Budućnost fudbala

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Obuca9

#1 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

Plavih_11 wrote:Jucerasnju utakmicu je zapocelo 9 igraca iz Barsine skole (Valdez, Puyol, Pique, Montoya, Busquets, Iniesta, Fabregas, Pedro i Messi) a na klupi je sjedilo jos 5 njih (Xavi, Thiago, Cuenca, Bartra i Tello). Od ukupno njih 14 koji su nastupili juce, 12 ih je iz La Masije.
Impresivno. Kad bi svi "veliki" klubovi bili ovakvi. Da se ja pitam, ali nažalost se ne pitam, uveo bih pravilo da u svakom trenutku na terenu ne smije biti više od 5 igrača koji nisu "vlastiti" proizvod te ekipe.

Ali to se naravno nikad neće desiti, jer kako bi onda FIFA živjela od šeika i naftaša i sličnih koji su uništili svu ljepotu ovog sporta.
Charuga
Globalni moderator

#2 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Obuca9 wrote:
Plavih_11 wrote:Jucerasnju utakmicu je zapocelo 9 igraca iz Barsine skole (Valdez, Puyol, Pique, Montoya, Busquets, Iniesta, Fabregas, Pedro i Messi) a na klupi je sjedilo jos 5 njih (Xavi, Thiago, Cuenca, Bartra i Tello). Od ukupno njih 14 koji su nastupili juce, 12 ih je iz La Masije.
Impresivno. Kad bi svi "veliki" klubovi bili ovakvi. Da se ja pitam, ali nažalost se ne pitam, uveo bih pravilo da u svakom trenutku na terenu ne smije biti više od 5 igrača koji nisu "vlastiti" proizvod te ekipe.

Ali to se naravno nikad neće desiti, jer kako bi onda FIFA živjela od šeika i naftaša i sličnih koji su uništili svu ljepotu ovog sporta.
Eh, kad bi se pitao obican narod. Mislim da bi u tom slucaju, koji spominjes, i cijene igraca bile puno manje a i da bi se manje osjetila razlika izmedju podredjenih i povlastenih. Ali, kako kazes, od toga nece biti nista.
Better Man

#3 Re: FC Barcelona

Post by Better Man »

Treba ograničiti visinu transfera na max 10 miliona KM, kao i ograničiti primanja! Ako bi ko prekoračio limit morao bi platiti 90% poreza od cifre transera.
LSD

#4 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Better Man wrote:Treba ograničiti visinu transfera na max 10 miliona KM, kao i ograničiti primanja! Ako bi ko prekoračio limit morao bi platiti 90% poreza od cifre transera.
Kako bi grohnuli ovi veliki vodeci evropski klubovi kad bi se to pravilo uvelo ;-) baš to što pominješ....za par godina bi došlo koiko- toliko ujednacavanja među klubovima, a to nije u interesu fudbalskih moćnika ;-) ...oni vole imati kaste i klase, pa znamo ko je elitna klasa (po par najboljih klubova iz engleske,španije, italije, njemacke) i oni su nedodirljivi za ostale.
To su zlatne koke, koje donose najviše profita UEFI i nema šanse da ce Platini i UEFA tim prvilima nivelisati elitu sa ostatkom evrope ;-) nisu budale ...ostalo je sitna boranija :mrgreen:
Rob_Atl

#5 Re: FC Barcelona

Post by Rob_Atl »

To Ameri rade sa svim svojim sportovima, i zato su im uviijek izjednacene ekipe skoro, samo uvesti recimo godisnje trositi 50 miliona na sve igrace, dakle mesi ima 20 miliona godisnje, alaves 11, puyol 5 itd. i kad sve saberes ne smije izaci preko 50 miliona ako izadje onda placaj porez i sve zivo, tako onda neces moci u ekipi imati 3-4 messija vec ces morati da rasporedjujes, ako ne to onda nek uvedu da bar moras imati 7-8 igraca iz svoje skole i 2-3 stranca samo...
LSD

