BUDUCNOST BOSNE, STA NAS CEKA ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Vjerujete li da ce BiH uskoro postati normalna drzava i clanica EU?

Da
23
46%
Ne
18
36%
Mozda, ali ce kad tad puci po savovima
9
18%

Total votes: 50

frakson

Post by frakson »

Dioda wrote:
Anaksimandar wrote:nama ce bit bolje tek kad prodje toliko vremena da ona komunisticka generacija izumre i svi oni zbog kojih djole vise ne stoji iza svoje pjesme racunajte na nas.kad se svjet iscisti od neznanja i komunistickih zabluda trebalo bi nam biti bolje,onda kada nove generacije preuzmu stvar u svoje ruke.
O cemu ti uopste pricas,komunizmu,ili mozda mislis na socijalizam,ili sta?
Bolje ce nam mozda biti kad shvatimo da ne mozemo zivjeti ovako ogorceni,utuceni,u mrznji :(
Ti na koje se pjesma odnosi(u ime svih nas i pedeset i neke),lijepo su prozivjeli svoju mladost,radili,gradili,a onda se sjetili koje su vjere,pa zajebali sve naredne generacije.
Nikad od nas ljudi,i nikad mi necemo naprijed.Bit cemo nekad u EU,sigurno,ali cemo uvijek biti dno dna.Na zalost.
Mladje generacije su jos gore.Cast pojedincima :roll:

Covjek je u pravu za nas je jedino totaltarno drustvo ako sam ga skonto, demokratija ali mozda ovakva "ne misli , ne razmisljaj, ne misli,ne razmisljaj...."
and

Post by and »

drugo poluvrijeme
Trilogic

Post by Trilogic »

Čeka nas jedno zaoštravanje situacije političko i bezbjedonosno, vjerovatno će doći do zaoštravanja do te mjere da će i mir biti pod znakom pitanja i tada će se desiti neki radikalan potez od strane MZ ili će doći do promjene Dejtonskog sporazuma ili će BiH definitivno biti podijeljena.
Maraschino

Post by Maraschino »

frakson wrote:Kolko god mislio drugacije ali ima jedna nepobitna cinjenica BiH ja Yuga u malom pa se ona raspala .... iskreno nevidim kako ce ova da se odrzi kada su svi ali bas svi za to da je razjebu i shlus
... nije meni sto me lazes, nego sto mislis da ti vjerujem....

U bivsoj Jugi svako je imao svoje (republike) i to je puklo po savovima izuzev sto je neko svoje ''gace'' prekrajao pa su popucale na vise mjesta. :D

a za BiH se ne brini, niko nije imao svoju exkluzivnu teritoriju (izuzev sto su neki to silom napravili) tako da ona ne moze pucati po savu nego se sva podere. (gledali smo to, na zalost) :(
zemo_online

Post by zemo_online »

Trilogic wrote:Čeka nas jedno zaoštravanje situacije političko i bezbjedonosno, vjerovatno će doći do zaoštravanja do te mjere da će i mir biti pod znakom pitanja i tada će se desiti neki radikalan potez od strane MZ ili će doći do promjene Dejtonskog sporazuma ili će BiH definitivno biti podijeljena.
Slazem se.Samo ce taj radikalan potez morati da ukljuci i upotrebu sile.Bez toga se ne razumijemo.
Post Reply