Ko je taj ko ima tu zelju i ciji su prsti upleteni u ovu zavjeru?Cherry-Cherry wrote: Cilj je uništenje Evrope i bijele rase.
Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).
- Gojeni H
#26 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).
-
Stargate Punk
#27 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).
Gojeni H mislim da su velike korporacije za to. To je vec ucinjeno u Americi gdje imas bjelaca koji svakim danom zive sve gore i mjesaju se sa crncima a sve u svrhu stvaranja jeftine i priglupe radne snage.
Pravi cilj je unistenje srednjeg drustvnog sloja jer zaradjuje previse (za kapitaliste) i zive previse dobro (dugo sto vodi velikim troskovima za penzije).
Nije to nista posebno namjenjeno protiv bjelaca ali su bjelci igrom slucaja najbrojnije zrtve.
Pravi cilj je unistenje srednjeg drustvnog sloja jer zaradjuje previse (za kapitaliste) i zive previse dobro (dugo sto vodi velikim troskovima za penzije).
Nije to nista posebno namjenjeno protiv bjelaca ali su bjelci igrom slucaja najbrojnije zrtve.
-
sumirprimus
#28 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).
Da ti prevedem.misim znam da nema potrebe ALI...Gojeni H wrote:Ko je taj ko ima tu zelju i ciji su prsti upleteni u ovu zavjeru?Cherry-Cherry wrote: Cilj je uništenje Evrope i bijele rase.
Lihvarocionisti .iluminati..hidra...
-
prog321
#29 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).
Ova migracija izbjeglica ne bi bila moguca bez uticaja Amerike. Ali ne mogu Evropljani nista o tome uraditi. Oni moraju igrati kako babo u Washingtonu kaze. I gotova prica.
Moguce je da je i ovo cionisticka osveta Germanima za ono sto su uradili u holokaustu?
Kako god okrenes, USA drzi EU pod vojnom dominacijom i bilo kakav ustanak bi bio lako ugusen. Zato tisu misu , i uzivajte.
Moguce je da je i ovo cionisticka osveta Germanima za ono sto su uradili u holokaustu?
Kako god okrenes, USA drzi EU pod vojnom dominacijom i bilo kakav ustanak bi bio lako ugusen. Zato tisu misu , i uzivajte.
-
prog321
#30 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).
Pa navedi te parametre ?
Iskreno me interesuje.
Iskreno me interesuje.
- Edin H.
#31 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).
insomnia78 wrote:
- Gojeni H
#32 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).
Ako nemas nista protiv, da krenemo od kraja ... slazem se, nema nikakve veze s rasom.Stargate Punk wrote:Nije to nista posebno namjenjeno protiv bjelaca ali su bjelci igrom slucaja najbrojnije zrtve.
Razmotrimo malo ovu tvoju tezu.Stargate Punk wrote:Gojeni H mislim da su velike korporacije za to. To je vec ucinjeno u Americi gdje imas bjelaca koji svakim danom zive sve gore i mjesaju se sa crncima a sve u svrhu stvaranja jeftine i priglupe radne snage.
Krenimo od korporacija. Koliko ih je, 50, 100 ili 1000 najvecih u svijetu?
Pretpostavljamo da se Microsoft & Apple, Mercedes i GM, Samsung i Nokia, mogu oko neceg tako velikog dogovoriti? - Vec imamo problem.
Ko sjedi u tim korporacijama? Ko su sefovi? Da li su to ljudi od krvi i mesa? Postoje li nekakvi odbori, koji se relativno cesto i mijenjaju?
Recimo da su se sve korporacije nekim cudom dogovorile, zasto im je u cilju ukinuti srednju klasu? Kupac koji ima novca kupuje Audija, onaj koji nema, krpi polovnu dvicaru.
Meni opet ni ova teza nema smisla.
Do tebe.
- bh.tornjak
#33 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).
tu zelju i namjeru imaju potomci onih kojima je Europa ucinila veliko i neoprostivo zlo....Gojeni H wrote:Ko je taj ko ima tu zelju i ciji su prsti upleteni u ovu zavjeru?Cherry-Cherry wrote: Cilj je uništenje Evrope i bijele rase.
oni to nisu zaboravili i nece nikad zaboraviti...
napravit ce Europi takvo sra*nje sto istorija do sad nije zabiljezila
to ucinjeno zlo ce im vratiti deset puta vecim i na tome se polako ali sigurno radi....
