BUDUCNOST BOSNE, STA NAS CEKA ?
-
StarScream
#1 BUDUCNOST BOSNE, STA NAS CEKA ?
Bila jednom jedna drzava zvana Jugoslavija. Ta drzava se raspala u krvavim ratovima upaljenim iz Beograda i sa Gazimestana. Sve drzave su dobile svoju nezavisnost. Vecina drzava nastalih raspadom Jugoslavije se ubrzanim korakom krecu prema clanstvu u Europsku Uniju. Srbija i Bosna i Hercegovina mnogo sporije hodaju na svome putu. Razlog tome je slozen unutrasnji ustroj dviju drzava. Polako ali sigurno, Kosovo postaje svoja drzava, sve vise drzava svijeta priznaju Kosovsku nezavisnost. Srbija se polahko miri sa ovom cinjenicom. EU nudi Srbiji ubrzan put do punopravnog clanstva. U Bosni i Hercegovini, uz mnogo kompromisa na unutrasnjem planu, stanje se polao stabilizuje. EU ne dozvoljava, sto iz moralnih sto iz prakticnih razloga, da BiH ostane iza drugih zemalja, pa tako i Bosni pruza ubrzan put do clanstva u EU. Nekoliko godina kasnije, Hrvatska, Crna Gora, i Makedonija postaju punopravni clanovi evropske zajednice. Malo kasnije, Bosna i Hercegovina i Srbija ulaze u uniju zajedno u paketu. Kosovo je takodje tu negdje. Situacija na Balkanu se stabilizuje. Vize su ukinute. Nacionalne tenzije i dalje postoje, ali zbog mogucnosti koje nudi EU, narod se sve vise okrece radu i svome dvoristu. Mir i prosperitet ce trajati sve dok EU postoji, a nakon toga...
"Ja vam kazem, gledajte u buducnost. Gledajte u buducnost i tamo ce mo se sastati vi i ja"
Zoran Djindjic
Nadam se Zorane, nadam se ljudino...
"Ja vam kazem, gledajte u buducnost. Gledajte u buducnost i tamo ce mo se sastati vi i ja"
Zoran Djindjic
- The Nightwatchman
sve je vec unaprijed poznato.
-
StarScream
Pravi ljudi se nisu borili za zlatne kasike, vec za porodicu, raju, i domovinu. E to su pravi ljudi i borci!!Amazonka27 wrote:
Jedan covijek nije mogao odlucivato o svemu.
I Tito je kazao da ce se prije brda oboriti, nego sto ce se Juga raspasti. I to je bila zabluda. Ali ne mozes njega kriviti za to. Sto ljudi, sto cudi.
- fantom slobode
#7 Re: BUDUCNOST BOSNE, STA NAS CEKA ?
Upravo tako. treba samo vremena, a u medjuvremenu neka se neki igraju kauboja i inidjanaca, neki neka skakucu sa klokanima po Australiji, neki neka uzivaju u predjelima svoje domovine Njemacke, Svedske, Kanade, itd... i neka se brinu za lose stvari tamo, ne tjesite svoje nezadovoljstvo polozajem u tom drustvu i svojim licnim frustracijama na nekoj vama dalekoj Bosni.Realno ste ovdje u prosjeku jednom u dvije godine, vecinom terapeutsko-turisticki. A Bosanci i Hercegovci i zajedno sa dijasporom koja zeli dobro svojoj domovini ce biti dio Evrope.StarScream wrote:Bila jednom jedna drzava zvana Jugoslavija. Ta drzava se raspala u krvavim ratovima upaljenim iz Beograda i sa Gazimestana. Sve drzave su dobile svoju nezavisnost. Vecina drzava nastalih raspadom Jugoslavije se ubrzanim korakom krecu prema clanstvu u Europsku Uniju. Srbija i Bosna i Hercegovina mnogo sporije hodaju na svome putu. Razlog tome je slozen unutrasnji ustroj dviju drzava. Polako ali sigurno, Kosovo postaje svoja drzava, sve vise drzava svijeta priznaju Kosovsku nezavisnost. Srbija se polahko miri sa ovom cinjenicom. EU nudi Srbiji ubrzan put do punopravnog clanstva. U Bosni i Hercegovini, uz mnogo kompromisa na unutrasnjem planu, stanje se polao stabilizuje. EU ne dozvoljava, sto iz moralnih sto iz prakticnih razloga, da BiH ostane iza drugih zemalja, pa tako i Bosni pruza ubrzan put do clanstva u EU. Nekoliko godina kasnije, Hrvatska, Crna Gora, i Makedonija postaju punopravni clanovi evropske zajednice. Malo kasnije, Bosna i Hercegovina i Srbija ulaze u uniju zajedno u paketu. Kosovo je takodje tu negdje. Situacija na Balkanu se stabilizuje. Vize su ukinute. Nacionalne tenzije i dalje postoje, ali zbog mogucnosti koje nudi EU, narod se sve vise okrece radu i svome dvoristu. Mir i prosperitet ce trajati sve dok EU postoji, a nakon toga...
