od cetnik od Seselja ili Milosevica.
mislio je na zene u crnom.procitaj ponovo!!!!
-
pofalicki
Mislim da bi ti trebao procitati ponovo!!!taxi_driver wrote:Unjustice wrote:Glas manjinske Srbije? Ma nemoj? Seseljeva cetnicka stranka je najveca stranka u srbijanskom parlamentu i ovo ti je pal glas vecinske Srbije. Dosta je sto nam zapadni mediji prodaju muda po bubrege za "prodemokratskim vladama u Srbiji" kao recimo vladom "prozapadnog" Kostunice, jos nam ti ovdje krenuo prosipati suplju, da je ovo glas "manjinske Srbije"?zlatan01 wrote:Ovo je ipak glas manjinske Srbije, nazalost.
mislio je na zene u crnom.procitaj ponovo!!!!
Radikali stoje iza toga i vidio sam na TV-u veceras izmedju ostalih Lidiju Vukicevic na trgu... Vrijeme je da klimu TOSHIBA u taxiu svom popravis...
-
Almir Arnaut-Belli
Što ti stari živiš u nadi da tamo nema radikalizma,pa nije Beograd Srbija,nego narod,jedna grupa žena je hrabrija od tog naroda,a ti razmisli zlaja o ovomzlatan01 wrote:Ovo je ipak glas manjinske Srbije, nazalost.
-
Almir Arnaut-Belli
Treba tražiti da se u centru Jerusalema podigne spomenik Adolfu,da neki skontaju o čemu se radi u Srbiji i ako hočete dokaz ko je Tadić ,objasnite mi kako da zakačim fotku[/url]
-
Tariq_rambo
Almire nisi razumio covjeka, govori da je nazalost manjina Srbije ta koja razmislja demokratski, i koja osudjuje genocid, zlocine itd.Almir Arnaut-Belli wrote:Što ti stari živiš u nadi da tamo nema radikalizma,pa nije Beograd Srbija,nego narod,jedna grupa žena je hrabrija od tog naroda,a ti razmisli zlaja o ovomzlatan01 wrote:Ovo je ipak glas manjinske Srbije, nazalost.
Steta za Srbiju sto su jedan Cedomir Jovanovic, NEnad Canak, Natasa Kandic ljudi koje Srbija ocajnicki treba a narod to ne prepoznaje.
-
Almir Arnaut-Belli
isto tako je i kod nas stari mojTariq_rambo wrote:Almire nisi razumio covjeka, govori da je nazalost manjina Srbije ta koja razmislja demokratski, i koja osudjuje genocid, zlocine itd.Almir Arnaut-Belli wrote:Što ti stari živiš u nadi da tamo nema radikalizma,pa nije Beograd Srbija,nego narod,jedna grupa žena je hrabrija od tog naroda,a ti razmisli zlaja o ovomzlatan01 wrote:Ovo je ipak glas manjinske Srbije, nazalost.
Steta za Srbiju sto su jedan Cedomir Jovanovic, NEnad Canak, Natasa Kandic ljudi koje Srbija ocajnicki treba a narod to ne prepoznaje.
-
Leonid Breznjev
-
Flora
Problem u Srbiji nisu samo radikali, vec i DSS - oni zajedno duvaju u istu frulu. Zapravo imaju apsolutnu vecinu na izborima, ali radikalima je super da budu u opoziciji sve dok je na vlasti neko ko ih nece dirati i hapsiti, niti proganjati zbog kriminala i ratnih zlocina. Steta sto Ceda nema gotovo nikakvu podrsku, i sto Tadic nema muda. Ovako Srbija tone u 90te...
-
zavrzlama
http://www.b92.net/info/komentari.php?n ... 8428#hrono
Sreca pa ima dosta normalnog svijeta..ove komentari bi trebali procitati mnogi na ovom forumu....ono sa cime se mi u BIH borimo je isto zlo i za Srbiju.....
Sreca pa ima dosta normalnog svijeta..ove komentari bi trebali procitati mnogi na ovom forumu....ono sa cime se mi u BIH borimo je isto zlo i za Srbiju.....
Srbija nikada nije bila punija mrznje, nesrece i nezadovoljstva. U Srbiji nikada vece razlike nisu bile izmedju staleza, ultra bogatih i tesko siromasnih, obrazovanihi i neobrazovanih, prozapadnih i proistocnih. U Srbiji nikada manje nije bilo sredine, obicnih, svesnih, vrednih i kulturnih ljudi koji bi ove suprotstavljene strane povezali i poveli onu Srbiju sa onom tihom vecinom neopredeljenih ljudi napred u buducnost. Srbija polako tone u poslednji, ovaj put gradjanski rat koji ce kao po kazni zakljuciti sve prethodne ratove koji su vodjeni devedesetih godina. Onaj kome to jos nije jasno prateci zbivana u skupstini, na ulici i u medijima poslednjih meseci, postace to uskoro, onakon konacnog proglasenja nezavisnosti Kosova. Ne postoji ni jedna stvar koju bih zeleo vise, do da nisam u pravu. Bojim se da cu biti, ako vlast i zakon u Srbiji konacno ne preuzmu vodjenje ove premorene i snuzdene zemlej u svetliju buducnost ostavljajuci jednom za uvek, proslost iza sebe.
(Igor, 26. maj 2007 12:38)
-
Shoba
meni je zaista zao normalnog svijeta u Srbiji koji moraju da zive sa monstrumima. Nazalost, ima ih previse.....Nekako mi se cini da bi bolje bilo za Srbiju da su na zadnjim izborima pobijedili radikali da konacno i na svojoj kozi osjete pravi teror sopstvenih fasista. Svaka zast Natasi Kandic, B92 i ostaloj normalnoj manjini. Nije lako zivjeti pored takvih manijaka.....(mi barem znamo s kim imamo posla)
-
zavrzlama
Radikalima ne odgovara pobjeda i vlast u Srbiji...vlast treba Kostunici..a Radikalima Kostunicina zastita da sprovode svoje mracne planove....ono sto trijezan misli i zeli(Kostunica)..to pijan govori i radi (radikali)... a posteni dio Srbije ne smije da pisne jer je Srbija drzava obavjestajnih sluzbi...gdje je glava jeftinija od kape..Shoba wrote:meni je zaista zao normalnog svijeta u Srbiji koji moraju da zive sa monstrumima. Nazalost, ima ih previse.....Nekako mi se cini da bi bolje bilo za Srbiju da su na zadnjim izborima pobijedili radikali da konacno i na svojoj kozi osjete pravi teror sopstvenih fasista. Svaka zast Natasi Kandic, B92 i ostaloj normalnoj manjini. Nije lako zivjeti pored takvih manijaka.....(mi barem znamo s kim imamo posla)