Slazem se s tim, upravo sam mislio na to kad sam napiso o ovom PDV-u kao primjeru kakvi ludi porezi se moraju placati u BiH. Evo ovdje clanak o jednom koji iz Poljske zeli da dovede Google u Sarajevo, ali to ce mu tesko ici u sadasnjoj klimibeobasket wrote:TheMule wrote:
Ma ne mislim da drzava ima snage da uradi tako nesto. Inzinjer koji je iso na fakultet u Americi se nece vratiti da radi u cevabdzinici, a posla u njegovoj struci nema. Da su tu velike firme (svjetske ali i one domace kao u Jugi) onda bi bilo drugacije.
Iskreno, ne znam sta bi se tu moglo uraditi. Bosna kao drzava mora da preorijentise svoju ekonomiju u pravcu tehnologije, ali kako to izvesti? Ne moze sa PDV-om od 23% sigurno...
Ako mene pitas i ako nije moja struka Bosna moze igrati finu kartu kada bi omogucila svjetskim firmama da imaju 0% poreza na promet samo pod uslovom da ljudima sa skolama daju posao i slicno sto ide. Naravno nebi ta roba isla u drzave unutar EU ali nije svijet samo ta unija. Ja mislim, da bi tim postupkom dosta postigla.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bosanac ... /120919108