#6 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Rob_Atl wrote:To Ameri rade sa svim svojim sportovima, i zato su im uviijek izjednacene ekipe skoro, samo uvesti recimo godisnje trositi 50 miliona na sve igrace, dakle mesi ima 20 miliona godisnje, alaves 11, puyol 5 itd. i kad sve saberes ne smije izaci preko 50 miliona ako izadje onda placaj porez i sve zivo, tako onda neces moci u ekipi imati 3-4 messija vec ces morati da rasporedjujes, ako ne to onda nek uvedu da bar moras imati 7-8 igraca iz svoje skole i 2-3 stranca samo...
:thumbup: ameri su odavno doktorirali na sportskom biznisu, i to u svim sportovima ;-) luxury tax, salary cup, raspodijela TV prava - sve su to mehanizmi koji mogu nivelisati koliko- toliko i smanjiti ogroman jaz između elite i ostale sitne boranije...ali Evropa (mislim na UEFU prije svega) ne želi tako nešto i ne želi da se mijenja....jednostavno im nije u interesu :roll: zato i gledamo vec decenijama jedne te iste klubove u cetvrtfinalima, polufinalima, finalima...ponekad neki autsajder "zaluta" u samu završnicu, ali to je rijetkost - jednom u 10 godina.
strong69

#7 Re: FC Barcelona

Post by strong69 »

strong69 wrote:
Pele, ovaj Messi je za tebe Tito :D Ocekujem Peleovo javljanje i poredenje sa Messijem :dance:
Da nepopularno sam sebe citiram i pohvalim se pogotkom sto se tice Peleovog javljanja :D

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /120220091
Obuca9

#8 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

LSD wrote:
Rob_Atl wrote:To Ameri rade sa svim svojim sportovima, i zato su im uviijek izjednacene ekipe skoro, samo uvesti recimo godisnje trositi 50 miliona na sve igrace, dakle mesi ima 20 miliona godisnje, alaves 11, puyol 5 itd. i kad sve saberes ne smije izaci preko 50 miliona ako izadje onda placaj porez i sve zivo, tako onda neces moci u ekipi imati 3-4 messija vec ces morati da rasporedjujes, ako ne to onda nek uvedu da bar moras imati 7-8 igraca iz svoje skole i 2-3 stranca samo...
:thumbup: ameri su odavno doktorirali na sportskom biznisu, i to u svim sportovima ;-) luxury tax, salary cup, raspodijela TV prava - sve su to mehanizmi koji mogu nivelisati koliko- toliko i smanjiti ogroman jaz između elite i ostale sitne boranije...ali Evropa (mislim na UEFU prije svega) ne želi tako nešto i ne želi da se mijenja....jednostavno im nije u interesu :roll: zato i gledamo vec decenijama jedne te iste klubove u cetvrtfinalima, polufinalima, finalima...ponekad neki autsajder "zaluta" u samu završnicu, ali to je rijetkost - jednom u 10 godina.
Jeste, ali i oni su prvo odvojili klasu, pa tek onda to uveli. Jebo me i salary cup i luxury tax, ako će se fudbala napraviti NBA, 20 najjačih evropskih timova i igrajte između sebe, onako izjednačeni.

A o tome sanjaju i mnogi debili po BiH, što je najžalosnije, valjda ni ne sluteći da bi to bio kraj pojmu reprezentacija, kakvog danas imamo, njima je samo bitno ukinuti bh. fudbal, pa da oni na miru gledaju svoje manchestere i reale.
p206

#9 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

U SAD-u ima najmanje 20-30 milionskih gradova i svi važniji klubovi su iz tih gradova. U Evropi se ne može porediti grad Madrid ili Barcelona sa jednim Villarealom. Ili London sa Boltonom. Veći grad, veći kapital, više ljudi koji su zainteresovani za uspjeh lokalnog kluba itd. Tako je bilo oduvijek.
U Italiji je uvijek bio bogati sjever i siromašni jug, sa izuzetkom Napulja koji je veliki grad, ali ne velik kao Milano ili Torino. Takođe tu je i npr. Berlin koji ima Hertu, ali taj grad a čini mi se i ljudi, nisu nikad davali preveliku pažnju tom klubu.
skenderija04

