Budzetlije su tumor ove drzave

Post Reply
hizo ramidovic

#326 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by hizo ramidovic »

naovakim temama sevidi kolko ima zavidni ljudi sto rekne moj rodzo akif ljudi zavidni stoje sad akif primijo daradi od unjega rodze sukre hanumu a sukro gleda kakoda uvali akifovog malog nabudjet i kad ljudi vide kako njiha dvoica se paze i cuvaju ledza ondakje normalno dabudnu zavidni i ljubomorni
dezurni_ucenik

#327 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by dezurni_ucenik »

Better Man wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Better Man wrote:Glasati za one koji nisu bili na vlasti i koji nisu opljačkali ovu državu, a ima takvih.
Ha! Nasa Stranka. Da glasam za onu sto ne zna je li Bosnjak ili iz red ostalih :lol: . Sve u cilju stolice u parlamentu. Neka hvala, ko sto rekoh, nece meni niko prodavati suplje price.
Onda glasaj za ove što te kradu ili nemoj nikako i opet time pomažeđ ove štote kradu. Mene boli ona stvar kako se ko izjašnjava, dali je bošnjak, srbin ili hrvat. Mene jedino interesuje dali je sposban, pošten i kakv je čovjek. S takvim ramišljanjem kao što ga imaš ti bićemo i dalje zadnja rupa na svirali.

Nije da se ne slazem sa tvojim komentarima koje pises ovdje, (sa vecinom se slazem), ali ne mogu se oduprijeti dojmu da su, necu reci djetinjasti, vec previse utopisticki. "Svako ko je pokrao, treba da odgovara, da robija blablabla" - sam znas da se to nece nikada desiti na zalost. Ti si mozda optimista po pitanju buducnosti ove drzave, ja nisam. Gledam krajnje pesimisticki na sve sto se desava. A sto se tice Nase Stranke, da dodju na glasacki nivo jednog DF-a sigurno u svoje redove bi morali primiti raznoraznog sljama. A ja nemam namjeru da glasam vise za stranke ciji clanovi obecavaju "kako ce se boriti za modu". To je tvoje misljenje, i to je u redu postujem. A ja stvarno ne vidim ovdje nekog ko bi nas izvukao iz ove septicke jame. Moras se pomiriti da SDA nije stranka vec ideologija. Komunizam, SDA, a koja ce to biti treca ideologija koja ce zaluditi ljude, to ne znam.

Budzetlije, clanovi porodica, kumovi, zemljaci - prevelika je to hobotnica protiv koje se treba boriti. A mi pusimo, kako god da okrenemo. A glasanjem neces nista promjeniti. Nismo mi USA da imas dvije vodece stranke. Svakako, sutra da Nasa Stranka dodje na vlast, usli bi u koaliciju sa SDA. Sve zbog stolica, funkcija, para ...
eduscho

#328 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by eduscho »

