Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Locked

Buduci predsjednik SDP-a bi po mome misljenju trebao biti:

Damir Hadzic
9
7%
Svetozar Pudaric
20
17%
Jasmin Imamovic
15
12%
Zeljko Komsic
29
24%
Hamdija Lipovaca
19
16%
Slavisa Sucur
2
2%
Denis Becirovic
8
7%
Sasa Magazinovic
1
1%
neko drugi/druga
18
15%

Total votes: 121

vee-jay

#151 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by vee-jay »

jedan jedini svetozar :thumbup:
madner

#152 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by madner »

-LIBERO- wrote:
madner wrote:Ali fakat mi je smjesna kritika na racun unutrasnjeg uredjenja. :D

A sta je SDP neka zatvorena sekta o kojoj se ne smije diskutovati u pogledu unutarnjeg uredjenja????
Mislis da bi bilo normalno da ja kao Zeljin navijac prozivam FK Sarajevo zbog nacina izbora njihovog presjednika? Da li bi to bilo shvaceno kao dobronamjerna kritika?
stochar

#153 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by stochar »

madner wrote:
-LIBERO- wrote:

A sta je SDP neka zatvorena sekta o kojoj se ne smije diskutovati u pogledu unutarnjeg uredjenja????
Mislis da bi bilo normalno da ja kao Zeljin navijac prozivam FK Sarajevo zbog nacina izbora njihovog presjednika? Da li bi to bilo shvaceno kao dobronamjerna kritika?
o tome ja cijelo vrijeme govorim: ja kao Željin navijač prozivam Želju zbog stanja u klubu. isto tako, kao neko ko je na svim izborima glasao za SDP, slijedeći tvoju analogiju navijanja, itekako imam pravo da prozivam SDP zbog načina izbora njihovog predsjednika. o čćemu ti onda pričaš? sad ces reci: ne mogu navijaci, to moze samo upravni odbor... uglavnom, ko god uputi bilo kakvu kritiku, proglasava se zlayofobom, dodikovcem, fahrovce, etiketira se jednako kako su etiketirani svi koji su se u vrijeme vlasti danasnjih SDP-ovih koalicionih partnera npr. usudjivali kritikovati hodze pedofile, ko je kritikovao neke lose poteze Alije I. proglasavan je izdajnikom i neprijateljem domovine, i slicno, ali o tome sam govorio i sve mi gluplje da se ponavljam kad raspravljam s ljudima koji vise vjeruju Zlatku nego vlastitim ocima...
Last edited by stochar on 21/02/2011 14:10, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#154 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by -LIBERO- »

madner wrote:
-LIBERO- wrote:

O fk Sarajevu i njegovom predsjedniku zavisi zivot ,ali nas maksimalno par hiljada ludaka koji zivimo za taj klub.

A od predsjednika,nacina unutarnjeg uredjenja,unutarnjih shvatanja i unutarnjih medjuljudskim odnosima,koji se automatski odrazavaju i na izvanstranacku politicku ,SDP-a kao najvece opozicione stranke (evo sada valjda i vladajuce) zavisi sve vezano za ovu drzavu. Ili barem veliki dio toga

Mjesas kruske i jabuke,druze ;-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#155 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by KatarinaKosaca »

Ja sam htjela da glasam za rahm. @nosaru, pa sam dala glas za "neko drugi", nadajući se da će to biti @mender :)
Prpa.ba

#156 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by Prpa.ba »

Prvo i osnovno, ako su stranke nastale odvajanjem iz SDP-a (SDU, NS) i one druge, gradjanske, fine, za raju, stranke i njihovo clanstvo tako divno, revolucionarno i neshvaceno, nije sujetno i sl, zasto sami ne naprave zajednicku koaliciju i zajedno ne nastupe na izborima? Ili su i tim divnim ljudima ipak bitne fotelje? :(

Njihova politika svodi se na to da za interese jednih stranaka (ko bolje plati) kritikuju druge stranke i SDP, a da istovremeno za bilo kakvu akciju cekaju SDP, i kritikuju ga zbog toga sto im ne nudi svoju stranacku infrastrukturu u svrhu "progradjanske, nenacionalisticke koalicije koja ce dobiti 156% glasova na izborima jer je ljudima dosta ovih politicara i njihovih poltrona". Onda se vlast fino podijeli 40% SDP, ostalo mikrostrankama, pa na kraju se racun za svaku eventualnu fulu ispostavi SDP-u, jer zaboga, mi smo manje stranke, oni su imali premijera, i slicno. SDP je skoro sve dosadasnje izbore planirao na nacin da slaze komplementarne koalicije, zato su i gubili izbore. Takodjer, ovi izbori su u potpunosti unistili pricu o nekakvim "apstinentima" kao faktoru zbog kojeg SDP ne moze da ostvari pobjedu na izborima. Apstinenti dodjose i glasase za SBB. Godinama sam govorio da ce tako i biti, ali ko ce ti povjerovati.. :D