#10 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@obuca
Sve si pogodio,i na zalost to ce se i desiti. Nece biti kao NBA tamo su klubovi u vlasnistvu lige, fransize.U fudbalu ce biti 100 puta gore. Sve nacionalne lige ce biti kao regionana liga grupa jug prije rata. Pratice ih bolesnici i romanticari fudbala koji ce tvrditi za sebe da su pravi poznavaoci, a lige ce sluziti kao rasadnik za ove velike. Za reprezentacije Platini je smislio novi fol.
Baudelaire

#11 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

Ja još uvijek ne mogu Platinija prihvatiti kao nešto maligno za fudbal u manjim zemljama i ligama, možda zato što još uvijek nije povukao neke poteze koji su oštetili manje klubove i reprezentacije. Doduše, bilo je čestih odluka u korist Francuske i njenih klubova, prosto da ne povjeruješ. Mislim da Platini i bilo koji drugi predsjednik Uefe, taman da to budem ja, može napraviti 0% promjene u korist malih klubova, da to prethodno ne kompenzira promjenom u korist velikih klubova. Ova promjena što je nastala kao žrijeb šampiona i nešampiona za Ligu prvaka, koja je malo osnažila poziciju istočnoevropskog fudbala, totalno je uništila zapadnoevropske manje fudbalske zemlje poput Belgije, Holandije, Škotske itd. Jedini način da neki balkanski klub dogura daleko jeste da kroz njegove redove prođe nevjerovatno talentovana generacija domaćih igrača, što je nevjerovatno, ili da ga kupi bogati Arap koji ne zna šta će od para, što je također nevjerovatno.
Richard Wagner

#12 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

sjo pametnjakovića, u kući svojoj ograničavajte, ko vas je tako vaspito!
Baudelaire

#13 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

Richard Wagner wrote:sjo pametnjakovića, u kući svojoj ograničavajte, ko vas je tako vaspito!
Razočar'o si me musafam'. Ja sam kont'o, ti bi za Sarajevo navijao protiv Barcelone. Ono Suljo Krpić Krpa baci Puyola na usta, centrira, a Emir Obuća u maniru rasnog strijelca postiže gol za prolaz na više golova u gostima.
Richard Wagner

#14 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

Baudelaire wrote:
Richard Wagner wrote:sjo pametnjakovića, u kući svojoj ograničavajte, ko vas je tako vaspito!
Razočar'o si me musafam'. Ja sam kont'o, ti bi za Sarajevo navijao protiv Barcelone. Ono Suljo Krpić Krpa baci Puyola na usta, centrira, a Emir Obuća u maniru rasnog strijelca postiže gol za prolaz na više golova u gostima.
pa bih, naravno, ali da igramo sa barselonom, trebamo imati slobodu za transfere, oni bi nama ograničavali da mi plaćamo manje od ne znam koliko miliona, to je jednostavno nepravda! i ne bi obuća, on bi tada bio trener, a gomis bi nam igrao napad, onako, već iskusan
Baudelaire

#15 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

To je već bolje :D

A ne vidim kako može doći do promjene nabolje za manje klubove. Kad bi Platini pokušao velikim ligama oduzeti četvrto mjesto u Ligi prvaka, došlo bi do pobune epskih razmjera i ubrzo bi se odvojili od Uefe, napravili svoju super ligu i vrtili milijarde u krug. Samo, ja ne znam jel oni hoće novi NBA da naprave. Meni je NBA totalno neinteresantan. Sudbina kluba uopšte ne ovisi od sposobnosti ljudi koji ga vode. Ovisi, ali u puno manjoj mjeri nego u fudbalu. I ako budeš pri dnu lige dvije - tri godine, za isto toliko vremena se uključuješ u borbu za vrh, jer ćeš draftovati dva - tri superstara i na konju si.
LSD

#16 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Baudelaire wrote:To je već bolje :D

A ne vidim kako može doći do promjene nabolje za manje klubove. Kad bi Platini pokušao velikim ligama oduzeti četvrto mjesto u Ligi prvaka, došlo bi do pobune epskih razmjera i ubrzo bi se odvojili od Uefe, napravili svoju super ligu i vrtili milijarde u krug. Samo, ja ne znam jel oni hoće novi NBA da naprave. Meni je NBA totalno neinteresantan. Sudbina kluba uopšte ne ovisi od sposobnosti ljudi koji ga vode. Ovisi, ali u puno manjoj mjeri nego u fudbalu. I ako budeš pri dnu lige dvije - tri godine, za isto toliko vremena se uključuješ u borbu za vrh, jer ćeš draftovati dva - tri superstara i na konju si.
Sve tacno :thumbup: posebno ovo za NBA