Koprupcija i koruptivni akti se prvenstveno rade na visem politickom nivou, a onda se kaskadno prelijevaju na nize nivoe kantoni, opstine itd. Prvenstveni tu treba uklanjati tumore, tu su najzlocudniji. Sto se tice javne potrosnje tu treba razlikovati javne institucije (administracija i sl. ) i javne firme (preduzeca u vlasnistvu drzave). Kod ovih prvih treba raditi na redukciji, definitivno previse stranackih i rodjackih uhljeba. A pored kvantitativnog dijela i na strukturnim promjenama, tj. ne moze svaki coban s nekakvim mutnim diplomama iz RSa, S Brijega ili Travnika upasti na poziciju, dok fina pametna djeca came cekajuci s diplomama na birou ili ganjaju put za Njemacku da nekom dedici ili bakici peru guzicu u Altenheimu za 800 EUR ( to je u Njemackoj ispod minimalca). Sto se ovih drugih tice tj. javnih preduzeca to je sve trebalo biti (ali korektno) privatizovano jos '96 na '97. Ne kontam nikako sto drzavi fabrika obuce ili traktorskih dijelova??? Pa to ima jos samo na Kubi, cak ni Kina i Vijetnam kao komunisticje zemlje vise nemaju taj koncept. Naravno da je bilo korektne privatizacije i dobrog poslovnog ambijenta za velike ulagače (mada je to sada druga tema), no nije nemoguce, pogledajte primjer Slovačke i VWa ili Estonije s kojima se mozemo donekle komparirati!trebalo je takodjer dovesti i velike igrace u elektroenergetskom i telecom sektoru, pa neka se takmice i obaraju cijene, Dobro i za nas kao kupce, zar ne. Na kraju sta mi vrijedi "moja" BiH elektrodistribucija kada pri svakom prvom snjegu izbaci sav sistem i nemam struje po pola dana, a bio sam u Svici na vrh Alpa - 5 metara snijega oluja samo takva dere, ma da trepne sijalica, nista, sve ko Doxa radi???
Skresati administraciju, privatizirati drzavna preduzeca (osim voda, suma i cesta, ali ih pravo kontrolisati, a ne da budu stranacki bankomati i stranacka legla za uhljube), te sudski progoniti i medijski pratiti visoku politiku (kada sazrije svijest u drustvu), i omoguciti iskren i dobar ambijent za privatna ulaganja, uz postovanje zakona i pravila od strane poslodavaca. To ti je jedina terapija za nas rak.
JThomas

#329 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by JThomas »

doduše šta će takva preduzeća ikome? gdje su mogli i prodali su i uzeli kajmak, ostalo je ovo čemu je vrijednost u minusu. onome ko bi htio da proizvodi je lakše napraviti firmu od nule nego preuzeti onu gdje 20 godina radnicima nisu uplaćeni doprinosi - a vode se kao da rade.
L u c i f e r

#330 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by L u c i f e r »

Better Man wrote:Glasati za one koji nisu bili na vlasti i koji nisu opljačkali ovu državu, a ima takvih.
http://forum.klix.ba/demokratija-je-ilu ... 37006.html
sumirprimus

#331 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by sumirprimus »

Henry Chinaski wrote:
sumirprimus wrote:Inace sve sami proizvodzaci,sturise se dokazujuci da njihovo vise vrijedi i ne dismr toliko...
Cast izuzecima...
Sama gospoda intelektualci radnici...uraaaa
Ko sta stvara?koka jaja...
Po postu bi se dalo zaključiti da si ti jedan od budžetlija koji misli da se sturi od posla, da to niko ne cijeni, a da je zaslužio sve pogodnosti koje ima?
Zar ne misliš da je prilično ružno što neko takav ima skoro duplo više dana godišnjeg odmora od mene, otpremnine is tako dalje. Za sad nemam ništa protiv enormnih odbitaka na plate ali volio bih da od tih para bude neka veća društvena korist nego da plaćam gradnju vikendice nekom ko to (u najmanju ruku) nije zaslužio.
Netacno.i nije neka pohvala bit na budzetu...
A problem budzeta i budzetlija,pa sistem sam od sebe je nakaradan,imas 10 kantona,bog te pito kolkoministara,zamjenika
Savjetnika,sofera,onda parlamenata....e tu ode lova niz vodu...a ne na zdravtstvo skolstvo policiju...tih ce budzetlija uvijek biti i treba da ih bude...
Samo mislim da nam je glavni sport kukanje, misli da mos sam dat go, ajde brate u napad ne cekaj u odbrani....
Novak20

#332 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by Novak20 »

kockica_kockica wrote:
Novak20 wrote:
kockica_kockica wrote:
I MI smo dio sistema. I MI smo biracko tijelo. I MI smo uzrok i simptom nakaradnog sistema i tumora kako ga nazivas.

SVI MI smo krivi zajedno sa NJIMA sto imamo 16 nivoa vlasti, 11000 budzetlija, 3 predsjednika, u svakom ministarstvu ministra zamjenika sekretara strucnog saradnika, savjetnika i sve to po troje jer je uvijek neko ugrozen i place da je ugrozen preglasan, nadglasan, ostecen.