Prvo, do takvih "Alijansi" nece doci nikad, a mozda ni tad, jer su Bosnjaci kao narod usli u jedan proces gdje ce se uspostaviti trostranacki, a na kraju dvostranacki sistem. Ciscenje malih stranaka pocelo je vec na ovim izborima, a na sljedecim ce biti jos izrazenije. Imati cemo umjerene stranke- SDP, SDA (lijevo-desno), i radikale- S(B)BiH. To je prirodan odgovor na konstantnu mogucnost okretanja politike MZ prema Bosnjacima, sansa da uvijek imamo "dobrog" i "loseg" policajca, i da niko ne trpi potpune sankcije zbog eventualnog djelovanja. Malim strankama tu nema mjesta jer su previse nestabilne. :D

Drugo, u BiH jedine stranke koje uopce imaju stranacku infrastrukturu (ljudi, tradicionalni glasaci, strukture, pare) su SDP i SDA. SNSD i HDZ su stranke koje imaju dominantne rezultate iskljucivo zbog politike koju vode, a ne zbog ljudstva i stalnih glasaca. Sutra da se nadje radikalnija stranka, ovih vise ne bi bilo.

Dalje, SDA zbog svoje politike i usmjerenja je dosta cvrsca po unutrasnjoj strukturi nego SDP. Tj. prevedeno na narodski, pobuna par "neshvacenih filozofa" ne moze se desiti u SDA 1) zato sto su "neshvaceni filozofi" mahom ljevicari 2) SDA ne omogucava napredovanje takvima. Ovo do sada sto se desavalo u SDA je posljedica toga sto je SDA do Sulje bila pokret, a ne stranka, pa otuda i A-SDA, SBiH i slicno. Toga vise nece biti. Desnicari vecinom imaju naviku da su roboti :D i da slusaju instrukcije koje dobijaju, pa otuda i nije potrebna neka ogromna stranacka strogoca.

S druge strane, SDP je lijevi centar i "neshvaceni filozofi" se tu i trpaju. Kako svako voli misliti da je najpametniji, tako je i mogucnost raspada stranke uvijek prisutna. Jednima se nece svidjeti intenzitet crvene boje na zastavi i krenut ce se zajebavati. Zbog toga ce SDP uvijek imati (skoro pa) autokratski orjentisane Predsjednike, jer sve drugo znaci nove propale projekte tipa "Nasa stranka" koji ce odgrizati procenat po procenat glasova, i time otezavati borbu za vlast. Plus sto takvi otpaci daju municiju "onima 'anamo". :D

Stranackih izbora u SDP-u ce biti, ali samo protokolarne prirode, tj. onda kada se obezbjedi 90%-tna saglasnost svih stranackih organizacija oko toga ko treba biti predsjednik. Politicki, niko u Bosni nije spreman da podnese poraz tipa 55% Pudaric, 45% Komsic. Ne zbog medjusobnih odnosa ova dva pojedinca, vec zbog ljudi koji za njih glasaju... :D
madner

#157 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by madner »

stochar wrote:
madner wrote:
-LIBERO- wrote: A sta je SDP neka zatvorena sekta o kojoj se ne smije diskutovati u pogledu unutarnjeg uredjenja????
o tome ja cijelo vrijeme govorim: ja kao Željin navijač prozivam Želju zbog stanja u klubu. isto tako, kao neko ko je na svim izborima glasao za SDP, slijedeći tvoju analogiju navijanja, itekako imam pravo da prozivam SDP zbog načina izbora njihovog predsjednika. o čćemu ti onda pričaš? sad ces reci: ne mogu navijaci, to moze samo upravni odbor... uglavnom, ko god uputi bilo kakvu kritiku, proglasava se zlayofobom, dodikovcem, fahrovce, etiketira se jednako kako su etiketirani svi koji su se u vrijeme vlasti danasnjih SDP-ovih koalicionih partnera npr. usudjivali kritikovati hodze pedofile, ko je kritikovao neke lose poteze Alije I. proglasavan je izdajnikom i neprijateljem domovine, i slicno, ali o tome sam govorio i sve mi gluplje da se ponavljam kad raspravljam s ljudima koji vise vjeruju Zlatku nego vlastitim ocima...
Ne upravni odbor nego clanovi skupstine. Zna se gdje se bira rukovodstvo. Ti kao Zeljin navijac bi to trebao uraditi na istoj. Dakle uclanit se u klub, pa to iznjet na skupstini i podrzat drugog kandidata. Ma kakva uloga SDP-a bila, presjednik iste odgovara samo svojim biracima.

