Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).

Gojeni H

#26 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).

Post by Gojeni H »

Cherry-Cherry wrote: Cilj je uništenje Evrope i bijele rase.
Ko je taj ko ima tu zelju i ciji su prsti upleteni u ovu zavjeru?
Stargate Punk

#27 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).

Post by Stargate Punk »

Gojeni H mislim da su velike korporacije za to. To je vec ucinjeno u Americi gdje imas bjelaca koji svakim danom zive sve gore i mjesaju se sa crncima a sve u svrhu stvaranja jeftine i priglupe radne snage.
Pravi cilj je unistenje srednjeg drustvnog sloja jer zaradjuje previse (za kapitaliste) i zive previse dobro (dugo sto vodi velikim troskovima za penzije).

Nije to nista posebno namjenjeno protiv bjelaca ali su bjelci igrom slucaja najbrojnije zrtve.
sumirprimus

#28 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).

Post by sumirprimus »

Gojeni H wrote:
Da ti prevedem.misim znam da nema potrebe ALI... :mrgreen:
Lihvarocionisti .iluminati..hidra...
prog321

#29 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).

Post by prog321 »

Ova migracija izbjeglica ne bi bila moguca bez uticaja Amerike. Ali ne mogu Evropljani nista o tome uraditi. Oni moraju igrati kako babo u Washingtonu kaze. I gotova prica.
Moguce je da je i ovo cionisticka osveta Germanima za ono sto su uradili u holokaustu?
Kako god okrenes, USA drzi EU pod vojnom dominacijom i bilo kakav ustanak bi bio lako ugusen. Zato tisu misu , i uzivajte. :-D
prog321

#30 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).

Post by prog321 »

Pa navedi te parametre ?
Iskreno me interesuje.
Edin H.

#31 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).

Post by Edin H. »

insomnia78 wrote:Image
:D
Gojeni H

#32 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).

Post by Gojeni H »

Stargate Punk wrote:Nije to nista posebno namjenjeno protiv bjelaca ali su bjelci igrom slucaja najbrojnije zrtve.
Ako nemas nista protiv, da krenemo od kraja ... slazem se, nema nikakve veze s rasom.
Stargate Punk wrote:Gojeni H mislim da su velike korporacije za to. To je vec ucinjeno u Americi gdje imas bjelaca koji svakim danom zive sve gore i mjesaju se sa crncima a sve u svrhu stvaranja jeftine i priglupe radne snage.
Pravi cilj je unistenje srednjeg drustvnog sloja jer zaradjuje previse (za kapitaliste) i zive previse dobro (dugo sto vodi velikim troskovima za penzije).
Razmotrimo malo ovu tvoju tezu.
Krenimo od korporacija. Koliko ih je, 50, 100 ili 1000 najvecih u svijetu?
Pretpostavljamo da se Microsoft & Apple, Mercedes i GM, Samsung i Nokia, mogu oko neceg tako velikog dogovoriti? - Vec imamo problem.
Ko sjedi u tim korporacijama? Ko su sefovi? Da li su to ljudi od krvi i mesa? Postoje li nekakvi odbori, koji se relativno cesto i mijenjaju?

Recimo da su se sve korporacije nekim cudom dogovorile, zasto im je u cilju ukinuti srednju klasu? Kupac koji ima novca kupuje Audija, onaj koji nema, krpi polovnu dvicaru.
Meni opet ni ova teza nema smisla.

Do tebe.
bh.tornjak

#33 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).

Post by bh.tornjak »

Gojeni H wrote:
tu zelju i namjeru imaju potomci onih kojima je Europa ucinila veliko i neoprostivo zlo....
oni to nisu zaboravili i nece nikad zaboraviti...
napravit ce Europi takvo sra*nje sto istorija do sad nije zabiljezila
to ucinjeno zlo ce im vratiti deset puta vecim i na tome se polako ali sigurno radi....
bh.tornjak

#34 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).

Post by bh.tornjak »

prog321 wrote:Ova migracija izbjeglica ne bi bila moguca bez uticaja Amerike. Ali ne mogu Evropljani nista o tome uraditi. Oni moraju igrati kako babo u Washingtonu kaze. I gotova prica.
Moguce je da je i ovo cionisticka osveta Germanima za ono sto su uradili u holokaustu?
Kako god okrenes, USA drzi EU pod vojnom dominacijom i bilo kakav ustanak bi bio lako ugusen. Zato tisu misu , i uzivajte. :-D
to je to....ali ne samo Germanima....ima jos naroda koji su sudjelovali u holokaustu....dobrovoljno zamalo pa cijela Europa..
a sto se tice uzivanja....toga nece biti....slijedi krvava patnja
prog321

#35 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).

Post by prog321 »

Dobro, imaju Ameri i financijsku koristi od politicke destabilizacije EU.
Naime euro je ozbiljna (i jedina) prijetnja dominaciji dolara u svijetu.
Strateski cilj je Washingtona da se ta valuta ukine. Pozeljno i citava EU da se rasformira.
Gojeni H

#36 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).

Post by Gojeni H »

bh.tornjak wrote:
Gojeni H wrote:
tu zelju i namjeru imaju potomci onih kojima je Europa ucinila veliko i neoprostivo zlo....
oni to nisu zaboravili i nece nikad zaboraviti...
napravit ce Europi takvo sra*nje sto istorija do sad nije zabiljezila
to ucinjeno zlo ce im vratiti deset puta vecim i na tome se polako ali sigurno radi....
Ko su te zrtve i ko ce Evropi napraviti megasranje, Zambijci, Indonezani, Libijci, ko?
GeeTnT

#37 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).