A MI smo svi osteceni jer jos uvijek zivimo u nekom periodu od 1991 do 1995. I SVI smo krivi, jer sam sigurna da barem 70% ljudi na ovom istom forumu radi, ili neko od njegove rodbine radi, ili prijatelja radi na budzetu. PA eto potaknite ih da daju otkaz i rade za 350 KM kod privatnika s tim da dobiju to hise svako sest mjeseci jer znam neke koji rade vec 7 mjeseci kod privatnika bez marke.

Smijesni ste... Svi.. Sve vam neko drugi kriv... PA kad budu izbori opet cete glasati za iste... i onda ovdje pisati kako su molumni i nepismeni i kako im ni lobotomija ne pomaze...
Promjene nece biti ovdje ni za 100 godina. A kad propadnemo to ce bas biti sa stilom. I oni za koje STE glasali ce prvi pobjeci odavde u svoje dobro izgradjene vile i ranceve po Turskoj, Austriji, Njemackoj i drugim zemljama sa zalihama da prezive do kraja zivota i oni i njihovi potomci. JER to smo im MI SVI omogucili.
Meni su gori oni što ne glasaju od ovih što glasaju taman i naopako.
Nisam glasala....
Zasto?

Zato sto nema apsolutno niko medju onim kandidatima ko je pokazao bilo kakav interes za promjenama. Sve postavljeno ili pro forme ili zato sto je vec uhljebljen ili zato sto mu je to zaostavstina. Za koga da glasam? Ja nemam "svoje" pa makar i naopako.

Prvi onaj ko ponudi:
1. 90% svoje place da se uplacuje umjesto njemu u penzioni fond
2. Ponudi smislen nacin redukcije drzavnog aparata
3. Obaveze se da nece dovesti nikog u drzavni aparat kad zasjedne
4. Ne bude imao veze ni sa jednom strankom u proslosti koja zagovara nebuloze, vjersku i nacionalnu netrpeljivost, izrabljivanje i omalovazavanje ekonomije drzave
5. Ponudi smisleno rjesenje za nezaposlenost i razvitak poljoprivrede i drugih grana koje su zamrle
6. Ne bude u koaliciji sa licmjernim stranakama njihovim bivsim i sadasnjim clanovima

Ima moj glas... Ali tek nakon prvog mandata da dokaze odredjene stavke koje obicno budu samo mrtvo slovo na papiru.

Do sada ni jedan od njih nije nista ponudio osim prazne price do izbora i slaganje para na svojim racunima i svojih najblizih pretvarajuci se da radi zarad dobra drzave, privatno se druzeci sa onima s kojima se preko TVa prepucavaju i navodno mrze. Meni a ni ljudima u BiH ne trebaju shopping centri u kojima rade ljudi od zvijezde do zvijezde za pisljivih 300-500 KM koji nisu dovoljni ni da se hrane prvih 7 dana u mjesecu. Nekoj zeni duze traje menstruacija nego tim ljudima placa. O penzionerima da ne govorim. Da sam na mjestu bagre koja vedri i oblaci ja bih se stidjela, ali oni nemaju obraza, jer znaju da su oni "neciji" i da ce i za koju godinu nakon free koncerta i malo hrane i pica gratis dobiti glas tih istih koji ovdje prodaju suplju o tome kako ne valja nista u drzavi. Jest ne valja ... Ali je to KOLEKTIVNA KRIVICA SVIJU NAS i onih koji GLASAJU uvijek za iste i onih koji NE GLASAJU jer nemaju za koga ili ih nije briga.
Svaka krivica ima svoje ime i prezime. Te priče o glasanju možeš čuti od svakog taksiste koji ih priča mjesec pred izbore u ime održanja ovog stanja i borbe za obećani štand.

Ne kradem, ne bježim sa posla i od posla, odradim štagod volonterski, plaćam račune i poreze, izađem na izbore i glasam uvijek za one koji nisu bili u vlasti koja me razočarala..... miran sam sam sa sobom i moje krivice za ovo stanje nema.