Nema potrebe etikirat, ali ovdje se javilo i dosta otvorenih simpatizera/clanova drugih stranaka. Kako da se odvoji oni i njihova neiskrena kritika?
cyprus

#158 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by cyprus »

Protiv Zlatka namam ništa, ali čisto radi osvježenje volio bih na čelu SDP-a vidjet Svetozara Pudarića ili Hamdiju Lipovaču :)
Corto Maltese

#159 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by Corto Maltese »

madner wrote: Nema potrebe etikirat, ali ovdje se javilo i dosta otvorenih simpatizera/clanova drugih stranaka. Kako da se odvoji oni i njihova neiskrena kritika?
Tako što ovu temu pokreneš na SDP-ovom portalu i to onda bude unutrašnja stranačka stvar. Ups! Pokretanje teme pod naslovom "Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije", na SDP-ovom portalu!?!?!? Joj mene budale!
psydelija

#160 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by psydelija »

hamdija l... i kao covek i kao politicar :thumbup: , karakteran, odgovoran, vredan i sposoban, ali, bez despodskih ambicija ala "veciti vodja". :D

mirda reket aha :lol:
stochar

#161 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by stochar »

madner wrote:
Ne upravni odbor nego clanovi skupstine. Zna se gdje se bira rukovodstvo. Ti kao Zeljin navijac bi to trebao uraditi na istoj. Dakle uclanit se u klub, pa to iznjet na skupstini i podrzat drugog kandidata. Ma kakva uloga SDP-a bila, presjednik iste odgovara samo svojim biracima.

Nema potrebe etikirat, ali ovdje se javilo i dosta otvorenih simpatizera/clanova drugih stranaka. Kako da se odvoji oni i njihova neiskrena kritika?
eto vidis, prvo si rek'o da navijač Želje može komentarisati Želju, a sad već moram biti član Skupštine... glasač sam, predsjedniku SDP-a od mene kao GLASACA zavisi hoce li biti predsjednik opozicione stranke sa minornim uticajem, ili predsjednik stranke na vlasti. koji sui sad pa ti qratz da kazes da ako mislim kritikovati SDP nemam pravo na to ukoliko nisam clan stranke s pravom glasa na Kongresu stranke? de ba, odluci se, demokratija ili totalitarizam?

ja ti samo kazem da ce jedini razlog zbog kojeg SDP na narednim izborima nece dobiti moj glas biti Zlatko i njegova narcisoidnost, i da mi time sto nema protivkandidata u svojim redovima samo pokazuje demokraticnost te stranke...
kmirsad

#162 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by kmirsad »

Zlatka za predsjednika Želje ! ! ! :zoka:
Co0l

#163 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by Co0l »

Ridjobrki wrote:Slažem se sa Mirsom: nek naprave rezultat pa neće biti koalicija. Koliko nesposoban trebaš biti da nakon 20 katastrofalnih godina SDA nisi ih kadar pobijediti i još se dovedeš u situaciju da ne možeš bez njih!?

O SDA možemo misliti šta hoćemo ali su izmislili politiku za SDP. Za četiri godine SBB će ispuhati, SBiH nestati, SDP će se okaljati ili kao dio loše vlasti ili kao vječiti gubitnik i ovčice kakve jesu - narod se vraća izvornom stadu. Tim prije što će SDA izgledati faking dobro iz više razloga: biologija miče mladomuslimanski dio koji je nespojiv sa europskom demokratijom, Brankovića i sličnih nema već neko vrijeme ili su otišli Radončiću ili u ASDA ili slično, SIPA sa još par Kastela odstrani još par tumora...