- bh.tornjak
#34 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).
to je to....ali ne samo Germanima....ima jos naroda koji su sudjelovali u holokaustu....dobrovoljno zamalo pa cijela Europa..prog321 wrote:Ova migracija izbjeglica ne bi bila moguca bez uticaja Amerike. Ali ne mogu Evropljani nista o tome uraditi. Oni moraju igrati kako babo u Washingtonu kaze. I gotova prica.
a sto se tice uzivanja....toga nece biti....slijedi krvava patnja
-
prog321
#35 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).
Dobro, imaju Ameri i financijsku koristi od politicke destabilizacije EU.
Naime euro je ozbiljna (i jedina) prijetnja dominaciji dolara u svijetu.
Strateski cilj je Washingtona da se ta valuta ukine. Pozeljno i citava EU da se rasformira.
Strateski cilj je Washingtona da se ta valuta ukine. Pozeljno i citava EU da se rasformira.
- Gojeni H
#36 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).
Ko su te zrtve i ko ce Evropi napraviti megasranje, Zambijci, Indonezani, Libijci, ko?bh.tornjak wrote:tu zelju i namjeru imaju potomci onih kojima je Europa ucinila veliko i neoprostivo zlo....Gojeni H wrote:Ko je taj ko ima tu zelju i ciji su prsti upleteni u ovu zavjeru?Cherry-Cherry wrote: Cilj je uništenje Evrope i bijele rase.
oni to nisu zaboravili i nece nikad zaboraviti...
napravit ce Europi takvo sra*nje sto istorija do sad nije zabiljezila
to ucinjeno zlo ce im vratiti deset puta vecim i na tome se polako ali sigurno radi....
- GeeTnT
#37 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).
Ovde se da primjetiti da neki forumasi jedva cekaju raspad EU...bar se tako cini. Interesantno bi bilonapraviti analizu ko bi to tacno volio vidjet raspad EU.
...pa da krenemo:
Za bosanske Hrvate cisto sumnjam jer su dio velike porodice zvane EU, legalno se zaposljavaju, ostvaruju prava kao i ostali gradjani EU, tako da sumnjam da su za bilo kakve raspade. Bosnjacka dijaspora je ogromna, a dobar dio njih zivi i radi u EU, iako bi Bosnjaci trebali biti najvise za raspad zbog niza razloga od rata pa na ovamo...medjutim nisu. Bosanski Srbi imaju jedan manji broj stanovnika koji su ostvarili prava u EU i ima onih koji su na crno, medjutim svi oni (koji su EUi koji su BiH) imaju javnu zelju da se EU raspadne, jer ih trenutno drma istorijska dilema a to je: "Koga ce Srbija izabrati, EU ili Rusiju", a da ne bi bili u dilemi najbolje bi bilo da se EU ukine...
Jedno je sigurno...Od raspadanja EU nema nista, za Rusiju, Srbiju nisam siguran..
...pa da krenemo:
Za bosanske Hrvate cisto sumnjam jer su dio velike porodice zvane EU, legalno se zaposljavaju, ostvaruju prava kao i ostali gradjani EU, tako da sumnjam da su za bilo kakve raspade. Bosnjacka dijaspora je ogromna, a dobar dio njih zivi i radi u EU, iako bi Bosnjaci trebali biti najvise za raspad zbog niza razloga od rata pa na ovamo...medjutim nisu. Bosanski Srbi imaju jedan manji broj stanovnika koji su ostvarili prava u EU i ima onih koji su na crno, medjutim svi oni (koji su EUi koji su BiH) imaju javnu zelju da se EU raspadne, jer ih trenutno drma istorijska dilema a to je: "Koga ce Srbija izabrati, EU ili Rusiju", a da ne bi bili u dilemi najbolje bi bilo da se EU ukine...
Jedno je sigurno...Od raspadanja EU nema nista, za Rusiju, Srbiju nisam siguran..
- Gojeni H
#38 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).
EU ne predstavlja nikakvu vojno-politicku prijetnju SAD-u. Gdje su one evropske interventne snage ili kako su ih vec zvali?prog321 wrote:Dobro, imaju Ameri i financijsku koristi od politicke destabilizacije EU.