Na ove opće ili opšte izbore je izašlo cca 1.000 000 birača ili 54 % od ukupnog broja u F BiH. Da je kojim slučajem izašlo još 400 000 birača i glasalo za, lupam DF ili NS, sve dosadašnje vladajuće stranke bi sletile sa vlasti i državne sise. Postojala bi barem nada da će se političari i politikanti poganjati među sobom zbog para i interesa. Ovako.... ništa se ne mijenja i tonemo sve dublje. Uvijek uz iste priče i opravdanja.
kockica_kockica

#333 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by kockica_kockica »

Moram reci da ne vjerujem niti jednoj stranci ciji vodeci ljudi su birani po nekoj nezamislivoj logici.
Imala sam prilike biti na skupovima raznim i ono sto sam ja primjetila jeste:

1. Ljudi koji su u strankama su uglavnom nezaposlene osobe zeljne uhljebljenja na budzet
2. Osobe su vrlo uskog razmisljanja i njihova percepcija ne doseze dalje od njihove mahale
3. Te iste osobe koje se kandidiraju za recimo opcinsko vijece su osobe koje ne mogu odluciti ni za sebe a kamoli za jednu lokalnu zajednicu
4. Obrazovanje - nula bodova
5. Osnovna kultura - nula bodova

Primjetim uzorak po kojem ti ljudi rade: uclanjenje - kandidatura za nesto samo da se placa - trzanje prijatelja i poznanika da glasaju za tebe - neuspjeh za sobom povlaci revolt spram ljudi koji nisu glasali - uspjesnost se verificira time na koju poziciju si primljen da ti kapa u dzep svaki mjesec (nemam ja nista protiv da ljudi rade naprotiv to su ljudi koji nisu imali posao o rodjenu mater bi prodali za redovnu placu) zaboravljajuci prijatelje i poznanike do narednih izbora gdje opet zapocinje utrka.

Rezime: Ima razloga zasto neke stranke nikad nece niti su bile vodece. Ima razloga zasto neke stranke zare i pale po zemlji. Imaju svoje razloge ljudi koji glasaju za ove koji nikad nece biti na vodecoj poziciji, imaju svoje sitne interese ljudi koji glasaju za ove koji nas u mozak da ne kazem sta vec godinama, imaju svoje razloge i ljudi koji ne glasaju jer nemaju povjerenja u ljude koji se kandidiraju.

Kao rezultat imamo pripravnicu ministricu u Tuzlanskom kantonu. Dakle da postanes ministar/ica ne trebaju ti kvalifikacije. Dovoljno je da nekog poznajes. Eto za te takve su ljudi glasali.
int21

#334 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by int21 »

Ta prica kako su buzetlije tumor je samo prdimahovina onih koji bi da su na budzetu. Ne serite vise.

Za svaki neuspjeh su vam krivi budzetlije, ministri, politicari i ko zna ko jos.....

Ko daje policajcima mito kad napravi prekrsaj? Ko daje doktoru cvaju da dodje prije na red? Ko ide intervenisati da djete dobije vecu ocjenu a ne da vise uci? Dosta suplje, svi bi na budzet i svi bi da imaju platu ministra a da sto manje znaju i da sto manje rade......

Dosta!
Drinski

#335 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by Drinski »

int21 wrote:Ta prica kako su buzetlije tumor je samo prdimahovina onih koji bi da su na budzetu. Ne serite vise.

Za svaki neuspjeh su vam krivi budzetlije, ministri, politicari i ko zna ko jos.....

Ko daje policajcima mito kad napravi prekrsaj? Ko daje doktoru cvaju da dodje prije na red? Ko ide intervenisati da djete dobije vecu ocjenu a ne da vise uci? Dosta suplje, svi bi na budzet i svi bi da imaju platu ministra a da sto manje znaju i da sto manje rade......

Dosta!
da i ti nisi prozvan?
kockica_kockica

#336 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by kockica_kockica »

Novak20 wrote:
Svaka krivica ima svoje ime i prezime. Te priče o glasanju možeš čuti od svakog taksiste koji ih priča mjesec pred izbore u ime održanja ovog stanja i borbe za obećani štand.