Samo za ovaj bold....ja i?? pobuna :?: pa šta :? ma neka se materi svojoj bune, nek' se gospoda elitna odvoje odmah, nek se nose u neku stvar, ha ja....samo ništa od toga jer ni Platini, niti bilo ko iz UEFE nema muda za tako nešto, a niti im je to u interesu, u krajnjoj liniji.
Tako da je ta prica utopija ;-)
Last edited by LSD on 21/02/2012 00:07, edited 1 time in total.
skenderija04

#17 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Baudelaire wrote:Ja još uvijek ne mogu Platinija prihvatiti kao nešto maligno za fudbal u manjim zemljama i ligama, možda zato što još uvijek nije povukao neke poteze koji su oštetili manje klubove i reprezentacije. Doduše, bilo je čestih odluka u korist Francuske i njenih klubova, prosto da ne povjeruješ. Mislim da Platini i bilo koji drugi predsjednik Uefe, taman da to budem ja, može napraviti 0% promjene u korist malih klubova, da to prethodno ne kompenzira promjenom u korist velikih klubova. Ova promjena što je nastala kao žrijeb šampiona i nešampiona za Ligu prvaka, koja je malo osnažila poziciju istočnoevropskog fudbala, totalno je uništila zapadnoevropske manje fudbalske zemlje poput Belgije, Holandije, Škotske itd. Jedini način da neki balkanski klub dogura daleko jeste da kroz njegove redove prođe nevjerovatno talentovana generacija domaćih igrača, što je nevjerovatno, ili da ga kupi bogati Arap koji ne zna šta će od para, što je također nevjerovatno.
Bravo Baudelaire,o tome se radi. Platini pravi kozmeticke promjene koje naizgled pomazu manjima ali.... Ovo sto planiraju za EURO 2016 je kraj svega i potvrda crnih predvidjanja Obuce 9.
- 22 septembra prosle godine u Limasolu na Kipru odrzan je sastanak radne grupe UEFA-e . Jedan od prijedloga (koji je kasnije i usvojen) bio je cenntralizacija tv i marketinskih prava. Znaci kao liga sampiona. Nacionalni savezi vise nece moci sklopiti niti jedan ugovor na svoju ruku,UEFA postaje vlasnik prava svih federacija i ona ce rasporedjivati novac. Tu pocinje igranka. Sljedeci korak je EURO 2016 gdje ce poceti da lupaju lovu. Prijedlog (koji jos nije usvojen) je sljedeci.

1. Polazi se od cinjenice da UEFA- sacinjavaju 53 saveza i da za kvalfikacije UEFA raspolaze sa 7 termina za dvije utakmice ( 14 utakmica, baraz uracunat)
2. Francuska kao domacin ide direktno. Ostalih 52 bili bi podjeljeni u 13 grupa po 4. Direktan plasman bi ostvarili 13 prvoplasiranih i dva najbolja drugoplasirana. Znaci 13 nosilaca!!! Kakve ce to grupe biti?
3. Kako EURO 2016 igraju 24 reprezentacije, ostaje osam mjesta. Ostatak reprezentacija (37) nastavile bi takmicenje u drugoj fazi. 5 grupa po pet i 3 grupe po 4 gdje bi pobjednici istih popunili listu ucesnika za EURO 2016.

