Budućnost BIH - Kladionica

Post Reply

Na kakvu BIH se kladite za 10 godina?

Neće je biti , barem ne u ovim vanjskim granicama
4
11%
Sastavljena od triju ili više nacionalnih entiteta/kantona
15
42%
Sastavljena od više ekonomskih regija
6
17%
Uređena kao 91-e
6
17%
Teritorij pod direktnom upravom EU bez oblika državnosti
5
14%

Total votes: 36

Matej

#1 Budućnost BIH - Kladionica

Post by Matej »

Dakle zatomite vaše osobne aspiracije , kada bi ste sutra stavljali lovu na jednu od sljedećih opcija na što bi ste se kladili?

Pitanje je kakva će biti BiH za 10 godina?

Recimo da ulažete 100 Eura? - u pitanju je zarada dakle kladite se mozgom ne srcem!

ili ako ima neki ekspert nek izračuna koewficijente? :-)
SD-6

Post by SD-6 »

...nema moje opcije...a to je:
kao Dzamahiriju :-D :roll:
Titov_pionir

Post by Titov_pionir »

Kao narodnu republiku.
Viva la revolution!!!!
scimitar

Post by scimitar »

DZAMAHIRIJU :? :? :?

Hmmm!!!

To su govorili i oni sto su se lupali po prsima govoreći kako štite Europu od islamskog fundamentalizma,pa ošini po "muslimanskom" gradu Sarajevu i zakopaj taj fundamentlizam i džamahiriju duboko u masovne jame širom ove "islamske republike" ...

Vidim da potomci tih ideja josh egzistiraju ... :sad: :sad:

OD TOKJA DO MILVOKJA

:D :D :D
Matej

Post by Matej »

Začudo malo odgovora iako je tema aktualna
jebotenickname

Post by jebotenickname »

Ja se kladim da u budućnosti, dakle negdje za 100 godina, nitko od nas neće biti živ.
aris_angelis

Post by aris_angelis »

mujosaistoka wrote:Nece je biti!

bice tri drzavice-od toga dvije naslonjene na susjedne zemlje....
Znaci: Republika Srpska, Herceg Bosna i Dzamahirija BiH...
Mujaga :lol: malo morgen,previse je krvi proliveno ...bio si bices i ostaces bosanac htio ti to ili ne.
mali_crni

Post by mali_crni »

BiH ne postoji ni sada jer proketorat se ne moze smatrati za drzavu.
bosan

Post by bosan »

BiH je bila i bice i dalje.Oni koji to ne shvataju bolje im je da to na vrijeme skontaju i olaksaju zivot svim ljudima u njoj.Ona se vijekovima odrzala unatoc silnim neprijateljima koje je imala i koje jos uvijek ima.
Ne prave se nove granice tako lako, kako to neki zamisljaju.
earth-simulator

Post by earth-simulator »

bosan wrote:BiH je bila i bice i dalje.Oni koji to ne shvataju bolje im je da to na vrijeme skontaju i olaksaju zivot svim ljudima u njoj.Ona se vijekovima odrzala unatoc silnim neprijateljima koje je imala i koje jos uvijek ima.
Ne prave se nove granice tako lako, kako to neki zamisljaju.
Naravno da ce ju biti i naravno da se granice tako lako ne mjenjaju (pogledajmo samo Jugoslaviju :P). No salu na stranu, mislim da ce BiH biti jos dugo godina protektorat, a onda ce se sastojati od nacionalnih entiteta/kantona, naravno u postojecim vanjskim granicama. Oni koji to jos uvjek ne shvacaju bolje im je da to na vrijeme skontaju i olaksaju zivot svim ljudima u njoj...
halo

Post by halo »

Ako se standard ljudi poveca a time smanji korupcija ima nade
Inace tesko nama evropa ode mi cemo biti protektorat za potkusurivanje
desnica ce jacati a time i zategnutosti do nekog novog rata
U svakom slucaju pesimista total kako stvari stoje na terenu nema jos kriticne mase zdravog razuma da skinu ratne stranke a to vam mnogo govori
bosan

Post by bosan »

Mladi ljudi pogotovo studenti su po meni kljuc izlaska iz ove tame.Oni moraju poceti saradjivati i rjesenja traziti za buducnost nase zemlje.
U BiH ne postoji politicka partija u kojoj ja vidim da nam moze upaliti svjetlo.Zato ih ima koje nam mogu upaliti fitilj.
Sve dok se ne rijesimo ovih korumpiranih guzonja,tonucemo sve dublje i dublje.Treba gamad rastjerat.
Matej

Post by Matej »

glasujte ljudi!
CrazyNeddo

Post by CrazyNeddo »

Bosna i Hercegovina - Ja je vidim kao zemlju sa kantonima sljedecim:
Bihac,Travnik,Livno,Zenica,Orasje,Siroki Brijeg,Mostar,Gorazde, Sarajevo,Tuzla,Prijedor,Banja Luka,Doboj,Bijeljina,Istocno Sarajevo,Foca,Trebinje i Brcko...

Dakle 18 kantona, kojima se ukidaju entiteti,ali se ne mjenja entitetska granica...To je jedino moguce rjesenje,koje bi kroz neki period mogli prihvatiti Srbi...

Iako sam Bosnjak,musliman, nikada ne bih bio za Islamsku republiku Bosnu... Ali ipak ostajem pri tome da

55% stanovnistva = 33% vlasti
31% stanovnistva = 33% vlasti
13% stanovnistva = 33% vlasti

Nije bas demokratija...ali hajd...Bosna ko Bosna...ni hladna ni gladna...
Horo

Post by Horo »

Bosni je samo potrebna pametna i postena vlada koja ce da uspostavi jednu valjanu ideologiju i zakon koji ce da stoji iza svega toga i tek tada ce moci krenuti naprijed i to samo Bosna kao cijelina a ne da se dijeli i parca kako bi to pojedinci zeljeli :x :x :x :D :D :D
Post Reply