Liska wrote:Ld, ja ti govorim o Dretelju 1992. godine kad je Kraljevic znao za Srbe u njemu, cak stavise izdavao je zapovijedi o njihovom privodjenju.
Pisao sam o poginulim pripadnicima HV u BiH i njih je najvise bilo u Posavini u ljeto i jesen 1992. U sukobu sa Armijom BiH je bilo zrtava ali se nije radilo o velikom broju ljudi. Mijesas neke stvari, npr. Slavonci su izginuli na juznom prilazu Mostaru u borbi sa Gacanima, a ne Splicani.
Zna li se koliko je pripadnika Armije BiH izginulo oko Viteza, u Zepcu?
Armija BiH je oko Mostara suradjivala sa VRS-om za vrijeme sukoba sa HVO-om i po cemu je to drugacije od HVO Zepce?
obrati paznju na 1993 godinu i broj zrtava
tada su iskljucivo norbe bile izmedju hvo i armije
blaskiceva izjava o 1900 poginulih na potezu vitez,bila,n.travnik
zatim kontaj gdje je zepce,kiseljak,vares,mostar i g.vakuf
sto se tice juznog prilaza u jednoj od akcija najvise je zaginulo splicana,to sigurno
mozda je to neka druga akcija kad su slavonci zaginuli,ne znam,ali ovo je bila bas veca akcija,odigrala se kog odvajanja cesta za bunu,i po nadjenim dokumentima su utvrdili da su splicani,majka mu stara
i ona akcija u starom gradu,i tu su ucestvovali splicani,kad su zaginuli,i to su bili neki diverzanti-specijalci
sto se tice g.vakufa tu je bilo vise brigada hrvatske vojske,pretezno povucene sa slavonskog ratista
i na g.vakufu su bile uzasne,uzasne borbe,vjerovatno najgore i najintezivnije borbe u sukobu izmedju hvo i armije bih su bile na g.vakufu
hvo i hv nisu mogli jednu ulicu da zauzmu,doduse uzeli su jednu kotu negdje u brdima,uprkos intenzivnim napadima tih godinu dana
sto se tice podataka poginulih od strane armije bih nebih ti mogao reci
jer po podatcima IDCa 5400 vojnika armije bih je poginulo u centralnoj bosni u toku rata
to ukljucuje lasvansku dolinu,kiseljak,fojnicu,zepce,vlasic,kupres,d.vakuf,vozucu i ozren,olovsko ratiste,visocko ratiste,tesanj,dobojsko ratiste
sto se tice pobijenih ratnih zarobljenika armije bih broj je 1700
vi i srbi ste pogubili 1700 bosnjaka ratnih vojnih zarobljenika u toku rata u BiH