Zoran Djindjic
- Dioda
#8 Re: BUDUCNOST BOSNE, STA NAS CEKA ?
Ma svaka ti cast na ovome.Potpuno si u pravu.Maloprije na nekoj temi procitah,Svedjanin kaze da je u Svedskoj bolje,izmedju ostalog i zbog toga sto imaju parkove,bla,bla, CIST VAZDUH???fantom slobode wrote:Upravo tako. treba samo vremena, a u medjuvremenu neka se neki igraju kauboja i inidjanaca, neki neka skakucu sa klokanima po Australiji, neki neka uzivaju u predjelima svoje domovine Njemacke, Svedske, Kanade, itd... i neka se brinu za lose stvari tamo, ne tjesite svoje nezadovoljstvo polozajem u tom drustvu i svojim licnim frustracijama na nekoj vama dalekoj Bosni.Realno ste ovdje u prosjeku jednom u dvije godine, vecinom terapeutsko-turisticki. A Bosanci i Hercegovci i zajedno sa dijasporom koja zeli dobro svojoj domovini ce biti dio Evrope.StarScream wrote:Bila jednom jedna drzava zvana Jugoslavija. Ta drzava se raspala u krvavim ratovima upaljenim iz Beograda i sa Gazimestana. Sve drzave su dobile svoju nezavisnost. Vecina drzava nastalih raspadom Jugoslavije se ubrzanim korakom krecu prema clanstvu u Europsku Uniju. Srbija i Bosna i Hercegovina mnogo sporije hodaju na svome putu. Razlog tome je slozen unutrasnji ustroj dviju drzava. Polako ali sigurno, Kosovo postaje svoja drzava, sve vise drzava svijeta priznaju Kosovsku nezavisnost. Srbija se polahko miri sa ovom cinjenicom. EU nudi Srbiji ubrzan put do punopravnog clanstva. U Bosni i Hercegovini, uz mnogo kompromisa na unutrasnjem planu, stanje se polao stabilizuje. EU ne dozvoljava, sto iz moralnih sto iz prakticnih razloga, da BiH ostane iza drugih zemalja, pa tako i Bosni pruza ubrzan put do clanstva u EU. Nekoliko godina kasnije, Hrvatska, Crna Gora, i Makedonija postaju punopravni clanovi evropske zajednice. Malo kasnije, Bosna i Hercegovina i Srbija ulaze u uniju zajedno u paketu. Kosovo je takodje tu negdje. Situacija na Balkanu se stabilizuje. Vize su ukinute. Nacionalne tenzije i dalje postoje, ali zbog mogucnosti koje nudi EU, narod se sve vise okrece radu i svome dvoristu. Mir i prosperitet ce trajati sve dok EU postoji, a nakon toga...
Zoran Djindjic
Majko moja....
- chuchumbamayumbe
Ja sam onda optimista!Fair Life wrote:Pesimista bi rekao da je Bosni gore nego sto je bilo juce,
a optimista... da je Bosni bolje danas nego sto ce biti sutra.