Ali gdje je zvrcka? Dok ove reprezentacije igraju drugu rundu kvalifikacija za EURO 2016, pobjednici i najbolji drugoplasirani ce da pauziraju? A neeeeee. Zbog toga je Platini centralizovao tv i marketinska prava. Ovih prvih 16 ucesnika ce da igraju neku vrstu super eurolige reprezentacija. Cetiri grupe po cetiri i pobjednici igraju u Parizu polufinale i finale. U istim terminima kada mi budemo igrali novu istorijsku utakmicu za prolaz protiv...Madjara naprimjer, u Parizu ce se igrati finale tog novog takmicenja izmedju Njemacke i Francuske npr. Ko je interesantniji? Ko ce uzeti lovu? Mi cemo dobiti mrvice, ucesnici tog elitnog takmicenja ce dobro ustinuti a UEFA ce da lezi na parama. Koliko malih reprezentacija ce biti najobicniji statisti u filmu " Michel mlati pare"? Organizuje novo komercijalno takmicenje koje ce vremenom biti puno zanimljivije "velikima" od samog evropskog prvenstva.
To je ono sto me nervira u evropskom fudbalu. Drznuli su se i da uniste reprezentacije. Nadam se da ovo nece proci ali ako zasuska dobrim parama ko zna

PS. Plavih_11 znam da nije tema ali nekada ne znam gdje da napisem a diskusija se razvila. Izvini.
Baudelaire

#18 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

I ja se izvinjavam jer je žešći offtopic i ovo što sam ja pisao, a malo je i nepravedno da smo sve iznijeli na temi o Barceloni koja nema puno veze sa ovim.

skenderija04: Ovo što si ti napisao sam negdje čitao, i kao, nije još zvanično potvrđeno, međutim iz dana u dan postaje sve sigurnije. Mene nervira kako se ta ideja gura na mala vrata, kao da nam ne bude dosadno do Eura 2016. imat ćemo jedno prvenstvo revijalnog karaktera. A to prvenstvo će vremenom uzeti primat od Eura. Onda fali samo da se uveže na svjetskom nivou, što bi značilo da uvedu u to još Brazil i Argentinu, ostali su sitna buranija. Ovdje treba kakav svjetski rat da stvari restartuje, u suprotnom će fudbal sam sebe da uništi, jer u svojoj osnovi nije bio zamišljen kao biznis.

LSD: Može Uefa njih šutnuti, samo šta onda ostaje? Izgubila je automatski i Italiju, Španiju, Njemačku, Englesku i Francusku u reprezentativnom smislu. A evropska publika je tipična gotovanska. Posljedica globalizacije. Neću se identifikovati sa lokalnim, nego sa najboljim. Imam puno pravo na to. Rođen sam u BiH slučajno, ali ja pripadam Španiji. Pa vidi Alcantare i Fabregasa, isto ja na terminu. Isto je primjenjivo i na Njemačku, Italiju, kolijevku fudbala i Francusku. Jednom kad se to desi, Uefa prestaje biti relevantan fudbalski faktor na tržištu i svaka naredna ekipa koja bi postala dominantna pod okriljem Uefe, gledala bi da se ubrzo pridruži toj nekoj super grupi. Portugal, Holandija, Rusija...
vodoprovodčik

#19 Re: FC Barcelona

Post by vodoprovodčik »

Sudbina kluba uopšte ne ovisi od sposobnosti ljudi koji ga vode. Ovisi, ali u puno manjoj mjeri nego u fudbalu. I ako budeš pri dnu lige dvije - tri godine, za isto toliko vremena se uključuješ u borbu za vrh, jer ćeš draftovati dva - tri superstara i na konju si.
Ovo nije baš tačno. Draft nije tako jednostavna stvar, jer ekipe (one koje se nisu plasirale u plej of) ne dobijaju automatski pikove u odnosu na poziciju koju su zauzele. Čak i da jest tako, niko ti ne garantuje da će igrač kojeg si izabrano postati super-star. Zapravo, draft je donio možda i više promašaja nego dobrih izbora. Jordan je bio 3. pick, iza Bovija kojeg se ni babo mu više ne sjeća i Oladžuvona. Miličić je izabran ispred entonija i vejda, Oden ispred Duranta, itd, da ne nabrajam. Također treba znati koji profil igrača ti je potreban u tako okgraničenim finansijskim uslovima, itd., da ne dužim. Samo sam htio demantovita neistinu.
skenderija04

#20 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Baudelaire wrote:I ja se izvinjavam jer je žešći offtopic i ovo što sam ja pisao, a malo je i nepravedno da smo sve iznijeli na temi o Barceloni koja nema puno veze sa ovim.