-
prog321
#39 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).
Nisam ni govorio o vojnoj prijetnji. EU je vojno gledano mis mekinjas.
Podvukao sam da se radi o financijskoj prijetnji. Tacnije, prijetnji dominacije dolara koji je krucijalan za opstanak americke imperije. Bez jakog dolara koji sluzi kao platno srestvo za naftu, zlato, i ostatak prirodnih bogastava americka imperija bi nestala.
To je valjda jasno i laiku ?
Podvukao sam da se radi o financijskoj prijetnji. Tacnije, prijetnji dominacije dolara koji je krucijalan za opstanak americke imperije. Bez jakog dolara koji sluzi kao platno srestvo za naftu, zlato, i ostatak prirodnih bogastava americka imperija bi nestala.
- Gojeni H
#40 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).
Nisam ekonomista. Samo mislim da se i valuta namece od onoga kod koga je snaga da je zastiti, isto kao i vanjska ulaganja.prog321 wrote:Nisam ni govorio o vojnoj prijetnji. EU je vojno gledano mis mekinjas.
- Drvosjeca iz Dejcica
#41 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).
U neko skorije vrijeme vjerovatno slijede promjene po pitanju EU, vjerovatno će nastaviti postojati u nekom manjem obimu i nešto drugačijem obliku, to je već danas jasno. U narednih 20 godina očekujem još veće promjene na BI, jačanje Njemačke koja već danas uveliko radi na fuzijskom reaktoru koji već testiraju. Očekuje se kriza za energijom i energentima pa se zato Švabe spremaju i tu će dominirati u Evropi ako ne i u svijetu narednih 100 godina. Manje zemlje će razviti još veću ovisnost o Njemačkoj tehnologiji i energiji. Kapitalizam koji se forsira u Americi i V. Britaniji će doživjeti svoj kolaps, mi svjedočimo već danas početku jednog takvog kolapsa. U budućnosti će se svi pitati gdje nam je bila pamet pa smo slijedili jedan takav sistem. Jednostavno ne možemo svi imati onoliko koliko poželimo, resursi planeta zemlje su ograničeni i moraće doći do nove preraspodjele sredstava i resursa. Nijemci zagovaraju skandinavski model, rekao bih mekog kapitalizma, sa naglaskom da čovjek u narednih 100 godina odrekne se mnogih gluposti, konformizma i konzumerizma barem u ovom obliku danas.
-
prog321
#42 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).
Gojeni,
Nisam razumio sta mislis ?
Valuta ide tamo gdje je ekonomski rast i politicka stabilnost. U momentu , euro je jedina prijetnja dominaciji dolara.
Venecule, Iran, Kuba i jos desetak drzava su izbacili dolar iz svojih medjunarodnih transakcija.
Vodi se neprekidan rat o tome koja ce valuta biti glavni dominator u svijetu.
Nisam razumio sta mislis ?
Valuta ide tamo gdje je ekonomski rast i politicka stabilnost. U momentu , euro je jedina prijetnja dominaciji dolara.
Venecule, Iran, Kuba i jos desetak drzava su izbacili dolar iz svojih medjunarodnih transakcija.
Vodi se neprekidan rat o tome koja ce valuta biti glavni dominator u svijetu.
- hrle1976
- mih0
#44 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).
hahahahaha, kako smijesna temahrle1976 wrote:Sta mislite, jel moguce izracunati politicku buducnost kontinenta Europe?
Ima li indicija na nove ratove, unije i sl. politicke stvari?
Ja mislim da ce Europa biti podjeljena ko nikad prije. Da od unije ce mozda samo ostati trgovanje i mozda pokoja jos tacka inace ekonomski i socijalno ce svak gledai svebe.
- Sanjarko
#45 Re: Buducnost kontinenta Europe (politicko stanje).
Uf.
Postoji mnostvo mogucnosti.
Tesko je predvidjeti.
Ja imam jedno predvidzanje al ne bi pisao o njemu javno.
Napisao sam to davno u sveske moje koje su pune od Ideja do svega ostaloga.
Postoji mnostvo mogucnosti.
Tesko je predvidjeti.
Ja imam jedno predvidzanje al ne bi pisao o njemu javno.
Napisao sam to davno u sveske moje koje su pune od Ideja do svega ostaloga.