-
callmethebreeeze
#10 Re: BUDUCNOST BOSNE, STA NAS CEKA ?
to sam rekao jaDioda wrote:Ma svaka ti cast na ovome.Potpuno si u pravu.Maloprije na nekoj temi procitah,Svedjanin kaze da je u Svedskoj bolje,izmedju ostalog i zbog toga sto imaju parkove,bla,bla, CIST VAZDUH???fantom slobode wrote:Upravo tako. treba samo vremena, a u medjuvremenu neka se neki igraju kauboja i inidjanaca, neki neka skakucu sa klokanima po Australiji, neki neka uzivaju u predjelima svoje domovine Njemacke, Svedske, Kanade, itd... i neka se brinu za lose stvari tamo, ne tjesite svoje nezadovoljstvo polozajem u tom drustvu i svojim licnim frustracijama na nekoj vama dalekoj Bosni.Realno ste ovdje u prosjeku jednom u dvije godine, vecinom terapeutsko-turisticki. A Bosanci i Hercegovci i zajedno sa dijasporom koja zeli dobro svojoj domovini ce biti dio Evrope.StarScream wrote:Bila jednom jedna drzava zvana Jugoslavija. Ta drzava se raspala u krvavim ratovima upaljenim iz Beograda i sa Gazimestana. Sve drzave su dobile svoju nezavisnost. Vecina drzava nastalih raspadom Jugoslavije se ubrzanim korakom krecu prema clanstvu u Europsku Uniju. Srbija i Bosna i Hercegovina mnogo sporije hodaju na svome putu. Razlog tome je slozen unutrasnji ustroj dviju drzava. Polako ali sigurno, Kosovo postaje svoja drzava, sve vise drzava svijeta priznaju Kosovsku nezavisnost. Srbija se polahko miri sa ovom cinjenicom. EU nudi Srbiji ubrzan put do punopravnog clanstva. U Bosni i Hercegovini, uz mnogo kompromisa na unutrasnjem planu, stanje se polao stabilizuje. EU ne dozvoljava, sto iz moralnih sto iz prakticnih razloga, da BiH ostane iza drugih zemalja, pa tako i Bosni pruza ubrzan put do clanstva u EU. Nekoliko godina kasnije, Hrvatska, Crna Gora, i Makedonija postaju punopravni clanovi evropske zajednice. Malo kasnije, Bosna i Hercegovina i Srbija ulaze u uniju zajedno u paketu. Kosovo je takodje tu negdje. Situacija na Balkanu se stabilizuje. Vize su ukinute. Nacionalne tenzije i dalje postoje, ali zbog mogucnosti koje nudi EU, narod se sve vise okrece radu i svome dvoristu. Mir i prosperitet ce trajati sve dok EU postoji, a nakon toga...
Zoran Djindjic
Majko moja....![]()
-
Judge_Dread
-
newone
Hm, pa da nam izbije nacionalizam i sovinizam iz glave i da jednom za sva vremena okoncaju postojanje nacionalisticko-fasistickih politickih opcija i politickih organizovanja koje jedino vode ratu i organizovanom kriminalu.Judge_Dread wrote:Ceka nas EU uz sva nasa brljavljenja i budalesanje. Uci cemo tamo milom ili silom. Nikako ne kontam sto se Evropa slomi toliko oko nas i utjeruje nas u EU a mi se junacki odupiremo tj. svaki politicar, stranka i narod na svoj nacin![]()
![]()
Pa zar ne primjetis da se sve ove nacionalne stranke iz sva tri naroda polomise da sto duze prolongiraju svako priblizavanje EU.
Evropa nece vise ratova po Balkanu.
-
Judge_Dread
-
StarScream
Nemoj nas nazivati fasistima i nacionalistima. Mi nismo nikoga napali, vec smo se branili, i mi hocemo Bosnu i Hercegovinu, jednu policiju, normalan zivot. Mi ne stremimo nikakvoj muslimanskoj Bosni niti bilo cemu slicnome. Mi svoju djecu ne ucimo kako se puni puska, ne ucimo ih turskom jeziku vec bosanskom, ne mrzimo druge i drugacije. Nad nama je izvrsen genocid, zato nas ne izjednacavaj sa cetnicko-ustaskim agresorom!!newone wrote:Hm, pa da nam izbije nacionalizam i sovinizam iz glave i da jednom za sva vremena okoncaju postojanje nacionalisticko-fasistickih politickih opcija i politickih organizovanja koje jedino vode ratu i organizovanom kriminalu.Judge_Dread wrote:Ceka nas EU uz sva nasa brljavljenja i budalesanje. Uci cemo tamo milom ili silom. Nikako ne kontam sto se Evropa slomi toliko oko nas i utjeruje nas u EU a mi se junacki odupiremo tj. svaki politicar, stranka i narod na svoj nacin![]()
![]()
Pa zar ne primjetis da se sve ove nacionalne stranke iz sva tri naroda polomise da sto duze prolongiraju svako priblizavanje EU.