skenderija04: Ovo što si ti napisao sam negdje čitao, i kao, nije još zvanično potvrđeno, međutim iz dana u dan postaje sve sigurnije. Mene nervira kako se ta ideja gura na mala vrata, kao da nam ne bude dosadno do Eura 2016. imat ćemo jedno prvenstvo revijalnog karaktera. A to prvenstvo će vremenom uzeti primat od Eura. Onda fali samo da se uveže na svjetskom nivou, što bi značilo da uvedu u to još Brazil i Argentinu, ostali su sitna buranija. Ovdje treba kakav svjetski rat da stvari restartuje, u suprotnom će fudbal sam sebe da uništi, jer u svojoj osnovi nije bio zamišljen kao biznis.

LSD: Može Uefa njih šutnuti, samo šta onda ostaje? Izgubila je automatski i Italiju, Španiju, Njemačku, Englesku i Francusku u reprezentativnom smislu. A evropska publika je tipična gotovanska. Posljedica globalizacije. Neću se identifikovati sa lokalnim, nego sa najboljim. Imam puno pravo na to. Rođen sam u BiH slučajno, ali ja pripadam Španiji. Pa vidi Alcantare i Fabregasa, isto ja na terminu. Isto je primjenjivo i na Njemačku, Italiju, kolijevku fudbala i Francusku. Jednom kad se to desi, Uefa prestaje biti relevantan fudbalski faktor na tržištu i svaka naredna ekipa koja bi postala dominantna pod okriljem Uefe, gledala bi da se ubrzo pridruži toj nekoj super grupi. Portugal, Holandija, Rusija...
Sve je tako ali u ova vremena to paralelno takmicenje moze napraviti toliko para da ce i ovi manji savezi dobiti puno vise novca za tisinu nego da probaju sami napraviti iste. Samo pogledaj na nas savez ,pa prvo pitanje ce biti ."Gdje treba da potpisemo sefe?"
Baudelaire

#21 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

Ne možeš ispasti iz lige, a sponzora uvijek ima. Samo moraš ubosti na draftu. A i ćorava koka zrno ubode. Cleveland igrao finale čovječe.

skenderija04: Ma još malo da ga izmarketiraju po Aziji i Americi, da uzimaju pare, i ja vjerujem da će prave fudbalske fanove izgubiti. Samo ima ovih simpatizera bruku, kojih će uvijek i biti. Kad bi fudbalski navijači jasno digli glas protiv promjena, njih ne bi ni bilo. A dići glas znači prestati pratiti takav fudbal apsolutno. Ali neće niko od nas to uraditi. Prvi ja neću.
vodoprovodčik

#22 Re: FC Barcelona

Post by vodoprovodčik »

Baudelaire wrote:Ne možeš ispasti iz lige, a sponzora uvijek ima. Samo moraš ubosti na draftu. A i ćorava koka zrno ubode. Cleveland igrao finale čovječe.
Ako želiš nastaviti priču o ovome, možemo se prebaciti na temu koja odgovara, samo ću reći da griješiš.
skenderija04

#23 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

baudelaire
Od kada su dresovi prsonalizovani , put fudbala je trasiran. Bice kvalitetnih fudbalskih rasprava" Zaradjuje 20 miliona godisnje, ima super dizajnirane kopacke, frizura mu je cool, a i dao je gol."
BHF_Manijak

#24 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Hajd nek nam neko otvori temu o ovome pa da tamo nastavimo, jer ste me sad zadverali sa tim EUROm 2016, nisam bas najbolje skonto taj format takmicenja. :mrgreen:

Dakle, kako gore skontah sto je napisano, bice ove kao redovne kvalifikacije, proci ce prve ekipe i dvije najbolje drugoplasirane? Eh sad, ovi sto ostanu tj sto se nisu dalje kvalifikovali, sta oni igraju dalje ne kontam? Neke kao dodatne kvalifikacije za EURO ili, a sta igraju ovih 13 prvih iz grupa i dvije najbolje drugoplasirane, jel neki turnir prije glavnog turnira ili?
Baudelaire

#25 Budućnost fudbala

Post by Baudelaire »

Nisam znao drugo ime za temu, evo da nastavimo raspravu sa teme o Barceloni ovdje :D
Post Reply