Post by GeeTnT »

Ovde se da primjetiti da neki forumasi jedva cekaju raspad EU...bar se tako cini. Interesantno bi bilonapraviti analizu ko bi to tacno volio vidjet raspad EU.

...pa da krenemo:

Za bosanske Hrvate cisto sumnjam jer su dio velike porodice zvane EU, legalno se zaposljavaju, ostvaruju prava kao i ostali gradjani EU, tako da sumnjam da su za bilo kakve raspade. Bosnjacka dijaspora je ogromna, a dobar dio njih zivi i radi u EU, iako bi Bosnjaci trebali biti najvise za raspad zbog niza razloga od rata pa na ovamo...medjutim nisu. Bosanski Srbi imaju jedan manji broj stanovnika koji su ostvarili prava u EU i ima onih koji su na crno, medjutim svi oni (koji su EUi koji su BiH) imaju javnu zelju da se EU raspadne, jer ih trenutno drma istorijska dilema a to je: "Koga ce Srbija izabrati, EU ili Rusiju", a da ne bi bili u dilemi najbolje bi bilo da se EU ukine... :mrgreen:

Jedno je sigurno...Od raspadanja EU nema nista, za Rusiju, Srbiju nisam siguran..
Gojeni H

#38 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).

Post by Gojeni H »

prog321 wrote:Dobro, imaju Ameri i financijsku koristi od politicke destabilizacije EU.
Naime euro je ozbiljna (i jedina) prijetnja dominaciji dolara u svijetu.
Strateski cilj je Washingtona da se ta valuta ukine. Pozeljno i citava EU da se rasformira.
EU ne predstavlja nikakvu vojno-politicku prijetnju SAD-u. Gdje su one evropske interventne snage ili kako su ih vec zvali? :D
prog321

#39 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).

Post by prog321 »

Nisam ni govorio o vojnoj prijetnji. EU je vojno gledano mis mekinjas.

Podvukao sam da se radi o financijskoj prijetnji. Tacnije, prijetnji dominacije dolara koji je krucijalan za opstanak americke imperije. Bez jakog dolara koji sluzi kao platno srestvo za naftu, zlato, i ostatak prirodnih bogastava americka imperija bi nestala.
To je valjda jasno i laiku ?
Gojeni H

#40 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).

Post by Gojeni H »

prog321 wrote:Nisam ni govorio o vojnoj prijetnji. EU je vojno gledano mis mekinjas.

Podvukao sam da se radi o financijskoj prijetnji. Tacnije, prijetnji dominacije dolara koji je krucijalan za opstanak americke imperije. Bez jakog dolara koji sluzi kao platno srestvo za naftu, zlato, i ostatak prirodnih bogastava americka imperija bi nestala.
To je valjda jasno i laiku ?
Nisam ekonomista. Samo mislim da se i valuta namece od onoga kod koga je snaga da je zastiti, isto kao i vanjska ulaganja.
Drvosjeca iz Dejcica

#41 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

U neko skorije vrijeme vjerovatno slijede promjene po pitanju EU, vjerovatno će nastaviti postojati u nekom manjem obimu i nešto drugačijem obliku, to je već danas jasno. U narednih 20 godina očekujem još veće promjene na BI, jačanje Njemačke koja već danas uveliko radi na fuzijskom reaktoru koji već testiraju. Očekuje se kriza za energijom i energentima pa se zato Švabe spremaju i tu će dominirati u Evropi ako ne i u svijetu narednih 100 godina. Manje zemlje će razviti još veću ovisnost o Njemačkoj tehnologiji i energiji. Kapitalizam koji se forsira u Americi i V. Britaniji će doživjeti svoj kolaps, mi svjedočimo već danas početku jednog takvog kolapsa. U budućnosti će se svi pitati gdje nam je bila pamet pa smo slijedili jedan takav sistem. Jednostavno ne možemo svi imati onoliko koliko poželimo, resursi planeta zemlje su ograničeni i moraće doći do nove preraspodjele sredstava i resursa. Nijemci zagovaraju skandinavski model, rekao bih mekog kapitalizma, sa naglaskom da čovjek u narednih 100 godina odrekne se mnogih gluposti, konformizma i konzumerizma barem u ovom obliku danas.
prog321

#42 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).

Post by prog321 »

Gojeni,
Nisam razumio sta mislis ?

Valuta ide tamo gdje je ekonomski rast i politicka stabilnost. U momentu , euro je jedina prijetnja dominaciji dolara.
Venecule, Iran, Kuba i jos desetak drzava su izbacili dolar iz svojih medjunarodnih transakcija.
Vodi se neprekidan rat o tome koja ce valuta biti glavni dominator u svijetu.
hrle1976

#43 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).

Post by hrle1976 »

Zanimljivo!
mih0

#44 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).

Post by mih0 »

hrle1976 wrote:Sta mislite, jel moguce izracunati politicku buducnost kontinenta Europe?

Ima li indicija na nove ratove, unije i sl. politicke stvari?

Ja mislim da ce Europa biti podjeljena ko nikad prije. Da od unije ce mozda samo ostati trgovanje i mozda pokoja jos tacka inace ekonomski i socijalno ce svak gledai svebe.
hahahahaha, kako smijesna tema
Sanjarko

#45 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).

Post by Sanjarko »

Uf.
Postoji mnostvo mogucnosti.
Tesko je predvidjeti.
Ja imam jedno predvidzanje al ne bi pisao o njemu javno.
Napisao sam to davno u sveske moje koje su pune od Ideja do svega ostaloga.
Post Reply