SDP se zavarava opijen dobrim rezultatom koji to nije: samo su svojim najboljim rezultatom izjednačili najgori rezultat SDA otkad ova postoji. Ako to ne skontaju ne piše im se dobro.
Otprilike tako.
madner

#164 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by madner »

stochar wrote:
madner wrote:

eto vidis, prvo si rek'o da navijač Želje može komentarisati Želju, a sad već moram biti član Skupštine... glasač sam, predsjedniku SDP-a od mene kao GLASACA zavisi hoce li biti predsjednik opozicione stranke sa minornim uticajem, ili predsjednik stranke na vlasti. koji sui sad pa ti qratz da kazes da ako mislim kritikovati SDP nemam pravo na to ukoliko nisam clan stranke s pravom glasa na Kongresu stranke? de ba, odluci se, demokratija ili totalitarizam?

ja ti samo kazem da ce jedini razlog zbog kojeg SDP na narednim izborima nece dobiti moj glas biti Zlatko i njegova narcisoidnost, i da mi time sto nema protivkandidata u svojim redovima samo pokazuje demokraticnost te stranke...
Pa zavisi da li hoces samo da kritikujes ili stvarno da nesto promjenis. Ako hoces samo kritikovati, onda nema potrebe da se uclanis. Samo koga onda kritikujes i zasta? Kritikujes skupstinu i clanove Zelje, jer oni su ti koji su napravili takav izbor. Mislis li da je Z.L. namjestio izbore?

Ti na izborima ne glasas za Z.L. nego za stranku, gdje je on presjednik. Naravno da ako mislis da ta stranka ne valja ne trebas glasat za istu. Isto kao sto i ako ti se ne svidja presjednik Zelje ne moras vise navijat za tim.
madner

#165 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by madner »

Corto Maltese wrote:
madner wrote: Nema potrebe etikirat, ali ovdje se javilo i dosta otvorenih simpatizera/clanova drugih stranaka. Kako da se odvoji oni i njihova neiskrena kritika?
Tako što ovu temu pokreneš na SDP-ovom portalu i to onda bude unutrašnja stranačka stvar. Ups! Pokretanje teme pod naslovom "Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije", na SDP-ovom portalu!?!?!? Joj mene budale!
Jer se na portalu trazi legitimacija svakog clana? :D
stochar

#166 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by stochar »

kmirsad wrote:Zlatka za predsjednika Želje ! ! ! :zoka:

hahahaha, prejako! svaka chast kr0lju!

@madneru - da si glup, olaksavajuca okolnost bi bila da nemas pojma koliko gluposti valjas, ovako ne znam koje je opravdanje. fakat si se zapetlj'o u zadnjem postu oko Lagumdzije i Želje, nidje veze, poredis vodju stranke kojem je buducnost svih nas u rukama, sa jednim Žujom, aferim!

kritikujem, i mijenjam - na izborima. vrlo jednostavno! tema je 'buduci predsjednik SDP-a', i ja sam lijepo uvazavajuci situaciju u stranci u svom prvom postu na temi kazao da ce to biti Zlatko Lagumdzija. stranka koja na svom primjeru pokazuje totalitarizam, njen predsjednik pokazuje kako mu je funkcija mnoooooogo vazna tako sto se niko drugi nije smio kandidovati, od mene nece ponovno dobiti glas, jer treci put cu vec biti glup ako im dam povjerenje. a ti pricaj o Želji i dalje, over and out...
Komrad

#167 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by Komrad »

stochar wrote:
kmirsad wrote:Zlatka za predsjednika Želje ! ! ! :zoka:

hahahaha, prejako! svaka chast kr0lju!

@madneru - da si glup, olaksavajuca okolnost bi bila da nemas pojma koliko gluposti valjas, ovako ne znam koje je opravdanje. fakat si se zapetlj'o u zadnjem postu oko Lagumdzije i Želje, nidje veze, poredis vodju stranke kojem je buducnost svih nas u rukama, sa jednim Žujom, aferim!

kritikujem, i mijenjam - na izborima. vrlo jednostavno! tema je 'buduci predsjednik SDP-a', i ja sam lijepo uvazavajuci situaciju u stranci u svom prvom postu na temi kazao da ce to biti Zlatko Lagumdzija. stranka koja na svom primjeru pokazuje totalitarizam, njen predsjednik pokazuje kako mu je funkcija mnoooooogo vazna tako sto se niko drugi nije smio kandidovati, od mene nece ponovno dobiti glas, jer treci put cu vec biti glup ako im dam povjerenje. a ti pricaj o Želji i dalje, over and out...
Hamdija Lipovaca ili Denis Becirovic
Corto Maltese

#168 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by Corto Maltese »

madner wrote:
Corto Maltese wrote:
Jer se na portalu trazi legitimacija svakog clana? :D
Ne traži. Pokreni temu i mjeri njen vijek trajanja. Budi brz.
PapakizSarajeva

#169 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by PapakizSarajeva »

madner wrote:Jaka tema, ali bilo bi dobro da se javi svi oni koji su rekli da bi 100% glasali za SDP samo da nije Zlaja :D
Ovaj put sam i pored Zlaje glasao za SDP, a rek'o sam da necu dok je njega ... Od svih navedenih kandidata nekako mi je Lipovaca "najpredsjednickiji", imam osjecaj da bi se on mogao nametnuti kao autoritet u SDP-u ... dosta brate vise ovih nekakvih beskicmenjaka oko Zlaje ...