Ne kradem, ne bježim sa posla i od posla, odradim štagod volonterski, plaćam račune i poreze, izađem na izbore i glasam uvijek za one koji nisu bili u vlasti koja me razočarala..... miran sam sam sa sobom i moje krivice za ovo stanje nema.

Na ove opće ili opšte izbore je izašlo cca 1.000 000 birača ili 54 % od ukupnog broja u F BiH. Da je kojim slučajem izašlo još 400 000 birača i glasalo za, lupam DF ili NS, sve dosadašnje vladajuće stranke bi sletile sa vlasti i državne sise. Postojala bi barem nada da će se političari i politikanti poganjati među sobom zbog para i interesa. Ovako.... ništa se ne mijenja i tonemo sve dublje. Uvijek uz iste priče i opravdanja.
To preljevanje iz jedne stranke u drugu mi je ljigavije od onih koji su u jednoj pa kud puklo da puklo....
I da su clanovi DF stranke htjeli nesto promijeniti uradili bi to davno. Oni za mene samo uljebljeni politicari koji se prilagodjavaju kako vjetar puse.

NS - imala sam prilike sjediti sa njihovim kandidatima. Hvala ali ne bih...

Da je izaslo 5% manje glasaca morali bi ponoviti izbore, mozda bi se neko i zapitao sta nam to ne valja ako ljudi ne glasaju....
centromera

#337 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by centromera »

Postoji razlika i medju budžetlijama, ne mozeš u isti koš profesora u školi koji klapa za milju ko kod privatnika i 16 portira u općini i tehničkih sekretara za dvije tri milje te prevodilac ovog ministra onog sa nekim asistentom što zarađuje milju a obavlja posao i profesora i asistenta pa plaća šta ti ja znam svoje dalje usavršavanje i eksperimente. Administracija je ta koje je previše i na koju trebamo bjesnit i polupat im sve živo.......
The BEN10

#338 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by The BEN10 »

hizo ramidovic wrote:naovakim temama sevidi kolko ima zavidni ljudi sto rekne moj rodzo akif ljudi zavidni stoje sad akif primijo daradi od unjega rodze sukre hanumu a sukro gleda kakoda uvali akifovog malog nabudjet i kad ljudi vide kako njiha dvoica se paze i cuvaju ledza ondakje normalno dabudnu zavidni i ljubomorni
:bih:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#339 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by Chmoljo »

centromera wrote:Postoji razlika i medju budžetlijama, ne mozeš u isti koš profesora u školi koji klapa za milju ko kod privatnika i 16 portira u općini i tehničkih sekretara za dvije tri milje te prevodilac ovog ministra onog sa nekim asistentom što zarađuje milju a obavlja posao i profesora i asistenta pa plaća šta ti ja znam svoje dalje usavršavanje i eksperimente. Administracija je ta koje je previše i na koju trebamo bjesnit i polupat im sve živo.......
pa sumnjam da neko ima nešto protiv plata doktora, profesora ili policije. problem su kancelarijski miševi koji se sudaraju guzicama.

i kada se spomenu budžetlije, uglavnom se i misli na njih, a ne na ljude koji rade u prijeko potrebnim javnim službama.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#340 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by _BataZiv_0809 »

int21 wrote:Ta prica kako su buzetlije tumor je samo prdimahovina onih koji bi da su na budzetu. Ne serite vise.

Dosta!
A ko je napravio taj sistem u kojem se sve rjesava "intervencijama"?
Rizvan

#341 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by Rizvan »

centromera wrote:Postoji razlika i medju budžetlijama, ne mozeš u isti koš profesora u školi koji klapa za milju ko kod privatnika i 16 portira u općini i tehničkih sekretara za dvije tri milje te prevodilac ovog ministra onog sa nekim asistentom što zarađuje milju a obavlja posao i profesora i asistenta pa plaća šta ti ja znam svoje dalje usavršavanje i eksperimente. Administracija je ta koje je previše i na koju trebamo bjesnit i polupat im sve živo.......
Najveći paraziti su u javnim preduzećima. Tamo su najveće plate i beneficije, a najmanje se radi.
malamirha

#342 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by malamirha »

