http://autostart.24sata.hr/vijesti/pres ... izele-4601Njemački sud dopustio zabranu dizelaša!
Gradovi će prema kakvoći zraka moći zabraniti prometovanje dizelskim automobilima proizvedenima prije 2015. kakvih je u Njemačkoj oko 12 milijuna
Mislim da uskoro možemo očekivati napad polovnih dizelaša iz Njemačke ili EU na naše tržište. Nije da će nam biti mrsko.Prestanak proizvodnje: Fiat i Alfa Romeo uskoro neće imati dizelaše
U takvoj situaciji kakva je pamet kupiti novoga dizela u BiH? Hem će cijena pasti, hem će biti poplava ponude polovnih dizela relativno mladih godina?
Je li bolje sada prodati dizela u posjedu, dok cijena nije još pala drastičnije?
Šta će biti budućnost? Trocilindarske turbokosilice u većini nama dostupne motorizacije? Do konačnoga prelaska na električna vozila, sa međustepenicom sa hibridima?
P.S.
Imam i lični interes. Imam jednoga dizela u kući staroga 5 godina. Razmišljam šta je najbolje. Neću ga moći prodati ako krene navala polovnih dizela. Ili će biti budzašto. Možda da ga dam staro za novo (to su mi nudili u autokući), i uzmem samo noviji model, ali mali turbobenzinsku kosilicu? A prelazi se puno kilometara, tako da trenutno dizel najbolje odgovara.