Mada, u principu, kako se ovo zakuhalo oko izbora vlasti u Federaciji i "cjelovitoj", volio bih da Zlaja ostane jos jedan mandat ... Poceo je covjek svojim stavovima da napokon skuplja poene i kod sitne raje ... Imam osjecaj da on jedini ima petlje da kaze sta misli, ovi ostali sve nesto "okruglo, pa na cose" ...
Komrad

#170 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by Komrad »

PapakizSarajeva wrote:
madner wrote:Jaka tema, ali bilo bi dobro da se javi svi oni koji su rekli da bi 100% glasali za SDP samo da nije Zlaja :D
Ovaj put sam i pored Zlaje glasao za SDP, a rek'o sam da necu dok je njega ... Od svih navedenih kandidata nekako mi je Lipovaca "najpredsjednickiji", imam osjecaj da bi se on mogao nametnuti kao autoritet u SDP-u ... dosta brate vise ovih nekakvih beskicmenjaka oko Zlaje ...

Mada, u principu, kako se ovo zakuhalo oko izbora vlasti u Federaciji i "cjelovitoj", volio bih da Zlaja ostane jos jedan mandat ... Poceo je covjek svojim stavovima da napokon skuplja poene i kod sitne raje ... Imam osjecaj da on jedini ima petlje da kaze sta misli, ovi ostali sve nesto "okruglo, pa na cose" ...
Koliko ja znam Lagumaš vise ne moze biti predsjednik i da mu je ovo zadnji mandat :)
Hamdija je jak ko zemlja... Ali Denis nije za odbaciti
halo_ba

#171 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by halo_ba »

Ovako radoznala kakva sam, stvarno me interesuje za koga su glasali ovi pametni momci. I koliko glasova su osvojile te stranke za koje su oni glasali? Ako su toliko koliko mislim da jesu, kako im ne pomoze ta silna pamet koju bi prodali SDP-u?
To ti dodje kao kad te komsije fukara uzme savjetovati kako ces skuciti.
PapakizSarajeva

#172 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by PapakizSarajeva »

Komrad wrote:
......

Koliko ja znam Lagumaš vise ne moze biti predsjednik i da mu je ovo zadnji mandat :)
Hamdija je jak ko zemlja... Ali Denis nije za odbaciti
Ma znam jarane, samo kazem, volio bih ...

Denis je svojim ponasanjem i "nadrkanim" stavom, losa kopija Zlatka... A nije mu ni do koljena.. Mogao bi se mozda kandidovati za PR-a SDP-a. Tu je najbolji ...
srklet

#173 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by srklet »

plain vanilla wrote:
srklet wrote:Pravi kandidat za novog predsjednika SDP-a je onaj ko je javno rekao da Lagumdzija konacno treba sjahati.

Ali takav lik ne postoji u SDP-u !
:(
Zasto bi Zlaja sjahao? Ostvarili su najbolji izborni rezultat dosad.
Iz ovih porazenih stranaka ne cujem da je iko ostavku dao, zasto bi onda Zlaja?
Da se razumijemo, imam puno drazih SDPovaca od Zlaje, al zasto da Zlaja ode?
Sa istom tom nepatvorenom i nadasve djevicanskom upitanoscu je ovih dana zadeveran Gadafi. Covjeku jednostavno nije jasno zasto bi neko prestao biti predsjednikom, a jos ima snage.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#174 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by plain vanilla »

srklet wrote:
plain vanilla wrote: Zasto bi Zlaja sjahao? Ostvarili su najbolji izborni rezultat dosad.
Sa istom tom nepatvorenom i nadasve djevicanskom upitanoscu je ovih dana zadeveran Gadafi. Covjeku jednostavno nije jasno zasto bi neko prestao biti predsjednikom, a jos ima snage.
Zar pricamo o snazi? Valjda treba mjeriti rezultatima izbora..
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#175 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by -LIBERO- »

plain vanilla wrote:
srklet wrote:
plain vanilla wrote: Zasto bi Zlaja sjahao? Ostvarili su najbolji izborni rezultat dosad.
Zar pricamo o snazi? Valjda treba mjeriti rezultatima izbora..

A koliko je izbora Zlaja izgubio na celu SDP-a,od lokalnih do opstih,pa je i dalje ostajao na celu te stranke??

Kontradiktorno ili ne....????
Locked