Sta kazes, rad nedeljom i smjene. Radio sam i ja nedeljom i radio sam do 10 navece. Sredom imao sam vrhunsku direktoricu pa nam je davala dnevnice za nedelju. Za ostanak do 10? Ko te pita. Imas platu. Budetskim parazitima normalno da u 17:01 zapalis preko vrata i da se svaka minuta preko placa.Amazonka27 wrote:colt wrote:
To što pišu ovi iz Klix-a ti kažem da lažu. Prosjek plata jeste 1600, što ne znači da svi imaju 1600. Ogromna većina i ne vidi taj iznos nikad na svom računu. Postoji sutuacija da sa srednjom školom ima veću platu od onog sa fakultetom. Pa onaj sa srednjom ima smjene, a sa fakultetom teško.U EP ti postoji noćni rad, koji se po zakonu drugačije tretira, rad nedljeljom, praznikom . . . to je sve upisano u zakonu koji je svima jednak i za privatnike i za ove iz EP BIH. Sva ta situacija poveća prosjek. To ti dođe ono, da je prosjek plata u Sarajevu veći nego recimo u Zenici. Kako to. Pa u Sarajevu su instutucije i to diže prosjek i velika većina stanovnika nikad ne vidi taj prosjek što se kroz statistike prikazuje. Jel to znači da ovaj iz Zenice pod hitno treba otići u Sarajevo jer je tamo veći prosjek. U Direkciji ti nema noćnih radova, radovi na terenu . . .u distribuciji ti samo pojedini iz SSS imaju te noćne radove, dok recimo u proizvodnji ima dosta iz noćnih radova, radom praznikom . . .
Za sve ovo ostalo što je navedeno kao što su neke stimulacije,dodatke na platu, liječenje po Evropi, dnevnice . . .da sam na mjestu EP BIH bi tužio za klevetu. Ovo je iz prve ruke informacija . .
Umjesto što se klix-u bave lažima, bolje da su napisali istinu kako jeste i napisali situaciju što je dovelo do stanja kakavo jeste u rudnicima. Otkud u Kreki 100 miliona duga državi. Jel to samo nastalo . . .da li je u redu da im radnici nekih drugih firmi, pa i stanovništa plaćaju PIO/MIO, poreze, doprinose . EP BIH je dala 400 miliona i stanje u rudnicima je samo gore. Zašto se u rudnicima ne urade uštede i izvrše reviziju svojih invalida rada. Zašto ne ganjaju ove što su ukrali milione kroz krađu uglja . . .
Dakle usao da napisem kako ljude ne treba biti stid. Uspjesna firma i to. Ali kad cujem kako se budzetlije zale ili opravdavaju ove stvari teskim radom, pa fakat jel vas stid?