JoseMujica wrote:samo PRIVATIZACIJA jer NEMA VIŠE ZAJEBANCIJE!
elektroprivredu?ko je lud da elektroprivedu privatizuje?
Drinski

#343 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by Drinski »

_BataZiv_0809 wrote:

Dosta!
A ko je napravio taj sistem u kojem se sve rjesava "intervencijama"?
zna se, budzetlije.
to nema veze sa mentalitetom naroda, nego time sto su doktori počeli da traze čokoladu...
malamirha

#344 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by malamirha »

Rizvan wrote:
Najveći paraziti su u javnim preduzećima. Tamo su najveće plate i beneficije, a najmanje se radi.
sve to znamo,opet smo glasali za iste stranke,i koga briga.neka stalno povecavaju svoja primanja.dobili su izbore,moze im se. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#345 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by _BataZiv_0809 »

Krivi su ijedni i drugi, da se razumijemo.
Drinski

#346 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by Drinski »

_BataZiv_0809 wrote:Krivi su ijedni i drugi, da se razumijemo.
moguce je i ovo: uce roditelji dijete da bude fino, radisno, i on sam ti postane, pa uci, vrijedno radi, posteno, ne pije, ne puši, završi škole, dobije posao u javnom sektoru i onda sve zaboravi. ali, nastavlja djecu da uci da budu fini, pošteni, radišni...
ja takvu sliku ne mogu da zamislim.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#347 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by _BataZiv_0809 »

To je banalizacija, i ne radi se o tome. Radi se o cinjenici da je cijeli sistem postavljen falicno. I motivi za napad/odbranu postojeceg stanja nisu uvijek liseni hipokrizije.

Jasno je da ovakav sistem moze hvaliti samo onaj ko je uhljebljen ili se tome nada.

Jasno je da mnogi koji kritikuju ovakav sistem, koliko sutra bi rado postali eksponenti istog. Ali i dobar dio kritikuje jer je detektovao probleme kroz iskustvo.
Drinski

#348 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by Drinski »

upravo se o ovome radi.
Skandinavci uce djecu da su jako siromasni i da moraju da puno stede. Kod nas se djeca uce da psuju mater.
bingov buraz

#349 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by bingov buraz »

Dosta!
Budzetlije ne daju mito policiji :zzzz:
Sve savjesni gradjani,cim vidim da neko baci papiric na ulicu znam da je nebudzetlija :mrgreen:
Hecimu su prinudjeni dati na kafu jer nisu zdravstveno osigurani za razliku od budzetlija,vozaju i mnogo slabije automobile pa im i policija lakse nadje tehnicku neispravnost i tako dalje i tome slicno :mrgreen:
Better Man

#350 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by Better Man »

kockica_kockica wrote:
Novak20 wrote:

To preljevanje iz jedne stranke u drugu mi je ljigavije od onih koji su u jednoj pa kud puklo da puklo....
I da su clanovi DF stranke htjeli nesto promijeniti uradili bi to davno. Oni za mene samo uljebljeni politicari koji se prilagodjavaju kako vjetar puse.

NS - imala sam prilike sjediti sa njihovim kandidatima. Hvala ali ne bih...

Da je izaslo 5% manje glasaca morali bi ponoviti izbore, mozda bi se neko i zapitao sta nam to ne valja ako ljudi ne glasaju....
Ne bi se ponovili izbori, jer Izborni zakon to nije regulisao, odnosno da izađe samo jedna osoba i glasa izbori bi bili priznati, jer u zakonu nije propisano da mora izaći 50% + 1 da bi izbori bili legalni. Jedne godine je bilo ispod 50% izlaznost, mislim oko 48%. I mogu ti kazati da i ti sama svojim razmišljanjem doprinosiš da nam vladaju mafijaši i kriminalci i da će nam ovako biti sve dok ti i slični tebi budete tako razmišljali. Zato vam treba uskratiti osnovna ljudska prava, jer valjda će te tada skontati kakvu i vi štetu nanosite državi svojim ne izlaskom na izbore i na taj način prečutno podržavate vladajuću oligarhiju u njenom uništavanju države i pljačkanju njenih građana.
Post Reply