Evropa nece vise ratova po Balkanu.
NE STAVLJAJ SVE U ISTI KOS!!
Last edited by StarScream on 24/02/2008 20:12, edited 1 time in total.
-
StarScream
Upravo zbog ovakvih jedva cekam da udjemo u EU.Fair Life wrote:Pesimista bi rekao da je Bosni gore nego sto je bilo juce,
a optimista... da je Bosni bolje danas nego sto ce biti sutra.
Ali oni ce tada reci da je EU neka zavjera za nas i da je bolje da se mi vratimo komunizam.
Neki su rodjeni samo da pljuju. Ali neka ih. Svakome svacije.
-
newone
Jarane ili ti Jaranko, za Evropu to je sve isto sranje samo u malo drugacijem pakovanju. Oni ne prave razlike. Nacionalista je za njih nacionalista bilo kojoj politickoj i nacionalnoj opciji pripadao, borio se za ovo ili ono.StarScream wrote:Nemoj nas nazivati fasistima i nacionalistima. Mi nismo nikoga napali, vec smo se branili, i mi hocemo Bosnu i Hercegovinu, jednu policiju, normalan zivot. Mi ne stremimo nikakvoj muslimanskoj Bosni niti bilo cemu slicnome. Nad nama je izvrsen genocid, zato nas ne izjednacavaj sa cetnicko-ustaskim agresorom!!newone wrote:Hm, pa da nam izbije nacionalizam i sovinizam iz glave i da jednom za sva vremena okoncaju postojanje nacionalisticko-fasistickih politickih opcija i politickih organizovanja koje jedino vode ratu i organizovanom kriminalu.Judge_Dread wrote:Ceka nas EU uz sva nasa brljavljenja i budalesanje. Uci cemo tamo milom ili silom. Nikako ne kontam sto se Evropa slomi toliko oko nas i utjeruje nas u EU a mi se junacki odupiremo tj. svaki politicar, stranka i narod na svoj nacin![]()
![]()
Evropa nece vise ratova po Balkanu.![]()
![]()
NE STAVLJAJ SVE U ISTI KOS!!
Evropu jedino interesuje business i slobodno kretanje krupnog kapitala.
-
StarScream
E ako oni ne prave razliku, mi je moramo praviti. Zato sto mi znamo istinu, i znamo da nisu svi isti. Mi znamo je ko bio agresor, ali EU to kukavicki presucuje.newone wrote:
Jarane ili ti Jaranko, za Evropu to je sve isto sranje samo u malo drugacijem pakovanju. Oni ne prave razlike.
EU nije pravila razliku ni tokom agresije, zato su dozvolili 100,000 ljudi da bude ubijeno. Pa hocemo li se pokloniti takvoj vrsti razmisljanja -svi su isti? Ja necu!!
-
StarScream
S obzirom da si vidovit, molim te otkri nam tajnu i reci sta ce to biti sutra??Ćelava cura wrote: Ima pravo, Bosni i HErcegovini je gore nego sto je bilo jucer,
a bolje nego sto ce biti sutra...
-
Judge_Dread
-
StarScream
I vrijeme mu je.Judge_Dread wrote:Kazu sutra Tajo podnosi ostavku))
Last edited by StarScream on 24/02/2008 20:37, edited 1 time in total.
-
Judge_Dread
-
newone
Kako hoces Jarane/Jaranko. Do tebe je. Ja sam svakako vani pa mi je svejedno.StarScream wrote:E ako oni ne prave razliku, mi je moramo praviti. Zato sto mi znamo istinu, i znamo da nisu svi isti. Mi znamo je ko bio agresor, ali EU to kukavicki presucuje.newone wrote:
Jarane ili ti Jaranko, za Evropu to je sve isto sranje samo u malo drugacijem pakovanju. Oni ne prave razlike.
EU nije pravila razliku ni tokom agresije, zato su dozvolili 100,000 ljudi da bude ubijeno. Pa hocemo li se pokloniti takvoj vrsti razmisljanja -svi su isti? Ja necu!!
-
StarScream
Na zalost ili srecu, vani sam. Ali mene je briga. Samo jedno mjesto na svijetu se zove dom.
Last edited by StarScream on 24/02/2008 21:04, edited 1 time in total.